Hyviä reseptejä kotikokkailuun
Valvoja: Moderaattorit
No kai kotikokkailu voi juomiakin tarkoittaa
Tässä hyvä ja selkeä kotiviinin teko-ohje.. Omaan makuunsa toki jokainen varmaan marjansa valitsee.
http://www.modeemi.fi/~tmhirvi/kotipano/viiniohje.html
Pari settiä oon vuoden aikan tehnyt, ja on kelvannut jopa muillekin.
Onhan tuo viinin kotiteko aika taidetta jos sen oikein niille sfääreille haluaa viedä. Itselle on riittänyt että maistuu suussa hyvälle, on prosenttei edes jonkunverran.. ja mikä tärkeintä, paska ei lennä seuraavana päivänä.
Tässä hyvä ja selkeä kotiviinin teko-ohje.. Omaan makuunsa toki jokainen varmaan marjansa valitsee.
http://www.modeemi.fi/~tmhirvi/kotipano/viiniohje.html
Pari settiä oon vuoden aikan tehnyt, ja on kelvannut jopa muillekin.
Onhan tuo viinin kotiteko aika taidetta jos sen oikein niille sfääreille haluaa viedä. Itselle on riittänyt että maistuu suussa hyvälle, on prosenttei edes jonkunverran.. ja mikä tärkeintä, paska ei lennä seuraavana päivänä.
"Yöperho on koteloitunut"
-
- Nikke Knakkertton
- Viestit: 198
- Liittynyt: La Kesä 28, 2008 1:03 pm
Tärkeintä tuossa on, että käyttää mahdollisimman vähärasvaista jauhelihaa ja pitää lämpötilan tuossa 100 asteessa.R.aven kirjoitti:Itse myös tehnyt omatekoista kebabbia, ja oli kyllä todella hyvää, monesti jengi valitellut että menee usein murekemaiseksi jos ei saa patukkaa liian tiiviiksi kasaksi sinne folioon. Minulla ainakin onnistui todella hyvin, nelisen tuntia taisi uunissa olla.
Tomaattisoossiin sai mukavasti makua, kun valitsi chilillä maustetun ja lisäsi siihen valkosipulia reilusti.
Ja jogurttikastike tietysti bulgarianjogurtista, suolalla ja mustapippurilla maustettuna, vóla.
Tein siis iskenderin.
-
- Adrian Monk
- Viestit: 2652
- Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
- Paikkakunta: Helsinki
Kultaisen nuoruuden kilju
Sokeria
Vettä
Hiivaa
Lisätään kuumaan veteen sokeria 1kg/5l vettä. Jäähdytetään kädenlämpöiseksi jolloin lisätään leivontahiivaa 1 pala/5 litraa vierrettä. Annetaan Pojan käydä noin viikko lämpimässä paikassa. Nautitaan kuunnellen nuoruuden lempikappaleita c-kasetilta. Drinkin voi kasata lisäämällä kiljuun vaikka lempimakuasi Funlight-tuoteperheestä. Jäitä voi laittaa.
Tätä juotiin joskus 13-17-vuotiaana satoja litroja...
Vettä
Hiivaa
Lisätään kuumaan veteen sokeria 1kg/5l vettä. Jäähdytetään kädenlämpöiseksi jolloin lisätään leivontahiivaa 1 pala/5 litraa vierrettä. Annetaan Pojan käydä noin viikko lämpimässä paikassa. Nautitaan kuunnellen nuoruuden lempikappaleita c-kasetilta. Drinkin voi kasata lisäämällä kiljuun vaikka lempimakuasi Funlight-tuoteperheestä. Jäitä voi laittaa.
Tätä juotiin joskus 13-17-vuotiaana satoja litroja...
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
^tohon ku kaadetaan sekaan mehukattitiivistettä ni saadaan nk. "sikamehua" muistaako kukaan sellasta ku "valion appelsiinikilju"? piti olla nimenomaan valion appelsiinituoremehua ja hiivaa siihen ei tullu ollenkaan. en näitä kemiallisia reaktioita paremmin tunne mut pointtina oli että mehupurkki piti ensin pakastaa..
viiniä pitäis kyl laittaa taas tulemaan, ois vielä halvempaa juomaa ku lidlin olut
viiniä pitäis kyl laittaa taas tulemaan, ois vielä halvempaa juomaa ku lidlin olut
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
Kiljusta muistuu mieleen yksi tapaus
Olin tehnyt siis kotona kiljua, sen piti jo olla valmista.. olin tarkkaan ajoittanut sen kun viikonloppuna oli disko kylällä.
