Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitoksen ammuskelu 2008

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Koni
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: La Loka 06, 2007 8:27 pm

Viesti Kirjoittaja Koni »

Mä en oikeen jaksa ymmärtää tota aselupa juttua...Nyt syötetään sellasta mallia ihmisten päähän et: " soon kyl joku psykopaatti tai muu hörhö kun sillä on aselupa"...Minusta se taasen on hyvä että on aseluvat , niistä voi kattoa kellä ase on ja keltä sen voi viedä jos ei sovi sen haltijaks.Jos aseluparuuvia väännetään liian tiukalle, niin kohta on aika läjä lisää sellasia aseita jotka ei sitte näy missään kortistossa, onks se sitte parempi? Hyvä juttu noissa luvissa olis se viranomasten yhteistyö, tarkotan että kun lupaa hakee, niin automaattisesti tulee lääkerinlausunnot ja intin sun muitten lausunnot, kellä vaan asiaan liittyvää tietoa on, tämän ku kaikki luvanhakijat edeltä tietäisivät, niin ei tarttis meuhkata yksilön suojasta sun muista, kun se kuuluis sihen lupamenettelyyn...
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Olen todella pettynyt, vittuuntunut ja surullinen sen takia, miten nämä kouluampumiset on populistisesti kaadettu lainkuuliaisten ampumaharrastajien niskaan.

Suomessa ajetaan jatkuvasti kolareita sen takia, että halutaan matkia jotain hemmetin Vatasia ja Räikkösiä, mutta ei kukaan ole sen takia kieltämässä autoja, vaikka julkinen liikenne toimii taajamissa ihan riittävästi jottei yksityisautoja tarvita. Samaten tänäkin vuonna on jo ainakin kymmenen penskaa pudonnut kotipihalla kaivoon, jokeen, järveen tai jäänyt vanhempiensa auton alle, muttei kukaan ole syyllistämässä siitä vanhempia ja huostaanottamassa loppuja ipanoita heiltä, koska onnettomuuksia nyt vain sattuu, ja varmasti kaikki ymmärtävät tapahtuman traagisuuden. Ja veitsiä myydään edelleen kaupassa vapaasti, vaikka niillä tapetaan suurin osa ihmisistä ja Porvoon ostoskeskuksessa riehunut tappaja jopa haki sellaisen saman tien kaupasta tappaakseen.

Se, että aselupien myöntämisessä on ollut leväperäisyyttä, ei ole ampumaharrastajien vika, vaan lain säätäjien ja niiden tulkitsijoiden! Ei ole oikein, että lainkuuliaisia harrastajia nyt rangaistaan viranomaisten tekemistä virheistä, ja että poliitikot ja poliisi yrittävät kilvan saada epäilyksen taakan vieritettyä aseiden omistajien niskaan, ettei tarvitsisi myöntää omia mokia!

Yksi syy kukkahattupopulismin suosioon on se, etteivät naiset eli puolet kansasta käy armeijaa, ja tunne aseita niinkuin mitä tahansa välinettä. Ase on mörkö, ja kun mörkö pannaan piiloon, niin kaikki paha poistuu maailmasta. Mitäs siitä, että osalta ihmisistä menee rakas harrastus ja sen parissa tavatut ystävät, ampumisesta kiinnostuneet naisetkin voivat siirtyä harrastamaan mieluummin pitsinvirkkuuta...
Every ship must sail a world.
Ranta-Suutari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 4:01 am
Paikkakunta: Hämy-Linna

Viesti Kirjoittaja Ranta-Suutari »

ABC kirjoitti:
Yksi syy kukkahattupopulismin suosioon on se, etteivät naiset eli puolet kansasta käy armeijaa, ja tunne aseita niinkuin mitä tahansa välinettä. Ase on mörkö, ja kun mörkö pannaan piiloon, niin kaikki paha poistuu maailmasta. Mitäs siitä, että osalta ihmisistä menee rakas harrastus ja sen parissa tavatut ystävät, ampumisesta kiinnostuneet naisetkin voivat siirtyä harrastamaan mieluummin pitsinvirkkuuta...
No pientä rajaa kuitenkin? Nimittäin minun nuorempi tytski kävi armeijan ja ei tämä siitä ole mitään valitellut. Ja siis koska itse sinne hinkusi.

