Isoäitiä pahoinpideltiin ja huijattiin, Tampere 1991

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Isoäitiä pahoinpideltiin ja huijattiin, Tampere 1991

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Juttu perustuu Alibiin 8/92 ja on mielestäni kaikenkaikkiaan käsittämätön, mutta niin on tuomiokin! Jos nyt edes mistään tuomiosta voi puhua.

Sylvi Pekkala, 83, oli asunut viimeiset parikymmentä vuotta omistamassaan 45 neliön osakkeessa Tampereen Amurissa. Hänellä oli myös mökki Kihniössä. Samassa asunnossa asui myös hänen kehitysvammainen ja diabetesta sairastava poikansa Matti sekä Sylvin tyttärentytär Katja Myllykangas, 23v. Mummi huolehti Katjasta, koska tämän äiti ei elämäntavoistaan johtuen pystynyt hoitamaan lastaan. Katja oli ollut kaksi eri kertaa Italiassa ja 1991 alkupuolella hän tuli Suomeen ja asettui tällöin mummin luo asumaan.

Keväällä Katjan luo saapui hänen Italiassa tapaamansa poikaystävä Jarrah Shafig Mohammed Omar Al-Jarrah, joka myös asettui asumaan samaan asuntoon. Sylvi rahoitti nuoren parinkin elämisen. Hän itse vietti paljon aikaa kesällä Kihniössä Matin kanssa. Kesäkuussa 1991 Katja ja jordanialainen Jarrah vihittiin avioliittoon.

Sylvi oli ajatellut, että Katja saisi kaupunkiasunnon omistukseensa hänen kuolemansa jälkeen. Avioparista tuo aika tuntui kuitenkin liian kaukaiselta.
-Katja alkoi painostaa minua ja vaati, että minun pitäisi luovuttaa hänelle osakkeeni, Sylvi Pekkala kertoi. Sylvillä oli harmaakaihi, mistä johtuen hän ei nähnyt kovin hyvin. Pari päivää ennen avioliittoon menoaan Katja matkusti Kihniöön ja kertoi, että isoäidin nimi tarvittaisiin todistajaksi paperiin, jolla Jarrah pääsisi johonkin oppilaitokseen opiskelemaan suomen kieltä.
Kyseessä oli kuitenkin lahjakirja, jolla Sylvi Pekkala harhautettiin lahjoittamaan asunto-osakkeensa Katjalle. Syksyä kohti isoäidille selkeni, mihin hän oli nimensä pannut. Hän huomasi olevansa pelkkä painolasti suomalais-jordanialaisessa avioliitossa.
Naapureiden mukaan Sylvistä tuli itkeskelevä ja pelokas. Asunnossa alkoi vierailla häiritsevän runsaasti ulkomaalaisia ja viina virtasi. Isoäiti joutui viettämään joitakin öitä naapureiden luona. Yhden yön hän oli piiloutuneena asuintalonsa mankelihuoneeseen.
-Sylvi kertoi, että Jarrah oli pakottanut hänet polvillaan lattialla ollen solmimaan kengännauhansa, kertoivat naapurit.

Katja miehineen oli päättänyt myydä asunnon. Sylvi oli jyrkästi eri mieltä. Tämä aiheutti riitaa. Marraskuussa 1991 taloyhtiön ilmoitustaulussa ja Aamulehdessä asunto ilmoitettiin myytäväksi 300.000 markalla.

Samoihin aikoihin Sylvi kertoi rikosilmoituksensa johdosta poliisikuulustelussa elämästään:
-Pariskunta on asunut luonani täysin ilmaiseksi ja syönyt maksamaani ruokaa. Myöhemmin mukaan on liittynyt muutakin porukkaa. Useita jordanialaisia miehiä on ilmaantunut kylään asuntooni ja ryyppääminen ja yömyöhään valvominen on ollut hirvittävää. Asunnossa on ollut kanssani sairas poikani koko tämän ajan. Poikani ja oma eläkkeeni kuluu täysin tyttärentyttärelleni ja hänen miehelleen.

