Suomen Kanadan suurlähettiläs ahdistelee alaisia ja äksyilee - tietovuoto tutkinnassa

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Mind Over Matter
Martin Riggs
Viestit: 630
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2011 5:33 pm

Re: Suomen Kanadan suurlähettiläs ahdistelee alaisia ja äksyilee

Viesti Kirjoittaja Mind Over Matter »

On tämä kaikenkaikkiaan täyttä kummelia.

Juristit hierovat käsiään. Veronmaksaja puristaa kätensä nyrkkiin. Voi v---u taas.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010289316.html

12.3. 18:13
(IS 12.3.2024) Ulkoministeriö palkkasi Jari Vilén -selvitykseen asianajo­toimiston – näin paljon juristit laskuttavat

Ulkoministeriö teki hankinnan ilman kilpailutusta. Toinen Ottawaan lähetettävä juristi kuuluu toimiston kalleimpaan kategoriaan.

Ulkoministeriö on pestannut Roschier Asianajotoimisto Oy:n selvittämään epäiltyä häirintää Suomen Kanadan-suurlähetystössä.

IS kertoi viime tiistaina, että suurlähetystön työntekijät syyttävät Suomen Kanadan-suurlähettilästä Jari Viléniä häirinnästä ja erityyppisestä epäsopivasta ja häiritsevästä käytöksestä. Vilén on kertonut olevansa yllättynyt syytöksistä.

Henkilökunta on kertonut kokeneensa epäsopivaa käytöstä suurlähettilään taholta siitä lähtien, kun Vilén aloitti lähetystön päällikkönä viime vuoden syyskuussa.

IS:n tietopyynnöllä saamasta vastauksesta ilmenee, että asiassa on pyydetty vain yksi tarjous.

– Hankinta perustui Roschier Asianajotoimisto Oy:n tunnettuun osaamiseen oikeudellisena ulkopuolisena selvittäjänä työsuojelurikkomus- ja häirintäepäilyissä sekä työnantajan työsuojeluvastuuseen perustuvaan velvollisuuteen toimia viivyttelemättä. Näin ollen valtioneuvoston hankintaohjetta kilpailuttaa yli 30 000 euron arvoiset hankinnat ei sovelleta tässä tapauksessa, hankintapäätöksessä mainitaan.

Hankintapäätöksen mukaan toimeksiannon kustannuksia ei voida vielä arvioida, mutta kustannukset jäävät joka tapauksessa alle 300 000 euron, joka on hankintalain mukainen oikeudellisen palvelun kynnysarvo. Hankintapäätöksen mukaan Roschier Asianajotoimisto Oy laskuttaa palveluistaan (0 % alv) 280–840 euroa tunnilta.

IS:n tietojen mukaan Roschier Asianajotoimistosta on lähdössä Ottawaan kaksi juristia tutkimaan tapausta, joista toinen kuuluu osakaskategoriaan, jossa tuntihinta on korkein mahdollinen, 750–840 euroa. Toinen asianajaja kuuluu kategoriaan, jossa tuntitaksa on 550–640 euroa.

Hankintapäätöksen mukaan tuntihintoihin on saatu kymmenen prosentin alennus. Esimerkiksi 840 euron tuntihinta laskisi siis 756 euroon ja 550 euron tuntihinta 495 euroon.

Ulkoministeriön alivaltiosihteeri Pekka Puustinen perusteli IS:lle perjantaina ulkopuolisen toimijan käyttöä sillä, että ”tapaus näyttää aika monitahoiselta ja laaja-alaiselta kysymykseltä”.

– Silloin on hyvä, että asioiden läpikäymisessä on tukea nimenomaan sen selvittämisessä, mitä eri osapuolten mielestä on tapahtunut.

Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen Uhvy ry:n puheenjohtaja Mari Neuvonen ihmettelee, ettei ulkoministeriö kysynyt tarjouksia useammilta asianajotoimistoilta.

– Eihän tämä asianajotoimisto tunne ulkoministeriön erityisolosuhteita. Onko arvioitu kustannus todellakin maksimikustannus vai onko 300 000 euroon asti avoin piikki?
:
:
Cut. Pykälä 21.
-NILS-
QwertyKeyboard
Martin Beck
Viestit: 757
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Suomen Kanadan suurlähettiläs ahdistelee alaisia ja äksyilee

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Mind Over Matter kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 12:23 pm On tämä kaikenkaikkiaan täyttä kummelia.

