Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 1)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Strummer
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 12:48 pm

Viesti Kirjoittaja Strummer »

Hyvä ja tarkka uutinen Aamulehden sivuilla. Kaikkien kannattaa lukea. Ei-tamperelaisten kannattaa katsoa kartasta päästäkseen paremmin perille. Yo-talo on Kauppakadulla Kuninkaankadulta Hämeenpuiston suuntaan, ja samalla siis Seurahuoneen suuntaan. Sen kadunpätkän kamerassa Raisaa ei siis näy.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... lla/127665

Tämä pätkä on minulle ihan uuttta tietoa: Räisäsen kaverit lähtivät auton kyydissä Huittisten Seurahuoneelle. Räisänen ei mahtunut kyytiin ja jäi keskustaan..

Eivätkö ne mennetkään sinne Pirkkalaan kotibileisiin, joss Räisäsen poikakaverikin oli?
Kaatio
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 5:57 pm

Viesti Kirjoittaja Kaatio »

Strummer kirjoitti:Tämä pätkä on minulle ihan uuttta tietoa: Räisäsen kaverit lähtivät auton kyydissä Huittisten Seurahuoneelle. Räisänen ei mahtunut kyytiin ja jäi keskustaan..

Eivätkö ne mennetkään sinne Pirkkalaan kotibileisiin, joss Räisäsen poikakaverikin oli?
Hyvin mielenkiintoisia tietoja. Jotenkin nämä aika vahvankin tuntuiset tiedot muuttavat koko tapauksen kuvaa omissa ajatuksissa. Aiemmin on mielessä ollut juuri jokin nuorempi väkijoukko ja heidän kyytiin nouseminen. Ja liftaus Pirkkalaan.

Nyt kun on hyvin mahdollista, että Raisa on ollut mahd. Seurahuoneella tai jossakin kiinteistössä Kauppakatu-Kuninkaankatu-Puutarhakatu-akselilla, nousee mieleeni eittämättä seksuaalirikoksen ja sitä kautta henkirikoksen vankka mahdollisuus. Etenkin Seurahuoneen asiakaskunta keski-ikäisine miehineen nostaa tätä olettamusta esiin. Onko Raisa esim. voinut pyytää kyytiä Seurahuoneelta Huittisiin? Tai onko Raisa päässyt kylmissään jonkun henkilön luo lämmittelemään esim. Kuninkaankadulla? Sanomattakin on selvää, että tuolla alueella tuolloin asuneita seksuaalirikollisia on käyty haastattelemassa.

Myös tuo asustus, kyydin tarve, mahdollinen rahattomuus, puhelimettomuus ja kylmettyminen nostavat hyvin todennäköiseksi mahdollisuudeksi, että Raisa on noussut sellaiseen kyytiin tai mennyt sellaiseen asuntoon, johon hän ei välttämättä muuten olisi mennyt. Tuo kaikinpuolin epätoivoinen tilanne on voinut tehdä Raisasta varomattoman.

Mielestäni tuo tieto Huittisista tuo esiin myös sen faktan, että tutkittava alue rikollisineen, havannointeineen ja maastoetsintöineen laajenee automaattisesti Nokian, Vammalan ja Huittisten suuntaan aina rannikolle asti. Valtatien mukaisesti.


Edit. Ja esim. Raisaa koskevassa Kadonneet-jaksossa puhutaan ystävättären ja hänen poikaystävänsä menosta Seurahuoneelle! Ei Huittisten Seurahuoneelle. Myös tuo autovihjeen poissulku jo vuonna 2005 nostaa esiin kyllä sen kysymyksen, että tietääkö poliisi jotakin sellaista mitä ei todellakaan voida tuoda julkisuuteen tms.
uuno1
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Su Joulu 21, 2008 12:40 am

Poliisin tiedote (Krp)

Viesti Kirjoittaja uuno1 »

Raisa Räisäsen katoamisesta saatu uusia havaintoja

Uusia tietoja (KRP)

http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home. ... endocument
kummajuttu
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 11:31 am

Viesti Kirjoittaja kummajuttu »

Asia mikä hieman ihmetyttää on tuossa edellisessä viestissä olevassa poliisi.fi linkistä löytyvä kohta:

