Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Nite Owl
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 10:34 pm

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Nite Owl »

Lunette_Fager kirjoitti: Pe Touko 10, 2024 10:53 pm Monet rakennukset jotka on poltettu on muutekin haluttu purkaa tai asiasta on kiistelty. Rakennuksen purkaminen maksaa, mutta taas jos rakennus syttyykin tuleen niin siitä saadaan todennäköisesti vakuutusrahatkin.
En usko että vakuutusyhtiöt ovat noin tyhmiä. Mikähän olisi VPK:n käypä vakuusarvo? Talo odotti purkua, ikkunat hajalla, kiertovesipatterit lojuivat pihalla, mitään kunnossapitoa ei ole ollut vuosikymmeneen. Tietysti voisi olla mielenkiintoista tutkia onko näissä kiinteistöissä joku yhdistävä tekijä omistajana. Nyt konkurssiin mennyt Lehto oli jotenkin VPK:n kiinteistössä mukana.
mr Franklin
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: La Touko 02, 2015 12:29 am

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja mr Franklin »

Osa palopaikoista sijaitsee käytännössä asutuksen keskellä. Tekijällä tai tekijöillä täytyy olla ainakin jonkin verran suunnitelmallisuutta, harkintaa ja osaamista siinä, mitä on tehnyt/ovat tehneet. Epämääräisiin liikkeisiin kyllä kiinnitettäisiin huomiota ja poliisi olisi nopeasti paikalla.
Nite Owl
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 10:34 pm

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Nite Owl »

Voisiko graffitit jotenkin liittyä asiaan? VPK:n sisäpihan puoli tuhrittiin hiljattain. Ilmeisesti sama porukka palasi eilen jonka takia poliisi kutsuttiin. Sitten myöhemmin paloi. Mutta miksi töhrijät polttaisivat omat teoksensa, paitsi vahingossa kiljupäissään? Jokitörmän talokin näytti olevan "taiteiltu". Voisiko joku ärsyyntynyt seurata näitä töhrijöitä, ja sitten polttaa mahdolliset maalauspaikat.
Avatar
Lunette_Fager
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: To Touko 09, 2024 8:41 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Lunette_Fager »

Nite Owl kirjoitti: Pe Touko 10, 2024 11:35 pm Voisiko graffitit jotenkin liittyä asiaan? VPK:n sisäpihan puoli tuhrittiin hiljattain. Ilmeisesti sama porukka palasi eilen jonka takia poliisi kutsuttiin. Sitten myöhemmin paloi. Mutta miksi töhrijät polttaisivat omat teoksensa, paitsi vahingossa kiljupäissään? Jokitörmän talokin näytti olevan "taiteiltu". Voisiko joku ärsyyntynyt seurata näitä töhrijöitä, ja sitten polttaa mahdolliset maalauspaikat.
En tiedä liittyvätkö graffitit välttämättä ollenkaan tähän, mutta jos liittyvät ne voivat olla esim. merkki että jokin kyseinen ryhmä/jengi aikoo polttaa tämän rakennuksen. Iltalehdessä olevassa videossa tämän päivän tulipalosta näkyy myös pientä töhrintää. Näitä pitäisi kuitenkin tutkia tarkemmin ennen kuin niistä saisi mitään tolkkua. Graffiti on yleistä autoissa rakennuksissa joten en kyllä olisi yhtään varma.
Dimebag
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: La Huhti 10, 2021 5:30 pm

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Dimebag »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3383 ... ab5b3ad80d

Länsi-Uudenmaan poliisi aloittaa palonsyyn tutkinnan Espoon Laurinlahden koulun tulipalosta. Lisäksi poliisi pyytää havaintoja alueella liikkuneista noin 15–16-vuotiaista pojista, joilla on ollut päällään tummat vaatteet.

Laurinlahdella on ollut perjantaina tulipalo koulurakennuksessa. Pelastuslaitos on paikalla ja sammutustyöt ovat edelleen käynnissä. Koulurakennuksen katto on tulessa.

Tulipalo aiheuttaa reilusti terveydelle haitallista savua. Pelastuslaitos pyytää alueen lähistöllä asuvia sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon asunnoissa.

Koulu vaurioitui
Poliisin tiedotteen mukaan useat sivulliset ilmoittivat hätäkeskukseen perjantaina 10. toukokuuta noin kello 20.15, että Espoossa Laurinlahden koulun rakennus palaa osoitteessa Merisaapas 2-4.

Paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja poliisipartioita. Poliisin ja pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakennuksen katolta nousi tummaa savua ja rakennuksen katto oli ilmiliekeissä.

Tämän hetkisten tietojen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut tulipalossa. Kiinteistö kuitenkin vaurioitui tulipalossa. Toimipisteessä ei ole ollut opetustoimintaa viime aikoina.

Poliisi jatkaa tapahtumien tutkintaa ja tutkii palon syttymissyytä. Tällä hetkellä Laurinlahden tulipaloa tutkitaan tuhotyönä.

Poliisi selvittää Espoon tulipaloja
Useita hylättyjä rakennuksia on palanut lyhyen ajan sisällä Espoossa. Esimerkiksi eilen helatorstaina Espoon Tuomarilassa sijaitseva VPK:n talo syttyi ilmiliekkeihin.

Pelastuslaitoksen mukaan eilen ei vielä ollut tiedossa syytä, miksi palo oli syttynyt.

– Poliisi nyt selvittää, liittyvätkö nämä viime aikoina Espoossa tapahtuneet tulipalot toisiinsa, sanoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Petteri Ovaska tiedotteessa.

– Tällaisten tulipalojen sytyttäminen on erityisen moitittavaa, sillä rakennuksessa saattaa olla ihmisiä, jotka voivat loukkaantua pahoin.

Poliisi epäilee, että tekojen taustalla on muutaman hengen ryhmä. Lisäksi poliisin mukaan on syytä epäillä, että myös Laurinlahden koulun tulipalo on sytytetty tahallaan.

Poliisi pyytää havaintoja alueella liikkuneista noin 15–16-vuotiaista pojista. Heillä on ollut päällään tummat vaatteet.

Mahdollisia silminnäkijähavaintoja voi lähettää poliisille sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

Laurinlahden koulu
Laurinlahden koulu siirtyi väistötiloihin rakennuksesta kesällä 2023. Länsiväylä uutisoi maaliskuussa 2023, että vuonna 1982–1983 valmistuneessa koulurakennuksessa on sisäilmaongelmia.

Espoon kaupungin aihetta koskeneen tiedotus- ja keskustelutilaisuuden materiaalien mukaan Laurinlahden koulu tarvitsee peruskorjauksen ja laajennuksen tai mahdollisesti uudisrakennuksen tai vaihtoehtoisesti jonkin muun tilaratkaisun.
Täytekakku Koskinen
Remington Steele
Viestit: 235
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2022 6:55 pm

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Täytekakku Koskinen »

Dimebag kirjoitti: La Touko 11, 2024 12:41 am https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3383 ... ab5b3ad80d


Poliisi pyytää havaintoja alueella liikkuneista noin 15–16-vuotiaista pojista. Heillä on ollut päällään tummat vaatteet.

Olikohan myös tummat hiukset ja iho?
Ainut kakku mikä maistuu, on täytekakku. :D
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

Poliisihan voi pyytää havaintoja tuosta porukasta ihan vaan sen takia, että ovat olleet huudeilla samaan aikaan kun palo on syttynyt. Eli ts. ensikäden tietoa. Missäänhän ei ole mainittu että poliisi epäilee näitä jonneja palon/palojen sytyttäjiksi.
Sanie
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: To Elo 05, 2021 10:53 pm

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Sanie »

Voin lyödä vetoa, että kolmen vuoden sisällä kaikilla noilla tonteilla on rakennushommat käynnissä ja tontin omistaja käärii isot rahat niillä.
Tessu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1643
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 2:51 am

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Sepä se ensin palaa ihan vahingossa ja koht aon uutta kallista rakennusta eikä kukaan muista palosta mitään.
Täälläkin pän sytytteli joku ukko autiopaikkoja,huhu kertoo että oliskin ollu jonkun hieman silmää tekevän sukua,kukaan ei vaan uskalla julkaista kenestä oli kyse?
Pettäjäntieonkova
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Su Syys 03, 2017 6:59 pm

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Pettäjäntieonkova »

Sanie kirjoitti: La Touko 11, 2024 2:49 am Voin lyödä vetoa, että kolmen vuoden sisällä kaikilla noilla tonteilla on rakennushommat käynnissä ja tontin omistaja käärii isot rahat niillä.
Samaa vakuutuspetosspekulointia oli Tampereellakin, loppupeleissä tekijä oli ihan tavallinen insinööriopiskelija, jolla oli vaan päässä napsahtanut joku ratas sijoiltaan.