Mitä taas tulee noihin aseisiin, niin toki voisin ilman niitäkin elää? Mutta jos tulisi laki, että niitä ei saa pitää, niin arvatenkin ne silloin olisivat kalareissulla järveen pudonneet? Mutta en minä olekaan mikään koulu- tahi muukaan sarjasurmaaja, ja tuskin sellaiseksi ryhdynkään?
rapier
Vic Mackey
Viestit: 1902
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2008 6:21 pm
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja rapier »

skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone »

ShipWreck kirjoitti:Hemmetti sentään mitä ylireagointia. Maamme ei ole yhtään sen turvattomampi paikka kuin ennen Jokelan tapahtumia. Ei nyt suhteellisuudentajuaan kannattaisi menettää. Nyt ei todellakaan ole kyse mistään kriisistä, eikä varsinkaan isosta sellaisesta.
Mun mielestä on myös vähän liioteltu.

En ole jaksanut lukea (sorry) tätä ketjua huoellisesti läpi, mutta tänään tuli mieleeni Hesaria lukiessani:

Miksi uhrataan palstatilaa ja muuta rutosti siihen, miten voitaisiin löytää nämä vaaralliset ampujat ajoissa? Olihan tästä Saaresta jo poliisia varoitettu jo monta päivää aikaisemmin. Eli kyllä oli ilman poliisiakin löydetty. Kysyn vaan, mihin noita varoja ja (kaikenlaisia) resursseja pitäisi oikeastaan tähdätä?
Muista lähdekritiikki!
ShipWreck
Martin Beck
Viestit: 789
Liittynyt: Ma Elo 06, 2007 11:58 pm

Viesti Kirjoittaja ShipWreck »

ABC kirjoitti:Olen todella pettynyt, vittuuntunut ja surullinen sen takia, miten nämä kouluampumiset on populistisesti kaadettu lainkuuliaisten ampumaharrastajien niskaan.
Samaa mieltä ABC:n kanssa, erittäin hyvä kirjoitus. Tai no, sanotaan sen verran, että en itse ole ihan niin vittuuntunut, koska en harrasta ampumista. Valitettavasti lisää populismia on todennäköisesti luvassa, varsinkin nyt vaalien alla.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17208
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

ShipWreck kirjoitti:
ABC kirjoitti:Olen todella pettynyt, vittuuntunut ja surullinen sen takia, miten nämä kouluampumiset on populistisesti kaadettu lainkuuliaisten ampumaharrastajien niskaan.
Samaa mieltä ABC:n kanssa, erittäin hyvä kirjoitus. Tai no, sanotaan sen verran, että en itse ole ihan niin vittuuntunut, koska en harrasta ampumista. Valitettavasti lisää populismia on todennäköisesti luvassa, varsinkin nyt vaalien alla.
Tässä on nyt havaittavissa sama ilmiö kuin moottoripyöräharrastajien kanssa; 99 prosenttia pilaa sen yhden prosentin maineen vastuullisina motoristeina. Vai kuinka se nyt menikään... :roll:

Vaalien läheisyys - olkootkin vain kunnallisvaalit - tekee tämän terrorismikeskustelun mielenkiintoisemmaksi. SDP:n pj Urpilainen moitti kuntien tapaa hoitaa asioita unohtaen autuaasti sen, että SDP ei suinkaan ole mikään haastava, näyttöä vailla oleva pikkupuolue, vaan jo pitkään vallassa, niin eduskunnassa, hallituksessa kuin kunnallispolitiikassa ollut puolue, jonka toimesta kunnat ovat siinä jamassa kuin ovat.

Mutta mistä kunnat saavat nuo luvatut eurot koulutukseen, mielen- ja terveydenhoitoon ynnä muuhun perusturvaan? Onko oikeistolainen näkemys asioiden hoidosta jotenkin fiksumpaa kuin sosialistien ja jos on, niin miten? Tuleeko kuntaan enemmän verotuloja kun sen johdossa on sosialisti vai tuoko kepun jäsenkirja sen viisauden, jolla saadaan kuntien talous kuntoon ja luodaan edellytykset saattaa kunnallinen terveydenhoito siihen tilaan missä se oli ennen sen alas ajamista?

Aihe alkaa jo lipsua tuon osion aiheesta siinä määrin, että pyritään kääntämään se tuohon ammuskeluun takaisin.

