Porvoo: Poliisin ja vaimon itsemurha -08

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

Zozor kirjoitti:Tuli mieleen, että onko poliisin sallittua käyttää virka-asetta virka-ajan ulkopuolella? :? Epäilen että tuosta oltaisiin saatu nostettua vielä kunnon haloo.


Saa esimerkiksi harjoitella ampumista, mutta virka-asetta ei tulisi edes viedä kotiin, ilman perusteita.
"Remember, the faint-hearted never fucked a pig!" -Brigadier Graeme Lamb (DSF)-
Talontytär
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 12:55 pm

Viesti Kirjoittaja Talontytär »

Sanokaa, että ajatukseni on typerä....
Kuinka monta ylikomisariota Porvoossa on, sillä jossakin mainittiin tuo titteli.
Kun surffaa.....niin yhdistelee...
Niin en voi sille mitään, mutta mietin, josko tämä on työnsä puolesta kohdannut seuraavat: tuon edellisen tapauksen likellä, City-marketin puukotuksen, Kevätkummun äidin, joka tappoi lapsensa.
Eli onko omassa työssä nähty epätoivo ajanut samaan?
Optimum et pessimum in homine est lingua.
Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1955
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

Talontytär kirjoitti: Eli onko omassa työssä nähty epätoivo ajanut samaan?
Eiköhän poliisit uransa aikana näe ja koe kaikenlaista. Joku ummikkopoliisi saattaisi seotakin näkemästään, mutta tälläkin kai jonkin verran ikää, lapset ja kaikki.
Talontytär
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 12:55 pm

Viesti Kirjoittaja Talontytär »

Itse asiassa en tarkoittanut ihan tuota. Poliisin arkipäiväähän on kohdata ikäviä asioita, mutta tutkimuksen päävastuun kantaa aina joku eli olisiko tässä yhteyttä henkilökysymyksenä. Hoitaahan Hesassakin aina tiedotuksen Tolvanen tms.
Optimum et pessimum in homine est lingua.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Talontytär kirjoitti:Vaikka kyseessä on kuinka poliisi, niin aika oudolle tuntuu, että mennään heti samana päivänä poissaolijan kotiin. Kyllä tuosta uutisesta nyt on pakko puuttua jokin info.
Liittyy varmaankin poliisin persoonaan ja siihen, että poliisien virkoja ei Porvoossakaan ole hirveästi, yksikin poissaolo kyllä huomataan ja aivan varmasti muutaman päivän sairastelustakin pitää ensi tilassa ilmoittaa. Toiset ihmiset ovat sellaisia, joita kukaan ei kaipaa moneen kuukauteen, toisten kohdalla osataan pelätä pahinta jo ensimmäisenä päivänä kun puhelimeen ei vastata. Jotenkin olettaisi, että poliisit olisivat luonteeltaan ennemminkin jälkimmäisiä.
Talontytär kirjoitti:Itse asiassa en tarkoittanut ihan tuota. Poliisin arkipäiväähän on kohdata ikäviä asioita, mutta tutkimuksen päävastuun kantaa aina joku eli olisiko tässä yhteyttä henkilökysymyksenä. Hoitaahan Hesassakin aina tiedotuksen Tolvanen tms.
Olen sikäli samaa mieltä, että varmasti poliisiinkin pääsee hommiin niitä, jotka eivät vastuutaan/rankkoja juttuja kestä. Mutta miten selitetään vaimon kuolema? Toisaalta, eihän syyn tarvitse olla yhteinen vaikka ratkaisu sitä olikin. Jostain syystä tämä ei haiskahda rahahuolilta.