Vein perjantaina repussani 3mehukattikannua tuota ilolientä kouluun mennessäni koulun käytävän lokeroon. Lokero joka jokaisella oppilaalla oli. Vein ne sinne siksi, että bisnesmiehenä tietty myin sitä 5markkaa/mehukattikannu
Tais olla kolmas tai neljäs oppitunti, kun keskusradiosta tuli kuulutus "xxxx numeroisen lokeron omaavaa henkilöä pyydetään tulemaan välittömästi rehtorin kansliaan" (minä siis).
Eikös ne perkeleen mehukattikannut olleet vielä käyneet ja paisuneet siellä lokerossa, ja haljenneet
Koko käytävä haisi kiljulle.. ja minä joutusin siivoushommiin ja tunti jälki-istuntoa
Mutta oli ne vaan hienoja aikoja..
Olin tehnyt siis kotona kiljua, sen piti jo olla valmista.. olin tarkkaan ajoittanut sen kun viikonloppuna oli disko kylällä.
Vein perjantaina repussani 3mehukattikannua tuota ilolientä kouluun mennessäni koulun käytävän lokeroon. Lokero joka jokaisella oppilaalla oli. Vein ne sinne siksi, että bisnesmiehenä tietty myin sitä 5markkaa/mehukattikannu
Tais olla kolmas tai neljäs oppitunti, kun keskusradiosta tuli kuulutus "xxxx numeroisen lokeron omaavaa henkilöä pyydetään tulemaan välittömästi rehtorin kansliaan" (minä siis).
Eikös ne perkeleen mehukattikannut olleet vielä käyneet ja paisuneet siellä lokerossa, ja haljenneet
Koko käytävä haisi kiljulle.. ja minä joutusin siivoushommiin ja tunti jälki-istuntoa
Mutta oli ne vaan hienoja aikoja..
"Yöperho on koteloitunut"
Maittava illallinen porsaasta:
1 valmiiksi marinoitu porsaanfile (tässä tapauksessa 1,1kg)
1 iso sipuli
3 porkkanaa
5 kynttä valkosipulia
Uuni 125 asteeseen.
(Olethan ottanut lihan ajoissa huoneenlämpöön)
Isoon paistopussiin file, lohkotut sipulit, paloitellut porkkanat ja valkosipulin kynnet kokonaisina. Pussi kiinni (muista leikata snadi reikä sinne pussin peräpäähän, ettei repeä).
Mittari paksuimpaan kohtaan ja uuniin.
Kypsymisaika on n. 1½ tuntia, lihan lämpötilan ollessa siinä 70 -80 astetta.
Lisukkeita:
Kastike oli tällä kertaa perus ruskeakastike (ei mistään pussista), eli voita, jauhoja ja vettä. Mausteiksi suola, mustapippuri, chilipippuri ja Koskenlaskija (sinihome). Kuohukermaa lisäksi paksuutta säätelemään.
Perunat olivat normaalit keitetyt.
Lisäksi vielä keitettyjä parsakaaleja (olivat vähän liikaa, kun oli jo porkkanoita ja sipuleita lihan kanssa muutenkin, mutta hyviä).
Ja ruokajuomaksi Merlot-punaviiniä.
Nyt onkin aika täys olo, mutta onnellinen. Onneksi ruokaa jäi huomiseksi vielä ja punkkuakin piisaa.
1 valmiiksi marinoitu porsaanfile (tässä tapauksessa 1,1kg)
1 iso sipuli
3 porkkanaa
5 kynttä valkosipulia
Uuni 125 asteeseen.
(Olethan ottanut lihan ajoissa huoneenlämpöön)
Isoon paistopussiin file, lohkotut sipulit, paloitellut porkkanat ja valkosipulin kynnet kokonaisina. Pussi kiinni (muista leikata snadi reikä sinne pussin peräpäähän, ettei repeä).
Mittari paksuimpaan kohtaan ja uuniin.
Kypsymisaika on n. 1½ tuntia, lihan lämpötilan ollessa siinä 70 -80 astetta.
Lisukkeita:
Kastike oli tällä kertaa perus ruskeakastike (ei mistään pussista), eli voita, jauhoja ja vettä. Mausteiksi suola, mustapippuri, chilipippuri ja Koskenlaskija (sinihome). Kuohukermaa lisäksi paksuutta säätelemään.