Se, että ammuskelu on käännetty lainkuuliaisten (mitä sillä nyt sitten tarkoitetaankaan?) ampumaharrastajien niskaan on toki osoitus siitä, että ne lainkuuliaiset ammuskelijat eivät ole tehneet kaikkea voitavaa harrastuksensa edistämiseksi. Miksi he eivät ole näkyvästi aiemmin vaatineet muutoksia aselakiin, miksi he vasta nyt myöntävät, että voisihan se laki tiukempi olla? Onko jokin ampumaseura tuonut julkisuuteen viestejä, että Suomessa on aseita ihan liikaa ja lupia myönnetään myös sellaisille, joilla ei pitäisi olla asiaa edes skootterin ohjaimiin? Vedotaan vain harrastuksen erinomaisuuteen ynnä muuhun? Jokainen joka harrastaa jotain pitää sitä ehdottoman välttämättömänä ja vaatii sille lisää ymmärtämistä ja elintilaa.

Moottoripyöräilyä harrastavat ovat mm. itkemässä verojen ja vakuutusten kalleutta, mutta jos on varaa ostaa mp, niin maksakoot siitä lystistä. Perimmiltään se on turhake, vaikka harrastajien mielestä moottorpyöräily on hieno harrastus, jättäen kuitenkin kertomatta mikä siinä on niin hienoa, että sen pitäisi olla etuoikeutettua.

Koiraharrastajien mielestä ensin koirat ja sitten ihmiset.

Kertokoot ampumaharrastajat täällä, että miksi juuri heidän harrastuksensa on sellainen, jota kohtaan ei saisi esittää valtiovallan ja viranomaisten taholta minkäänlaisia lisävaatimuksia ja ne joita esitetään kuulemma hankaloittavat elämää ja pudottavat sen laatua.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Rorschach kirjoitti:
Juliet Jones kirjoitti:Ja vielä lisäksi totean, että mm. unkarilaisten ja virolaisten katsotaan tulleen Uralilta kuten meidänkin, myös muita kansoja kuuluu ns. suomalais- ugrilaiseen heimoon
Tähän on pakko kommentoida: Mitään suomalais-ugrilaista heimoa ei ole olemassakaan. Kielikunta löytyy, mutta kielen sukulaisuus ei ole mikään todiste ihmisten sukulaisuudesta, koska ihminen pystyy omaksumaan periaatteessa minkä tahansa kielen. Suomen kielen kantakieli toki on ilmeisesti alun perin Uralilta lähtöisi. Tästä voi lukea oikeastaan mistä tahansa suomalais-ugrilaisia kieliä käsittelevästä kirjasta. (omasta hyllystä löytyi Karhunkieli, Johanna Laakso 1999).
Pelkkä samaan kieliryhmään kuuluminen ei todenna geneettistä sukulaisuutta, mutta asiasta on pakko hieman kiistellä, sillä puhutaan suomalais- ugrilaisista kansoista tai heimoista muutoinkin.


SUOMALAIS-UGRILAISET KANSAT

1959 1989 äidinkielisiä (%)

Itämerensuomalaiset
Suomalaiset 5 milj.
Karjalaiset 167 278 130 929 47,8
Vepsäläiset 16 374 12 501 50,8
Inkeroiset 1 062 820 36,8
Vatjalaiset 60
Virolaiset 1,1 milj.
Liiviläiset 226 43,8
http://www.ugri.net/002/htm/index.htm
http://www.sampo.ru/~inkeri/articles.php?lng=ru&pg=587
http://www.erm.ee/?lang=FIN&node=83
http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Morda ... 5231301178
http://www.uutiskynnys.fi/uutiset/artik ... essi-alkoi
http://www.presidentti.fi/netcomm/news/ ... SAID=70187
http://fi.wiktionary.org/wiki/suomalais-ugrilainen

Geneettistä sukulaisuutta löytyy tutkimusten mukaan useistakin samaan kieliryhmään kuuluvista kansoista.
Ajatukseni tuosta jonkinlaisesta väkivaltageenistä on se, että se on varmaan koko ihmiskunnan ongelma, jota ei rotujen sekoittuminen poista. Ennemminkin herää ajatus, että olemmeko me ns. vaeltajakansat joutuneet puolustamaan omaa olemassaoloamme milloin lähtemällä etsimään uutta aluetta itsellemme, milloin sotimalla sen hallintaa turvaten? Olemmeko vieläkään päässeet tuntemaan todellista turvallisuutta, jolloin se väkivaltainenkin puoli meissä hiljalleen katoaisi? Ajatuksia vain, mutta suomalainen kansanhistoria on täynnä väkivaltaa. Synkkää. Vaienneita ja vaiennettuja. Mieleltään rikottuja sukupolvia.
Michaelm
Harjunpää
Viestit: 311
Liittynyt: Pe Heinä 06, 2007 9:45 pm

