Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 1)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Priora
Lauri Hanhivaara
Viestit: 145
Liittynyt: To Heinä 17, 2008 6:50 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Priora »

^Niin ja myöhemmin on siis ilmennyt, että Huittisten seurahuoneelle.
Wallabi
Harjunpää
Viestit: 337
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 4:08 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Wallabi »

Cro kirjoitti:Joo siinä kyllä sanottiin että ystävätär/tuttavani lähti seurahuoneelle äijänsä kanssa siitä sokoksen edestä ja vieläpä tais olla että autolla. (...) Jos siis toi seurahuone pitää paikkansa, ja varmaan pitääkin, koska tuolla niin sanottiin, luulisi ainakin. Miks lähteä ala-ikäsenä seurahuoneelle?
Todellakin kuten Priora tuossa jo kirjoittikin, poliisi on myöhemmin puhunut Huittisten Seurahuoneesta. Itse epäilin ja varmaan moni muukin epäilee tätä kyllä rankasti, kello oli kuitenkin 23 suunnilleen, Huittisiin ajaa tunnin verran, mitä ihmeen järkeä olisi tuohon aikaan lähteä jonnekin Huittisiin, kun Tampereellakin olisi varmasti ollut menopaikkoja, sellaisiakin jotka olivat tunnettuja suht liberaaleista portsareista... Tampereen Seurahuone ei kyllä ollut mikään teinien paikka tuolloin eikä taida olla vieläkään. Tosin Raisastahan on ilmeisesti luotettavantuntuinen havainto Tampereen Seurahuoneelta, sanoi odottavansa kavereitaan.
Joka tapauksessa tässä jutussa on aika monta kiemuraa enkä tiedä enää mihin uskoa.

Joitain sivuja sitten mainitsin siskoni olleen suunnilleen samaa ikäluokkaa Raisan kanssa ja samassa lukiossa. Luokkakavereitahan he olivat, mutta joko sisko ei tiedä tapahtuneesta sen enempää kuin minäkään tai sitten ei halua puhua, koska en saanut mitään tietoja puristettua hänestä.
matkaaja
Christopher Lorenzo
Viestit: 1653
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja matkaaja »

Haluan mainita nyt tuon Seura-lehdessä olevan jutun tiimoilta siitä, että Tuominen kertoi siinä joistakin toimistohuoneistoista joissakin kiinteistöissä. Niistä en ole täällä mitään huomannut mainittavan. Ilmeisesti poliisilla on vielä jotain muutakin, mitä emme täällä tiedä.

Jos toimistohuoneistot ovat tosia, niin oletan että Raisa on voinut kadota mm. järjestäytyneen rikollisuuden puitteissa. Jotta siis 'menisi' mahdollisimman sekavaksi, niin myös on mahdollista, että Raisa olisi voitu viedä jopa ulkomaille.
elisa_day
Jack Bauer
Viestit: 923
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 3:11 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja elisa_day »

Wallabi kirjoitti:Todellakin kuten Priora tuossa jo kirjoittikin, poliisi on myöhemmin puhunut Huittisten Seurahuoneesta. Itse epäilin ja varmaan moni muukin epäilee tätä kyllä rankasti, kello oli kuitenkin 23 suunnilleen, Huittisiin ajaa tunnin verran, mitä ihmeen järkeä olisi tuohon aikaan lähteä jonnekin Huittisiin, kun Tampereellakin olisi varmasti ollut menopaikkoja, sellaisiakin jotka olivat tunnettuja suht liberaaleista portsareista...
On sitä pidemmällekin ajeltu esim. bändien perässä.. :lol: Minä veikkaisin, että porukassa on ollut yksi huittislainen (taivutetaanko se tolleen :shock: ), joka on houkutellut porukan Huittisiin tarjoamalla yösijaa ja jatkopaikkaa. Tai ehkä kuski oli Huittisista ja hänkin halusi ottaa viinaskaa. No anyway, tärkeämpää olisi tietää Raisan liikkeistä, en tiedä onko niinkään ratkaiseva tieto, vaikka kaverit olisi lähtenyt ajeleen Ivaloon.

Paunulta ei ole vastausta tullut bussiaikatauluista 99 vuodelta, joko siellä on henkilö lomilla tai ei ole kiinnostusta vastata.