Perunat olivat normaalit keitetyt.
Lisäksi vielä keitettyjä parsakaaleja (olivat vähän liikaa, kun oli jo porkkanoita ja sipuleita lihan kanssa muutenkin, mutta hyviä).
Ja ruokajuomaksi Merlot-punaviiniä.
Nyt onkin aika täys olo, mutta onnellinen. Onneksi ruokaa jäi huomiseksi vielä ja punkkuakin piisaa.
A man's got to do what a man's got to do.
Aurajuusto-säilykepäärynä täytteiset (jauhe)lihakääryleet.
Eli jauhelihataikina, ei tarvitse maustaa vahvasti. Muotoillaan levänneenä esim. leikkuulaudalla litteäksi suorakaiteeksi, josta leikellään samankokoisia ruutuja. Niiden sisään aurajuustomuruja sekä säilykepäärynän palasia. Kääryleet kääritään huolellisesti ja paistetaan uunissa n. 200-225 asteessa kypsiksi. Lapsille ja lapsenmielisille voi käyttää tavallista juustoa.
Tai sitten porkkana-aurajuustolisäke. Porkkanat kuutioidaan pieniksi, keitetään vähässä suolavedessä lähes kypsiksi, lisätään vesi/maito/kerma-vehnäjauhosuurus, kun sakenee, sekaan maun mukaan aurajuustoa ja ripaus sokeria.
Eli jauhelihataikina, ei tarvitse maustaa vahvasti. Muotoillaan levänneenä esim. leikkuulaudalla litteäksi suorakaiteeksi, josta leikellään samankokoisia ruutuja. Niiden sisään aurajuustomuruja sekä säilykepäärynän palasia. Kääryleet kääritään huolellisesti ja paistetaan uunissa n. 200-225 asteessa kypsiksi. Lapsille ja lapsenmielisille voi käyttää tavallista juustoa.
Tai sitten porkkana-aurajuustolisäke. Porkkanat kuutioidaan pieniksi, keitetään vähässä suolavedessä lähes kypsiksi, lisätään vesi/maito/kerma-vehnäjauhosuurus, kun sakenee, sekaan maun mukaan aurajuustoa ja ripaus sokeria.
Seuraavaksi ei niin esteettinen eväs:
Sopivan kuivahtanut jälkiuunileivän puolikas joka voidellaan mieluiten voimakassuolaisella meijerivoilla.
Seuraavaksi päälle sivellään n. puolen sentin kerros hernekeittoa suoraan purkista ja sen päälle siivutetaan reilusti lenkkimakkaraa tai Lauantai makkaraa. Loppusilauksena Aura sinappia ja nautitaan kirnupiimän kera.
Ja kyllä kelpaa
Sopivan kuivahtanut jälkiuunileivän puolikas joka voidellaan mieluiten voimakassuolaisella meijerivoilla.
Seuraavaksi päälle sivellään n. puolen sentin kerros hernekeittoa suoraan purkista ja sen päälle siivutetaan reilusti lenkkimakkaraa tai Lauantai makkaraa. Loppusilauksena Aura sinappia ja nautitaan kirnupiimän kera.
Ja kyllä kelpaa
Ei tämä nyt ole mikään resepti, mutta ruoka-aiheinen uutisjuttu kuitenkin.
Taidan jättää tuon kokkauskirjan kyllä ostamatta.
Taidan jättää tuon kokkauskirjan kyllä ostamatta.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ser ... 40?ref=rssSerbikokki kirjoitti kiveskokkaamisen keittokirjan
Julkaistu: 15:55
Kivesten käsittelyssä olennaista on erittäin terävä veitsi, neuvoo serbikokki Ljubomir Erovic vastailmestyneessä keittokirjassaan Cooking with Balls. Kyseessä on maailman ensimmäinen keittokirja, jonka jokaisessa ruokalajissa on kiveksiä.
Yudu -kustantamon internetkirjassa kiveskokkaamisen mestari näyttää, miten kiveksiä nyljetään ja fileoidaan.
Erovic muistuttaa myös, että kivekset on hyvä huljutella vedessä ennen käyttöönottoa. Liotus pehmentää raaka-aineen niin, että sen käsittely on miellyttävämpää.
45-vuotiaan kiveskokin omia suosikkeja ovat härän, orin ja strutsin kivekset.
