Hoitaja myrkyttäjänä

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
manta
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2007 5:59 pm

Viesti Kirjoittaja manta »

Tähän asti olen elätellyt "toivoa" mielessäni, että kysymys olisi todellakin karmeasta virheestä työssä eikä tarkoituksellisista murhista. Kysymyksessähän on uusi hoitaja ja ajattelin, että jospa hän EI TIENNYT, mitä tarkoittaa insuliinihoidossa käytettävä ky (=kansainvälinen yksikkö) vaan sekoitti insuliiniruiskun ja esimerkiksi opiaattien annossa käytettävän ruiskun keskenään. Esimerkiksi 10 ky Actrapidia ei ole sama kuin vetäisi millin ruiskun täyteen...Näitä mietin, koska hoitaja niin kovin kieltää tekosensa ja on jopa yllättynyt asian saamasta kohusta. Että jospa hän ei tiedä tehneensä väärin, että hän ei erinomaisista arvosanoistaan huolimatta ole käsittänyt tätä asiaa oikein. Lääkehoitohan vaatii tietoa ja tarkkuutta, etenkin kun nyt on aina niin tulenpalava kiire työssä, että monet asiat tekee aivan selkäytimellä pään ollessa täynnä, mitä seuraavaksi ja seuraavaksi ja mitä vielä pitäisi ehtiä.

Mutta tuo lapseen kohdistunut murhayritys vei pohjan tältä ajattelulta. Ellei sitten ole diabeetikkovauva....ei ei, ei voi olla niin...
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Viesti Kirjoittaja Rezah »

^No ei tuo kovin tuore hoitaja ollut kun on 2004 valmistunut. Tosin työskennellyt muussa työssä välillä. Olisi vaan jäänyt sinne kaupanalalle.


Voidaan vaan miettiä että jos ei olisi jäänyt kiini varastelusta, olisiko tänä päivänäkään hoitajan työssä?
nemo
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 1:28 pm
Paikkakunta: Annwfn

Viesti Kirjoittaja nemo »

manta kirjoitti:Tähän asti olen elätellyt "toivoa" mielessäni, että kysymys olisi todellakin karmeasta virheestä työssä eikä tarkoituksellisista murhista. Kysymyksessähän on uusi hoitaja ja ajattelin, että jospa hän EI TIENNYT, mitä tarkoittaa insuliinihoidossa käytettävä ky (=kansainvälinen yksikkö) vaan sekoitti insuliiniruiskun ja esimerkiksi opiaattien annossa käytettävän ruiskun keskenään. Esimerkiksi 10 ky Actrapidia ei ole sama kuin vetäisi millin ruiskun täyteen...Näitä mietin, koska hoitaja niin kovin kieltää tekosensa ja on jopa yllättynyt asian saamasta kohusta. Että jospa hän ei tiedä tehneensä väärin, että hän ei erinomaisista arvosanoistaan huolimatta ole käsittänyt tätä asiaa oikein. Lääkehoitohan vaatii tietoa ja tarkkuutta, etenkin kun nyt on aina niin tulenpalava kiire työssä, että monet asiat tekee aivan selkäytimellä pään ollessa täynnä, mitä seuraavaksi ja seuraavaksi ja mitä vielä pitäisi ehtiä.

Mutta tuo lapseen kohdistunut murhayritys vei pohjan tältä ajattelulta. Ellei sitten ole diabeetikkovauva....ei ei, ei voi olla niin...

Toiveajattelua. Kunhan poliisi pääsee tonkimaan enemmän niin saamme varautua uusiin yllätyksiin.
Avatar
Blues
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Viesti Kirjoittaja Blues »

diipadaapa kirjoitti:
Blues kirjoitti:Sekä pukeneen pientä poikaansa tytöksi, ihan saparoineen kaikkineen.
Kyllä tässä voidaan miettiä myös vähän isän vastuuta ja ajatuksenjuoksua. Siinävaiheessa kun meillä vaimo rupeaa laittamaan pojalle saparoita ja hametta päälle niin voin kertoa ettei tule onnistumaan :lol: :lol:
sitähän mä juurikin ihmettelin, että eikö kukaan lähipiiristä asiaa noteerannut mitenkään. Eiliset paperijulkaisut kun antoivat näin ymmärtää. Tosin uudemmissa versioissa olikin ihan päinvastaisia tietoja.
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Itse kun olin Nokialla Terveyskeskuksessa harjoittelussa, niin vajaassa kahdessa kuukaudessa kuoli nelisen henkeä. Normaali tahti siellä.