Täytyy osoittaa kunnioitusta vanhemmille sikäli, etteivät ottaneet lapsia mukaansa. Onkohan Oulun tapaus vaikuttanut päätökseen?

edit: täsmennys
Viimeksi muokannut joey, Ti Loka 28, 2008 10:30 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3828
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Luultavasti näiden surmantapausten näyttävä uutisointi tulee lisäämään perhesurmatapausten määrää. En osaa selittää miksi ja millä mekanismilla. Tuntuu vain siltä. Jotenkin kynnys madaltuu. :shock:
Nothing is quite what it seems
Neiti Etsivä
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Pe Elo 15, 2008 2:02 pm
Paikkakunta: Ihmemaassa

Viesti Kirjoittaja Neiti Etsivä »

Maybrick kirjoitti:Luultavasti näiden surmantapausten näyttävä uutisointi tulee lisäämään perhesurmatapausten määrää. En osaa selittää miksi ja millä mekanismilla. Tuntuu vain siltä. Jotenkin kynnys madaltuu. :shock:
Olen samaa mieltä,että näiden tragedioiden näyttävällä uutisoinnilla on varmasti merkitystä asiaa jo hieman harkinneiden keskuudessa ja mahdollisesti rohkaisee toteuttamaan aikeensa :(


Aivan käsittämätöntä, että jo kolme tapausta ihan lyhyen ajan sisään :shock: Onneksi nämä kaksi jälkimmäistä lapset säästivät, mutta sanomatta selvääkin on että ikuiset traumat ja pahimmillaan loppuelämän terapiat perinnöksi jättivät. Isältä tai äidiltä minusta aika kohtuuttoman itsekäs ratkaisu tappaa itsensä oli asiat sitten kuinka hullusti tahansa :shock:
Ihminen on ainoa eläin, joka osaa pysyä ystävällisissä väleissä syötäväkseen tarkoittamiensa uhrien kanssa ennen kuin syö ne.
walther
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: To Syys 11, 2008 4:08 am

Viesti Kirjoittaja walther »

Kovasti säikähdin kun luin että Porvoossa oli poliisi itsensä ampunut ja hänen vaimonsa. Tuli heti mieleen ettei oma kaveri ole seonnut, mutta onneksi ei. Surku vaan lapsia jotka jäävät jälkeen suremaan.

Joo, mullakin on sellainen tieto poliisikaverilta saatuna, että periaatteessa ei poliisi saa asettaa kotiin viedä, ellei ole joku keikka tms. tiedossa heti aamulla. Mutta silloinkin mielellään aseet haetaan mieluimmin asemalta. Mutta ainahan näissä säännöissä on niitä porsaanreikiä ja kun poliisikin on vain ihminen. :?
Aileen
Nikke Knakkertton
Viestit: 152
Liittynyt: Ma Syys 22, 2008 2:31 am

Viesti Kirjoittaja Aileen »

Talontytär kirjoitti:Sanokaa, että ajatukseni on typerä....
Kuinka monta ylikomisariota Porvoossa on, sillä jossakin mainittiin tuo titteli.
Kun surffaa.....niin yhdistelee...
Porvoon kihlakunnan poliisilaitoksella työskentelevä ylikonstaapeli ja hänen vaimonsa olivat ampuneet itsensä yhtäaikaisesti kumpikin omalla tahollaan.

Mistähän tuo ylikomisarion titteli on tullut esille? Sillä se johtaa aivan väärään henkilöön!
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Kuva

Jutussa lukee perheen kolme sijoituslasta. Toisessa jutussa puhuttiin sairaudesta.

Joskus omien lapsienkin kasvattaminen on ihmisille raskasta, mutta voin kuvitella, että tässä tapauksessa tehtävä on saattanut olla vielä raskaampi.

Tunnollisina ihmisinä selkärangan on voinut murtaa niinkin pieni asian, kuin toisen vakava, ehkä kuolemaan johtava sairaus: toinen ei olisi jaksanut eikä pystynyt kantamaan rankkaa kasvatusvastuuta sijoituslapsista yksin.

Todella surullinen tapaus. On kuitenkin hyvä, että lapset säästyivät. Ja hyvä, että lapset säästyivät näkemästä päin vastoin kuin Helsingin tapauksessa.