Siittiörauhasista syntyy sekä arki- että juhlaruokaa. Jokapäiväisempien ruokalajien joukosta voisi mainita vaikka Erovicin bravuurin: italialainen pizza serbimunalla, kuten hän ruokalajia kutsuu. Pizzassa on häränkivesten lisäksi sipulia, paprikaa, pekonia ja juustoa.
Juhlaseurueen voi yllättää gourmet-vaihtoehdolla, kuten vasikankiveksillä viinissä.
"Yöperho on koteloitunut"
-
- Nikke Knakkertton
- Viestit: 198
- Liittynyt: La Kesä 28, 2008 1:03 pm
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ser ... 40?ref=rss[/quote]Solmu kirjoitti: Jokapäiväisempien ruokalajien joukosta voisi mainita vaikka Erovicin bravuurin: italialainen pizza serbimunalla, kuten hän ruokalajia kutsuu. Pizzassa on häränkivesten lisäksi sipulia, paprikaa, pekonia ja juustoa.
Hieno nimi pizzalla kai siihen kuuluu myös serbin muna?
Saako teiltä pyytää hätäapua? Poistakaa viesti mikäli näette sen ...tarpeettomaksi?
Ollaan poikaystävän kanssa kummatkin sairaalloisia mikroruoan ja pakastepitsojen ystäviä, eikä terveellinen ruokavalio ole edes tuttu sana. Kummatkin on hemmoteltu piloille, hyvä että osataan edes nakit keittää. Huomenna pitäisi kuitenkin tehdä ihan oma kunnon ruoka, eikä oma bravuurini, spagetti ja jauhelihakastike, kelpaa.
Onko teillä vinkkejä miten tehdä helposti hyvää ruokaa? Huomioikaa siis tosiaan se, että jo mainitsemani bravuurini on spagetti ja jauheliha ja siihenkin tarvitsin kolme kättä kun sitä viimeksi vuosi sitten tein Pyttipannulla on tähän asti elelty. Pyyntö olisi myös, että ruoka ei sisältäisi kalaa ollenkaan.
Sitten vielä salaattivinkkejä! Niiden kanssa ei sentään tarvitse sössiä hellalla
Ollaan poikaystävän kanssa kummatkin sairaalloisia mikroruoan ja pakastepitsojen ystäviä, eikä terveellinen ruokavalio ole edes tuttu sana. Kummatkin on hemmoteltu piloille, hyvä että osataan edes nakit keittää. Huomenna pitäisi kuitenkin tehdä ihan oma kunnon ruoka, eikä oma bravuurini, spagetti ja jauhelihakastike, kelpaa.
Onko teillä vinkkejä miten tehdä helposti hyvää ruokaa? Huomioikaa siis tosiaan se, että jo mainitsemani bravuurini on spagetti ja jauheliha ja siihenkin tarvitsin kolme kättä kun sitä viimeksi vuosi sitten tein Pyttipannulla on tähän asti elelty. Pyyntö olisi myös, että ruoka ei sisältäisi kalaa ollenkaan.
Sitten vielä salaattivinkkejä! Niiden kanssa ei sentään tarvitse sössiä hellalla
It's getting harder to believe in anything
-
- Nikke Knakkertton
- Viestit: 198
- Liittynyt: La Kesä 28, 2008 1:03 pm
Aika helpon ruuan saat kun ostat porsaan ulkofilepihvejä tai kokonaisen pötkön ulkofilettä ja leikkaat itse viipaleiksi.
Lurautat jo tänään pakastepusiin ruokaöljyä, mausteita (grillimauste, pippuri, aromisuola tms.) ja lihat sekaan.
Pussista ilmat pihalle ja pussi kiinni.
Puristele lihoja pussin läpi niin että marinadia hieroutuu kaikkialle lihoihin.
Huomena sitten kuorit perunoita, porkkanoita ja sipulia, leikkaat porkkanat siivuiksi, sipulit ja perunat reiluiksi lohkoiksi.
Potut, sipulit ja porkkanat uunivuokaan, vettä päälle niin että melkein peittyy, sekaan 1-2 lihaliemikuutiota ja lihat päälle.
Uuniin 200 astetta / tunti ja muista kääntää lihat ympäri noin puolen tunnin päästä.
Itse lisään lihat usein vasta kun ruoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia, riippuen kuinka paksuja fileitä käytän.
