Maailmanennätyslentäjä kateissa USA:ssa

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

mun käsittääkseni jenkeissä 3kk on vielä lyhyt aika eli vaimon pyyntö menee kuuroille korville.
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

CrissAngel kirjoitti:Hmmm....mies omistaa kymmeniä miljoonia ja jo nyt vaimo pitää kiirusta että julistakaa jo kuoliaaksi ja pistäkää testamenttiin vauhtia.
Spekuloin taas vain että katosiko hänen miehensä sittenkään lennolla :?:
No niinpä, ettei vaimo olisi vaan kimpassa sen tumman ja komean taikurin kanssa.
Hävittäneet sekä miehen että lentokoneen. :roll: :lol:
Timppa
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:43 am

Viesti Kirjoittaja Timppa »

Kyllähän tässä hieman haiskahtaa salaliittoteoria. Mikähän kiire rouvalla tosiaan on tuon kuolleeksijulistamisen kanssa...

Lennon suunnasta lienee ollut tiedossa se, että matka on autioille alueille. Aikapommi vain koneeseen kiinni, niin kunnon paukku hajaannuttaa todisteet liian laajalle alueelle kovin äkkiä löydettäväksi. Onhan kuitenkin äärimmäisen epätodennäköistä, että mies ei olisi pystynyt pikkuviankin saanutta konetta tuomaan alas kohtuullisen yhtenä kappaleena. Tämä ottaen huomioon lentäjän taidot ja koneen helppolentoisuus.

Ehkä kuitenkin on sattunut sairaskohtaus, jolloin mikä tahansa on ollut mahdollista (esim. lento pois oletetulta alueelta jos autopilotila tai sitten vaikka törmäys täysillä vuorenseinämään.
* Älä ruoki trollia! *
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

niinpä, ihan häveliäisyys syistä voisi odottaa ainakin vuoden ennenkuin alkaa vaatimaan kuolleeksi julistamista. Törkeää toimintaa!
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
CrissAngel
Martin Beck
Viestit: 839
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 9:12 am
Paikkakunta: Tajukankaalla, Pannuhuoneessa, Iisakin Kirkossa!

Viesti Kirjoittaja CrissAngel »

Tiina kirjoitti:
CrissAngel kirjoitti:Hmmm....mies omistaa kymmeniä miljoonia ja jo nyt vaimo pitää kiirusta että julistakaa jo kuoliaaksi ja pistäkää testamenttiin vauhtia.
Spekuloin taas vain että katosiko hänen miehensä sittenkään lennolla :?:
No niinpä, ettei vaimo olisi vaan kimpassa sen tumman ja komean taikurin kanssa.
Hävittäneet sekä miehen että lentokoneen. :roll: :lol:
Heh...enpä oikein usko kun Criss Angelilla on ollut jo pitkän aikaa tyttöystävä. :D
Välillä "Iltikset" huhuili MuTu-pohjalta, ja aivan pohjaan, notta Criss seurustelisi Cameron Diazin kanssa.
Bullshit, sanon mie. :lol:
Child Of Scythe
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:Lentoretkellä kadonnut miljonääri julistettiin kuolleeksi
16.02.2008 09:04

Chicagolainen oikeusistuin julisti seikkailija-miljonääri Steve Fossett perjantaina kuolleeksi. Fossett katosi syyskuussa lentäessään pienkoneella Nevadan autiomaan yläpuolella, eivätkä viikkokausia kestäneet etsinnät tuottaneet tulosta.

Fossettin vaimo Peggy Fossett pyysi julistuksen tekemistä ja miehensä testamentin täytäntöön panoa jo marraskuussa. Fossettin omaisuuden arvoksi ilmoitettiin tuolloin kymmeniä miljoonia dollareita.

63-vuotias Steve Fossett tunnetaan ehkä parhaiten lukuisista ilmailuennätyksistään. Vuonna 2002 hän lensi yksin kuumailmapallolla maailman ympäri 14 päivässä.

Vuonna 2005 hän lensi yksin kevytrakenteisella yksimoottorisella koneella maailman ympäri ilman ainoatakaan tankkausta tai välilaskua, ja vuotta myöhemmin hän teki samaisella GlobalFlyer-koneella matkalentoennätyksen - 76 tunnissa yli 42 000 kilometriä.

Kaikkiaan Fossett teki 93 ilmailun ja 23 purjehduksen ennätystä. Niistä 60 on yhä voimassa.

