Belgia: Dendermonden päiväkotipuukotukset 23.1.2009

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Tuulitukka84
Poliisikoira Rex
Viestit: 265
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2008 9:11 pm
Paikkakunta: In the middle of nowhere

Viesti Kirjoittaja Tuulitukka84 »

Vastasyntyneen paikka ei ole päiväkodissa, mutta kuten jo aiemmin joku sanoikin, belgiassa on hyvin lyhyt äitiysloma, ja jos siitä osan joutuu pitämään jo ennen lapsen syntymää, niin vauva on todella pieni hoitoon mennessään.
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Tuulitukka84 kirjoitti: belgiassa on hyvin lyhyt äitiysloma, ja jos siitä osan joutuu pitämään jo ennen lapsen syntymää, niin vauva on todella pieni hoitoon mennessään.
Belgia taitaa olla näitä sairaimpia länsimaita Suomen ohella.
Ensimmäinen mielikuvani Belgiasta on pedofilia. Ei ihan ensisijainen kohde kokoperheen lomamatkalle.
Nyt etsitään kuumeisesti jotain selittävää motiivia teolle. Niin kuin sellaista nyt ylipäätään olisi olemassa...
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Melko nuori sällikin vielä kyseessä.
20-vuotias mies syytteeseen Belgian päiväkotipuukotuksista
24.01.2009 10:23

Belgialainen 20-vuotias mies on saanut syytteen kahden vauvan ja yhden naispuolisen työntekijän surmaamisesta päiväkodissa Dendermondessa.

Syytteiden luvun jälkeen mies palautettiin tutkintavankeuteen.

Veitsellä aseistautunut ja kasvonsa maalannut mies hyökkäsi päiväkotiin eilen aamupäivällä. Hyökkäyksessä loukkaantui kymmenen lasta ja kaksi aikuista.

(MTV3-AFP)
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /01/787180
"Yöperho on koteloitunut"
Anastasia Romanova
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Tammi 25, 2008 1:14 pm

Viesti Kirjoittaja Anastasia Romanova »

Tämä täysin OT:na mutta kun joku totesi Belgian olevan Suomen ohella yksi sairaimmista länsimaista niin mielenkiintoista on se että Cavalli-Sforzan geenitutkimuksissa suomalaisten kanssa samankaltaisin geneettinen yhdistelmä eurooppalaisista on Belgian flaameilla. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalaisten_alkuper%C3%A4) Voisiko geneettinen perimä selittää kieroutuneisuutta nykykansassa, en tiedä.

Itse myös pidän oikeastaan ihan kauheana sitä että täällä Belgiassa vauvat viedään hoitoon joskus alle kolme kuukautta vanhoina! Täällä myös ihmiset matkustavat töihin joskus toiselta puolelta maatakin (parin tunnin työmatkoja jne) joten pitkiä päiviä on vauvoilla päiväkodeissa... Kauhea katsoa omia itkuisia ja surullisia kolleegojakin jotka ovat joutuneet jättämään ihan pienen vauvansa ensimmäisiä kertoja päiväkotiin vain muutaman kuukauden ikäisinä...

De Standaard lehdestä lueskelin että tapetut vauvat ovat poikia, alle kaksivuotiaita ja tapettu nainen 54-vuotias. Pidätettäessä tappaja antoi monia vääriä nimiä, naureskeli agenteille ja käyttäytyi erittäin omituisesti. Tappaja kieltäytyi kertomasta miksi oli maalannut kasvonsa valkoisiksi ja ympyröinyt silmänsä mustalla maalilla. Tappaja ei tehnyt pidätettäessä vastarintaa ja hänellä oli veitsi mutta se ei ollut sama jolla murhat tehtiin. Surma-ase löytyi päiväkodin läheltä.