Myös kyljykset käyvät ulkofileen tilalle, kunhan muistat pestä luun sirut pois ennen marinoimista.
Tästä ohjeesta saa tietysti sitten sovellettua kaikkea kivaa...
Lurautat jo tänään pakastepusiin ruokaöljyä, mausteita (grillimauste, pippuri, aromisuola tms.) ja lihat sekaan.
Pussista ilmat pihalle ja pussi kiinni.
Puristele lihoja pussin läpi niin että marinadia hieroutuu kaikkialle lihoihin.
Huomena sitten kuorit perunoita, porkkanoita ja sipulia, leikkaat porkkanat siivuiksi, sipulit ja perunat reiluiksi lohkoiksi.
Potut, sipulit ja porkkanat uunivuokaan, vettä päälle niin että melkein peittyy, sekaan 1-2 lihaliemikuutiota ja lihat päälle.
Uuniin 200 astetta / tunti ja muista kääntää lihat ympäri noin puolen tunnin päästä.
Itse lisään lihat usein vasta kun ruoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia, riippuen kuinka paksuja fileitä käytän.
Myös kyljykset käyvät ulkofileen tilalle, kunhan muistat pestä luun sirut pois ennen marinoimista.
Tästä ohjeesta saa tietysti sitten sovellettua kaikkea kivaa...
Kävisikö puoliksi einesruoka? Kinkkukiusaus?
Peruna-sipulisuikaleita (pakaste) 500-1000 g.
Kinkkukuutioita (valmiina pussissa) tai itse paloiteltua kinkkua n. 300g.
Aurajuustoa 50 g jos tykkää. Suolaa. Ruokakermaa 2-3,3 dl.
Eli uuni päälle, n 225 astetta. Sitten uunivuokaan puolet pakasteperuna-sipulisuikaleista, ripaus suolaa päälle. Seuraavaksi kinkku ja aurajuusto (ei siis pakollinen, voi laittaa halutessaan myös juustoraastetta). Päälle loput peruna-sipulit ja suolaa siroteltuna. Sitten ruokakerma, pienempään annokseen riittää 2 dl ja isompaan 3,3 dl purkki.
Vuoka uuniin, halutessaan voi kuorruttaa juustoraasteella. Saa olla n. puolitoista tuntia, että kypsyy kunnolla.
Salaatti: jäävuorisalaatista voi repiä pieniä paloja (veitsellä suikalointikin käy). Sekaan joko kurkkua ja tomaattia pilkottuna, fetajuustoa, paprikaa tai mistä nyt sattuu pitämään, esim. oliiveja. Mandariinilohkot ja viinirypäleetkin ovat aika pirteitä. Kaikkea ei kuitenkaan kannata sotkea keskenään, vaan yhtä-kolmea ainesta jäävuorisalaatin lisäksi. Salaattikastiketta voi laittaa pullosta sitten päälle mielensä mukaan.
Peruna-sipulisuikaleita (pakaste) 500-1000 g.
Kinkkukuutioita (valmiina pussissa) tai itse paloiteltua kinkkua n. 300g.
Aurajuustoa 50 g jos tykkää. Suolaa. Ruokakermaa 2-3,3 dl.
Eli uuni päälle, n 225 astetta. Sitten uunivuokaan puolet pakasteperuna-sipulisuikaleista, ripaus suolaa päälle. Seuraavaksi kinkku ja aurajuusto (ei siis pakollinen, voi laittaa halutessaan myös juustoraastetta). Päälle loput peruna-sipulit ja suolaa siroteltuna. Sitten ruokakerma, pienempään annokseen riittää 2 dl ja isompaan 3,3 dl purkki.
Vuoka uuniin, halutessaan voi kuorruttaa juustoraasteella. Saa olla n. puolitoista tuntia, että kypsyy kunnolla.
Salaatti: jäävuorisalaatista voi repiä pieniä paloja (veitsellä suikalointikin käy). Sekaan joko kurkkua ja tomaattia pilkottuna, fetajuustoa, paprikaa tai mistä nyt sattuu pitämään, esim. oliiveja. Mandariinilohkot ja viinirypäleetkin ovat aika pirteitä. Kaikkea ei kuitenkaan kannata sotkea keskenään, vaan yhtä-kolmea ainesta jäävuorisalaatin lisäksi. Salaattikastiketta voi laittaa pullosta sitten päälle mielensä mukaan.