Marraskuun lopulla Matti Pekkala kuoli Ylisen keskuslaitoksella munuaistautiin. Ennen kuolemaansa hän oli kertonut hoitajille, että Al-Jarrah oli uhannut katkaista hänen kätensä.
Sylvi myös kertoi, että Jarrah uhkasi tappaa myös hänen Helsingissä ja Kihniössä asuvat lapsensa. Hän myös kertoi kuinka mies ja Katja tulevat hänen päälleen ja hakkaavat molemmat häntä. Myös naapureita uhkailtiin Jarrahin taholta.

Suuttuneena Katja löi Sylviä vasemman silmäkuopan yläpuolelle, repi hiuksista sekä potki vatsaan ja jalkoihin. Pahoinpitelyn seurauksena isoäidin vasen silmä, joka oli kaihin vaurioittama, sokeutui kokonaan. Naapurit kertoivat, kuinka Sylvi edelleen maksoi kaikki asunnon yhtiövastikkeet ja muut kulut. Nuorelle parille kuitenkin maksettiin asumistukea.

Tampereeen raastuvanoikeus hylkäsi näytön puutteellisuuden vuoksi kaikki Jarrah Al-Jarrahiin kohdistuneet syytteet. Oikeus piti uskottavana, että Katja oli viekoitellut isoäidin kirjoittamaan nimensä lahjakirjaan. Katjaa syytettiin myös isoäidin pahoinpitelystä. Silmän sokeutumista ei kuitenkaan todettu yksiselitteisesti lyönnin aiheuttamaksi. Osasyynä oli saattanut olla myös kaihi. Mustelmat vatsassa ja jaloissa osoittivat kuitenkin, että Katja oli antanut Sylville selkään. Niinpä Katja tuomittiin 8 kk:n ehdolliseen vankeuteen petoksesta ja pahoinpitelystä. Hänelle määrättiin erinäisten kulujen lisäksi maksettavaksi 3.000 mk silmän sokeutumisesta ja saman verran kivusta ja särystä isoäidilleen.

Lehden ilmestyessä Sepänkadun kerrostalossa asuvien naapurien mukaan kova meno jordanialais-.suomalaisessa avioliitossa jatkui. Naapurien huomautellessa asiasta sai vastauksen:
-Suomalaiset on rasisteja!
Raastuvanoikeus julisti 2.6. asunto-osakkeesta tehdyn lahjakirjan pätemättömäksi. Katja miehineen määrättiin muuttamaan häädön uhalla pois isoäidin asunnosta.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Katja kävi samaa koulua kanssani ja tuli jotenkin tutuksi muutenkin.
Muistan hänet peruskoulun ylä-asteelta. Erittäin likaiset ja rasvaiset hiukset, kasvot täynnä suuria finnejä, ylipainoinen.
Vaatteet ankeat, ei koskaan rahaa. Hyvin hiljainen, ujo ja pelokas tyttö.
Mikään näistä ei tietenkään ole mikään synti, mutta muille hyvää tarttumapintaa kiusaamista ajatellen.

Kävin opintojenohjaajalla eli opolla. Hän huokaili välillä, että mitä tehdä tuon Katjan suhteen, kun tämän ainoa tulevaisuuden haave on tulla huippumalliksi. Ja ulkoisia resursseja ei vain kertakaikkiaan ole.
Ehdotti mallikurssin käymistä sitten aluksi.