Muutenkin ärsyttää tämä "joo ne olis purettu muutenkin"-asenne. Kysehän on enemmän siitä, että joku nyt kokee oikeudekseen tuhota paikkoja ja altistaa ihmisiä vaaraan, jopa hengenvaaraan. Se kertoo siitä että henkilö kokee jonkinlaista jumalkompleksia ja uskoo olevansa muiden yläpuolella päättämässä siitä miten tämä yhteiskunta pyörii. Jos kykenee tuollaiseen, niin tuosta on pieni matka esim. asuttavien rakennusten murhapolttoihin...sytyttelijä(t) on mieleltään sairas ja tuo touhu tulee lopettaa, ennenkuin alkaa ihmishenkiä menemään.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8021
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Poliisi pelkää, että nuoret sytyttävät rakennuksia kilpaa Espoossa – Paikallinen havaitsi huolestuttavaa toimintaa palopaikan liepeillä
Rikoskomisario Klaus Geiger vakuuttaa, että tekijät saadaan kiinni.

Tulipalojen sarja piinaa Espoota. Noin kymmenen autiotaloa on palanut kaupungissa viimeisen kahden viikon aikana.
Perjantai-iltana tulipalo nähtiin Espoon Laurinlahden koululla.
Poliisi kertoi pyytävänsä havaintoja alueella liikkuneista noin 15–16-vuotiaista pojista, joilla oli päällään tummat vaatteet.
Asian tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Klaus Geiger kertoo, että poliisi on saanut lukuisia vihjeitä alueelta poistuneista nuorista.
– Meillä on tuntomerkit olemassa. Teemme hartiavoimin töitä tekijöiden kiinniottamiseksi, Geiger sanoo.
Geigerin mukaan poliisi on saanut runsaasti havaintoja muutamasta alueella liikkuneista nuorisoryhmistä. Vihjeiden perusteella nuoret ovat 10–15-vuotiaita.
Geiger ei pidä poissuljettuna, että viime aikoina Espoossa tapahtuneet tulipalot liittyisivät toisiinsa.
– On vähän pelättävissä, että tässä on jonkinnäköistä kilpailua nuorten välillä Snapchatissa ja Tiktokissa. Nuoret pitävät tällaista leikkinä, eivätkä välttämättä ymmärrä seurauksia, hän sanoo.

”Se on ajan kysymys”
Laurinlahden koulun tulipaloa tutkitaan tällä hetkellä tuhotyönä. Tutkinnanjohtajan mukaan rikosnimike voi vielä muuttua.
– Täytyy vielä miettiä, onko kyseessä törkeä tuhotyö. Tässä on kuitenkin merkittävistä vahingoista kyse, Geiger sanoo.
– Rikosnimike kristallisoituu, kun tiedetään kuinka moneen rikokseen tekijät ovat syyllistyneet. Jos kyseessä on laajamittaisempaa toimintaa, se menee törkeän puolelle.

Paikalliset huolissaan
Lyhyen ajan sisällä Espoossa epäillysti tahallaan sytytetyt tulipalot ovat aiheuttaneet huolta paikallisille.
– Tilanne on ihan absurdi. Paloja on niin paljon, että tähän on pakko puuttua jollain tavalla, sanoo Ala-Kivenlahdessa asuva mies.
Noin kilometrin päässä Laurinlahden koulusta asuva mies kertoo, että hän havaitsi noin tunti ennen perjantain tulipaloa tummiin pukeutuneen neljän nuoren joukon.
Nuorisojoukko tallentui perjantaina miehen kameraan. Kuvissa näkyy joukko nuoria, jotka ovat kiivenneet Hyökyvuoren leikkipuiston talon katolle.
– Kuvasin parvekkeelta nuorten touhua, koska tiesin, että jotain voi taas tapahtua, hän kertoo.
– Nappasin pari kuvaa ja sitten heille tuli kiire. He hyppäsivät talon katolta alas ja lähtivät fillarilla painamaan haneen.
Noin tunti nuorisojoukon siirryttyä Ala-Kivenlahdesta eteenpäin hätäkeskus sai ilmoituksen tulipalosta koululla.
– Tässä on liikaa syy-yhteyksiä, ja siksi olen kertonut havainnoistani myös poliisille, mies kertoo.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bb5f ... 23d60c8c0f
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11493
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja URSA »

Nuoria pyörii tyypillisesti paljon vanhojen koulujen ja päiväkotien luona. Jokin lapsuuden tutussa ympäristössä selvästi kiinnostaa vielä teininä. Eri asia jos kaikki tulipalot onkin sytytetty rakennusten katoille. Silloin tekijät saattaakin olla tulleet kuvatuiksi.