Minä oon nyt alkanut kallistuun vähän siihen suuntaan, että Raisa olisi hyvinkin tuolloin klo 23 aikoihin jo pyrkinyt joko isänsä luo tai kotiin nukkumaan, sen seuraavan päivän toimitsija- duunin takia. Ehkä väsymys alkoi häntä painaa muutenkin, olihan takana jo pitkä päivä peleineen ym. Olisi todella mukava tietää, mitä hän on sen Jannen kanssa puhunut tuolloin klo 22.18.
Strummer
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 12:48 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Strummer »

Noista toimistokiinteistöistä on ollut juttua joskus aiemmin. Ne liittyivät siihen tuoreimpaan havaintoon naisesta joka saattaisi olla Raisa. Se pariskunta joka oli nähnyt Raisan tuntomerkkeihin sopivan nuoren naisen kävelevän Kuninkaankatua pohjoiseen. Siihen liittyen poliisi heitti epäilyn että Raisa olisi saattanut olla jossain vaiheessa iltaa Kuninkaankadun, Kauppakadun jne. asunossa tai liikehuoneistossa. Pariskunnan havainto oltiin varmistettu turvakameran avulla. Eli turvakameroista oltiin kyseinen pariskunta havaittu. Raisaa ei kuitenkaan oltu havaittu näistä kuvista. Eli kamera kuvasi Kauppakadun ja Kuninkaankadun risteyksestä länteen Kauppakatua (eli Kuninkaankadun ja Hämeenpuiston välinen pätkä Kauppakatua). Pariskunta oli kävellyt Kauppakadulta Kuninkaankadulle ja Raisaksi epäilty henkilö oli kävellyt heitä vastaan. Eli Raisaksi väitetty henkilö olisi jatkanut matkaa Kuninkaankatua pohjoiseen tai kääntynyt Kauppakadulle itään (keskustorin sunta). Poliisi heitti epäilyn että Räisänen olisi ollut matkalla johonkin huoneistoon lähistöllä.

Nykyään Tampereen keskustassa on kameroita paremmin kuin tuohon aikaan oli. Esim juuri tuossa Kauppakadun ja Kuninkaankadun risteyksessä on kamerat kuvaamassa jokaiseen suuntaan.
Cro
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Ke Kesä 17, 2009 11:23 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Cro »

Joo ihan älytön se seurahuone olis täällä kyllä ollut, saatikaan sitten että jossain huittissa. Olisiko poliisit niin tarkkoja että olisivat sanoneet erikseen että Raisa ei halunnut juurikin sinne huittisiin vai että vain yipäätään ei halunnut lähteä minnekkään keskustasta? Kait silläkin joku ero olis, ainakin se että miettikö fiksuna sitä toimitsija hommaa, eikä ainakaan sen takia halunnut lähteä minnekkään kauemmaksi.

Ja ehkä kaikista älyttömin juttu tossa huttisiin menossa on mun mielestä se, että jos Raisa oli kerta sillon 22.00 jälkeen puhunut jätkälleen ja sanonut että voisi tulla sinne pirkkalaan bileisiin, niin miks ihmeessä ei sillon 23.00 aikoihin lähtevän auton kyydillä mennyt sinne? Siis sen minkä on väitetty huittisiin lähteneen. Järjetöntä! Hivenen se kiertää että huittisiin lähtisi tuota moottoritietä (E12/3) pitkin mikä menee nokialle päin, eli rantatie varmaan olisi muutaman minuutin nopeampi. Mutta jos tunnin meinaa huittisiin körötellä niin kyllä varmaan hyvin moni heittäisi pikku lenkin, 10min?, ekstraa että kaveri pääsisi melkein sinne matkan varrelle. Vielä sit että mikä oli vaatetuksena ja eikös rahaakin ollut 20 mukana. Mielummin sen antais vaikka bensaan kun alkais liftaan kyytiä tai menis bussia odotteleen.

Ja noi turvakamerat kiinnostais kans vähä perkeleesti. Luulisi että niistä pystyisi yksitellen sulkemaan Raisan reittejä pois. Ja vaikkei kuvaisikaan kun kadun toiselle puolelle, niin silti voisi jotain koittaa keksiä tulevasta ihan jo pelkästään sen perusteella että kumpaa puolta olisi mahdollisesti kävelly. Esim jos sokokselta on menny takan casan puolelle, niin tuskin on si heti keskustorin kohdalla tullut takaisin torin tai siihen mäkin eteen, vaan olisi tietty kävellyt suoraan sinne siitä sokokselta ylittämättä tietä.