Juristit hierovat käsiään. Veronmaksaja puristaa kätensä nyrkkiin. Voi v---u taas.
Juristien keskipalkka alkaa olla nykyään jotain 8700€ kuussa. Lienee ainoa ammattiryhmä suomessa, joka ei ole palkkakuopassa. Näiden Kanadaan lähtevien juristien palkat ovat vielä tätä keskiarvoa huomattavasti korkeammat ainakin tuntilaskutuksesta päätellen. En usko, että tämä rahastaminen loppuu niin kauan kun jotain vietävää löytyy. :lol:
Olinko eka
Sabrina Duncan
Viestit: 350
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 4:24 am

Re: Suomen Kanadan suurlähettiläs ahdistelee alaisia ja äksyilee

Viesti Kirjoittaja Olinko eka »

HS:https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010297204.html

Ulkoministeriö peruu asian­ajo­toimiston käyttämisen suur­lähettiläs Vilénin tapauksessa.

ULKOMINISTERIÖ on päättänyt, ettei se käytäkään yksityistä asianajotoimistoa selvittämään suurlähettiläs Jari Viléniin kohdistuneita häirintäsyytöksiä.
Asiasta kertoo HS:lle ulkoministeriön alivaltiosihteeri Pekka Puustinen.

”Ylin johto on todennut, että kustannus on tällaisesta työstä liian korkea”, Puustinen sanoo.
Ylimmällä johdolla Puustinen viittaa ulkoministeri Elina Valtoseen (kok) ja Jukka Salovaaraan, joka on ministeriön valtiosihteeri kansliapäällikkönä.

ASIANAJOTOIMISTON käyttö ehti herättää kysymyksiä myös sen suhteen, voiko ulkoministeriön virkatyötä tällä tavoin palkata tekemään ulkopuolisen.
Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen ehti ottaa ulkoministeriön toiminnan käsittelyynsä. Hän halusi omasta aloitteestaan tutkia menettelyn, jossa ulkoministeriö käyttää työnantajalle kuuluvan työsuojeluasian selvittämisessä yksityistä asianajotoimistoa.

”Meidän oma arviomme oli – ja se oli toki aika optimistinen – että ulkoministeriö olisi voinut joitakin kymmeniä tuhansia käyttää tähän osaan työtä. Kun arvio oli huomattavasti isompi, puhutaan ehkä parista sadastatuhannesta eurosta, tätä me emme voineet hyväksyä”, Puustinen sanoo.

Taisi tulla rapaa niskaan urakalla ja joku selväpäinen heräsi ajoissa :roll:
QwertyKeyboard
Martin Beck
Viestit: 757
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Suomen Kanadan suurlähettiläs ahdistelee alaisia ja äksyilee

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »



Onkohan tämäkään asia varmasti loppuun käsitelty. Seuraavaksi varmaan paljastuu, että ehtivät tekemään sitovan sopimuksen tästä palvelusta ennen perumista ja joutuvat korvaamaan sitovan sopimuksen perumisesta isot summat (lue satojatuhansia euroja) asianajajille ilman, että selvitystyötä edes tarvitsee tehdä. Korvaukset tietenkin maksetaan pitkän oikeusprosessin päätteeksi josta siitäkin asianajajat tienaavat satojen tuhansien eurojen edestä. :lol:

Lainaus korvattu nuoliviittauksella
-NILS-
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8387
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Poliisi on aloittanut esiselvityksen ulkoministeriön epäillystä tietovuodosta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Ulkoministeriö on tehnyt rikosilmoituksen poliisille Suomen Ottawan-suurlähetystöön liittyvässä asiassa.
Rikosilmoituksen mukaan medialle on vuodettu salassa pidettäviä tietoja, jotka ovat vaarantaneet valituksen tekijöiden ja kohteen oikeusturvaa Suomen Ottawan-suurlähetystöön liittyvässä asiassa.

