Niko Niemi

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
yannele
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: To Joulu 27, 2007 7:06 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja yannele »

Toecutter kirjoitti:Onkohan Näsinpuiston aluetta haravoitu, en tiedä olisiko sinne mennyt häröilemään, mutta siellähän on Tammerkoski toisella puolella.

Outo tapaus kaiken kaikkiaan..
Löytyneekö vesistöstä lopulta, Tammerkoskea lienee kanssa naarattu, tosin en tiedä yläpuolesta sitten.
Jotenkin olen samaa mieltä, että vesistöstä löytyy, ikävä kyllä. En tunne Tamperetta ja en myöskään Tammerkosken vesistön juoksuja, mutta onko mahdollista, että siellä olisi joku ikivanha laskuputki, joka on tukittu jonne mahd. hukkunut "katoaa". Kävi aikoinaan jo Raisan tapauksessa mielessä. Tarkoitan siis jotain sellaista putkea, mistä vesi menee läpi, mutta sen pää on tukittu esim. rautatangoilla.
Toecutter
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Marras 28, 2008 2:22 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Toecutter »

Näsinpuiston kautta tosiaan pääsee junaradalle, mutta pitää tietää reitti ja siitä ei mitään oikotiehyötyä saa, rataa pitkin pääsee entiselle Amurin seisakkeelle ja sieltä Onkiniemeen, mutta pitäisi olla päähänpisto todellakin. Ja jos junan alle olisi jäänyt, niin olishan se huomattu, jos junia edes meni tuohon aikaan.

Näsinpuistossa on paikkoja, mistä ei välttämättä heti löydetä, vaikka olisi siellä. Tammerkosken ylä- ja alajuoksu käsittääkseni tutkitaan vuosittain, tuskin sinne on jäänyt kadonneita mihinkään, siis aikaisemmin kadonneita.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja joey »

Rezah kirjoitti:Mielestäni nuo spekulaatiot siitä, miten on tiedetty puhelimen olleen kiinni on turhia. Varmasti Nikolle on soiteltu eikä saatu vastausta. Heti aamusta menty kämpille ja huomattu että siellä ei ole käyty.
Eivät ne turhia ole: tuo puhelimen sulkeutumisen ajankohta kertoo erittäin oleellisesti siitä, mitä Niemelle on käynyt. Ja vielä tärkeämpää tietoa olisi se, onko puhelin sulkeutunut itsekseen vai suljettu tarkoituksella - jälkimmäinen osoittaa melko varmasti sen, että Niemi on onnettomuuden uhri.
vandaali kirjoitti:Ei sitten kenellekään ole tullut sellaista mahdollisuutta mieleen että siitä puhelimesta olisi akku loppunut siinä illan aikana?
Tietysti on voinut loppua. Mitä väliä sillä on? Väliä on vain sillä:
a) mihin aikaan puhelin on tippunut verkosta
b) miksi ja miten puhelin on tippunut verkosta (suhteessa kohtaan a)
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Ja, jos Nikon puhelimesta loppui akku vaikka kello 6.45 ja pystytään paikantamaan, että noihin aikoihin puhelin oli keskustan alueella, niin sehän antaisi ymmärtää, että a) puhelin tai b) puhelin ja Niko olivat tuohon aikaan keskustan alueella. Mikä taas suuntaisi etsintöjä sinne suuntaa, jotta löydettäisiin a) puhelin tai b) puhelin + mies.

Tai jos Nikon kaveri on soittanut Nikolle 3:07 ja puhelin on ollut jo kiinni, niin voidaan olla varmoja, että puhelin ei mennyt kiinni kun se tippui Nässyyn. Koska Niko ja puhelin eivät olisi sinne ehtineet parissa minuutissa.

Tai jos tiedetään, että Nikon äiti yritti kello 4 soittaa Nikolle, niin silloin voidaan epäillä, että äiti tietää jotain mitä me emme tiedä. Eli hänellä on esim. ollut syy pelätä Nikon puolesta.