"Aikaisemmin on saatu todistajahavainto, jonka mukaan tuntomerkkeihin sopiva naishenkilö on katoamisyönä klo 23.03 otettu 50-luvun mallia olevan tumman auton kyytiin"

Mistä on saatu näin tarkka kellonaika?
Onko todistaja sattunut juuri silloin katsomaan kelloaan vai onko olemassa kuvamateriaalia?
Kaatio
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 5:57 pm

Viesti Kirjoittaja Kaatio »

Nyt kun miettii näitä Raisan katoamisyön mahdollisia tapahtumia, niin mieleeni nousee seuraavanlaisia seikkoja. Ja myöskin ihmetyksen aiheita.

A) Raisa oli kavereidensa kanssa Casablancassa. Kännykkä on sammunut jo tuolloin, jos tieto sen sammumisesta 22.18 pitää paikkaansa. Missä kännykkä ja rahat olivat? Casablancan narikassa? Vai olivatko mahdolliset tavarat kadonneet/varastettu Casablancassa?

B) Raisa ja kaverukset lähtivät Casablancasta hieman ennen klo 23. Tämän jälkeen he erosivat Sokoksen edessä. Osa lähti Pirkkalaan(?) ja osa Huittisten Seurahuoneelle. Raisa oli Sokoksen edessä hyvin todennäköisesti ilman puhelinta ja mahdollisesti ilman rahaa ja henkilöpapereita.

C) Tämän jälkeen todennäköiset havainnot ovat:

- Ruusumyyjän havainto Raisasta juttelemassa nuorille KappAhlin edessä "ennen klo 24:ää".

- Keski-ikäinen mies tanssittanut mahdollisesti kylmissään olevaa Raisaa Seurahuoneella 23-24

- Pariskunnan havainto Raisasta Hämeenkadun ja Kuninkaankadun kulmasta klo 23.53 pelkkä toppi päällä


Raisa on siis lähtenyt Casablancasta kavereidensa kanssa. Yrittänyt saada kyytiä poikaystävänsä luo Pirkkalaan? Mutta ei ole tuossa onnistunut. Tämän vuoksi hän on lähtenyt Seurahuoneelle, jonne luuli osan kavereista menneen, vaikka he todellisuudessa lähtivätkin Huittisten Seurahuoneelle. Seurahuoneella Raisa olisi sitten etsinyt kavereitaan ja tanssinut mainitun miehen kanssa. Epäonnistuneen etsinnän jälkeen Raisa on mahdollisesti lähtenyt takaisin Casablancan/Sokoksen nurkille, jossa hänet on nähnyt mainitut ruusumyyjä ja pariskunta. Mahdollisesti hakemaan Casablancaan jääneitä tavaroita?

Ihmeellisiä asioita ovat:

- Raisan vaatetus ja puhelimen ja mahdollisen käsilaukun kohtalo. Vaikuttaisi siltä, että Raisa on ollut jossain määrin tietoinen jatkuvasti näistä tavaroista. Ovatko ne jääneet Casablancaan narikkaan? Vai ovatko ne kadonneet Casablancassa ja Raisa olisi sitten Seurahuoneella käynnin jälkeen yrittänyt niitä sieltä puolenyön aikaan käydä uudestaan kysymässä, siinä onnistumatta.

- Ruusumyyjän ja parikunnan havainnot mahdollisesti kohtalaisen samoihin ajankohtiin samoilla nurkilla. Ruusumyyjän havainnoissa Raisalla oli bleiseri (ymmärttääkseni) päällään, mutta pariskunnan havainnoissa ei. Oliko Raisa tosiaan jossakin sisätiloissa tuossa lähistöllä ja oli vain mahdollisesti käymässä tiedustelemassa tavaroidensa kohtaloa Casablancassa? Vai oliko hänellä jokin kyyti odottamassa ja hän poikkesi autosta tiedustelemassa tavaroitaan Casablancassa?