Viesti Kirjoittaja Michaelm »

ABC kirjoitti:Olen todella pettynyt, vittuuntunut ja surullinen sen takia, miten nämä kouluampumiset on populistisesti kaadettu lainkuuliaisten ampumaharrastajien niskaan.
Niinhän se on. Kilpa-autoilija ajaa jonkun lapsukaisen hengiltä = Kilpa-autoilijat on perkeleitä kaikki tyynni. Nyrkkeilijä täräyttää jotain kuonoon = Nyrkkeilijät on yhteiskunnan syöpä. Ampuja ampuu jonkun = ...
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Kuolonuhrien suhteessa on kuitenkin iso ero, Columbinessa on n. 2000 opiskelijaa ja ampujat mukaanlukien 15 kuolonuhria, Kauhajoella n. 200 opiskelijaa ja kuolonuhreja 11.
absolute
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Pe Loka 26, 2007 1:56 pm

Viesti Kirjoittaja absolute »

kakojootti kirjoitti:tuon profiilion poistettu galleriasta :?
Niin oli poistettu, suomi24 keskusteluissa joku oli ennättänyt kopioida kaikki nuo saaren galleria kuvat, ja muitakin sareen liittyviä linkkejä.
Tämä saari oli irc-galleriassa kuulema kommentoinutkin että kauhajoella tulee massamurha..
Jokelan tapaus oli ensin, se toistui taas uudelleen, eikä varmaankaan jää viimeiseksi.

Jossain oli kommentoitu että aseet tekevät murhaajan, ei se mielestäni noin ole kuitenkaan, en usko että tavallisen järjen ja vaakaanelämän omaava henkilö lähtee massamurhaamaan ketään, joten tuo aseiden kieltäminen yksityishenkilöltä olisi väärin jos harrastaa ammuntaa.

Ehkä ennen aseluvan myöntämistä pitäisi käydä luvanhakijan taustoja läpi, ettei ole mielenterveysongelmia eikä muuta epäilyttävää, kuten koulusurmien ihannointia.
Jos henkilö olisi opiskelija, voisi oppilaitokseen ilmoittaa jos aselupa myönnetään...
Aseita taitaa kyllä saada nykyisin pimeänäkin, ehkä joku keksii ratkaisun miten koulut suojataan...
MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

Doctor Lecter kirjoitti:Tässä on nyt havaittavissa sama ilmiö kuin moottoripyöräharrastajien kanssa; 99 prosenttia pilaa sen yhden prosentin maineen vastuullisina motoristeina. Vai kuinka se nyt menikään... :roll:


Eikö muka näin sitten ole? "Yksi mätä omena pilaa..."
Doctor Lecter kirjoitti:Se, että ammuskelu on käännetty lainkuuliaisten (mitä sillä nyt sitten tarkoitetaankaan?) ampumaharrastajien niskaan on toki osoitus siitä, että ne lainkuuliaiset ammuskelijat eivät ole tehneet kaikkea voitavaa harrastuksensa edistämiseksi.


Varsin totta. Me "lainkuuliaiset ampujat" emme missään nimessä ole tuoneet harrastustamme riittävän paljon ja riittävän hyvässä valossa esille. Tietenkin tässä lukuunottamatta muutamaa poikkeusta, jotka positiivisessa työssään ovat onnistuneet: Palokangas, Hirvi, Mäkelä-Nummela, näin äkkiä mieleen tulleina.
Jotenkin olen itse vaatimattomissa pyrkimyksissäni aseiden imagon nostamiseksi törmännyt aina murhaajiin, sotaan ja hollywood-elokuvien propagandaan, sekä niiden vääristyneeseen kuvaan aseista. Jotenkin myös tunnen itseni voimattomaksi, näitä medioissa 24/7 pyöriviä otsikoita vastaan. Koen että tässä kilpailussa minulla ei ole edes mahdollisuutta voittaa.