Lähetin viime viikolla poliisilaitokselle kyselyä että olisiko mitään mistä me "siviilit" voitaisiin nähdä faktoja yms. Tuskin ny tutkijan kanssa pääsisi jutteleen, mutta edes jotain varmoja ja tarkkoja tietoja näkisi/kuulisi. Vai onko ne salaisia? Ei luulisi haittaavan ainakaan... Mutta yhtä paljon sieltä on tullut vastauksia kun sieltä paunultakin, nada.
Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut. -PMMP
elisa_day
Jack Bauer
Viestit: 923
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 3:11 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja elisa_day »

Cro kirjoitti: Ja ehkä kaikista älyttömin juttu tossa huttisiin menossa on mun mielestä se, että jos Raisa oli kerta sillon 22.00 jälkeen puhunut jätkälleen ja sanonut että voisi tulla sinne pirkkalaan bileisiin, niin miks ihmeessä ei sillon 23.00 aikoihin lähtevän auton kyydillä mennyt sinne?
Tästähän ei kait tarkkaa tietoa ole, että mitä ovat puhuneet Jannen kanssa, ellen muista väärin. Janne oli kotibileissä joo, mutta mitä Raisa on hänen kanssaan puhunut, niin ei ole tietoa.. :roll:
Cro
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Ke Kesä 17, 2009 11:23 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Cro »

Muistelisin että just siinä kadonneet sarjan jaksossa se poliisi sanoi että Raisa oli puhunut että mahdollisesti lähtisi sinne pirkkalaan tai ainakin oli puhetta heillä ollut siitä. Mistään muusta ei mainittu että mitä he olivat puhuneet. Semmoinen kuva jäi että ei mitään ihmeempiä.
Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut. -PMMP
Priora
Lauri Hanhivaara
Viestit: 145
Liittynyt: To Heinä 17, 2008 6:50 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Priora »

Tota mäkin ihmettelin, miks ei lähtenyt Huittisten kyydillä Pirkkalaan, mutta olikos niin, ettei autossa ollut tilaa? Ja Raisa sitten ehkä luuli kavereidensa menneen Tampereen Seurahuoneelle, jos se siellä ettiskeli kavereitaan?
matkaaja
Christopher Lorenzo
Viestit: 1653
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja matkaaja »

Strummer kirjoitti: Eli Raisaksi väitetty henkilö olisi jatkanut matkaa Kuninkaankatua pohjoiseen tai kääntynyt Kauppakadulle itään (keskustorin sunta). Poliisi heitti epäilyn että Räisänen olisi ollut matkalla johonkin huoneistoon lähistöllä.

Nykyään Tampereen keskustassa on kameroita paremmin kuin tuohon aikaan oli. Esim juuri tuossa Kauppakadun ja Kuninkaankadun risteyksessä on kamerat kuvaamassa jokaiseen suuntaan.
Eli Raisaa ei ole nähty tämän jälkeen? Siis on oletettavaa että hän meni johonkin noista mainituista toimistorakennuksista. Epäilen, että sieltä kaapattu, ja viety esim. 'itään'. Tuo tumma nainen on mahdollinen syyllinen tähän asiaan?
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja delila »

matkaaja kirjoitti:Eli Raisaa ei ole nähty tämän jälkeen? Siis on oletettavaa että hän meni johonkin noista mainituista toimistorakennuksista. Epäilen, että sieltä kaapattu, ja viety esim. 'itään'. Tuo tumma nainen on mahdollinen syyllinen tähän asiaan?
Tumma nainen oli ilm. nähty Tuomiokirkon luona Raisan näköisen nuoren naisen kanssa. Tuomiokirkko ei nyt suoranaisesti ole näiden muiden tapahtumapaikkojen läheisyydessä, joten jotenkin en jaksa siihen vihjeeseen luottaa..
Nylonköysi
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Ke Syys 03, 2008 3:17 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Nylonköysi »

elisa_day kirjoitti:No niin, ans kattoo etenisikö tämä juttu johonkin. Kummallista vaan se, että tämä viimeisin vihje on tulut poliisille jo helmikuussa, ja nyt vasta koittavat tavoittaa ovimiehiä.. :roll:
Minusta ei ole kummaa, että poliisi etenee melkoisen hitaasti. Rikos ei enää ole päivänpolttavimmasta päästä. Poliisi lähtee sellaisesta olettamuksesta tässä vaiheessa, että Raisa on kuollut. Käytännössä kun tapaus on ollut ratkaisematta näin pitkään, on aivan sama edetäänkö rauhallisempaa vai nopeampaa tahtia.