Jos tapahtumien kulku olisi tämän suuntainen, niin mitä tapahtui välillä Seurahuone - silminnäkijähavainto klo 23.53. Miksi Raisa oli pelkällä topilla liikenteessä? Mitä Raisa teki taas tuossa Casablancan/Sokoksen nurkilla? Oliko hän kyselemässä Casablancassa kadonnutta omaisuuttaan?

Ja mitä tapahtui klo 24:n jälkeen jolloin Raisa on kadonnut johonkin. Onko Raisa lähtenyt keskustan alueelta koskaan hengissä mihinkään vai onko hänet esim. tapettu jossakin kiinteistössä? Vai onko hän noussut johonkin kyytiin?

Edit. Tässä on mielenkiintoisia eri vaihtoehtoja myös autolinjan ja muiden tapahtumien kululle.

- Onko Raisa noussut heti yhdentoista jälkeen tuohon museoautoon? Tämän jälkeen hän olisi kyydillä päässyt Seurahuoneelle etsimään kavereitaan ja tuolta taas kyydillä Casablancan luo kyselemään tavaroitaan? Hänellä olisi siis ollut jatkuvasti "valmis kyyti" odottamassa.

- Vai onko hän noussut kyytiin vasta tuossa klo 24:n nurkilla?

- Vai onko koko autolinja virheellinen? Vai vaihtoehtoisesti onko hän noussut kyytiin klo 23:n jälkeen ja sen jälkeiset muut havainnot eivät koske Raisaa laisinkaan.
Viimeksi muokannut Kaatio, To Tammi 29, 2009 5:49 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
siivikkala
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:22 pm
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja siivikkala »

juttu oli muistaakseni niin että 23.03 tuo musta auto näkyy valvontakameran kuvassa jossain päin hämeenkatua,mutta siinä sokoksen edessä ei ollut valvontakameraa.
akselir
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Tammi 19, 2009 3:26 am

Viesti Kirjoittaja akselir »

Hyvä, että saadaan eloa tähän tapaukseen taas.

Itse olen ollut jo kauemmin sillä linjalla, että poliisilla on ollut väärä tutkintalinja koko jutun ajan. Ei Raisa mihinkään autoon noussut Klo 23 aikaan ja nämä uudet havainnot tukee asiaa.

Toivotaan nyt herranjumala, että saataisiin selvyys asiaan vaikka vuonna 2009.
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Raisa oli pitkä ja komea urheilijatyttö, jonka koulu- ja urheilumenestyksen on täytynyt aiheuttaa myös negatiiivisia tunteita kaveripiirissä. Emme tiedä hänen luonnettaan, mutta kyydistä jättäminen viittaa johonkin kahinaan. En pidä mahdottomana, että kaverit olisivat ottaneet autoon Raisan käsilaukun ja ehkä takinkin, mutta heittäneet itse Raisan ulos sanaharkan jälkeen, tai vittuillakseen - känniääliöiden ajattelematon päähänpisto. Eivätkä olisi sitä tähän päivään mennessä tunnustaneet.

Raisa olisi sitten luullut, että kaverit ovat tulossa Tampereen Seurahuoneelle, ja tuovat käsilaukun sinne. Ehkä hän kulki useita kertoja Seurahuoneen ja Hämeenkadun väliä, yrittäessään saada kyytiä ja etsiessään kavereitaan. Kun hän kuitenkin oli päässyt kerran sisälle Seurahuoneelle ilman papereita, niin se oli varmasti hänellä ensimmäisenä mielessä lämmittelypaikkana. Lopulta hän sitten sai sen kyydin... tai meni lämmittelemään jonkun tanssittajansa kotiin.
Viimeksi muokannut ABC, To Tammi 29, 2009 6:01 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Every ship must sail a world.
Kaatio
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 5:57 pm

Viesti Kirjoittaja Kaatio »

akselir kirjoitti:Hyvä, että saadaan eloa tähän tapaukseen taas.