Siksi olenkin tyytynyt vain lähipiirini tutustuttamiseen aseisiin. Lähisukulaisistani ainoastaan äiti, ei ole ampunut. Pidempiaikaiset tyttöystävät ovat ampuneet, vaikka lapsuudessa yksi heistä oli kokenut erittäin traumatisoivan tilanteen, jonka kanssa terapeutti ei edes vuosien hoitosuhteessa pystynyt auttamaan, kaksi ampumaratakäyntiä turvalliseksi kokeman henkilön kanssa riitti kyllä hoplofobian laantumiseen. Kukaan edellämainituista ei syytä tässä tilanteessa aseita, eivätkä minut ja harrastukseni tuntien koe tarvetta itselataavien pistoolien kieltämiseen.

Sitkeästi, tuulimyllyjä vasten taistellen, ruohonjuuritason sissityötä suosien, olen valmis esittelemään harrastusta kaikille halukkaille. Minua saa, ja on jopa toivottavaa, lähestyä yv:llä. Yksityiskohdista en edes suostu keskustelemaan julkisesti foorumilla, täällä kun eivät kaikki suinkaan ole niin hyvillä aikein liikkeellä.
Doctor Lecter kirjoitti:Miksi he eivät ole näkyvästi aiemmin vaatineet muutoksia aselakiin, miksi he vasta nyt myöntävät, että voisihan se laki tiukempi olla? Onko jokin ampumaseura tuonut julkisuuteen viestejä, että Suomessa on aseita ihan liikaa ja lupia myönnetään myös sellaisille, joilla ei pitäisi olla asiaa edes skootterin ohjaimiin?


Emmekö ole vaatineet muutoksia aselakiin?
Eikö muka jokaisen valtamedian edustajaan ole otettu yhteyttä, ja toivottu vaikkapa juttusarjaa ampumaharrastukseen liittyen?
Eikö muka ampumaharrastajat ole jo vuosia keskustelleet, myös julkisesti, mielenterveystietojen ja aserekisterin yhdistämisen hyödyllisyydestä?
Alkoholin liikakäyttöön liittyen aselupia onkin jo vuosien ajan peruutettu, mutta nämähän ovat selvinneet vain rattijuopumustapausten yhteydessä, sama juttu myös väkivalta- ja sillä uhkaamistapauksissa?
Eli vastaus kysymyksiisi, kyllä olemme! Ongelma on vain siinä, että mikään media ei halua profiloitua "asehullujen"-puolustajaksi!
Palstatilaa lehtiin saadaankin vain negatiivisessa sävyssä tai kun jotain hirveää tapahtuu!
Doctor Lecter kirjoitti: Vedotaan vain harrastuksen erinomaisuuteen ynnä muuhun? Jokainen joka harrastaa jotain pitää sitä ehdottoman välttämättömänä ja vaatii sille lisää ymmärtämistä ja elintilaa.
Eikö asia näin sitten ole? Harrastukset on monelle tärkeämpiä kuin työ, eikä harrastustaan voi valita muuten kuin kiinnostuksen kohteiden perusteella. En ymmärrä miksi en saisi harrastaa, koska en ole kenellekään harrastuksellani vaaraa aiheuttanut. Tarkennan vielä, aseharrastuksellani. Moottoripyörän kanssa olen ajanut liian kovaa ainakin nuorempana. Autoillessani (ei harrastus maantiellä) olenkin sitten ollut varsinainen riskitekijä, useasti toiminnastani on ollut hengenvaaraa myös kanssa autoilijoille, olenhan monesti ajanut esimerkiksi 80km/h rajoitusalueella 90km/h aiheuttaen näin huomattavan paljon enemmän vaaraa kanssaeläjilleni kuin useiden erityyppisten hyvinkin vaarallisten itselataavien aseideni kanssa?
Doctor Lecter kirjoitti:Moottoripyöräilyä harrastavat ovat mm. itkemässä verojen ja vakuutusten kalleutta, mutta jos on varaa ostaa mp, niin maksakoot siitä lystistä. Perimmiltään se on turhake, vaikka harrastajien mielestä moottorpyöräily on hieno harrastus, jättäen kuitenkin kertomatta mikä siinä on niin hienoa, että sen pitäisi olla etuoikeutettua.


