Oriveden vainaja 2007

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
cracker
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: Ke Touko 20, 2009 6:28 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja cracker »

Näytöt kirjoitti:Toivottavasti kukaan ei sinällään usko siihen ajatukseen että nainen "kuluu" rakastellessaan. Se ei kuulu tähän aikaan taikka yhteiskuntaan.
No en todellakaan tarkoittanut tätä, vähimmässäkään määrin. "Kulumajälkiä" oli äärimmäisen huono sanavalinta, kun en parempaakaan keksinyt. Olen kuitenkin ollut siinä käsityksessä, että ruumiinavauksessa voidaan alan ammattilaiset jollain tavalla havaita - esiintyyhän heillä esimerkiksi keskimääräistä enemmän tauteja (jälleen käsittääkseni) eikä kohtelukaan aina ole välttämättä kovin hellää.

Itse en kylläkään usko, että kukaan lentäisi toiseen maahan yhden keikan vuoksi, eiköhän sitä tarjontaa löydy ihan kotimaastakin ilman lentoja maksaen. Kyseisen ammatin harjoittaja tosin voi muuten tapaus olla, toki. Edelleenkin olen sitä mieltä, että esimerkiksi säännöllisessä päivätyössä olevaa kaivataan helpommin, kuin ehkä jollain tavalla syrjäytynyttä.
Snowman
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Touko 08, 2007 11:50 am

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Snowman »

Priora kirjoitti:Niin ja Itä-Eurooppaanhan ei viittaa mikään. Eli oletuksena hoikka nainen = prostituoitu? ;)
En perustanut oletustani prostituoituun hoikkuudella, vaan lähinnä sillä että kyseistä vainajaa ei kukaan kaipaa.
Lähinnä se ettei häntä kukaan kaipaa viittaa siihen että henkilö on viettänyt hyvinkin liikuvaa elämää.
Mitä taas tulee Itä-Eurooppaan, niin sieltä on kulkeutunut nuoria naisia leveämmän leivän perässä Länsi- ja keski Eurooppaan.
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja delila »

Ailar kirjoitti:Löytyisiköhän Estonian uppoamisen ja Oriveden vainajan välille yhteyttä (vihjeen sain eräältä henkilöltä). Jutta Rabehan tutki aktiivisesti syitä Estonian uppoamiseen. Tässä myös linkki hänen suomennettuun raporttiinsa:

http://www.saunalahti.fi/wtc2001/estonia.htm

Henkilöitä, joiden lopullista katoamista Rabe epäilee:

Avo Piht, kapteeni, matkustajan ominaisuudessa
Lembir Leiger, päämekaanikko
kaksi nuorta tanssijatarta esiintyjäryhmästä Hannely ja Hannika Veide
Victor Bogdanov, laivan lääkäri
Tiina Müür, tax-free -kauppojen johtaja
Agur Targama, mekaanikko
Kaimar Kikas, neljäs perämies

Yhteensä seitsemän perhettä sai tietoja sairaalahenkilökunnalta, pelastuspalvelusta ja poliisilta, että heidän omaisensa olivat elossa. Mutta kotiin he eivät kuitenkaan enää koskaan tulleet.

Olisihan tuossa listassa jo 3 ehdokasta
Minkähän näköisiä? 8)
Mielenkiintoinen veto, itse olen aikoinaan myös perehtynyt tuohon Estonia-tapaukseen, ja edelleenkin olen sitä mieltä, että sen tutkimuksia ei ikinä saatettu kunnolla loppuun, ja tuntuu, kuin asiassa peiteltäisiin aina jotain.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja skoone »

Snowman kirjoitti: Lähinnä se ettei häntä kukaan kaipaa viittaa siihen että henkilö on viettänyt hyvinkin liikuvaa elämää.
Mitä taas tulee Itä-Eurooppaan, niin sieltä on kulkeutunut nuoria naisia leveämmän leivän perässä Länsi- ja keski Eurooppaan.
Tästä tuli mieleeni, että rekat ajavat ympäri Eurooppaan ja Venäjälle ja takaisin ja päinkin vastoin. Eikös olisi mahdollista, ettäjotkut naiset kulkisivat "ansiossa" noissa rekoissa. Jos joku vaikka rakastui johonkin suomalaiseen rekkakuskiin ja päätti muuttaa armaansa luo, mutta ko mies ei oikein innostunut asiasta?
Muista lähdekritiikki!
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Tuohon mainittuun Estonia- listaan lisäisin vielä:

Juust, Merle - 1973 - Dancer
Hän olisi tänä vuonna 36- vuotias. Hannely ja Hanka- Hannika Veide puolestaan olisivat täyttäneet 24.3. 2009 39 vuotta, kaksoset siis.