Kun myöhemin katselin kuolinilmoituksia (se muuten on yksi intohimoistani, joita meillä ei ukko ymmärrä... :shock: ), huomasin parissa viikossa kolmekin potilasta, joiden muistin olleen siellä jo harjoitteluaikana.
Rypäksittäin näyttäisi tapahtuvan näitä kuolemia, varsinkin vanhusosastoilla. Huomannut edellisissäkin paikoissa. Tammi-helmikuu, sekä heinä-elokuu ovat jostain syystä vanhoille ja sairaille lopun aikaa.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Miina
Martin Riggs
Viestit: 622
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 8:32 am
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Miina »

Blues kirjoitti:
diipadaapa kirjoitti:
Blues kirjoitti:Sekä pukeneen pientä poikaansa tytöksi, ihan saparoineen kaikkineen.
Kyllä tässä voidaan miettiä myös vähän isän vastuuta ja ajatuksenjuoksua. Siinävaiheessa kun meillä vaimo rupeaa laittamaan pojalle saparoita ja hametta päälle niin voin kertoa ettei tule onnistumaan :lol: :lol:
sitähän mä juurikin ihmettelin, että eikö kukaan lähipiiristä asiaa noteerannut mitenkään. Eiliset paperijulkaisut kun antoivat näin ymmärtää. Tosin uudemmissa versioissa olikin ihan päinvastaisia tietoja.
Olisiko sitä ihmistyyppiä, jota ei kerta kaikkiaan sovi arvostella tai seuraukset on välien rikkoutuminen tms. Siis että suku pelkäsi kyseistä henkilöä.

Tiedän tällaisen pariskunnan, jossa vaimo piti miestään niin tossun alla, ettei miehellä ollut sanan sijaa. Jos tuo vaimo olisi halunnut pukea poikansa mekkoon, niin näin olisi tehty. Tuo pariskunta, onneksi en enää ole tekemisissä heidän kanssaan... syy, vaimo yritti laittaa myös "ystävänsä" tossun alle. Ei onnistunut kohdallani.
"Pohjimmiltaan hän oli lempeä, miellyttävä ja jopa älykäs. Taitavasti sen kätki hän kaikilta meiltä..." (Miksei täällä humppa soi? Eläkeläiset)
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat 17.8.2007 kirjoitti:Kahden kehitysvammaisen myrkyttämisestä epäiltyä sairaanhoitajaa epäillään nyt myös kahdesta murhan yrityksestä. Keskusrikospoliisi tutki aluksi lapsen myrkytystapausta törkeänä pahoinpitelynä, mutta nyttemmin rikosnimike on vaihtunut murhan yritykseksi.

Kahdeksan kuukauden ikäisen lapsen verestä löytyi huomattava määrä insuliinia, joka lääkärinlausunnon mukaan ei ollut kehon omaa tuotantoa vaan peräisin lääkevalmisteesta. Lapsen verensokeri laski sen vuoksi hengenvaarallisen alhaiseksi.

Epäilty rikos tapahtui heinäkuun lopulla Kurussa. Vauva joutui sairaalahoitoon, mutta on jo päässyt kotiin.

IS:n tietojen mukaan lapsi kuuluu hoitajan lähipiiriin.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Paavo Tuominen ei perjantaina vahvistanut eikä kiistänyt arveluja, joiden mukaan muutkin myrkytyksen uhreiksi epäillyt olisivat saaneet insuliinia. 26-vuotiaan sairaanhoitajan epäillään surmanneen kaksi Ylöjärvellä toimivan Ylisen kuntoutuskeskuksen asukasta ja yrittäneen surmata kolmannen.

Tuomisen mukaan kahden vainajan osalta oikeuslääketieteellinen kuolemansyyntutkinta on edelleen kesken eikä varmuutta ole vielä siitäkään, mitä ainetta hengissä selvinnyt kolmas asukas sai.

Poliisi tutkii aiemmat työpaikat

Keskusrikospoliisi aikoo Tuomisen mukaan ryhtyä selvittämään myös sitä, onko 26-vuotiaan sairaanhoitajan aiemmissa työpaikoissa tapahtunut jotain sellaista, mistä tulisi aloittaa rikostutkinta. Nokian terveyskeskuksessa tällainen alustava tutkinta on jo aloitettu.

Epäilty on lehtitietojen mukaan työskennellyt opiskeluaikanaan ainakin Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenosastolla sekä Pappilanniemen vuodeosastolla Hattulassa. Tuomisen mukaan poliisillakaan ei vielä ole täydellisiä tietoja siitä, missä kaikissa paikoissa epäilty on ollut hoitoalan tehtävissä.