Ei sen pidä olla etuoikeutettua, vaan samalla viivalla muidenkin harrastusten kanssa! Miksi sen pitäisi olla syrjittyä? Eihän aleta kuitenkaan vääntää kättä kuolemaanjohtaneista onnettomuuksista, OK?
Doctor Lecter kirjoitti:Koiraharrastajien mielestä ensin koirat ja sitten ihmiset.


Koirat ovat yhtä viattomia kuin lapset, eikö meillä aikuisilla ole vastuu molemmista? Ei koirien tarvitse myöskään olla syrjittyjä koiravaron ym. muodossa, vai tarvitseeko? Ei kuitenkaan muuteta tätä ketjua koirankakka kädenväännöksi, OK?
Doctor Lecter kirjoitti:Kertokoot ampumaharrastajat täällä, että miksi juuri heidän harrastuksensa on sellainen, jota kohtaan ei saisi esittää valtiovallan ja viranomaisten taholta minkäänlaisia lisävaatimuksia ja ne joita esitetään kuulemma hankaloittavat elämää ja pudottavat sen laatua.


Sitten saa, kuin muitakin harrastuksia kohtaan asetetaan vaatimuksia suhteessa harrastuksen itsensä vaarallisuuteen? Eikö moottoriurheilussa itsessään ole aiheutunut enemmän kuolonuhreja kuin ampumaharrastuksessa?
Edelleen väitän, että ampumaharrastus tai aseet, eivät ole syitä näihin tekoihin, eikä siksi niitä tule rangaista.
Syyt tekoihin ovat aivan muualla, kuten nuorten miesten lisääntyneessä syrjäytymisessäkin!

edit: ulkoasua siiistitty
Viimeksi muokannut MotiivitOn, Su Syys 28, 2008 1:04 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Remember, the faint-hearted never fucked a pig!" -Brigadier Graeme Lamb (DSF)-
Victoria
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: To Touko 08, 2008 2:06 pm

Viesti Kirjoittaja Victoria »

Ketjua lukiessa tuli yksi asia mieleen. Kovasti leimataan Saari Auvisen kopioijaksi ja tehdään "hauskoja" kuvia joissa haukutaan mielikuvituksettomaksi ym... Näin varmaan onkin, mutta tuo kopioimisen halveksunta saa aikaiseksi vaan sen, että seuraava yrittäjä onkin omaperäisempi ja ennaltaehkäisy vaikeutuu. Nyt osataan kuitenkin jollakin tapaa kiinnittää huomiota tiettyihin merkkeihin, kuten jo Kauhajoen tapauksessakin huomattiin, ihmiset ovat valppaampia ja ilmoittavat havainnoistaan helpommin poliisille. Tämä siis vain minun oma huomioni.
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Victoria kirjoitti:Ketjua lukiessa tuli yksi asia mieleen. Kovasti leimataan Saari Auvisen kopioijaksi ja tehdään "hauskoja" kuvia joissa haukutaan mielikuvituksettomaksi ym... Näin varmaan onkin, mutta tuo kopioimisen halveksunta saa aikaiseksi vaan sen, että seuraava yrittäjä onkin omaperäisempi ja ennaltaehkäisy vaikeutuu. Nyt osataan kuitenkin jollakin tapaa kiinnittää huomiota tiettyihin merkkeihin, kuten jo Kauhajoen tapauksessakin huomattiin, ihmiset ovat valppaampia ja ilmoittavat havainnoistaan helpommin poliisille. Tämä siis vain minun oma huomioni.
Niin youtubea varmaan tullaan seuraamaan poliisin taholtakin aktiivisemmin, mutta tuo ajattelutapa tuo myös ongelman, jos aletaan seuraamaan ikäisistään erilaisesti pukeutuvia tyyppejä ja miehiä, joilla on tukka kammattu taakse. Jotkut haluavat vain erottua porukasta, mikä on toisinaan ihan tervetullutta. Puhun nyt siis ulkonäöstä, en teoista tähän tyyliin. Tosin en usko, että viittasit niinkään ulkonäköseikkoihin, vaan enemmänkin ajattelutapojen kiihkeyteen.
Paavo Arhinmäki on äijä!
SVC
Remington Steele
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 02, 2008 2:01 am

Viesti Kirjoittaja SVC »

Helppo se on niiden hyssytellä joiden työpaikka ei satu olemaan koulu. :?
Lukittu