Erikoista jos kyse olisi nuorisojoukkojen välisestä kilpailusta. Hankalaa kuvitella tuollaista kilpailua muissa kuin roadmanien jengeissä.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6824
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: La Touko 11, 2024 2:16 pm Nuorisojoukko tallentui perjantaina miehen kameraan. Kuvissa näkyy joukko nuoria, jotka ovat kiivenneet Hyökyvuoren leikkipuiston talon katolle.
– Kuvasin parvekkeelta nuorten touhua, koska tiesin, että jotain voi taas tapahtua, hän kertoo.
– Nappasin pari kuvaa ja sitten heille tuli kiire. He hyppäsivät talon katolta alas ja lähtivät fillarilla painamaan haneen.
Kyseessä on siis Kivenlahden asukaspuisto, jossa on arkisin päivittäin toimintaa. Alla linkki puiston Facebook-sivulle. Tämä nuorten jätkien sakki ei siis etsi kohteikseen asumattomia tai pitkään käyttämättöminä olleita rakennuksia. Näiden ääliöjanttereiden haastelistalla lienee aika varmasti myös lastentarhoja, kouluja ja muita vastaavia rakennuksia.

https://www.facebook.com/p/Kivenlahden- ... 560257218/


TikTokista löytyy ainakin näitä liekinheitinhaasteita.
Allaoleva uutinen kertoo 16-vuotiaasta tulellla pelleilyä diggaavasta urheilijapojasta.
Ikää tuntuisi olevan TikTokiin jo hieman yläkanttiin.


https://www.fox32chicago.com/news/tikto ... ital-burns



TikTok 'Flamethrower' challenge puts teen in hospital with burns to over 70% of his body


The North Carolina teen was with his friends when they dared him to make a video featuring the so-called "Flamethrower" challenge.
"They all heard a big boom and then Mason came running out and started taking off his shirt," said Holli Dark, Mason’s morther.

The challenge that has teens lighting spray paint on fire put Mason Dark in the hospital with burns to over 70 percent of his body. He is not expected to get out of the burn unit for another six months.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11493
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja URSA »

Somehaaste...
Poliisi: Espoon tulipalosarjan taustalla somehaaste

”Mikäli tällainen jatkuu, on ajan kysymys, milloin tulee jonkinlaisia henkilövahinkoja”, tutkinnanjohtaja sanoo.

15:27

MUUTAMAN eri nuorisoporukan epäillään polttaneen lukuisia tyhjillään olleita rakennuksia Espoossa. Tekojen taustalla vaikuttaa olevan sosiaalisen median haaste, jota eri porukat ovat kopioineet.

– Tämänkaltainen haastaminen sosiaalisessa mediassa on täysin edesvastuutonta toimintaa, tutkinnanjohtaja Klaus Greiger sanoo.

Tutkinnanjohtaja Greiger kertoo, että tulella leikkimisestä alkanut tapahtumaketju vaikuttaa kiihtyneen vuoden alusta. Kahden viime viikon aikana Espoossa on palanut noin kymmenen rakennusta. Torstaina paloi Tuomarilan vapaaehtoisen palokunnan vanha rakennus, perjantaina Laurinlahden tyhjillään oleva koulu.

POLIISIN KÄSITYKSEN mukaan tekojen takana on muutamia pieniä nuorisoryhmiä. Tekijöistä nuorimmat saattavat olla vasta 10–12-vuotiaita. Poliisilla kertoo saaneensa hyviä vihjeitä ja ulkopuolisten havaintoja tekijöistä.

– He eivät välttämättä ymmärrä tekojensa vakavuutta. Tässä on jo tullut mittavia taloudellisia vahinkoja. Mikäli tällainen jatkuu, on ajan kysymys, milloin tulee jonkinlaisia henkilövahinkoja. Se tässä huolestuttaa kaikista eniten.

– Nuoret tässä pilaavat omaa tulevaisuuttaan ja mahdollisesti ulkopuolisten elämää.

Poliisi tutkii tapahtumia vahingontekoina, tuhotöinä ja törkeinä tuhotöinä.