Itse olen ollut jo kauemmin sillä linjalla, että poliisilla on ollut väärä tutkintalinja koko jutun ajan. Ei Raisa mihinkään autoon noussut Klo 23 aikaan ja nämä uudet havainnot tukee asiaa.
No jaa. Tän ketjun kirjotusten ja näiden uusien tietojen pohjalta on lähes tulkoon varmaa, että poliisi tietää jotakin aika "raskasta ja painavaa", mitä ei julkisuuteen kerrota. Niillä voi olla joku hyvinkin pätevä tutkintalinja, jota epämääräisillä ja vaillinaislla tiedoilla hämmennetään.
specialhousingunit
Neuvoja-Jack
Viestit: 530
Liittynyt: La Loka 13, 2007 10:06 pm

Viesti Kirjoittaja specialhousingunit »

Joku "rekkarin kerääjä" oli ottanut rekkarinkin ylös, mutta olikin corolla, joka oli romutettu. Jos jossain jenkissä on ollut väärät laput, niin syy on, että auto ei ole ollut rekisterissä. Miksi ? Koska auto on tuotu suomeen eikä ole rekisteröity koskaan suomeen, eikä tapauksen jälkeen ole edes yritetty. Jos auto olisi ollut joskus suomen kilvissä, niin luultavasti "omilla" kilvillä ajaminen olisi ollut helpompaa, kuin pölliä jostain kilvet. Jos auto olisi tuotu Suomeen edes jonkinlaisissa kilvissä, niin luultavasti sillä olisi ajettu niillä kilvillä. Poliisin pysäyttäessä olisi ollut ihan sama onko varastetut kilvet vai omat kilvet, kun ajot olisi joka tapauksessa loppuneet siihen. 1999 pystyi pitämään kilvet, vaikka auto jäi katsastamatta. Jos auto ylipäätään oli joskus suomeen rekisteröity.
Oletus siis olisi, että auto on tuotu suomeen esim jenkeistä, mutta koska ei ole katsastettu ja maksuja maksettu, niin pöllitään kilvet ja lähdetään kylille kurvailemaan. TÖÖT....väärä vastaus. Jos auto on 57 caddy ja se on tuotu suomeen jenkeistä, niin pitää olla aika idiootti, joka varastaa autoon kilvet ja ottaa riskin joutua maksamaan korotetut maksut ajamalla vakuuttamattomalla autolla, josta olisi vielä verot ja tullit maksamatta. Olen kyllä 99% varma, että autossa ei ole ollut mitään romutetun Corollan kilpiä.
Mikä sitten mättää ? Entäpä jos autossa olikin oikea väärä kilpi. Jos tämä "rekkarin kerääjä" onkin erehtynyt ja pienillä muutoksilla kilpi sopisikin ulkomaisiin kilpiin ? Olihan siellä Tampereella silloin se ETY ( vaimikäseoli ) kokous, mutta jotenkin muistelen, että Tampereella oli syksyllä 1999 myös jenkkiauto kokoontuminen. Ajankohdasta en mee sanomaan, mutta syksyllä se oli.
Koko tuossa auto jutussa on kyllä liian paljon ihmeellisyyksiä. Ensin oli 60 luvun caddy limo ja nyt sitten 50 luvun 62 series caddy.
Välillä Poliisikin sanoo, että voi olla venäläinenkin auto ? Tuon ETY kokouksen vuoksiko ? Tsaika on kyllä samannäköinen, kuin 50 lopun caddy, mutta ei kyllä 57 tsaikalla venäläiset diplomaatit ajelleet vuonna 1999. Kyllä niillä Zil oli ja vuosimallitkin uudempia.
Joten miten tuohon auto havaintoon pitäisi sitten suhtautua ?
specialhousingunit = SHU = aika paska paikka
Sijaltainen
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2008 2:08 am

Viesti Kirjoittaja Sijaltainen »

Voisiko olla Itä-Euroopasta tuotu Tsaika, johon ei ole ollut papereita, eli ei saa kilpiin Suomessa?

Taitaa olla aika pieni riski jäädä kiinni rekisteröimättömällä autolla ajosta, jos auto on ulkonaisesti ehjän näköinen ja sillä ajetaan sääntöjen mukaan. Minulta on kerran auton paperit katsottu tien päällä, kolarin yhteydessä kesällä 1985.
Jos Sijaltainen nousisi, taivaaseen ota luoksesi.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Muistanette, että jo aiemmin, Virpi Buttin ja paloittelusurmien tutkinnan yhteydessä, poliisi kuulusteli paloittelijoita myös Raisan tapauksen tiimoilta. Minua kyllä mietitytti tuo, vaikka tosiaan kai poliisi haastattelee yhteen katoamiseen sekaantuneita helpommin toisissakin caseissa...