Mielenkiintoinen asia tuoda esille, Ailar.
härkä
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: Ke Syys 17, 2008 6:34 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja härkä »

Saksan passin myöntäminen :

Tietääkö joku esim. Nurich, mitä merkintöjä jää rekisteriin kun vaikkapa suomalaiselle hankitaan saksan passi ? Tuleeko siihen esim. syntymäpaikkakunta suomessa. Muita tietoja, siis johonkin rekisteriin, ei itse passiin ?
Saisiko reilut 20 vuotta sitten hankitut passi hakemukset kaivettua esille ?
Menevätkö eripuolilla saksaa tapahtuneet hakemukset samaan rekisteriin ?
Entä suomen päässä, mihin menevät, saako tietoa ?
Olettamuksena henkilön varsin nuorena tapahtunut muutto saksaan. Avio, avo-liitto siellä. Välirikko kotiväkeen suomessa. Ei juuri muitakaan kontakteja suomeen.
Sitten mies kuolee, tai jotain muuta dramaattista. Muu suku saksassa hylkii, ja joutuu vaikeuksiin, jollei ansaitse itse elantoa ? Yrittää palata suomeen. Häntä ei " huolita" takaisin. Olosuhteet suomessa muuttuneet. Mahdollinen syntymäpaikkakunta Vilppula, Mänttä, Keuruu, Jämsä ?
Jos olisi kuitenkin suomalainen ? Hampaat, 3 kassin rekkalifti,Siwan kassa muunmuassa. Kukaan ei kiinnittäisi huomiota jos on puhunut suomea noin 3- viikon, ehkä pitemmänkin oleskelun aikana. Ei ole ilmoitettu saksassa kadonneeksi. Siellä luullaan hänen vain muuttaneen takaisin suomeen. Asunut kuitenkin ko. ajan jossakin, elikkä on joitain ihmisiä jotka hänestä näin ollen olisivat hänestä tietoisia ? Viimeisille elinpäiville olisi muutama vaihtoehto, miten ne olisivat voineet mennä.
Tämä nyt taas oli yksi teoria. Mielestäni on hyvä että niitä on. Faktatietojen puutteessa niitä on syytä ollakin, jos niitä on tarpeeksi monta,jonkun on oltava oikeakin.
Estonia teoria on myös varsin mielenkiintoinen, niinkuin monien muidenkin esittämät ajatukset.
Nyt taas kaikki kilvan mollaamaan, kukahan on nopein tällä kertaa ? Heh, Heh

T
Härkä
kid

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja kid »

Omasta mielestäni tuo Estonia -juttu on vähintäänkin hämärä, enkä pidä mahdottomana, että vainajamme olisi joku tuolla "kadonneista" tai jopa "kuolleista". Jäi mietityttämään, että ketä ihmisiä se pienempi vene nosti mukaansa?
Näytöt
Hetty Wainthropp
Viestit: 459
Liittynyt: Pe Touko 22, 2009 4:11 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Näytöt »

Orivedellä ja Estonialla on kyllä aika löyhä yhteys toisiinsa. Jos kyseessä olisikin vaikka joku Estonialta pelastunut ja sittemmin kadonnut virolainen, joka on kaikki yli kymmenen vuotta elellyt jossain Saksassa ja/tai Britanniassa, niin mietityttäisi kyllä miksi hän on sitten Orivedelle tullut. Jos hänet olisi Suomessa löydetty vaikka Korppoosta tai edes Turusta, joilla olisi jotakin yhteyttä Estoniaan, niin sitten voisi ajatella että hän on sinne saapunut historiansa vuoksi.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Näytöt kirjoitti:Orivedellä ja Estonialla on kyllä aika löyhä yhteys toisiinsa. Jos kyseessä olisikin vaikka joku Estonialta pelastunut ja sittemmin kadonnut virolainen, joka on kaikki yli kymmenen vuotta elellyt jossain Saksassa ja/tai Britanniassa, niin mietityttäisi kyllä miksi hän on sitten Orivedelle tullut. Jos hänet olisi Suomessa löydetty vaikka Korppoosta tai edes Turusta, joilla olisi jotakin yhteyttä Estoniaan, niin sitten voisi ajatella että hän on sinne saapunut historiansa vuoksi.
Miksi ei Orivedelle? Miksi Korppooseen tai Turkuun?
Mielestäni Estonialta pelastunut voisi yhtä hyvin päätyä Orivedelle kuin joku toinenkin "kadonnut". Mistä tietää mitä hän on duunaillut tuon kymmenen vuoden aikana ja ehkä hän on tuona aikana saanut muodostettua siteitä kaupunkiin. Toinen mahdollisuushan on, että Orivesi olikin vain läpikulkupaikka.
Nainen on ehkä salaamalla henkilöllisyytensä antanut mahdollisuuden jatkaa salattua elämää noille muille Estoniasta pelastuneista.

