Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Mrdr
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 90
Liittynyt: Ti Marras 10, 2020 12:25 am

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Mrdr »

JanitaSlim kirjoitti: Su Touko 26, 2024 1:47 am
Mrdr kirjoitti: Su Touko 26, 2024 1:10 am
MikaK kirjoitti: Su Touko 26, 2024 1:05 am Yksi esimerkki miten Suomen lait ei toimi taas et jos kuulet tommoisen huudon pimeestä metsästä keskellä yötä niin eipä sinne kannata lähtee ellei ole oikeutta edes Vornasen kaltaiseen taskuaseeseen. Jos paikalta löytyykin tappajaraiskaaja puukon kanssa niin kuolee ehkä itsekin kun ei saa käyttää asetta. Ja jos jokin edes luvanvaativa pippurisumute on jostain hommattu niin syyte tulee varmaan pahoinpitelystä ampuma-aseesta puhumattakaan. Jos taas tekijä on just häipynyt kuten kävi Myyrmäen postinkantajan kanssa niin teko voi silti jäädä pimeeksi ja uhri kuolla. Jos paikalla on aggressiivinen susi niin lopputulos voi kanssa olla huono. Ainoa mitä tämä silminnäkijä tai kuulija ois voinu tehdä soittaa häkeen ja "kuulin huutoa metsästä" ei varmaan liikuttas partiotakaan sinne.
Itse lähtisin tarkistamaan varovasti jos millään lailla ihmistä muistuttava hätää ilmentävä huuto. Soittaisin kuitenkin ensin häkeen, että tämmöinen kuului ja olen menossa asiaa tarkistamaan. Tietäisipä häkekin sitten tilanteen.

Edit. Ja ottaisin itse jotain kättä pidempää itsepuolustustarkoituksessa mukaan. En usko että siitä syytettä saisi jos soittanut jo häkeenkin ja lähtee tsekkaamaan tilanteen.
Hyvähän se on sanoa mitä tekisi, mutta mitä tekisi (moni ei mitään vaan kääntäisi kylkeä) on se mikä ratkaisee. Enpä tuota itsekkään jaksaisi vaivautua, jos joku huuto kuuluu. Teinit huutelee vaikka mitä päissään kaupungissa ja elämöi. Kokoajan saisi olla kadulla katsomassa mitä tapahtuu, jos joka ääneen lähtisi reagoimaan.
En minäkään kaupunkialueella jokaista huutoa lähde tsekkaamaan, mutta ilmeisesti tämä tapahtumapaikka oli kuitenkin jonkinlaista suht rauhallista omakoti-/rivitaloaluetta? Itse maalla kotiseudulla vieraillessa juuri sellaisella hengailen. Jos täällä kuuluisi kirkunaa, niin todennäköisesti menisin tarkistamaan ainakin päällisin puolin ympäristön.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4582
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Äänen kuulija uskoi kuulleensa 10-20 sekunttia jonkun eläimen tai eläinten ääntä, joka sitten hiljeni kuin seinään. Näin kommentoi ensimmäisissä mediahaastatteluissan. Ei siis mitään ihmisen kirkunaa. Nyt jälkikäteen on sitten ruvennut uskomaan, että ehkä sittenkin oli ihminen, kun on kuullut tästä rikoksesta. Tuskin oli ihminen. Surmapaikan lähellä asunut toinen henkilö sanoo lehdessä, että mitään erityistä ei kuulunut koko yönä.
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3359
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Uhrin löytöpaikan lähistöllä asuvan perheen lapsi kävi samaa koulua uhrin kanssa. Perheen aikuinen kertoo viereisen koulun pihalla olleen perjantai-iltana nuorten tapahtuman, josta uhri ilmeisesti oli tulossa.

– Tämä on järkyttävää, perheen vanhemmat kuvailevat tapahtunutta.

Iltalehden kauempana epäillystä tapahtumapaikasta tapaama pariskunta kertoo lapsensa olleen samalla luokalla uhrin kanssa. Hekin kuvailevat tapahtuneen järkyttäneen syvästi.
Surmaaja/murhaaja löytynee samasta porukasta.

