Bodomin mystiset asiat

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

matkaaja
Lovejoy
Viestit: 1661
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Viesti Kirjoittaja matkaaja » La Tammi 31, 2009 7:40 pm

^^Kun minusta sinä Hessu et nyt laittanut lainkaan kovin huonoa tekstiä, sillä tuossa lestin heitto-asiasa saattaakin piillä paljon enemmän kuin mitä arvellaan. Tätä mieltä. Siis minulla ainakaan ei ole mitään käsitystä lestinheitosta, saatikka tuosta, mitä kerrot hakumatkojen olevan ollut. Olivat siis tarkkoja tyyppejä, ja se voisi selittää todella paljon.

matkaaja
Lovejoy
Viestit: 1661
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Viesti Kirjoittaja matkaaja » La Tammi 31, 2009 7:48 pm

teemu kirjoitti:^^Poliisitutkimushistorian kannalta nämä lestijutut ovat olleet eräänlainen lähtökohta. Poliisia on mahdollisesti yritetty saada paikalle jo ennen Johanssonin soittoa syyllä "humalaiset ovat tapelleet". Poliisi ei olisi kiinnostunut sellaisesta. Vasta ilmoitus vakavasti loukkaantuneesta pani vauhtia. Aikaisemmasta soitosta ei kuitenkaan ole varmaa tietoa. Hälytyksen viivästyminen ja jotkut todistajien maininnat soitosta eri aikaan voisivat kuitenkin viitata aikaisempaan hälytysyritykseen.

Paikan tulo ulkopuolisten tietoon on voinut tapahtua paitsi maalari Virtasen kautta, myös Bodomin kahvituvassa ja Korsbackan kioskilla, sekä ennen lähtöä suoritettujen hankintojen yhteydessä.

Oma lukunsa on, tiesikö joku Mäen perheestä mihin retki suuntautui, ja saiko PP sen tiedon sieltä aattoiltana. Mitä tosiasiassa tiedettiin rippikoulukaveriporukassa ja tyttöjen ystävättärien kesken?

Mahdollisuuksia on, mutta maalari Virtasen kautta tapahtunut "vuoto" retkipaikasta lestiyhteyden kautta voisi sopia kotimaiseen perusmurhateemaan: Viinan käydessä vähiin sitä koskevat reaktiot muuttuvat väkivaltaisiksi. Muistetaan, että siihen aikaan Alkosta sai hyvin rajallisesti viinaa yhdellä ostoskerralla, ja kertoja oli yksi päivässä. Kaksi puolikkaan pulloa teräviä kuului satsiin. Näin Virtanen oli käyttänyt käytännössä koko korttioikeutensa tälle seurueelle. Katsoiko joku jääneensä ilman, jos tanssipaikalle ei jäänyt myyntipulloa? ... No, ehkä kaukaa haettua. Kunhan katselen eri kulmista.
Etkä sinä teemukaan laittanut lainkaan huonoa tekstiä, sillä juuri tätä minä olen vähän ajatellutkin, että tämä oli niin (niinkuin myös hessu kertoo) tarkkaa touhua, että siinä ei auttanut paljon leikitellä?

Siis sen verran kyllä tuon ajan viinan ostosta tiedän, että tosiaan sitä sai vaan yhden lastin. Melkeimpä olen aivan samaa mieltä tuosta, että joku totesi jääneensä ilman viinaa, ja se ei sopinut lainkaan helluntain viettoon. Kuka, se on vielä avoin.

Tähän sopisi hyvin myös se Croisetin totemus, että 'uhrit olivat aivan sivullisia'. Bingo?

teemu
Komisaario Köster
Viestit: 1803
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 1:39 pm

Viesti Kirjoittaja teemu » La Tammi 31, 2009 8:41 pm

^Keiksi heitä luultiin, siinä tapauksessa? Luuliko vaalea mies vai hänen mukanaan ollut vanhempi mies?