Esiselvitys on alkuvaiheessa, ja poliisi tiedottaa asiasta lisää tarvittaessa.

https://poliisi.fi/-/poliisi-on-aloitta ... tovuodosta
Birgitte
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2023 10:31 pm

Re: Suomen Kanadan suurlähettiläs ahdistelee alaisia ja äksyilee - tietovuoto tutkinnassa

Viesti Kirjoittaja Birgitte »

Ja nyt tästä ollaan uutisten mukaan ulkoministeriössä pöyristyneitä, että asiaa halutaan salailla? Kai heillä sen verran pitäisi viranomaistahona ymmärtää, että jos materiaali on määritelty salaiseksi, niin sen vuotaminen julkisuuteen on rikos ja sen tutkinta kuuluukin poliisille.
Metsälän isäntä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2022 8:04 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomen Kanadan suurlähettiläs ahdistelee alaisia ja äksyilee - tietovuoto tutkinnassa

Viesti Kirjoittaja Metsälän isäntä »

Iltasanomat julkisti Vilénin alaisten tekemän valituskirjelmän. Vuotajien tarkoitus oli tietysti estää valituksen hautaaminen UM:n arkistoihin. Ja onnistuivat siinä. Hienoa.

Toimittajien tehtävä on nimenomaan paljastaa ja puhkaista näitä virkamieskunnan mätäpaiseita.

Minusta on törkeää, että poliisin resursseja tuhlataan jahtaamaan pilliin puhaltajia, joiden ansiosta Suomen ulkoministeriöstä on toivottavasti siirretty yksi epäpätevä henkilö pysyvästi pois tärkeistä tehtävistä, ennen kuin hän ehtii aiheuttaa enempää vahinkoa Suomelle.

Vaikka vuodettu valituskirje olisikin muodollisesti "luottamuksellinen" tai jopa "salainen", sen vuotaminen ei aiheuttanut vahinkoa. Minusta tuollaisten valitusten pitäisi olla lain mukaan julkisia.
Doris Watson
Poliisikoira Rex
Viestit: 284
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2022 12:43 pm

Re: Suomen Kanadan suurlähettiläs ahdistelee alaisia ja äksyilee - tietovuoto tutkinnassa

Viesti Kirjoittaja Doris Watson »

MTV-uutiset: "Vilenin asianajajan mukaan Vilenille itselleen olisi tullut ilmoittaa mahdollisesta epäasiallisesta käytöksestä välittömästi.
Vilenillä ei siten ollut tilaisuutta reagoida tai keskustella mahdollisesta häirinnästä ja muuttaa epäsopivaksi koettua käytöstään."

Mitä ihmettä?! Kenenkään ei tarvitse tulla sanomaan Vilenille että naisia salaa takaapäin hiplailu, rasistiset puheet ja alaisille kiroilu ja huutelu eivät ole sopivaa käytöstä. Sen tulisi olla ilmiselvää ja tajuta ihan itse.

" Suurlähetystön henkilökunta on näin pystynyt itse eskaloimaan tilannetta pisteeseen, jossa Vilenin kaikki mahdollisuudet puolustautua on tosiasiallisesti viety."

Eli tuolla logiikalla mies joka viidennen kerran lyö vaimoaan turpiin voi syyttää vaimoaan eskaloinnista kun ei heti eka kerralla huomauttanut asiasta. Törkeää uhrien syyllistämistä. Mutta ei kai muutakaan korttia löydy vedettäväksi paitsi ajojahti, tuleekohan se vielä?

" Vilen kertoi viikko kuulemisen jälkeen pahoittelevansa käytöstään."

Mitä se nyt pahoittelee? Hänhän ei mielestään ollut tehnyt mitään väärää. Vai miten se oli? Ihme veivausta.

Huomaa että kiusallista ja noloa on ulkoministeri Valtosellekkin kokoomuslaisena kun on ollut Kanerva, Rydman ja nyt tämä. Että puolueen leirissä tällaisia tahmatassuja riittää.
lonesjucca
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ke Heinä 26, 2023 9:26 pm

Re: Suomen Kanadan suurlähettiläs ahdistelee alaisia ja äksyilee - tietovuoto tutkinnassa

Viesti Kirjoittaja lonesjucca »

UM:lle seksuaalinen ahdistelu ja häirintä ihan ok, mutta siitä kertominen rikosoikeudellinen asia. Paljon olisi puhdistusta vaativia instituutioita Suomessa.

Valtonenhan tämän mätäpaiseen suojeli. Valtonen itsekkin sellainen mätäpaise cayman-saarten tiliensä kanssa, että ehkä hänenkin oli pakko, ettei hänestä tehdä paljastuksia. Koko UM mahdollisesti yksi iso mätäpaise johtoryhmältään.
Vastaa Viestiin