Nokian terveyskeskuksen vuodeosastolla epäilty työskenteli tämän vuoden alusta toukokuun lopulle. Osaston 40 potilaasta monet ovat heikkokuntoisia vanhuksia, joten potilaita kuolee normaalistikin silloin tällöin.

Rikoskomisario Tuomisen mukaan naista ei toistaiseksi epäillä muista kuolemantapauksista kuin kahdesta jo esiin tulleesta. Poliisin yhteydenotot epäillyn entisiin työpaikkoihin aloitetaan Tuomisen mukaan ensi viikolla.

Epäilty kiistää olevansa syyllinen

Rikoksista epäilty sairaanhoitaja otettiin kiinni viime viikon keskiviikkona ja vangittiin sunnuntaina. Hän on Tampereen poliisivankilassa. Tähän mennessä hän on kuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Naisen epäillään myrkyttäneen 54-vuotiaan miehen ja 79-vuotiaan naisen työpaikallaan Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä. Asukkaat kuolivat 26. heinäkuuta ja 5. elokuuta. Lisäksi hänen epäillään näiden tapausten välillä yrittäneen surmata samassa laitoksessa asuvan 72-vuotiaan miehen.

Epäilty lapsen murhayritys tapahtui naisen vapaa-ajalla.
Touhu menee aina vaan hullumaksi.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Aizerbaidzan kirjoitti:
Ilta-Sanomat 17.8.2007 kirjoitti: Epäilty lapsen murhayritys tapahtui naisen vapaa-ajalla.
Touhu menee aina vaan hullumaksi.
^Ajatella, että työt tuodaan vapaa-aikaankin. Siinähän palaa ihminen ihan loppuun. Hui. Lepoa hänelle äkkiä ainakin parikymmentä vuotta. :twisted:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Hössö

Viesti Kirjoittaja Hössö »

CJS kirjoitti:Hyvä idea. 50 prosentilla ihmisistä on älykkyysosamäärä alle keskiarvon.
En usko tähän tietoon. Mistä se on peräisin?
Vihikoira
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 112
Liittynyt: Su Heinä 22, 2007 9:52 pm

Viesti Kirjoittaja Vihikoira »

[quote="Kyllikki S"]Kenties ainoa sarjamurhaajaksi määriteltävä nainen on amerikkalainen Aileen Wuornos, äidin isän kautta suomalaista sukujuurta, joka tappoi seitsemän miestä 1989-1990

Minun mielestä myös Myra Hindley ja Kauhujen talon nainen ( britti, en muista nimeä"). Tosin näille kahdelle on yhteistä, että he toimivat yhteistyössä miehen kanssa.
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Hössö kirjoitti:
CJS kirjoitti:Hyvä idea. 50 prosentilla ihmisistä on älykkyysosamäärä alle keskiarvon.
En usko tähän tietoon. Mistä se on peräisin?
:lol: :lol: :lol:
Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

tampesterin tyttö; käsitin, että e.m hoitsu on samasta opinahjosta niin oliko piramkissa vielä ne psykol.testit käytössä? koska olet itse valmistunut sieltä?? :D
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-
ShipWreck
Martin Beck
Viestit: 789
Liittynyt: Ma Elo 06, 2007 11:58 pm

Viesti Kirjoittaja ShipWreck »

EuroJR kirjoitti::lol: :lol: :lol:
Mikä noin naurattaa? :?:

Eihän se ole mikään itsestäänselvyys, oli sitten mistä tahansa keskiarvosta kyse, että puolet tarkastelujoukosta olisi sen keskiarvon toisella puolella.
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

ShipWreck kirjoitti:
EuroJR kirjoitti::lol: :lol: :lol:
Mikä noin naurattaa? :?:

Eihän se ole mikään itsestäänselvyys, oli sitten mistä tahansa keskiarvosta kyse, että puolet tarkastelujoukosta olisi sen keskiarvon toisella puolella.
Ei olekaan, sori. Tosin kaikista mahdollisista esimerkeistä luulisin juuri tämän kuuluvan niihin, joissa ollaan suurin piirtein asetelmissa, missä tarkastelujoukosta puolet on ylllä ja puolet alla. Eiköhän huippupisteet korreloi aika lailla suurten alisuorittajien kanssa.
Derrick
Nikke Knakkertton
Viestit: 153
Liittynyt: Su Touko 20, 2007 12:33 pm

Viesti Kirjoittaja Derrick »

Jos ollaan oikein pedantteja, niin 49,99999 ym. % on älykkyydeltään alle mediaanin. Keskiarvosta on vaikeampi sanoa, mutta eiköhän siinäkin olla aika lähellä 50/50 jakoa.
Vastaa Viestiin