Tässä muutama syy miksi on tärkeä tietää mistä tiedetään kännykän sammumisesta ja sen ajankohdasta.
SherlockJohnHolmes

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja SherlockJohnHolmes »

Yksi vaihtoehto on, että hänet on muilutettu vain ulkoasunsa vuoksi.

Tampereen keskustan alueella pyörii viikonloppuisin runsaasti amerikanrautoja ja ties mitä viritysbiilejä maaseudulta lähiympäristöstä useamman kymmenen kilometrin säteeltä. Nämä sankarit ovat omassakin nuoruudessa ihan jahdanneet vain erilaisen näköisiä tyyppejä, auto saattoi pysähtyä viereen ja kyydistä hypätä porukkaa haastaan riitaa. Usein kädestä löytyi vielä pesismailaa tms kättä pidempää.

Tästä syystä joidenkin riskiryhmään kuuluvien nuorten keskuudessa esim puukeppi mihin on ilmastointiteipillä laitettu lenkki kettinkiä oli ihan perus itsepuolustusvaruste, monilla toki myös puukkoa ja muuta, sen verran pahaa myllyä siellä oli aika useinkin.

Kokemuksesta tiedän että nämä lähiympäristön sankarit on paikoitellen aika hemmetin kuumottavaa sakkia. Jos Niko oli kuitenkin skrode kaveri ja osasi laittaa vastaan, saattoi olla että homma 'lähtikin lapasesta' ja homma päättyi ikävästi.

Mielestäni tälläinen skenaario ei ole yhtään yliampuva, peruskauraa @ manse :)
-st-
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Marras 09, 2007 1:50 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja -st- »

Kaikki vaihtoehdot kun ovat avoinna, käy oma mielikuvitukseni vähän turhankin kovilla kierroksilla; kehittelen tässä mielessäni teoriaa siitä, että joku/jotkut ovat huumanneet tyrmäystipoilla Nikon baarissa ja sitten lähteneet seuraamaan häntä. Kun tipat ovat vaikuttaneet "tarpeeksi", ovat nämä mielikuvitukseni tuotteet ottaneet Nikon kiinni ja vieneet jonnekin, esim. läheiseen asuntoon vangiksi..
Taitaa tuo Turun sieppaustapaus vielä kummitella mielessä... Tälläiseen toimintaan pitäisi varmaan olla joku syy, raha lienee ainoa mahdollinen? Olisiko siis niin, että Nikon perhe olisi erityisen hyvin toimeentuleva?
Jos joku olisi tosiaan saanut tälläisen inspiraation tuosta Turun tapauksesta. Mutta miksi kaapattu heppu olisi suht isokokoinen mies, sitä en tiedä...
Mat-Lock
Jack Bauer
Viestit: 910
Liittynyt: La Syys 20, 2008 11:15 am

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Mat-Lock »

-st- kirjoitti:Kaikki vaihtoehdot kun ovat avoinna, käy oma mielikuvitukseni vähän turhankin kovilla kierroksilla; kehittelen tässä mielessäni teoriaa siitä, että joku/jotkut ovat huumanneet tyrmäystipoilla Nikon baarissa ja sitten lähteneet seuraamaan häntä.
Tyrmäystippajutuissa kummastuttaa yksi asia: mistä tyrmäystippojen antaja tietää, että tyyppi on lähdössä kohta hortoilemaan jonnekin syrjäkujalle, jossa sen voi ryöstää? Paljon todennäköisempää on, että uhri sammuu ravintolaan tai muulle liian julkiselle paikalle. Nämä epäonnistuneet tyrmäystapaukset myös tulevat poliisin tietoon, kun selviämisasemalla todetaan ettei promilleja ole.
-st-
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Marras 09, 2007 1:50 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja -st- »

-st- kirjoitti:Tyrmäystippajutuissa kummastuttaa yksi asia: mistä tyrmäystippojen antaja tietää, että tyyppi on lähdössä kohta hortoilemaan jonnekin syrjäkujalle, jossa sen voi ryöstää?
Niin, olisiko sitten niin, että joku on huomannut, että Niko on "tyrmännyt itse itsensä", eli huomannut, että tyyppi on kovassa jurrissa (niinkuin täällä jo on todettu, kuinka totena, sitä en tiedä).
Mutta tosiaan, joku huomannut että kovassa kännissä ja sopivasti lähtenyt yksin pois baarista. Siitä sitten seurailemaan ja sopivasti matka johtanut pimeille syrjäkujille..
No joo, ei oikein käy järkeen?
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja joey »

