Kokemuksia näön korjaamisesta laserilla?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3828
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

En viitsi näin myöhällä soittaa sedälle, mutta otan selvää siitä. En ole varma todellakaan oliko se kaihileikkaus vai muusta syystä tehty. Mistä näille vanhoille tavallisesti tehdään niitä leikkauksia? Taidatte puhua eri leikkauksesta, mutta laserilla se tehtiin. Ei mennyt kauan aikaa ja tippahoitoa sen jälkeen oli pari-kolme viikkoa, tipat kolmesti päivässä.
Nothing is quite what it seems
Ingrid
Harjunpää
Viestit: 315
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:57 pm

Viesti Kirjoittaja Ingrid »

Taisi olla ihan likinäköisyyden korjaamisesta kyse tässä ketjussa.

Kaihileikkaus tosiaan tehdään myös laserilla, silmään asetetaan samalla keinotekoinen mykiö entisen samentuneen tilalle. Ja kaihileikkauksia taidetaan tehdä enimmäkseen kuudenkympin ylittäneille.
markja
Adrian Monk
Viestit: 2911
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja markja »

Marsalkka kirjoitti:Ja enää ei tarvitse käyttää silmätippoja? Silmät eivät siis kuivu?
Ei kuivu ei. Ensimmäisen leikkauksen jälkeen piti käyttää muutama kuukausi vaihtelevan usein. Monesti ei kertaakaan päivässä, toisena päivänä useampia. Helppoahan tuo toki oli.

Yksi juttu pitää mainita: Halo-ilmiö.
Tämä kuuluu leikkaukseen ja sanovat, että menee ohitse vuodessa. Omalla kohdallani kesti vähän yli vuoden, jotta menee ohi. Vieläkin sitä on hieman, jos silmät ovat kovin väsyneet (esim. valvonut tms.). Tuo haittaa jonkin verran esim. pimeällä autolla ajoa ensimmäiset muutamat kuukaudet. Halo-ilmiössä valopisteet muodostavat halon ympärilleen, eli pimeällä tiellä vastaantulevan auton valot muodostavat kaksi isoa ja sumeata valopalloa.
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD
Draize
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: To Loka 02, 2008 5:04 pm

Viesti Kirjoittaja Draize »

Itse menisin operaatioon saman tien, likitaittoa on 3.0, 3.0 ja hajataittoa päälle. Ongelma on se, että likitaittoisuus vielä etenee; nyt tehty operaatio voisi olla vuoden päästä täysin hyödytön. Pitää odottaa, kunhan tämä eteneminen aikanaan lakkaa.

Kirurgisesti näköä voidaan korjata paremmaksi, kuin mitä laseilla koskaan saadaan aikaan.
-Hale-
Poliisikoira Rex
Viestit: 275
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 4:42 pm

Viesti Kirjoittaja -Hale- »

Samoja kokemuksia kuin Markjalla. Itselläni leikattiin -98 molemmat silmät samalla kertaa. Kuukauden verran käytin silmätippoja ja sitten sekin unohtui. Itselläni oli silloin -3,5 ja -3,0 linssit. Leikkauksen jälkeen oli kerran joku vuositarkastus ja sen jälkeen en ole silmälääkärillä/optikolla käynyt.

Helpottaa aika paljon elämää, kun ei tarvitse piilolinssien kanssa aina pelata ja kyllähän tuollainen leikkaus maksaa itsensä ajan myötä. Itselläni leikkaus maksoi sihen aikaan 14.500 mk.
NaapurinTyttö
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Heinä 25, 2008 9:23 pm
Paikkakunta: Naapurista

Viesti Kirjoittaja NaapurinTyttö »

Veljeni on käynyt korjauttamassa näkönsä. Likinäköä oli n. 2 eli aika vähän. Silmätippoja käytti jonkun aikaa ja jälkitarkastus oli 6kk päästä. Tästä on pari-kolme vuotta aikaa ja maksoi muistaakseni kolmisen tonnia. Täydellisen tyytyväinen on velipoika ollut.

Itelläni on molemmat silmät -3,75 ja kova hinku kans tuohon operaatioon. Rahat pitäs saada säästettyä vaan ensiksi. :roll:
Vastaa Viestiin