Vaikka täällä kovasti haluttaisiin pistää maahanmuuttajien piikkiin, vaikkei mikään kerrottu siihen viittaa.
Jokuvainn
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Pe Helmi 16, 2024 4:19 pm

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Jokuvainn »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nuo ... an/8944404

Just oli vantaalla tämmönen ja suvakit huutaa ei oo mamujen tekosia ei mamut ketää raiskaa tai tapa!! Persut vaa höpisee omiaan! Just oli somalijoukon toimesta raiskattu ja tapettu belgiassa 14v tyttö
Herätkää nyt vittu oikeesti tähän päivään
Vantaan postinjakaja murhakin ihan varmasti jonkun sompun tekosia
Yrjö Yrjönpoika
Christopher Lorenzo
Viestit: 1639
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

Skloddi kirjoitti: Su Touko 26, 2024 2:06 am Äänen kuulija uskoi kuulleensa 10-20 sekunttia jonkun eläimen tai eläinten ääntä, joka sitten hiljeni kuin seinään. Näin kommentoi ensimmäisissä mediahaastatteluissan. Ei siis mitään ihmisen kirkunaa....

....Surmapaikan lähellä asunut toinen henkilö sanoo lehdessä, että mitään erityistä ei kuulunut koko yönä.
Niin..? Herää silti kysymys...
Että valvoiko tämä jälkimmäinen läpi yön? Virallinen kuolinaikahan selvinnee vasta patologin tekemän tutkimuksen jälkeen. Melko tarkkoja nuo osaavat olla.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4582
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Skloddi »



Toki mahdollista. Tilannekuvaus vaan on elänyt tällä äänen kuulijalla juuri sillä tavalla kuin ihmismielelle on tyypillistä, kun mielikuvitus/alitajunta ehkä alkaa ihan tiedostamatta suuntamaan koettua ja niitä koskevia muistoja tiettyyn suuntaan. Ei mitään muuta.

Kuten olen jo aiemmin todennut, niin ehkä se oli uhrin huuto ja voihkinta, mutta sen toteen näyttäminen voi olla lopulta mahdotonta ellei tekijä sitten joskus kiinni jäätyään kerro, että näin oli. Jos ei ollut uhri, ja aikajanalla tullaan osoittamaan, että uhri oli tuohon aikaan vielä snäppäämässä jossain ihan muualla, niin se on mahdollista paremmin selvittää.
Adrian
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 5:20 am

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Adrian »

Dr. Sloan kirjoitti: Su Touko 26, 2024 1:58 am
Adrian kirjoitti: Su Touko 26, 2024 1:29 am Otahan huomioon että tämä pätee myös toisinpäin.
Jos olisi salliva aselaki, niin sitä epätodennäköisemmin sinne kukaan uskaltaisi lähteä, kun tietäisi että kuka ikinä pimeässä metsässä mahdollisesti suojassa lymyääkin on hyvin suurella todennäköisyydellä myös aseistautunut ja näkee sinut todennäköisesti ennen kuin sinä hänet.
Salliva aselaki ei tarkoita, että ampuma-aseita olisi kaikilla rikollisilla. Jopa USA:ssa käytetään paljon puukkoja, kirveitä, sorkkarautoja ja sen sellaisia - puhumattakaan Euroopan maista, joissa on salliva aselaki (Viro, Tsekki jne.).
En ole missään kohti väittänytkään että kaikilla olisi ampuma-ase, mutta todennäköisyydet sille kasvaisivat luonnollisesti mitä helpompi ase olisi saada, ja vieläpä ihan laillisesti käsiinsä.
Sen sijaan tyhjin käsin on tavallisen kansalaisen tosi ikävä sotkeutua yhtään mihinkään. Puukko, telari tai muuta kättä pidempää löytyy jokaiselta "alan mieheltä", joka vain kokee sellaisen kanniskelulle tarvetta.
Tässä oletetaan että tekijä olisi ollut "alan mies", eikä tavallinen kansalainen jollaiseksi tämänkaltaisten tapausten tekijät usein paljastuvat. Jokaiselta löytyy kotoaan todennäköisesti jotain kättä pidempää jolla varustautua jos sellaiseen kokee tarvetta.
Salliva aselaki tasoittaisi puntteja. Nyt tavallinen kansalainen on täysin psykojen armoilla, koska laki ei salli minkäänlaista varautumista. Vaaralliset ja arvaamattomat henkilöt taas voivat aseistaa itsensä ties millä veitsillä ja työkaluilla. Kiinnijäädessäkin rangaistus on poliisipartion kirjoittama sakko ja puukon poisottaminen.
Puntit tasoittuisivat lähinnä ala-maailman rikollisia vastaan, joiden kohdistamat väkivaltateot ns. tavallisiin kansalaisiin ovat kuitenkin hyvin harvinaisia.
Isossa kuvassa sallivampi aselaki aiheuttaisi vain lisää epävarmuutta ja konfliktitilanteiden eskaloitumisen vaaraa yhteiskuntaan. Niillä "psykoilla" olisi entistä helpommat ajat toteuttaa aikomuksiaan, puhumattakaan ampuma-aseilla sattuvista vahinko- sekä ohilaukauksista, joissa vielä monesti uhrina onkin sitten aivan joku muu kuin tarkoitettu kohde.

