Australiassa paljastui järkyttävä perhesurma

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
supre
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: To Heinä 12, 2007 12:34 pm

Australiassa paljastui järkyttävä perhesurma

Viesti Kirjoittaja supre »

Australiassa paljastui järkyttävä perhesurma
19.07.2009 09:48

Viisi ihmistä on löydetty kuolleena kotoaan Australian Sydneyssä.

Australian poliisin mukaan kuolleet ovat sukua toisilleen - perheen isä, äiti, kaksi poikaa ja äidin sisko. Mitään motiivia raa'alle surmalle ei ole vielä löytynyt.

Kuolleiden vammat ovat poliisin mukaan järkyttäviä. Uhrit ovat pahoinpidelty niin pahoin, että heidän tunnistamisensa on ollut vaikeaa. Hyökkäystä kuvaillaan erittäin väkivaltaiseksi.

Poliisi ei ole kertonut uhrien henkilöllisyyttä, mutta mediatietojen mukaan kyseessä on kiinalaissyntyinen perhe. Lapset olivat 12- ja 9-vuotiaita.

Aluksi kuolemien epäiltiin olevan itsemurha-murhia, mutta poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä viiden ihmisen murhana ja etsii teolle motiivia.
Silminnäkijä eliminoitiin?

Mediatietojen mukaan perheen isä todisti keväällä silminnäkijänä aseellista ryöstöä, josta varkaat hyötyivät 1,2 miljoonaa dollaria.

Poliisin mukaan ryöstöä ei voida suoraan linkata murhaan, mutta kaikkia johtolankoja tutkitaan.

Naapurit kuvailevat murhattua perhettä normaaliksi ja mukavaksi perheeksi.

(MTV3-AFP)
apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1587
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Australiassa paljastui järkyttävä perhesurma

Viesti Kirjoittaja apollo »

Mediatietojen mukaan perheen isä todisti keväällä silminnäkijänä aseellista ryöstöä, josta varkaat hyötyivät 1,2 miljoonaa dollaria.
Julmaa touhua, koko perhe tapetaan. Löytyyköhän tuohon ryöstöön enää todistajia :?:
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Australiassa paljastui järkyttävä perhesurma

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Kuva
Lian Bin "Robert" Xie.

Juu. Eipä ollut perheen isän todistamalla aseellisella ryöstöllä todennäköisesti mitään tekemistä tämän kanssa. Epäilty löytyi perhepiiristä, joka oli murhatun perheen äidin siskon mies eli Lian Bin "Robert" Xie.

Oikeudenkäyntiä on lykätty tähän päivään asti, joten Xie ei ole vielä virallisesti syyllinen, eikä minulla ole kertoa tähän tuomiota.

Häntä syytetään Min Linin, 45, hänen vaimonsa Yun Li Linin, 44, heidän poikiensa Henryn, 12, ja Terryn, 9, sekä äidin siskon Yun Bin "Irene" Linin, 39, murhista.

Heidät löysi varhaisena heinäkuun 18. päivänä vuonna 2009 perheen äidin sisko ja Robert Xien vaimo Kathy Lin, joka oli tullut heidän talolleen ihmettelemään, kun perheen pyörittämää lehtikauppaa ei oltu vielä avattu. Perhe oli hakattu kuoliaaksi vasarantyyppisellä asella, kun he olivat olleet vielä nukkumassa.

Linin perhe omisti siis alla olevan news agencyn, jossa myydään sanomalehtiä eri maista.

Kuva

Hengissä selvisi ainoastaan perheen tytär Brenda, 15, joka oli sillä hetkellä luokkaretkellä Uudessa-Kaledoniassa. Hän luki murhista ensimmäisen kerran Facebookista. Hän on asunut siitä lähtien setänsä Robert Xien ja tätinsä Kathy Linin luona. Xien pidätettiin vasta vuonna 2011.

Nimeämättömät nuoret naispuoleiset sukulaiset ovat kertoneet, että Xien olisi ahdistellut heitä. Kyse on ollut esimerkiksi makuuhuoneeseen tai kylpyhuoneeseen hiipimisestä ja siellä kourimisesta. Sitä pidetään mahdollisena motiivina, että Robert Xien ei ole halunnut menettää kasvojaan Linin perheen edessä. Onko Brenda ollut siis yksi uhreista? Xien on todennäköisesti ollut kiinnostunut myös Linin perheen rahoista.

Yksi uhreista on ilmoittanut olevansa vakuuttunut, ettei Xien ole syyllinen Linin perheen murhaan.

Oikeudenkäynti käydään ehkä vasta ensi vuoden puolella.

Kuva
Min ja Yun Li Lin ja heidän poikansa Henry.
Vastaa Viestiin