Koulut loppuivat ja muutin itse vähän muualle. Oli suuri yllätys minulle tämä tapaus, kun lehdestä luin. Tyttökaverini, joka oli asunut lapsena samoilla pihoilla Katjan kanssa valotti minulle Katjan lapsuutta. Tämä haaveili äidistään ja sepitti tarinoita tästä. Oli lapsen omainen ja naivi. Mummo oli hyvin vanhanaikainen ja ahdasmielinen, joka oli ehkä ollut osasyy äidinkin elämän luisumisessa. Mummo ei myöskään oikein ymmärtänyt hygieniatuotteiden tai ajanmukaisten vaatteiden tarvetta. Tyttärentytär oli varmaankin rakas, mutta myöskin tietyllä tavalla taakka vanhalle ihmiselle. Hän kai ajatteli Katjan hoitavan enonsa ja mummonsakin, kun nämä eivät itse kykenisi.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Vielä kuitenkin lisään, että teko oli totista totta ja törkeä. Katjalta taisi kadota vähäinenkin todellisuudentaju. Lisäksi hänen Jordanialainen miehensä manipuloi vähän toistaitoiseksi reppanaksi huomaamaansa tyttöä. Siten sai kansalaisuuden yms.
Saivat muuten muistaakseni pari lastakin yhdessä. Onnen tämänhetkisestä tilasta en ole tietoinen. :shock:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
jackal
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: La Loka 18, 2008 1:27 pm
Paikkakunta: Chicago

Viesti Kirjoittaja jackal »

Toivottavasti olematon, voisivat puukottaa toisiansa. :)
"Kun sydän itkee minä hymyilen, kun tuska polttaa minä laulelen"
Leilam

Re: Isoäitiä pahoinpideltiin ja huijattiin, Tampere 1991

Viesti Kirjoittaja Leilam »

HMMM, täytyy sanoa että tämä on kyllä hyvin mielenkiintoinen versio tapahtuneesta. En tiedä nauraako vai itkeä.
mokoma
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: La Loka 24, 2009 2:29 am

Re: Isoäitiä pahoinpideltiin ja huijattiin, Tampere 1991

Viesti Kirjoittaja mokoma »

^ Faktaa tiskiin vaan, jos tuntuu siltä että ko. versiossa olisi jotain korjattavaa. Itse olen kyllä epäileväisellä kannalla sen suhteen, Alibi tutkii aina juttunsa huolella ja loppuun... :mrgreen:
Polar
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 113
Liittynyt: To Marras 05, 2009 7:22 pm
Paikkakunta: Pohjoisnapa

Re: Isoäitiä pahoinpideltiin ja huijattiin, Tampere 1991

Viesti Kirjoittaja Polar »

Nääh. Nämä nyt on taas näitä, joita aina joidenkin tapausten yhteydessä ilmaantuu Minfoon ilmoittamaan, ettei juttu todellakaan mennyt niin kuin on uutisoitu/yleensä kerrottu. Rekisteröityvät vain tämän takia ja viestit sitten jäävätkin siihen yhteen tai kahteen ja missään vaiheessa eivät kuitenkaan kerro, miten juttu sitten "oikeasti" meni. Ilmeisesti syystä tai toisesta haluavat puolustella tekijää, mutta mitään faktaa eivät sitten kantansa tueksi löydä.
I don't wanna be buried in a Pet Sematary. I don't want to live my life again -Ramones-
Kiiski Vastaranta
Olivia Benson
Viestit: 710
Liittynyt: Pe Helmi 19, 2010 12:50 am

Re: Isoäitiä pahoinpideltiin ja huijattiin, Tampere 1991

Viesti Kirjoittaja Kiiski Vastaranta »

Polar kirjoitti:Nääh. Nämä nyt on taas näitä, joita aina joidenkin tapausten yhteydessä ilmaantuu Minfoon ilmoittamaan, ettei juttu todellakaan mennyt niin kuin on uutisoitu/yleensä kerrottu. Rekisteröityvät vain tämän takia ja viestit sitten jäävätkin siihen yhteen tai kahteen ja missään vaiheessa eivät kuitenkaan kerro, miten juttu sitten "oikeasti" meni. Ilmeisesti syystä tai toisesta haluavat puolustella tekijää, mutta mitään faktaa eivät sitten kantansa tueksi löydä.
Ja kuin sattumalta leilam viittää lähi-itään persian suunnalle ja jos leilamilla on jotain tietoa asiasta niin tulisi ihmeessä kertomaan miten kaikki oikeasti on mennyt.

LSEVIM KIAZIM - LEILAM LEILAM
http://www.youtube.com/watch?v=kPAasjSHufc
Tiedelehti 27.05.2010 19:00
-Testosteroni vähentää sosiaalista sinisilmäisyyttä
Vastaa Viestiin