Ja pointtini oli lähinnä se että kummin (astaloin vai ampuma-asein) varustetun epäillyn tekijän perään mieluummin lähtisit jos oletetaan että tekijä lymyilisi pimeässä metsässä katseilta suojattuina ja teillä molemmilla olisi sama ase käytettävissänne. Sinä itse taas joutuisit lähestymään tuota metsä-aluetta näkyvältä paikalta, tai ainakin piileskelijä kuulisi sinun lähestyvän.
Ampua-asein varustettu tekijä olisi tässä tilanteessa sinuun nähden huomattavassa etulyöntiasemassa, kun voisi eliminoida sinut kauempaakin sinun pystymättä edes näkemään mistä suunnasta ammuttiin. Lähitaistelutilanne taas olisi huomattavasti tasaväkisempi vastakkainasettelu, vaikkakin silloinkin tekijällä olisi yllätysmomentti jos hän osaisi kiertää taaksesi tarpeeksi hiljaa.
Viimeksi muokannut Adrian, Su Touko 26, 2024 3:12 am. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Yrjö Yrjönpoika
Christopher Lorenzo
Viestit: 1639
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

Jokuvainn kirjoitti: Su Touko 26, 2024 2:31 am https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nuo ... an/8944404

Just oli vantaalla tämmönen...
▪︎ Niin... OT, mutta enivei...
Vantaan tapauksessa: "Uhri onnistui pääsemään pois tilanteesta potkaisemalla epäillyn päältään.."
Joten lähietäisyydeltä on havaintoja saanut tehdä /joutunut tekemään päällekarkaajasta. Mitään tuntomerkkejä ei hänen kuitenkaan mainita poliisille kertoneen, joten kumpi tuossa nyt panttaa tietoa? Poliisi vai uhri?
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1417
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Jos kyse kuitenkin sen verran rauhallisesta asuinalueesta, että joku Vesa perheineen herännyt (minkälie) olennon yölliseen huutoon, niin teko ei liene kestänyt kovin kauaa - jos olisi, olis meteliä syntynyt enemmän, ja ehkä muukin naapurusto siihen havahtunut... Voisikohan olla joku paikallinen seksuaalirikollinen/namusetä lähtenyt tytön perään? On kait tuollakin ahdistelijoita, itsensäpaljastelijoita yms.
Sipi
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Sipi »

Täällä on nyt palsta illan aikana tökkinyt ihan älyttömästi ja tein pitkän postauksen tuossa viime vuorokauden puolella. No, nyt sitä ei näy missään. Kumma case kertakaikkiaan. En jaksa pohtia kaikkia kulmia uudelleen, joten kopioin postauksen uudelleen. Jos se edellinen ja identtinen jostain pölähtää, niin yp sitten positelee parhaansa mukaan. lainaukst ja muut eivät onn onnistuneet millään, kuormitus oli foorumilla niin kova aiemmin eilen illalla. Siis:

Minusta loogisinta on, että tytöllä on ollut kotiintuloaika.

Häntä kuvaillaan kiltiksi. Pääasiassahan aina mediasa kerrotaan uhrista positiivisia asioita, mutta kiltti on sanavalintana melko spesifi. Jos hän olisikin ollut hurjaluonteinen ja angstinen, auktoriteettivastainen teini, hänestä voitaisiin käyttää vaikka sanaa vilkas tai sosiaalinen. Mutta ei kiltti.