^ Eikä edelleenkään selitä sitä, miksi kukaan olisi valinnut kohteekseen suurikokoisen Niemen, joka ei ollut yksin ryyppäämässä. Ei kait tyrmäystippoja käytetä juuri muuten kuin seksuaalirikoksiin ja seksuaalirikoksen uhriksi Niemi soveltuu vielä huonommin kuin ryöstön uhriksi. Jos taas joku kuvittelee tässä olevan takana Turun sieppaustapauksen tyyppistä juttua, herää kaksi kysymystä:
1) jos Niemen perheestä oli pakko siepata joku, miksei voinut siepata Niemen siskoa?
2) Mat-Lockin esittämä kysymys: mistä mahdollinen sieppaaja pystyi etukäteen arvaamaan, että Niemi poistuu ravintolasta yksin?

Mikäli tuosta tyrmäystippatarinasta haluaa pitää kiinni, jää jäljelle tietysti se vaihtoehto että Niemi on juonut jonkun muun lasista ja saanut ainetta elimistöönsä sitä kautta. Mutta missä paleltunut ruumis sitten on? Ei noin iso mies ihan mihin tahansa koloon edes mahdu, saati sitten, että säilyisi siellä näkymättömissä viikon ajan etsinnöistä huolimatta.

Tilastollisesti todennäköisintä tietysti on, että Niemi on hukkunut. Todennäköisyyden puolesta puhuu sekin, että Niemi on viimeisimmän tiedon mukaan ollut vahvassa humalassa, ja että hänellä on ollut päällään vaatteet, jotka edesauttavat vahvankin henkilön hukkumista. Mutta edelleen: missä ruumis sitten on? Yritin jo aiemmin tiedustella tämän ketjun lukijoilta, josko joku osaisi kuvailla tuota kyseistä vesistöä etsintäalueena. Onko vesi syvää? Näkyvyys hyvä vai huono? Millaiset virtaukset?

Korjaan vielä itseäni:
joey kirjoitti:...Ja vielä tärkeämpää tietoa olisi se, onko puhelin sulkeutunut itsekseen vai suljettu tarkoituksella - jälkimmäinen osoittaa melko varmasti sen, että Niemi on onnettomuuden uhri.
Tarkoitin tietysti ensimmäistä, en jälkimmäistä.
SherlockJohnHolmes

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja SherlockJohnHolmes »

Sellainen huomio vielä, että jos Niko on kääntynyt mustanlahdenkadulle;

- teoriassa rautatietä pitkin voisi 'oikoa' sen parisataa metriä. siellä on myös pari kohtaa mistä voi pudota kivikkoon pahastikin - tai tietysti jäädä ihan junan alle. öisin saattaa mennä kyllä rahtia mikä ei VR:n aikatauluissa näy. toivottavasti tämä väli tutkittiin myös.

- paasikiventiellä humalaisen nikon yli on saattanut ajaa vaikka joku rekkakuski/autolija. ehkä jopa kännissä, silloin olisi motiivi järjestellä jotain peittääkseen jäljet. tien valvontakameroista tosin luulisi näkevän jos joku on pysähtynyt särkänniemen mäen alueelle edes muutamaksi minuutiksi. asunnoista ei siihen niin hyvin näe - ei ainakaan siihen aikaan.