Raisan katoamisiltana ja yönä vietettiin kaupungilla todennäköisesti monia syntymäpäiviä sun muita kissanristiäisiä. Sellaisiin vuokrataan toisinaan tiloja, jollaisia saattaisi vaikka tuossa Kauppakadullakin olla.
Oli miten oli, ilmeisesti Raisan jakku(kin) jäi jonnekin ja hän ei saanut sitä enää takaisin. Siinä meni ehkä puhelin jne.
Mutta Seurahuoneelle ei mennä ilmaiseksi, joten rahaa on pitänyt olla ainakin sisäänpääsyyn. Narikkaa ei sitten taidettu tarvita.. Jonottamaan sinne kyllä joutuu, joten jos silloin ei ollut jakkuakaan, niin kyllä hänet pitäisi muistaa jokusen muunkin. Myös portsarin.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Strummer
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 12:48 pm

Viesti Kirjoittaja Strummer »

Tuo autolinja hämää mua pahasti. Poliisihan pyysi autoharrastajien apua sen kuvatu nauton tunnistamiseen ja tuolla overdrivessä sen käsittely ALKOI toukokuussa 2006. Ja nyt Poliisi kertoo selvittäneensä kyseisen auton JO 2005. En tajua. 2006 Poliisi lehdissä pyysyi apua juuri sen kuvatun auton tuunistamiseen, mutta se oltiinkin selvitetty muka jo vuotta aiemmin.

Ja nyt poliisi kertoo etsivänsä museoautoa mallia Cadillac 1957, mutta josta he eivät ole julkaisseet mitään kuvaa.
Caddy
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Joulu 29, 2008 8:50 pm

Viesti Kirjoittaja Caddy »

Ehkäpä tuli jokin vinkki museoautosta. Ei tiedetty että niitä on ajellut kyseisenä iltana kaksi, ja etsittiin sitä niistä joka valvontakameroista löytyi, mutta nyttemmin on selvinnyt että kuvaan jäänyt ei liity tapaukseen vaan toinen samana iltana ajellut jenkkibiili.
Kaatio
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 5:57 pm

Viesti Kirjoittaja Kaatio »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Mutta Seurahuoneelle ei mennä ilmaiseksi, joten rahaa on pitänyt olla ainakin sisäänpääsyyn. Narikkaa ei sitten taidettu tarvita.. Jonottamaan sinne kyllä joutuu, joten jos silloin ei ollut jakkuakaan, niin kyllä hänet pitäisi muistaa jokusen muunkin. Myös portsarin.
Eikös jossain vaiheessa ollut joku juttu siitä, että frendi oli antanut 20 markkaa Raisalle? Ja toisaalta jos jakku on jäänyt pois vasta Seurahuoneelta lähdön jälkeisten tapahtumien yhteydessä? Ja jos hyvin nuorten henkilöiden olo Seurahuoneella on jokseenkin harvinaista, niin mielestäni on hyvinkin todennäköistä, että tuo kavereitaan etsinyt paleleva nuori tyttö on ollut juurikin Raisa. Tuollainen todistajalausunto minkä tuo Seurahuoneen mies on antanut, on tässä tapauksessa kaikista vankin ja lähes 100%:nen. Myös se, että tyttö on ollut Raisa, on mielestäni Raisan illan muihin tapahtumiin nähden vähintäänkin todennäköistä.

Mitä olisi voinut tapahtua Seurahuoneella? Olisiko Raisa jo jonottamassa ollessaan törmännyt johonkin henkilöön? Jonka kanssa matka olisi sitten jatkunut johonkin kiinteistöön Kuninkaankadun ympäristössä? Yksityisasuntoon tai juurikin johonkin saunatiloihin, jossa olisi jonkun sortin bileet? Ja missä Raisan jakku oli tuolloin 23.53? Autossa, kiinteistössä vai jossakin ravintolassa?
Lukittu