STTR-Reuters-DPA
Mata Hari
Agentti Scully
Viestit: 655
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2008 10:06 pm

Viesti Kirjoittaja Mata Hari »

Voi voi leski-parkaa.. :twisted:
Greg Medavoy
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Pe Loka 12, 2007 10:27 pm

Viesti Kirjoittaja Greg Medavoy »

CrissAngel kirjoitti: Lähde. Helsingin Sanomat
Pölliikö "Iltis" törkeesti Hesaria??
Ihan identtiset textit...
STT-DPA
Vähän offtopicia, mutta molemmissa ollut lähteenä samat tietotoimistot STT ja DPA, eli juttu on ostettu tietotoimistolta ja siten täysin sama.

Voi kun olisi mahdollisuus irtaantua töistä ja sen verran rahaa, että pystyisi vuokraamaan kopterin ja sille lentäjän. Itse kokisin äärimmäisen mielenkiintoiseksi osallistua etsintöihin muutamaksi kuukaudeksi...
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1555962

Steve Fossett kiersi maapallon kuumailmapallolla, mutta katosi jäljettömiin rutiinilennon aikana.
Miljonääriä ei löydetty miljoonilla

12.07.2008 06:57

MYSTEERIN JÄLJILLÄ. IS:n kesäsarja kertoo kohutuista rikos- ja katoamistapauksista, jotka ovat yhä ratkaisematta.


Minne ja miksi kokenut ilmailija ja seikkailija Steve Fossett, 63, katosi? Kysymyksiin ei ole saatu kuluneen vuoden aikana vastausta, vaikka ennätystehtailijan miljonääriystävät ovat laittaneet Fossettin etsintöihin avokätisesti varojaan ja valjastaneet koko maailman tutkimaan katoamisalueelta otettuja satelliittikuvia. Fossett nousi viime vuoden syyskuussa maanantaina kello 8.45 ilmaan hotellimiljardööri Barron Hiltonin yksimoottorisella Bellanca Super Decathlon -koneella Nevadan Smith Valleyn lähettyvillä sijaitsevalta yksityiseltä kiitoradalta.

Seikkailijan oli tarkoitus etsiä ilmasta käsin paikkaa, jossa hän olisi voinut tavoitella maanopeusennätyksen rikkomista 1200 kilometriä tunnissa kulkevalla suihkuautolla.

Fossett ei kuitenkaan koskaan palannut Barron Hiltonin Flying-M-tilalle, ja yksi hänen ystävistään ilmoitti seikkailijan kadonneeksi. Kuusi tuntia myöhemmin alkoivat Yhdysvaltain historian kalleimmat yksittäisen ihmisen löytämiseksi järjestetyt etsinnät.

- Jos joku, niin Fossett kykenee kävelemään ranchille takaisin ja pyytämään anteeksi sitä, että hän romutti Hiltonin koneen, Virgin-imperiumin luoja Richard Branson sanoi optimistisesti kuultuaan ystävänsä kadonneen.

Maasto kuin
Afganistanissa


Fossett ei kuitenkaan koskaan ilmestynyt Afganistania muistuttavasta maastosta takaisin. Hänen etsintöjään vaikeutti se, ettei kukaan tiennyt, minne seikkailija oli matkalla. Lentosuunnitelman ilmoittaminen ei ollut hänelle pakollista. Tiedossa oli vain se, että Fossett oli varannut polttoainetta 5-6 tunniksi.

Etsintöjä vaikeuttivat myös lukuisat muut seikat. Pahin hidaste oli maasto.

- Paikkana se on ihan vastakohta Suomelle. Alue on vuoristoa, erämaata - sellaista kuumaisemaa, Hiltonin tilalla vieraillut Martti Koivula kuvaili etsintäolosuhteita IS:lle viime syyskuussa.

Seikkailija ei epäonnekseen ollut ottanut mukaansa laskuvarjoa, eikä myöskään sveitsiläistä Breitling Emergency -kelloa, joka pystyy lähettämään hätätapauksissa signaalia vajaan 150 kilometrin säteellä.

Koneen olisi periaatteessa pitänyt lähettää hätäsignaalia onnettomuuden sattuessa, mutta sen järjestelmä tiedettiin epäluotettavaksi. Fossettin paikantamisesta tuli painajainen, joka maksoi Nevadan osavaltiolle miljoonan ja syöksi sen talouden ongelmiin.