– Nämä ovat eskaloituneet vuoden alusta. Ne ovat ensin olleet vahingontekoja ja sitten tuhotöitä ja nyt on ollut näitä törkeitä tuhotöitä, Greijer sanoo.

TULIPALOT keskittyivät pitkään Espoon Keskuksen ja Tuomarilan alueelle. Nyt tapahtumasarja vaikuttaa levinneen myös rannikolle päin.

Greigerin mukaan on hyvin mahdollista, etteivät tulipaloja sytytetään vastakin.

– Tässä on mennyt vähän päivittäin. Kyllä ne riskit ovat olemassa, hän sanoo.

– Kuten varmaan ymmärrätte, autiotaloja ja tällaisia kiinteistöjä on Espoo pullollaan. On täysin mahdotonta, että niitä miehitettäisiin.

Poliisi toivoo tekijöiden kantavan vastuun ja lopettavan toiminnan.

– Minä peräänkuuluttaisin, että nämä nuoret ymmärtäisivät, minkälaisten tekojen kanssa he ovat tekemisissä. Tekijät tullaan saamaan kiinni. Tämä on vakava asia. Tästä voi tulla henkilövahinkoja, mikä tietysti on se kaikista vakavin, mutta nyt jo materiaaliset menetykset ovat hyvin merkittäviä ja korvausvaatimukset tekijöille tulevat olemaan mittavia.

Lisäksi Greiger pyytää vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa ja katsomaan sen perään, missä lapset liikkuvat.

Mahdollisia silminnäkijähavaintoja voi lähettää poliisille sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).
Poliisi: Espoon tulipalosarjan taustalla somehaaste https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010419510.html

Varmasti jonkun lapsukaisen vanhempi on huomannut lapsen vaatteiden haisevan bensalta tai savulta, mutta ei ilmoita mitään poliisille korvausvaatimusten pelossa.
Yrjö Yrjönpoika
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1420
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Sarjatuhopolttaja liikkeellä Espoossa?

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

Tarkastaja Levisi kirjoitti: La Touko 11, 2024 3:29 pm
Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: La Touko 11, 2024 2:16 pm Nuorisojoukko tallentui perjantaina miehen kameraan. Kuvissa näkyy joukko nuoria, jotka ovat kiivenneet Hyökyvuoren leikkipuiston talon katolle.
– Kuvasin parvekkeelta nuorten touhua, koska tiesin, että jotain voi taas tapahtua, hän kertoo.
– Nappasin pari kuvaa ja sitten heille tuli kiire. He hyppäsivät talon katolta alas ja lähtivät fillarilla painamaan haneen.
Kyseessä on siis Kivenlahden asukaspuisto, jossa on arkisin päivittäin toimintaa. Alla linkki puiston Facebook-sivulle. Tämä nuorten jätkien sakki ei siis etsi kohteikseen asumattomia tai pitkään käyttämättöminä olleita rakennuksia. Näiden ääliöjanttereiden haastelistalla lienee aika varmasti myös lastentarhoja, kouluja ja muita vastaavia rakennuksia.

https://www.facebook.com/p/Kivenlahden- ... 560257218/


TikTokista löytyy ainakin näitä liekinheitinhaasteita.
Allaoleva uutinen kertoo 16-vuotiaasta tulellla pelleilyä diggaavasta urheilijapojasta.
Ikää tuntuisi olevan TikTokiin jo hieman yläkanttiin.


https://www.fox32chicago.com/news/tikto ... ital-burns



TikTok 'Flamethrower' challenge puts teen in hospital with burns to over 70% of his body


The North Carolina teen was with his friends when they dared him to make a video featuring the so-called "Flamethrower" challenge.
"They all heard a big boom and then Mason came running out and started taking off his shirt," said Holli Dark, Mason’s morther.

The challenge that has teens lighting spray paint on fire put Mason Dark in the hospital with burns to over 70 percent of his body. He is not expected to get out of the burn unit for another six months.

Eipä taida Kiina olla ainoa syy, miksi jenkit haluavat kieltää Tiktokin, jos eivät saa sen masterointia itselleen. Tiktok-sovelluksen kontentti kun heillä on suorastaan oppikirjaesimerkki siitä, kuinka valtava prosentti jenkkiläläisistä onkaan ajatusmaailmaltaan ääliöitä, elleivät peräti retardeja.
Vastaa Viestiin