Joidenkin lähteiden mukaan miehellä olisi pidätettäessä ollut mukanaan paperi jossa oli kirjoitettuna lähellä sijaitsevan toisen päiväkodin nimi mutta tätä huhua ei ole voitu vahvistaa. Poliisin tutkimuksien mukaan mies ei ollut huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena, ei kuulunut psykiatrisen hoidon piiriin tai ollut ennestään tuttu poliisille. Monet vakavasti loukkaantuneista lapsista saivat useita puukoniskuja kehoonsa.
Agathon
Harjunpää
Viestit: 312
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 2:10 am

Viesti Kirjoittaja Agathon »

Tähän verrattuna http://fi.wikipedia.org/wiki/Dunblanen_veril%C3%B6yly
oman mielipiteeni mukaan tää on kyllä erittäin paha juttu, koska välineenä on veitsi. Se tekee tästä jotenkin erittäin häiriintyneen. Veitsellä tappaminen on vaan mun mielestä jotenki niin paljon henkilökohtaisempaa. Tästä valko/musta väri hommasta tulee heti mieleen Black Metal kuviot (itsekkin olen näissä hommissa mukana, joten en siis ole tuomitsemasa BM sceneä, vaan pikemminkin "pelkään", että jostain sellaisesta on kyse). Oli miten oli erittäin häiriintynyt yksilö on ollut kyseessä.
Salainen agentti
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Ma Kesä 02, 2008 8:10 pm
Paikkakunta: Hyvän maun tuolla puolen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Salainen agentti »

Anastasia Romanova kirjoitti:Tappaja kieltäytyi kertomasta miksi oli maalannut kasvonsa valkoisiksi ja ympyröinyt silmänsä mustalla maalilla.
En muista saiko tänne linkittää kuvia suoraan, mutta tässä tulee:
Kuva

Kuvassahan on uusimman Batman -elokuvan Jokeri. Tuleekohan tyypistä joskus pidätyskuvia, niin voidaan ryhtyä arvailemaan maskin perusteella että sekosiko tyyppi black metallista vai supersankarielokuvista?
Agathon
Harjunpää
Viestit: 312
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 2:10 am

Viesti Kirjoittaja Agathon »

Salainen agentti kirjoitti: Kuvassahan on uusimman Batman -elokuvan Jokeri. Tuleekohan tyypistä joskus pidätyskuvia, niin voidaan ryhtyä arvailemaan maskin perusteella että sekosiko tyyppi black metallista vai supersankarielokuvista?
Tätä mäkin odotan.
otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Nelkun uutisissa kerrottiin just, että hörhö oli varustaunut 30cm veitsellä ja oli myös varmistunut, että ko.mulkku oli myös imitoinut maskeillaan ja tapahtuman jälkeisellä naurullaan Batman elokuvien jokeria..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..
otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Kovin risteävää tietoa on eri uutissivuilla tästä tapauksesta, is-sivuilla puhutaan 20cm veitsestä ja hesarin sivuilla Batman vaikuttuneisuutta ei ole vielä belgian uutislähteiden mukaan vahvistettu, puhetta vain vahvoista huhuista sinne päin..
Viimeksi muokannut otus, La Tammi 24, 2009 10:05 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..
Donhothiel
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: To Touko 01, 2008 10:01 pm
Paikkakunta: Poste Restante
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Donhothiel »

Jösses! Ja vielä kehdataan kieltää, että kyseinen tyyppi ei olis karannu mistään hoitolaitoksesta? Noh, jos ei hoidossa ollu niin toivottavasti ei sinne pääsekään. Hyyyyvin hidas ja tuskallinen kuolema tälle kiitos.
Hoping, praying that I'll find a way to turn back time. Can I turn back time?
MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

Haluan tuoda julki seikan, että Belgiassa on yhdenkädenaseet olleet totaalikielletyt parin vuoden ajan. Kieltoa ollaan perumassa, koska vaikutukset eivät ole olleet toivottuja.

Ja sitten tuohon aiemmin käsiteltyyn yleisin surma-ase Suomessa pohdintaan. Teräase on yleisin, paljaat kädet on toiseksi yleisin, sitten halko tai vastaava astalo ja vasta sitten ampuma-ase johon kuuluu siis myös luvattomat aseet. Luvallinen yhdenkädenase on edelleenkin todella harvinainen väline surmatyössä, muistaakseni parin prosentin alle kaikista surmista.
"Remember, the faint-hearted never fucked a pig!" -Brigadier Graeme Lamb (DSF)-
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Kovin vähän on tänään tullut lisätietoa tapauksesta. Ylen nettiuutisista kuitenkin muutama lisätieto:
Kim D:ksi kutsutun miehen kerrotaan tunnustaneen tekonsa, mutta hän ei ole selittänyt kuulusteluissa lainkaan, mikä sai hänet tunkeutumaan Dendermondessa sijaitsevaan päiväkotiin ja puukottamaan 12:ta lasta ja kolmea henkilökunnan jäsentä.