- JOS niko oli porukoillaan yötä, on täysin mahdollista että humalatilasta johtuen hän päätti vaikka mennä onkiniemen rantaan hieman selviään ennen kotiin menemistä. Tai vaikka käydä kääräiseen unipaukut.
-st-
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Marras 09, 2007 1:50 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja -st- »

Tuo vahingossa jonkun yliajamaksi joutuminen alkaa myös kuulostaa aivan varteenotettavalta skenaariolta. Samaa keskusteluahan käydään Kyllikki Saaren tapauksen osalta, eli olisiko tosiaan niin, että joku olisi ajanut yli ja ottanut ruumiin kyytiinsä jälkiä peitelläkseen; ehkä ruumis löytyy jostain muusta vesistöstä tien lähellä (levähdysalueelta) myöhemmin?
IceQueen
Remington Steele
Viestit: 214
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 7:18 pm
Paikkakunta: Tahiti

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja IceQueen »

-st- kirjoitti:Tuo vahingossa jonkun yliajamaksi joutuminen alkaa myös kuulostaa aivan varteenotettavalta skenaariolta. Samaa keskusteluahan käydään Kyllikki Saaren tapauksen osalta, eli olisiko tosiaan niin, että joku olisi ajanut yli ja ottanut ruumiin kyytiinsä jälkiä peitelläkseen; ehkä ruumis löytyy jostain muusta vesistöstä tien lähellä (levähdysalueelta) myöhemmin?
Nyt puhutaan kuitenkin Tampereen kokoisesta kaupungista. Uskoisin kuitenkin, että se itse yliajajalta veisi hieman aikaa kerätä itsensä ja tehdä päätös siitä, että heittää sen ruumiin takakonttiin. Mielestäni se veisikin hetken aikaa eikä Tampere kuitenkaan niin hiljainen voi olla, että kukaan ei näkisi/ajaisi ohi/kuulisi(paikasta riippuen). Ennemmin tulisi ainakin itselle mieleen, että kaasuttaisi tuossa tilanteessa pois tuhatta ja sataa, kuin että ottaisi riskin jäädä kiinni keräilemällä sen ruumiin talteen.
..: Game Over :..
SherlockJohnHolmes

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja SherlockJohnHolmes »

Joo tokihan sitä mielummin ottaisi vain hatkat - mutta tuo särkänniemen viereinen mäki on todella hyvin suojassa ja aikas hiljainen näihin aikoihin.

Itse olen kuitenkin enemminkin 'kilari-mouhijärveläiset-muiluttaa-mallipoikaa' skenaarion kannalla mitä tuohon ylemmäs spekuloin
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja joey »

^ Ja jälleen jauhan tuosta kadonneen koosta. Tarvittaisiin melkein useampi ihminen nostamaan, jotta noin suurikokoinen ruumis/tajuton saataisiin inhimillisessä ajassa siirrettyä auton sisätiloihin... Eli käytännössä takapenkille, Niemen kokoista miestä ei kyllä henkilöauton takakonttiin tungeta. Vai etsitäänkö tässä nyt pakettiautoa? :roll: Samaa mieltä IceQueenin kanssa - kaikin puolin järkevämpää olisi lähteä karkuun.
IceQueen
Remington Steele
Viestit: 214
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 7:18 pm
Paikkakunta: Tahiti

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja IceQueen »

IL Maanantai 19.10.2009 klo 14.48
Niko Niemen kännykkä sammui keskustassa
Puolitoista viikkoa kadonneen nuoren mallipojan viimeiset paikannustiedot ovat Tampereen keskustan alueelta, Aamulehti kertoo.
Tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen sanoo lehdessä, että Pirkanmaan poliisi on saanut tiedot tukiasemista, joiden alueella Niko Niemen kännykkä oli katoamisyönä.

- Puhelintiedot eivät viittaa siihen, että Niemi olisi ollut muualla kuin on jo tiedetty, hän kertoo Aamulehdelle.

Niemen kännykkä sammui jossain vaiheessa katoamisen jälkeen. Omaiset yrittivät soittaa hänelle seuraavana päivänä, mutta puhelin oli suljettuna. Sammunutta puhelinta ei voi jäljittää.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009101 ... 1_uu.shtml

Jos poliisi sanoo, että "Puhelintiedot eivät viittaa siihen, että Niemi olisi ollut muualla kuin on jo tiedetty" ja omaiset yrittivät seuraavana päivänä soittaa, mutta puhelin oli kiinni, niin MISTÄ lehti on saanut tälläiset otsikon: Niko Niemen kännykkä sammui keskustassa ?!
..: Game Over :..
Vastaa Viestiin