Tuo sipoo -porvoo sotku saattaa tulla myös siitä, että ainakin minulle raja on kyllä hämäräm peitossa. Siinä kun ovat niin kylkikyljessä. Todennäköisesti toimittajalla on ollut sama ongelma: ollaanko sipoon vai porvoon puolella. Kaiketi kyse siis porvoon helsingin puoleisesta osasta.
Nuotio & Äreät Tiput
Ori Jorhonen
Lauri Hanhivaara
Viestit: 127
Liittynyt: To Maalis 27, 2008 10:56 pm
Paikkakunta: itäpuoli

Viesti Kirjoittaja Ori Jorhonen »

MissHolmes kirjoitti:Tunnollisina ihmisinä selkärangan on voinut murtaa niinkin pieni asian, kuin toisen vakava, ehkä kuolemaan johtava sairaus
Kivi kengässä on pieni asia, kuolemaan johtava sairaus ehkä ei.
just just.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

En tarkoittanut sitä noin: jos ajattelemme sinun logiikalla, kaikki esim. syöpään sairastuneet tekevät siis itsemurhan.

Minä olen sitä mieltä, ettei se ole syy tehdä tuollaista ratkaisua. Eikä ainakaan sille terveelle.

Mutta nythän tuo syykin alkoi selvitä: sijoituslapset oli otettu heiltä syystä tai toisesta pois.

Päästäänkö tässäkin tragediassa taas peri-suomalaisille juurille: häpeäkö epäonnistumisesta on tuo syy kaksoisitsemurhaan?

Vai voidaanko kuvitella, että tuon lasten poisoton takaa löytyy vielä jotain hirveämpää?

Nämä ovat karmeita tapahtumia. Toivoisin, että jokainen näin pahaan umpikujaan ajautunut tajuaisi haketua etsimään apua.
Nuotio & Äreät Tiput
Greg Medavoy
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Pe Loka 12, 2007 10:27 pm

Viesti Kirjoittaja Greg Medavoy »

Talontytär kirjoitti:Vaikka kyseessä on kuinka poliisi, niin aika oudolle tuntuu, että mennään heti samana päivänä poissaolijan kotiin. Kyllä tuosta uutisesta nyt on pakko puuttua jokin info.
Johan nyt virassa oleva saa olla sairaanakin kolme pv ilman lääkärintodistusta, ja viimeiseksi sitä kaipaa työkamuaan paikalle selvittämään, että hengissä ollaan vaikka sängyn pohjalla. Jotain tuossa nyt mättää.
Mielestäni olisi paljon merkillisempää ettei kotona mentäisi käymään. Kun poliisit kuitenkin liikkuvat työkseen ulkona autoilemassa, niin eikö ole ihan luonnollista käydä katsomassa onko ystävällä / työkaverilla kaikki ok jos hän ei saavu normaalisti töihin eikä häneen saa puhelimitse yhteyttä?
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Motiivi tarkentui, ote iltasanomien jutusta:
Keskusrikospoliisi pitää mahdollisena, että Porvoon perhetragedian taustalla saattoi olla muun muassa kasvattilasten menettäminen.

Porvoolaisen ylikonstaapelin ja hänen vaimonsa perheessä oli kolme alaikäistä sijoituslasta, jotka sosiaaliviranomaiset hakivat pois viime viikon keskiviikkona eli vain joitakin päiviä ennen pariskunnan kuolemaa.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1606658
"Yöperho on koteloitunut"
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Solmu kirjoitti:Motiivi tarkentui, ote iltasanomien jutusta:
Keskusrikospoliisi pitää mahdollisena, että Porvoon perhetragedian taustalla saattoi olla muun muassa kasvattilasten menettäminen.

Porvoolaisen ylikonstaapelin ja hänen vaimonsa perheessä oli kolme alaikäistä sijoituslasta, jotka sosiaaliviranomaiset hakivat pois viime viikon keskiviikkona eli vain joitakin päiviä ennen pariskunnan kuolemaa.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1606658
Mitähän niin kauheaa vanhemmat ovat tehneet että sijoituslapset on otettu pois ja joka ajaa vanhemmat tuollaiseen tekoon sen jälkeen,mitä kaikkea tämän kaiken takanta tulee vielä selviämään jos kaikkea edes tuodaan julki...
Toivon parasta,pelkään pahinta.
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
Vastaa Viestiin