Miehellä ei ole rikosrekisteriä, eikä hänellä tiedetä olleen myöskään mielenterveysongelmia, syyttäjä kertoo.
---

Kasvonsa mustavalkoisiksi maalannut mies pakeni päiväkodista polkupyörällä, mutta poliisi sai hänet pian kiinni. Miehellä oli hallussaan kolme puukkoa, kirves ja jäljitelmäase, ja hän oli pukeutunut luodinkestävään liiviin, kertoo syyttäjä. Päiväkodin lähistöltä löytyi kaksi puukkoa, joiden uskotaan kuuluneen puukottajalle.
Melkoinen varustus miehellä on ollut, kun on useamman teräaseen lisäksi varustautunut jäljitelmäaseella ja luodinkestävällä liivillä :shock: Olikohan ajatellut, että päiväkodissa syntyy piiritystilanne vai miksi luotiliivit?
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Tässä kuva ilman maskia (vaikuttaa tosin kuvassa nuoremmalta kuin tapahtuma hetkellä)

Kuva

edit lisätty alla oleva teksti

CRI englishin nettisivuilla olevassa uutisessa vanhat opiskelijatoverit kuvaavat "kim D:tä" älykkääksi,elokuvariippuvaiseksi sekä introvertiksi.Naapurit taas yksinäiseksi joka karttoi muita ihmisiä ja kontakteja.
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
esmes-
Javier Pena
Viestit: 1817
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

jos ei ole laitoksessa ollut ni oisko kyse jostakin hoitojonossa olevasta? niinku nää meidän kotimaiset sekoilijat? ihmeelliseltä tosiaan tuntuu että tuosta vaan lähtee lapsia tappamaan. oisko motiivina ollut just hoitoon pääsy ja avun saaminen omiin mielenterveydellisiin ongelmiin? aika radikaalia toimintaa tuossa tapauksessa, luulis että ois pienemmästäkin teosta osastolle päässyt.
sais jo pikkuhiljaa tekijä avata suunsa. sais ees jonkinlaista käsitystä siitä mitä on teon taustalla.
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Belgian päiväkotipuukottaja teki ehkä toisenkin surman

julkaistu tänään klo 15:07

Belgialaisessa päiväkodissa kaksi lasta ja yhden aikuisen kuoliaaksi puukottanut nuori mies on yhdistetty myös toiseen surmaan. Poliisi epäilee, että mies on ehkä surmannut myös vanhemman naisen aiemmin tässä kuussa Belgiassa.

Tammikuun puolessa välissä 73-vuotias nainen löydettiin puukotettuna asunnostaan Beverenin kunnassa, lähellä Antwerpenin kaupunkia. Teko on kummastuttanut poliisia, sillä puukotuksella ei näytä olevan lainkaan motiivia.

Päiväkotipuukotuksen tunnustanut mies tunkeutui viime viikolla Dendermondessa sijaitsevaan päiväkotiin ja puukotti 12:ta lasta sekä kolmea henkilökunnan jäsentä. Syyttäjä kertoo, ettei 20-vuotiaalla epäilyllä ei ole rikosrekisteriä, eikä hänellä tiedetä olleen myöskään mielenterveysongelmia.

Mies vaikenee edelleen motiiveistaan, vaikka onkin tunnustanut tekonsa. Kiinniotettaessa miehellä oli hallussaan kolme puukkoa, kirves ja jäljitelmäase sekä lista kolmesta belgialaisesta päiväkodista. Mies oli pukeutunut luodinkestävään liiviin.

AFP, YLE Uutiset
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/01/ ... 04582.html
"Yöperho on koteloitunut"
Vastaa Viestiin