Teerenpelin vihjeeseen uskon yhtä paljon kun Seurahuoneen. Eli ehkä, ehkä ei. Kaikki on mahdollista, mutta kumpikaan paikka ei ole sellainen, missä minä tai kaverini olisimme vuonna 1999 käyneet. Ja olemme siis Raisaa muutamaa vuotta vanhempia.

Mutta kaikki on tietenkin mahdollista, ja voi tosiaan olla että Raisa on ollut liikenteessä "väärällä" Seurahuoneella...
Nylonköysi
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Ke Syys 03, 2008 3:17 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Nylonköysi »

19736 kirjoitti:Noihin kolmeen ravintolaan ehtii kyllä tuossa ajassa ja vielä tanssimaankin pari kappaletta. Eikä ennen puoltayötä kauheita jonoja ole. Nämä ravintolat sijaitsevat kaikki aika lähellä toisiaan.
Tätä mäkin kyllä olen miettinyt, kun kyse kerran on "noin" ajoista (känniset katsovat kelloa). Jos ainoa tarkka kellonaikahavainto on Hämeenkadulta ja epätarkempia Kuninkaankadulta, niin ehkä Raisa on vain kävellyt Kuninkaankadun (eikä Hämeenpuiston) poikki Seurahuoneelle. Jostain syystä. Hakemaan rahaa ja huomannut, että kortti puuttuu?

Kaikki havainnot siis voivat teoriassa olla totta. Hämeenpuiston kautta Seurahuoneelta Teerenpeliin kävelee jonkun 5 minuuttia, Kuninkaankadun kautta 10-15. Olettaisin, että puolialaston tyttö harppoo aikas nopeasti.

Itse en kyllä usko, että kaikki tai edes merkittävä osa havainnoista olisi totta (tämän perustan siihen, että ihmismuisti on kehno), mutta ajallisesti maantieteeseen suhteutettuna kaikki voivat olla totta. 8)
Nylonköysi
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Ke Syys 03, 2008 3:17 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Nylonköysi »

elisa_day kirjoitti: Raisa on voinut käydä molemmissa baareissa vain sillä ehdolla, että ystävä valehtelee.
Tai sillä ehdolla, että silminnäkijä on erehtynyt reilulla tunnilla kellonajasta. Humalassa tehty havainto, 10 vuotta aikaa välissä...

Tiedä, vaikka olisi ollut ihan eri viikonloppukin. Ihmismuisti on aika surkea.

En siis aja takaa sitä, että nainen olisi ollut Raisa vaan sitä, että se on mahdollista.
Nylonköysi
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Ke Syys 03, 2008 3:17 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Nylonköysi »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Tuota Mälttiä olen yrittänyt täällä välillä vilauttaakin yhtenä mahdollisena paikkana. Sitä kautta voi "luonnollisesti" oikaista, jos suuntaa Lapinniemen kautta johonkin.
Toisaalta sinne pääsee autolla "kutemaan", on rauhallinen ja hämärä soppi lähellä keskustaa.
Siellä viihtyy myös juomaporukoita, mutta tässä tapauksessa vuodenaika lienee tälle esteenä.
Tiedän että siellä harrastetaan läpi vuoden uintiakin.
Mältin suunnalla (ei nyt ihan siellä avantouintipaikalla, vaan Koskipuistommalla tai Nässynpuistossa) on tosiaan kesäisin aikas paljon juopottelujengiä. Mutta talvella paikka on aika hiljainen, myös viikonloppuisin. Voi olla, että Raisa on oikonut sitä kautta, mutta pidän kyllä todella epätodennäköisenä että olisi sillä suunnalla törmännyt kehenkään pahantekijään. Mältti ei kuitenkaan ole ihan suoraan baarienvaihtoreitillä, ja luulisin että esim. Kauppiin käveltäisiin ennemmin Tammela/Kaleva -reittiä ja Amuriin/Pyynikille suoraan keskustan läpi. En siis oikein ymmärrä, kuka siellä olisi ollut, mitä tekemässä, mihin menossa. Kekkosentielle?

Mitään ei tietenkään voi sulkea pois.
Lukittu