matkaaja
Lovejoy
Viestit: 1661
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Viesti Kirjoittaja matkaaja » La Tammi 31, 2009 8:59 pm

teemu kirjoitti:^Keiksi heitä luultiin, siinä tapauksessa? Luuliko vaalea mies vai hänen mukanaan ollut vanhempi mies?
Tähän ei ole selvää vastausta ainakaan vielä, mutta pohdin tässä että ei heidän tarvinuut olla ketään erityisiä, vaan ne olivat ne jotka olivat viinat saaneet, vaikka oli luvattu heille (siis tuossa on se kahden jengin riita johon ehkä toiseen juuri Virtanen kuului, ja tämä tekijä toiseen), tai siis vaalea mies tiesi keitä olivat, ja tähän tulisi että mainitsemasi Mäen perhe tiesi sitten keitä, ja myös tiesivät että Tuulikki oli mukana.

teemu
Komisaario Köster
Viestit: 1803
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 1:39 pm

Viesti Kirjoittaja teemu » La Tammi 31, 2009 9:24 pm

^Siis: Gustafssonko oli horinut koko Virtasen ostaman lastin (2 pulloa), jonka Boisman oli tilannut. Oliko sitruslikööri kenties tarkoitettu joillekin muille? Sitten seurue meni niemeen ja joi melkein kaiken itse (vaikka ehkä oli ollut puhe, että muillekin jäisi enemmän kuin pullon pohjalle?). Vaalea mies sai Mäen perheeltä tietää mihin seurue oli mennyt, ja tuli sillä tiedolla niemeen vanhemman miehen kanssa? Sitten tapahtui kauheita. :?:

Mikä Irmelin rooli oli? Ei hän varmaan juonut enempää kuin muutkaan. Hänkö joi sitä sitruslikööriä? Tunsiko jompi kumpi tulijoista Irmelin?

MEG
Komisaario Köster
Viestit: 1809
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Viesti Kirjoittaja MEG » La Tammi 31, 2009 9:32 pm

En näe mitään syytä pitää Virtasta vakituisena lestinheittäjänä.
Kunhan välitti pullot työkavereilleen, luultavasti kaupan hinnoin.

teemu
Komisaario Köster
Viestit: 1803
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 1:39 pm

Viesti Kirjoittaja teemu » La Tammi 31, 2009 9:39 pm

^Hänellä oli ammatti ja sen mukainen palkkatyö, joten ei myynti varmaan ollut olennainen osa elinkeinoa, eikä sellaista olisi työnantaja pitkään katsellutkaan. Kuulustelupöytäkirjasta ei käy tarkemmin ilmi mitä pulloista maksettiin. Tuskin hän pulloja haki pelkästään hyvää hyvyyttään, puolivieraille harjoittelijoille.

matkaaja
Lovejoy
Viestit: 1661
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Viesti Kirjoittaja matkaaja » La Tammi 31, 2009 10:01 pm

teemu kirjoitti:^Siis: Gustafssonko oli horinut koko Virtasen ostaman lastin (2 pulloa), jonka Boisman oli tilannut. Oliko sitruslikööri kenties tarkoitettu joillekin muille? Sitten seurue meni niemeen ja joi melkein kaiken itse (vaikka ehkä oli ollut puhe, että muillekin jäisi enemmän kuin pullon pohjalle?). Vaalea mies sai Mäen perheeltä tietää mihin seurue oli mennyt, ja tuli sillä tiedolla niemeen vanhemman miehen kanssa? Sitten tapahtui kauheita. :?:

Mikä Irmelin rooli oli? Ei hän varmaan juonut enempää kuin muutkaan. Hänkö joi sitä sitruslikööriä? Tunsiko jompi kumpi tulijoista Irmelin?
Voisi olla noinkin. Ja se kuka oli vaalea mies, niin sekin on tässä melko mystistä, mutta ehkä ei siitä enempää kun ei voi ketään syyllistää täällä.

Vanhempi mies saattoi olla auton kuljettajana?

Mutta tässä siis motiivi teoille, ja sitten pikaistuksissaan tehty. Ehkä ei ollut aivan tarkoitus tehdä kenellekkään noin paljon vahinkoa.

Tässä on myös melkoisia sattumia ehkä.

teemu
Komisaario Köster
Viestit: 1803
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 1:39 pm

Viesti Kirjoittaja teemu » La Tammi 31, 2009 10:26 pm

^Gustafsson siis olisi erehdyksessä ottanut kaksi pulloa, kun piti ottaa vain yksi, nimittäin se salmisaari, jonka hän muisti heidän pullokseen toisessa kuulustelussa.