Google Earth apuna

Fossettia etsittiin kuukauden päivät Lapin läänin kokoiselta alueelta. Etsintöihin osallistui kymmeniä helikoptereita ja lentokoneita. Lisäksi käytössä oli lämpökameroita ja kaikuluotaimia. Fossettin perhe etsi seikkailijaa samaan aikaan noin 600 000 eurolla, ja hänen ystävänsä, kuten Richard Branson, keksivät nerokkaan idean.

He valjastivat etsintöihin mukaan satelliittikuvia tarjoavat yhtiöt. Digital Globe ja Geoeye luovuttivat alueelta tuoreita satelliittikuvia Google Earthin kaltaisille geoselaimille, ja sadat vapaaehtoiset ympäri maapallon alkoivat etsiä niistä merkkejä Fossettista.

Tulosta ei syntynyt. Fossett julistettiin helmikuussa kuolleeksi vaimonsa Peggyn pyynnöstä. Yhdeksi Steve Fossettin viimeisistä julkisista lausunnoista jäi seuraava sitaatti:

- Aion rikkoa ennätyksiä ikuisesti. Kuvittelen, että istun 80-vuotiaana rullatuolissa ja yritän lennättää kauko-ohjattavan lentokoneen maailman ympäri.

Sitä päivää Fossett tai maailma ei koskaan nähnyt.
Greg Medavoy
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Pe Loka 12, 2007 10:27 pm

Viesti Kirjoittaja Greg Medavoy »

Jos en olisi perheellinen, niin lähtisin kyllä ihan omasta mielenkiinnostani tuonne suunnalle " pitkälle lomalle". Vuokraisin vaikkapa ihan vaan mönkijän :lol: ja samoilisin aluetta. Mysteerit kiinnostaa, ja näkisin tuollaisessa toiminnassa jotain nykyajan Indiana Jones -meininkiä... :wink:

Ja edittinä pakko mainita, että toki tajuan, että jollain mönkijällä ei tuota aivan mielettömän laajaa aluetta voi käydä läpi käytännössä millään järkevällä tasolla. Mutta ihan vaan ajatuksena em. idea, sillä mönkijällä olisi pelkästään mukava päästellä menemään... :roll:

Ilmeisesti löytäjälle ei kuitenkaan ole luvassa mitään palkkiota? :?
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Lavastiko seikkailijamiljonääri sittenkin oman katoamisensa?

28.07. - 15:42 (Luotu: 15:42)

Viime syksynä lentomatkallaan kadonnut seikkailijamiljönääri Steve Fossett julistettiin kuolleeksi alkuvuodesta, mutta viime aikoina yhä usempi on alkanut esittää teorioita, josko mies lavasti oman kuolemansa.

Fossettin konetta etsittiin kuukausikaupalla Nevadan autiomaasta, mutta tuloksetta. Etsintäpartion edustajan Cynthia Ryanin mukaan on mahdollista, että katoaminen oli suunniteltu juttu, kertoo News of the World.

63-vuotiaan maailman ympäri kuumailmapallollakin lentäneen Fossettin väitetään pettäneen vaimoaan ja eläneen kaksoiselämää. Tämän vuoksi mies olisi saattanut lavastaa kuolemansa välttääkseen kalliin avioeron.

Ryanin mukaan ihmeellisintä etsinnässä oli, että partio löysi sen aikana kuusi muuta konetta, mutta ei jälkeäkään Fossettista.

Fossett valitsi matkalleen myös hänelle epätyypillisen kevyen lentokoneen ja jätti gps-varusteisen kellonsa kotiin. Vaikka koneessa oli turvavarusteena lähetin, jonka piti olla satelliitin tavoitettavissa, mitään signaalia koneesta ei koskaan havaittu.

Lehden tietojen mukaan myös vakuutusyhtiö tutkii väitteitä, että Fossett olisi edelleen elossa.

Aamulehti
http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/98008.shtml
viikate
Sofia Karppi
Viestit: 443
Liittynyt: Su Kesä 17, 2007 9:22 pm

Viesti Kirjoittaja viikate »

Retkeilijät löysivät kadonneen miljonäärin omaisuutta
Julkaistu 01.10.2008 21:02 (päivitetty 21:08)
Kuva: EPA

Pohjois-Kaliforniassa vaeltamassa olleet retkeilijät ovat löytäneet tavaroita, jotka kuuluvat mahdollisesti kadonneelle miljonäärille Steve Fossettille. Asiasta kertoi amerikkalainen uutiskanava CNN.

