Niko Niemi

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Caracalla
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 5:05 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Caracalla »

Jotenkin hyvin epäuskottavilta kuulostavat nämä teoriat tyrmäystipoista. Miksi ihmeessä joku olisi halunnut sekoittaa juuri Nikon pään niillä? Rikollinen miettii yleensä aina ennen tekoa kiinnijäämisen riskiä ja oletettua rikoksesta saatavaa hyötyä. Tyrmäystippojen pudottaminen Nikon tuoppiin vaikuttaisi todella älyttömältä. Tuskinpa poika kovin suuria rahatukkoja kanniskeli mukanaan.

Kaappaus autoon on yhtä epäuskottava. Helpompia ja uskottavampia kohteita jollekin seksuaalirikolliselle tai kidnappaajalle olisi varmasti ollut. Edes yliajajaan en usko. Uskoa uskaltaisi ottaa riskiä ja alkaa raahata ruumista auton takakonttiin keskellä katua? Paikalta voi paeta nopeasti ja ehkä kiinni jäämättä, mutta ruumis takakontissa pitää hävittää ja jäähän siitä autoonkin jälkiä. En usko. Satunnainen ryöstäjä olisi samasta syystä paennut paikalta ja jättänyt uhrinsa virumaan kadulle. Vesistön rannalle Niko olisi taas pitänyt ensin houkutella, jotta hänet olisi sinne voinut tönäistä tai dumpata. Epäuskottavaa. Ja kaikki höpinät tapauksen yhteydestä Teemun tai Raisan tapauksiin ovat yhtä epäuskottavia. Mahdollinen sarjamurhaajakin löytää helpompiakin uhreja, nuoren atleettisen miehen.

Itsemurha on mielestäni kaikkein todennäköisin, naaratkaa uudelleen niitä vesistöjä. Muistakaa, että humalainen voi päätyä itsemurhaan ihan mitättömästäkin syystä. Se ettei hän hyvästellyt kavereitaan lähtiessään antaa aihetta ymmärtää, ettei Nikon mieliala ollut kovinkaan hyvä.

Toki hän on voinut myös vahingossa sammua johonkin ryteikköön tai luiskahtaa veteen. Vähän sekin kuitenkin ihmetyttää, sillä harva on kovassakaan humalassakaan niin sekaisin, että lähtisi haahuilemaan kauas kotireitiltään jonnekin pusikkoihin tai putoaisi veteen, jota ei tämän ketjun perusteella reitin varrella ollut.

Heitän vielä yhden villin pallon tämän lisäksi: olisiko Niko voitu tappaa jossain pikaruokapaikassa? Ajatellaan, että hän olisi mennyt ostamaan pizzaa tai kebabia yöllä ja tullut sitten riitaa henkilökunnan kanssa esim. maksun yhteydessä. Humalainenhan voi ärsyyntyä helposti, ja pizzeriayrittäjätkin ovat joskus kuumaverisiä. Seurauksena olisi ollut tappelu, jossa Niko olisi saanut surmansa. Kebab-kauppias on sitten päättänyt itseään suojellakseen jättää kertomatta poliisille, siitä mitä tuli tehtyä. Mutta joku taisi sanoa, ettei Nikon reitin lähettyvillä ollut pikaruokapaikkoja. Onko näin todella? Kannattaisiko poliisin vielä tutkia tätä mahdollisuutta.
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja delila »

Caracalla kirjoitti:Toki hän on voinut myös vahingossa sammua johonkin ryteikköön tai luiskahtaa veteen. Vähän sekin kuitenkin ihmetyttää, sillä harva on kovassakaan humalassakaan niin sekaisin, että lähtisi haahuilemaan kauas kotireitiltään jonnekin pusikkoihin tai putoaisi veteen, jota ei tämän ketjun perusteella reitin varrella ollut.
Minunkin logiikkani sanoisi noin, mutta seurattuani erästä tuttavapiirin mieshenkilöä, olen valmis uskomaan, että känninen voi saada päähänsä ihan mitä tahansa. Mies asuu Hervannassa, mutta on löytynyt mm. Amurista (oli lähtenyt torilta sinne metsästämään hervannanbussia, kuulemma), Tammelasta (oli ihan varma olevansa Kalevassa kaverin ovella, kun hakkasi vieraan talon alaovea Tammelassa) jne.. Yleensä pääsee kotiinsa ryyppyillan jälkeen vasta aamubusseilla kuuden aikaan, kun ei muista ennen sitä, että mihin bussiin pitäis nousta.