Juliet Jonesin mainitsema Juust Merle on minulle outo?! Juliethan on varmaan syventynyt paremminkin tähän Estoniaan (mitä luin tuolta Estonia-osiosta). Olisi mielenkiintoista kuulla enemmänkin hänen ajatuksiaan tapauksesta.
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Tuossa saattaisi olla saksalaisjulkaisu, josta löytyy kuvia jostakusta tanssijattaresta.. vedin kuvat omalle koneelle, mutta zoomaus teki kuvista puuroa. Joku vain kyseli Estonian kadonneiden kuvia.. Olen itse niin "tumppu" etten osaa suurentaa kuvia selviksi :lol:

Kuva


http://images.google.fi/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Ailar, Merle Juust on yksi kadonneista tanssitytöistä, heitä siis oli kolme. Laittelen tässä vaikka mieluummin Estonia- ketjuun kaikenlaista löytämääni kun ehdin.. Jos joku löytäisi niistä postauksista, linkeistä ym. jotakin mahdollisesti Oriveden vainajaan viittaavaa, niin saisi koostaa asiat jo valmiiksi tätä ketjua varten, ja jatkaa täällä.

Innostuin Estoniasta vasta vähän aikaa sitten, vaikka se on tapahtuneesta asti ollut jännästi mielessä. Materiaalia on todella paljon, ja sen läpikäymistä suosittelisin kaikille asiasta kiinnostuneille.
Näytöt
Hetty Wainthropp
Viestit: 459
Liittynyt: Pe Touko 22, 2009 4:11 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Näytöt »

Ailar kirjoitti:Miksi ei Orivedelle? Miksi Korppooseen tai Turkuun?
Mielestäni Estonialta pelastunut voisi yhtä hyvin päätyä Orivedelle kuin joku toinenkin "kadonnut". Mistä tietää mitä hän on duunaillut tuon kymmenen vuoden aikana ja ehkä hän on tuona aikana saanut muodostettua siteitä kaupunkiin.
Tuo nyt on tietysti mahdollista, mutta tosissaan vain yhtä mahdollista kuin muidenkin kadonneiden kohdalla. Lisäksi yli kymmenessä vuodessa on todennäköisesti hankkinut jo jonkinlaisen uuden identiteetin ja tuttavapiirin, joten tuo Estonialta katoaminen ei erityisesti selittäisi sitä miksi häntä ei ole kukaan kaivannut.

Noilla Korppoo ja Turku viittauksilla tarkoitin sitä että niissä tapauksissa voisi ajatella tuon Estonia-menneisyyden olevan todennäköisempi, jos ajatellaan sitä vaihtoehtoa että hän olisi tietoisesti valinnut kuolinpaikan jolla on merkitystä hänen henkilöhistoriassaan. Esim. paikan jossa hänen aikaisempi identiteettinsä virallisesti "kuoli".
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Toisaalta Näytöt:
Voisiko olla myös niin, että hän on tarkoituksella mennyt paikkaan, joka ei merkitse mitään. Samanlaista kuin tuo kaikkien tunnistusten repiminen.
Orivesi on juuri "ei mitään", läpikulkupaikka.
Kiitos Juliet, innostuin kauttasi tutustumaan lähemmin Estoniajuttuun. Sain tosiaan tämän vinkin ihmiseltä, joka ei halua kirjoittaa murhainfoon.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Vielä:
Käsittääkseni tuo Tiina Müür voidaan poistaa listalta.
Mikäli käsitän kuvat oikein, Tiina on ollut tuolloin jo vanhempi ihminen. Hain tuolla kuvahaulla googlesta. Eli nyt kuitenkin kolme ehdokasta!
Näytöt
Hetty Wainthropp
Viestit: 459
Liittynyt: Pe Touko 22, 2009 4:11 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Näytöt »

Juliet Jones kirjoitti:Tuossa saattaisi olla saksalaisjulkaisu, josta löytyy kuvia jostakusta tanssijattaresta.. vedin kuvat omalle koneelle, mutta zoomaus teki kuvista puuroa. Joku vain kyseli Estonian kadonneiden kuvia.. Olen itse niin "tumppu" etten osaa suurentaa kuvia selviksi :lol:
Kuvat voi katsella suurempina tästä pdf-linkistä:
http://wissen.spiegel.de/wissen/image/s ... 220134.pdf
Ailar kirjoitti:Toisaalta Näytöt:
Voisiko olla myös niin, että hän on tarkoituksella mennyt paikkaan, joka ei merkitse mitään. Samanlaista kuin tuo kaikkien tunnistusten repiminen.
Orivesi on juuri "ei mitään", läpikulkupaikka.
Voi toki olla. Ja hyvin mahdollista se onkin, riippumatta mistä päin vainaja onkaan tullut. Tuossa kun kirjoitin tuosta Oriveden vainajan ja Estonian uppoamisen vähäisestä yhteydestä, tarkoitin lähinnä että tuohon yhteyteen ovat johtaneet lähinnä satunnaiset tekijät. Mutta ei se tietenkään periaatteessa, eikä käytännössäkään, poista sitä mahdollisuutta että näin olisi käynyt.
Vastaa Viestiin