Täällä spekuloitiin (en pääse nyt lainaamaan, koska sivusto tökkii niin pahasti etten jaksa odottaa ja selata, mutta alkupään sivuilta) että miksi tämä tyttö lähti yksin eikä kavereidensa kanssa. No, vaikka siksi, että hänellä oli se kotiintuloaika, joka saattoi olla jo vaikka klo 00 ja oli kovasti myöhässä. Tai sitten yhdeltä, ja päätti lähteä kävelemään ettei myöhästy. Näin toimisi kiltti tyttö.

Nuorissa on valtavasti eroja sikäli, kenelle voi sitä siimaa antaa ja kenelle ei. Voi olla mahdollista, että vanhemmat ovat pitäneet aluetta turvallisena, tuntevat tytön kaverit ja antaneet hänelle luvan olla myöhempään ulkona kuin tavallisesti -ja tehneet sen siksi, että tyttöön voi luottaa. On sellaisiakin nuoria, jotka tulevat kotiin ennen sovittua aikaa ja sitten niitä toisia, joille ei mikään aika riitä ja he tulevat miten sattuu.

Tässä ei siis ole välttämättä mitään riitaa ollut tai tyttöä jätetty yksin. Itsekin kävelin lukuisia kertoja teininä keskustasta kotiin (suunnilleen Valkeakosken kokoinen pikkukaupunki) ja oli plussaa, jos joku käveli kanssani samaan suuntaan. Usein ei. Muut jäivät lähes poikkeuksetta vielä juhlimaan, koska mulla oli ne tiukimmat kotiintuloajat.

Jos vanhemmat ovat aamulla vasta havahtuneet tytön puuttumiseen, se ei selitä, miksi kaverit löysivät tytön jo yöllä. Siis eivät lähteneet vanhempien pyynnöstä tai aloiteesta etsimään, elleivät vanhemmat havahtuneet asiaan tosiaan jo yöllä ja eivät esimerkiksi saaneet tyttöön yhteyttä.

Yksi vaihtoehtohan on, että tytön kimppuun käytiin jo alkumatkasta, ja jos läheisen kerrostalon asukkaan kuulema huuto liittyy asiaan, ovat myös tytön kaverit tai joku muu lähellä ollut teiniporukka voinut sen kuulla.

Aikajana on hiukan epälooginen, jos laskee äänihavainnon, snäpin sekä poliisin havaintojenpyyntiajankohdan 00-02 yhteen.

Onko jossain tarkkaa kellonaikaa sille, koska nuoret tytön löysivät /soittivat apua?

On myös olemassa se vaihtoehto jota joku jo ehdottikin, että ruumis on näkynyt valoisassa kesäyössä siihen kävelytielle. Nuoret ovat saattaneet lähteä vaikka tunnin uhrin jälkeen samaan suuntaan, ja kirjaimellisesti törmänneet ruumiiseen. Metsäkaistale ei niin suuri ole, etteikö ruumista olisi voinut kävelytieltä havaita vaikka se ei aivan keskellä tietä olisi ollutkaan.

Itse en vielä tässä vaiheessa laittaisi paljoakaan painoarvoa näille "verinen pillu" -spekulaatioille. Se on täysin varmaa, että tässä vaiheessa ei vielä vanhemmatkaan tiedä tarkalleen, mitä lapselle on tehty. Näin ollen ei ole mahdollista, että kukaan muukaan täällä varmaksi tietäisi, ellei oikeuslääkäri ole sitten täällä kirjautuneena ja vielä kaiken lisäksi ehtinyt avata tytön ja tehdä löydoistään raportin ja johtopäätökset.

Järkyttävä tapaus. Ytimessä tuntuu olevan joidenkin logiikan mukaan se, että jos on brutaalisti raiskattu, tekijä on aikuinen. Jos taas "vaan" kuristettu tai pahoinpidelty, ehkä puukotettu, kyseessä voivat olla muut nuoret. Itse en näe tässä logiikkaa. Muistanette, mitä kaikkea Koskelan uhrille oli tehty -genitaaleja myöten. Eivät ne nuoretkaan kostonhimoissaan ja kännissä/kamoissaan mitään pyhimyksiä ole.