Ja 100% varmasti käyttää vaan alkoholia, ja selvinpäin on fiksu ja sosiaalinen kaveri, josta kaikki pitävät.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja joey »

Severin A kirjoitti:Mätänevän ruumiin hajua ei kyllä sotke maatuvaan sekajätteeseen. Tosin näillä lämpötiloilla saa mätänemistä odottaa varsin pitkään.
Toisaalta mätänevästä ruumiista sanotaan, että kun hajun kerran haistaa, sen tunnistaa sen jälkeen aina, mutta mietin, kiinnittävätkö kaikki hajuun kuitenkaan huomiota? Ei haju mikään aivan sykähdyttävän kummallinen voi olla, jos vastikäänkin olivat kerrostalossa haistelleet koko kesän kummaa tuoksahdusta, ennen kuin yläkerranmummo löydettiin hieman tavallista huonommassa kunnossa. En siis tosiaan ole itse hajuun koskaan törmännyt, joten en voi kokemuksella puhua. Luulisi, että jos hajuun ei kiinnitä huomiota rappukäytävässäkään sen suuremmin, ei se roskapöntöilläkään mitään kummempia tunteita herätä. Tosin luulisi, että jokaisessa taloyhtiössä olisi vähintään yksi ruumiin hajun tunnistava.

Tuli molokeista mieleen, että jos ruumiin pudottaa esimerkiksi juuri lehtimolokiin sopivassa kohtaa tyhjennyskiertoa (siten, että ruumis päätyy maan alle) ja näillä säillä, luulisi mätänemisen pitkittyvän entisestään täysin kuivassa ja kylmässä ympäristössä.

En kyllä usko että Niemeä roskiksesta löydetään. Jauhaisin tässä kohtaa taas mielelläni Niemen koosta: sen kokoista kaveria ei noin vain heivata ylipäätään yhtään mihinkään, saati sitten pienestä, korkealla olevasta aukosta molokin sisään.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Tuosta kohden Amuria ei löydy pikaruokapaikkaa matkan varrelta.
Sepänkadulla on joku pizza/kebab -kioski, mutta ei taida olla auki tuohon aikaan? Mustassalahdessa kioskit ja ravintolat ilm. kiinni tuolloin? Huoltoasema Kortelahden puolella oli myös kiinni? Vai olivatko, kenellä varmaa tietoa?
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja delila »

Aiemmin taisin jo kirjoittaa, että Satakunnankadulla on kyllä pizzeria, onkohan auki öisinkin? En nyt millään saa sen nimeä päähän, että voisi googlata..
HarrietM
Roger Murtaugh
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja HarrietM »

Tukiasemat kertovat: Nikon kännykkä sammui keskustassa

19.10. - 19:16
Puolitoista viikkoa sitten kadonneen Niko Niemen kännykän viimeiset paikannustiedot ovat Tampereen keskustan alueelta.
Tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen Pirkanmaan poliisilaitokselta kertoo, että poliisi on saanut tiedot tukiasemista, joiden alueella Niemen kännykkä on ollut katoamisyönä.

- Puhelintiedot eivät viittaa siihen, että Niemi olisi ollut muualla kuin on jo tiedetty.

Niemen kännykkä on sammunut jossain vaiheessa katoamisen jälkeen. Nieminen ei kuitenkaan pysty kertomaan tarkemmin, koska puhelin on sammunut.

- Kun omaiset ovat yrittäneet seuraavana päivänä soittaa, puhelin on ollut suljettuna.

Sammunutta puhelinta ei asiantuntijoiden mukaan voi jäljittää.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... ssa/159050
That's a crock!
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja delila »

delila kirjoitti:Aiemmin taisin jo kirjoittaa, että Satakunnankadulla on kyllä pizzeria, onkohan auki öisinkin? En nyt millään saa sen nimeä päähän, että voisi googlata..
Löytyi, Hebun kebab-pizzeria, Satakunnankatu 38.
Severin A
Jack Bauer
Viestit: 988
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:09 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Severin A »

Kun kerran on mätänevän ruumiin hajun saanut nenäänsä, tunnistaa hajun taatusti, jos se kohdalle uudestaan tulee. Muistin lokeroista pätkähtää oitis missä aiemmin on vastaavan haistanut.
Älä oleta
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja joey »