Mammoth Lakes -alueen poliisipäällikkö kertoi, että retkeilijöiden löydöksiin kuuluivat Fossettin paita ja muita henkilökohtaisia tavaroita, joissa saattaa olla myös miljonäärin nimi.

63-vuotias Fossett katosi vuosi sitten ollessaan lentämässä pienkoneella Nevadan autiomaassa .

(MTV3-Reuters)
nrj
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: La Touko 24, 2008 12:17 am

Viesti Kirjoittaja nrj »

piti sitten käydä etsimässä fossettia google earthilla. melkoista vuoristoa ja erämaata tosiaan, niin ja valtava hiihtokeskus. matkaa barron hilton's ranchilta mammoth lakeen ainostaan 70 mailia. ihan mahdollisuuksien rajoissa tuo löytöpaikka. merkillistä vain ettei koneen hylystä ole mainintaa...
taitaa olla steve ollut etsimässä sopivaa laskeutumispaikkaa tai jo aiemmin tehnyt, ja sitten tehnyt katoamistempun...
rapier
Vic Mackey
Viestit: 1902
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2008 6:21 pm
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja rapier »

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id103246.html


Kadonneesta seikkailijamiljonääristä löytyi merkkejä
Julkaistu 01.10.2008, klo 23.25 (päivitetty 01.10.2008, klo 23.28)
Yhdysvalloissa on aloitettu uudelleen etsinnät viime vuonna lentomatkalla kadonneen miljonääri Steve Fossetin löytämiseksi.
Etsinnät päätettiin käynnistää uudelleen, kun patikoijat löysivät Mammoth Lakesin maastosta Kaliforniasta Fossetille kuuluneita tavaroita. Vuoristosta Nevadan osavaltion rajalta löytyi muun Fossetin lentäjäkortti.

Patikoijat eivät nähneet mitään merkkejä lentokoneen hylystä. Mammoth Laken poliisipäällikön Randy Schiendlen mukaan villieläimet ovat voineet kuljetella tavaroita pitkien matkojen päästä.

Fosset katosi viime vuoden syyskuussa lähdettyään pienkoneella huvilennolle Nevadan autiomaasta. Laajoista etsinnöistä huolimatta häntä ei löydetty. Helmikuussa hänet julistettiin kuolleeksi.

Fosset oli rikkonut useita lento- ja purjehdusennätyksiä ja kokeillut kykyjään myös muun muassa uimalla Englannin kanaalin poikki ja kiipeämällä maailman haastavimmille vuorenhuipuille. Hänen kuuluisimmat ennätyksensä olivat kaksi soololentoa maailman ympäri. Toisen hän teki kuumailmapallolla ja toisen pienkoneella ilman välitankkauksia.

AP, Reuters
Paskanen tukka
rapier
Vic Mackey
Viestit: 1902
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2008 6:21 pm
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja rapier »

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1597077



Kadonneen Fossettin esineitä löytyi maastosta - katso video
01.10.2008 23:44

Reilu vuosi sitten kadonneen seikkailijan Steve Fossettin tavaroita on löytynyt yllättäen maastosta Kalifornian pohjoisosassa, kertoi CNN eilen. Löydön teki retkeilijä Mammoth Lakesin maastossa.

- Esineiden joukossa on Fossettin nimelle kirjoitettu lentolupakirja, kaksi muuta henkilötodistusta, kulunut puuvillapusero ja muutama sata dollaria käteistä rahaa. Lentolupakirjassa ei ole valokuvaa.

- Emme ole varmoja siitä, että se kuuluu Steve Fossettille, mutta kyllä siinä on hänen nimensä, sanoi paikallinen poliisipäällikkö Randy Schienle CNN:lle.

Viranomaiset aikovat nyt järjestää laajoja etsintöjä esineiden löytöalueella. Seutu on karua vuoristoa, jonne Fossettin ohjaama pienkone on voinut pudota.

Viimeinen havainto Fossettista on syyskuun alusta 2007. Tuolloin hän lähti yksimoottorisella koneella lennolle Flying-M -nimiseltä ranchilta Nevadasta.

Tuomioistuin julisti Fossettin virallisesti kuolleeksi viime helmikuussa. Fossett oli maailmankuulu seikkailija, joka muun muassa kiersi ensimmäisenä ihmisenä maapallon yksin kaasupallolla.
Paskanen tukka
Vastaa Viestiin