Raskas keissi. Ei auta kun odotella mitä poliisi löytää. Kaikki varmasti toivovat, että asia selviää mahdollisimman pian. Ja jos tekijöinä ovat muut nuoret, niin käy todennäköisemmin mitä useampi asiasta tietää. Toivoa sopii, ettei tästä tulee Hervannan kiinalaisnaisen kaltaista mysteeriä, jossa tekijä on ollut mitä todennäköisimmin täysin tuntematon henkilö ja täysin random hyökkäys uhria kohtaan ilman mitään ilmeistä edeltävää provokaatiota.

Tällainen on vaan ihan äärimmäisen harvinaista, onneksi.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4582
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

JohanPomppas kirjoitti: Su Touko 26, 2024 3:01 am Jos kyse kuitenkin sen verran rauhallisesta asuinalueesta, että joku Vesa perheineen herännyt (minkälie) olennon yölliseen huutoon, niin teko ei liene kestänyt kovin kauaa - jos olisi, olis meteliä syntynyt enemmän, ja ehkä muukin naapurusto siihen havahtunut... Voisikohan olla joku paikallinen seksuaalirikollinen/namusetä lähtenyt tytön perään? On kait tuollakin ahdistelijoita, itsensäpaljastelijoita yms.
Näitä juttuja ei lueta ilmeisesti lainkaan. Ei herännyt, katsoi vaimonsa kanssa telkkaria, kun outo ääni kuului.

Puskaraiskaukset ovat hyvin harvinaisia jopa Vantaalla, saati jossain Valkeakoskella. Huhuja namusedistä aina välillä nousee kaikenlaisissa someryhmissä, mutta todistettavasti en muista, onko tällä vuosituhannella löytynyt koskaan mitään näyttöä huhuille.

Kotiintuloaikaa ei ole tainnut olla, kun vanhemmat/vanhempi vasta aamulla on tehnyt katoamisilmoituksen ja sen jälkeen ystävät lähteneet etsimään ja löytäneet. Ruumista ei löydetty siis yöllä, vaan vasta seuraavana aamuna ja sen jälkeen, kun katoamisilmoitus oli jotehty. Näin ainakin tämän hetken tiedoilla on kerrottu.
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1417
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Skloddi kirjoitti: Su Touko 26, 2024 3:07 am
Itseasiassa luin koko ketjun ennenkuin kirjoitin omia pohdintojani... Olisi pitänyt tarkentaa - Vesa ei herännyt, eikä vaimokaan. Ehkä oikea ilmaisu olisi ollut "Vesa havahtui". Vesan tytöt taisivat kuitenkin herätä. Mutta antaapa olla.
Jokuvainn
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Pe Helmi 16, 2024 4:19 pm

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Jokuvainn »

Paikalliset nähneet pari tuntia sitten kun poliisit pidättänyt pari mamua läheltä
Raskaan_työn_raataja
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Su Touko 26, 2024 2:30 am

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Raskaan_työn_raataja »

On tää ihan järkyttävä keissi, se on sanomattaki selvää. Eipä oo tarvinnu silmiä sulkea koko yönä ku sen tietää jotta tämäkin tapaus tulee painajaisena uniin.

Täytyy vaan toivoa että tekijä/tekijät selviää mahdollisimman pian ja saadaan telkien taa pitkäksi aikaa. Mutta on ne nää tuomiot suomessa aivan liian lieviä, tämänki järkyttävän teon vuoksi pitäs syyllisen tai useamman kenties, istua loppuelämä lukkojen takana jos multa ja varmasti monelta muultakin kysyttäis tai jos pystyisi päättämään.

No mutta tämä nyt ei auta mitään eikä ketään, pahoittelut turhasta löpinästä, piti vaan päästä "puhumaan" ajatuksia ettei tarvi itekseen miettiä pään sisällä.

Omaisille syvimmät osanottoni suuren surun ja järkytyksen keskellä 💔
Avatar
K.O
Hetty Wainthropp
Viestit: 452
Liittynyt: To Heinä 30, 2020 9:49 am

Re: Valkeakoskelta löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja K.O »

Nuo äänet ovat voineet syntyä kissojen tappelusta. Pitävät kyllä aikamoista meteliä. Kauheata rääkynää ja voivottelua niistä lähtee. Yksi vaihtoehto tuokin.
Vastaa Viestiin