Severin A kirjoitti:Kun kerran on mätänevän ruumiin hajun saanut nenäänsä, tunnistaa hajun taatusti, jos se kohdalle uudestaan tulee. Muistin lokeroista pätkähtää oitis missä aiemmin on vastaavan haistanut.
Tämähän ei millään tavalla vastaa siihen kysymykseeni, että kiinnittävätkö kaikki hajuun huomiota. Suurin osa suurkaupunkien ihmisistä ei ole haistanut hajua koskaan, eikä hajussa itsessään voi olla mitään niin sykähdyttävää, että siihen kiinnittäisi välittömästi huomiota, koska nuo kuukausien mädäntymiset kerrostaloissa ovat mahdollisia. Ehkä kyse on ennemminkin tuosta mitä hieman vihjaisitkin: tilanne, jossa mädäntyvän ruumiin haistaa, on aina mieleenpainuva ja ihminen muistaa hajujen kautta hyvin herkästi.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Nikoa on kuvattu hyvä käytöksiseksi, en pidä hirveän todennäköisenä riitaantumista pikaruokapaikassa. Tosin jos on oikein sekaisin, niin ei ole oma itsensä, että mistä sitäkään tietää.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Severin A
Jack Bauer
Viestit: 988
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:09 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Severin A »

Kyllä ruumiin hajuun kiinnittää huomiota. Ja monissa tapauksissa nämä kerrostajovainajat löytyvät juuri hajun perusteella. Monellakaan ei ole mätänevän ruumiin hajusta kokemusta, joten tuot tympeää hajua ei osata yhdistää pitkän aikaa kuolleena olleeseen.
Älä oleta
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Tietkääkö kukaan sanoa, onko etsijät haravoineet tuon Särkännimen/Suomen trikoon/Onkiniemen rannan seudut? Entä Näsinpuiston?

JOS NIko olisikin jatkanut Mustanlahdenkatua, mennyt alikulkutunnelista, yli Paasikiventien ja päättänyt oikaista Teboilin takaa, Särkän parkkisten läpi?


Ok, eli Krouvissa ovet kiinni jo klo 02, tuskin kukaan enää sielläkään oli näkemässä/kuulemassa.
There are no crimes behind enemy lines
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Onko täysin mahdotonta, että Niko olisi lähtenyt jonkun perään?
(jos ei edes ilmottanut kavereilleen lähdöstä?)

Onko noista kameroista katsottu kuka kulkee ennen Nikoa niiden ohi?

Tai toisaalta perästä? (sen kyllä varmaan luulisi tarkistetun)
Nuotio & Äreät Tiput
tassi
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 10:37 am

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja tassi »

Tampereen Tyttö kirjoitti:.......
Paasikiventiellä, Onkiniemestä eteenpäin ja toisella puolen katua on vanhaa teollisuusaluetta. Sieltä löytyisi autiotaloja ja monenmoista hämärää kämppää, mutta miksi ihmeessä Niko sinne olisi mennyt?
Joskus kävimme mieheni kanssa tuolla teollisuusalueella seikkailemassa.. Heti siinä alueen alussa, missä aikoinaan ainakin oli paljon niitä vanhoja, romuautoja seisomassa..

Siellä oli maassa joku aivan ihmeellinen "aukko".. Se oli kuin kaivo, neliön muotoinen ja syvä.. Ei varmaankaan enempää kuin metrin levyinen, mutta näytti ainakin todella syvältä.. Mitään hajua siitä, mikä se oli, tai että onko tuo "aukko" siellä vielä, niin minulla ei kylläkään ole.. Ja todellakin, miksi Niko olisi sinne mennyt? Tuli vaan todella kylmät väreet, kun tuo teollisuusalue mainittiin!!
Avatar
sdude
Sofia Karppi
Viestit: 406
Liittynyt: To Heinä 12, 2007 9:56 am

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja sdude »

delila kirjoitti:
delila kirjoitti:Aiemmin taisin jo kirjoittaa, että Satakunnankadulla on kyllä pizzeria, onkohan auki öisinkin? En nyt millään saa sen nimeä päähän, että voisi googlata..
Löytyi, Hebun kebab-pizzeria, Satakunnankatu 38.
Hitto vie, niinpäs tuo onkin! Sijainti täsmää todella hyvin! Tuo osoite on juurikin tuolla satakunnankadun pätkällä, joka sijoittuu välille mustanlahdenkatu - kortelahdenkatu. Itse asiassa kortelahdenkadun kulmassa.
http://maps.google.fi/maps?f=q&hl=fi&ge ... =addr&om=1

Ja tuo voi hyvinkin olla auki la-su välisenä yönä tuohon aikaan. tiedän Tampereella kebab-pizzerioita, jotka ovat normaalien ilmoitettujen aukioloaikojensa lisäksi auki juuri tuossa klo 3-5 maissa..
There are some people who always feel happy. They're called psychopaths
Vastaa Viestiin