Irmeli kuitenkin piti sitruslikööristä, ja se huomattiin seuruetta tarkkaillemaan tulleesta miesparista, jonka nuoremmalle pullo olisi kuulunut. Pulloa ei voinut lähteä hakemaan poiskaan.

Kun pullon katoamisen mukana olisivat menneet suunnitelmat mönkään, niin "tytöt saivat mitä ansaitsivat", vaikka aivan suhteeton tuo seuraus oli.

Ehkä nuorempi miehistä ajoi lopuksi motskarilla teltalle, vain säikäyttääkseen. Siitä kuitenkin aiheutui iso reikä II-3 osioon ja painavan astalon iskujen kaltaisia jälkiä teltassa olleiden päähän.

Kukapa tietää. Mielenkiintoinen selvänäky.

matkaaja
Lovejoy
Viestit: 1661
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Viesti Kirjoittaja matkaaja » La Tammi 31, 2009 10:53 pm

^Kyllä vaan; päättelet melko hyvin. Mutta tämä on minultakin päättelyä, mutta jonkin verran tässä on mukana Croisetin ja Kalajoen tulkinnoista, joista olen jatkanut, sillä vasta tuo lestinheiton kuvaus sai jotenkin näin tämän asian avautumaan.

Mutta eipä monetkaan rikokset paljon syytä tarvitse; niin vähästä on ihmisen henki monesti viety.

yövuoro
Matlock
Viestit: 780
Liittynyt: To Joulu 11, 2008 5:26 pm
Paikkakunta: HUS

Viesti Kirjoittaja yövuoro » La Tammi 31, 2009 11:07 pm

Pullot nouti Strömbergin Pitäjänmäen HKI portilta Gustafsson.
Toisaalla em kertoo Sepon olleen työssä myös toisaalla ettei ollut.
Mysteereitä ei ole. Ainakaan mun tietääkseni.

matkaaja
Lovejoy
Viestit: 1661
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Viesti Kirjoittaja matkaaja » Ti Helmi 03, 2009 12:27 pm

Yhdellä kolmesta ollut siis jokin baretti, ja se viittaa kyllä johonkin sotilaalliseen.

Nyt kun olen tsekannut eri vaihtoehtoja, on jotenkin sellainen kuva tästä mysteeristä, että se tekijä oli kyllä hyvin tiedossa. Moni asia viittaa sellaiseen. Mutta ehkä ei tosiaan löytynyt enää ainkaan neljän vuoden päästä tapahtuneesta riittävästi todisteita. Tai että asia on niin arkaluontoinen jollekkin, ettei sitä ole voinut antaa julkisuuteen?

Jäi mieleen myös tuo Croisentin näkemä. Tulivat autolla, ja tekijällä on kädessä kumi-vasara. Oliko vasara, vai jokin muu. N.G. on kertonut että siinä oli jokin pitempi varsi. Mitä arvette? Missä sellaisia vasaroita sitten tarvitaan?

Wagner
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2605
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Wagner » Ti Helmi 03, 2009 1:42 pm

matkaaja kirjoitti:Yhdellä kolmesta ollut siis jokin baretti, ja se viittaa kyllä johonkin sotilaalliseen.
Baretti, tavallisesti musta, oli yleisesti käytetty miesten päähine 60-luvulla. 8)

matkaaja
Lovejoy
Viestit: 1661
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Viesti Kirjoittaja matkaaja » Ti Helmi 03, 2009 3:28 pm

Wagner kirjoitti: Baretti, tavallisesti musta, oli yleisesti käytetty miesten päähine 60-luvulla. 8)
Kuinka yleinen oli? Pitivätkö nuoret miehet yleensä tuollaista barettia tai baskeria?

strangelove
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2844
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Viesti Kirjoittaja strangelove » Ti Helmi 03, 2009 6:39 pm

matkaaja kirjoitti:Jäi mieleen myös tuo Croisentin näkemä. Tulivat autolla, ja tekijällä on kädessä kumi-vasara. Oliko vasara, vai jokin muu. N.G. on kertonut että siinä oli jokin pitempi varsi. Mitä arvette? Missä sellaisia vasaroita sitten tarvitaan?
Oliko auto paketti -vai henkilöauto? Olisiko rekisterinumero voinut olla ZD-779?

Eikös vasara ole remonttimiehelle aika oleellinen esine. Tuleepa taas mieleen Assmann ja Vallilan verstas.

Vastaa Viestiin