Niko Niemi

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Rezah »

SherlockJohnHolmes kirjoitti:
On sitten mielikuvitus hieman laukannut. Naurettavaa vetää tähän jotain pappakerhon porukkaa.
Kukaan ei ole syyttänyt mistään, puhua saa vapaassa maassa vaikka mistä.

Ymmärrän kyllä että ao. tahot ovat kiireisiä liikkeissään kun suojataan bisneksiä ja muuta mutta ei tässä nyt tarvi arasteleen alkaa. Vai pelottaako?


Syyttänyt? Älä nyt hyppää asioiden edelle. Pelottaa kyllä todella paljon. Varsinainen mopokerho tosiaan, bisneksiä, aivan...buahhaaa.
There are no crimes behind enemy lines
carpemi
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Loka 14, 2009 5:47 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja carpemi »

Touzani, jos olet huomannut joskus jotainja tiedät jotain epäilyttävää tämän kerhon touhuissa aiemmin tai nyt niin miksi et vihjaise asiasta poliisille? Et muuten ilmeisesti siitä olisi edes maininnut :roll:
Touzani kirjoitti:Meikäläisellä on aika varma kutina tästä tapauksesta.

Jos kolmen aikoihin lähtee baarista kotiin yksin, on syynä se, ettei ole meno päällä tai sitten on liian kovassa humalassa kestääkseen baarin vilkkuvia valoja. Ottaen huomioon Soittoruokala Sahan törkeän kaalliit hinnat ja aina yhtä houkuttelevan Blackjack pöydän, veikkaan että Niko on päättänyt jättää viimeisen tuopposen juomatta että rahaa jäisi myös taksiin.

3.00 ja suunta kohti kotia, itse poikkeaisin keskustorin mäkissä, mutta tämä tuskin Nikoa kiinnosti. Onhan hänen jo työnsäkin puolesta pidettävä hyvää huolta ulkoisesta habituksestaan.

Keskustorin taksitolpalla on väkeä kuin pipoa, joten Niko lähtee jatkamaan matkaansa kohti seuraavaa mahdollista. Oman visioni mukaan, Niko yritti järjestää itselleen ensimmäisen kerran taksia puhelimella jo Hotelli Ilveksen edessä, saamatta yhteyttä keskukseen.
Seuraava taksitolppa onkin sitten kirjasto Metson vieressä, jonka läheltä Nikon reitti on tietääkseni kulkenut. Jonoa on sielläkin. Tässä vaiheessa Niko on jo niin lähellä kotiaan, että päättää kävellä loppu matkan.

Unohtakaa Mustanlahden poukama. Yleisesti mukavana pidetty, komea nuorukainen, jolla on arvostettu opiskelupaikka tuskin hyppäisi itsestään järveen. Ei edes huumattuna. Mikäli häneen on kohdistunut väkivaltaa Särkänniemen kohdalla, niin eiköhän tekijä(t) ole vienyt/vieneet hänet autolla mahdollisimman kauas.

Itselläni on vahva visio, että Niemi on jatkanut matkaansa kohti kotia kunnes on saanut IDEAN. Hän huomaa, että taksiin suunnitellut rahat ovat vielä rahapussissa ja olutta tekisi mieli. Niko on jostain kuullut että aivan hänen asuntonsa läheisyydessä eräs nimeltämainitsematon moottoripyöräkerho pitää aamunkoittoon asti aukiolevaa salakapakkaa. Sieltä alkaisin etsimään lisää jälkiä.

En tiedä Nikon prätkä innostuksesta, itseäni ei pyörät juuri kiinnosta, mutta valomerkin jälkeen halpa olut maistuu taivaallisen hyvälle. Vastaavassa paikassa käyneenä, voin sanoa etten yksin semmoiseen menisi. Tuskin Niemikään. Ehkä mallipiireistä puolituttu kokaiinin käyttäjä on onnistunut suostuttelemaan hänet paikalle, kenties? Velkoja on saapunut, tällä hetkellä kaveria kiristetään ja Niko on vangittuna kellarissa tai sementit jaloissa Näsijärvessä. Sairasta touhua!

Toivottavasti asiaan saadaan nopeasti selvyys!
Maailman kulku on valitettavasti koko ajan raaempaa, mitä vanhammaksi tulee ; (
dollarfrossa
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Ti Helmi 12, 2008 3:07 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja dollarfrossa »

Touzani kirjoitti:Yleisesti mukavana pidetty, komea nuorukainen, jolla on arvostettu opiskelupaikka tuskin hyppäisi itsestään järveen.
Ihmisten pään sisään on hankala päästä. Ulkonäkö harvoin kertoo mitä mielessä liikkuu.

Itsemurhia eivät tee vain toisten kusipäänä pitämät rumat työttömät.
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Philip Marlowe kirjoitti:Case closed, ainakin omalta osaltani. Heräsin selkeään mielikuvaan - alitajuntani oli pohtinut asian valmiiksi nukkuessani.

Niko-Mikael Niemen kännykästä tiedämme seuraavat asiat:
1) Se ei ole poistunut keskusta-alueelta. Mustalahden satama kuuluu varmasti tukiasemien keskustavyöhykkeeseen.

2) Kännykän sulkemisesta jää verkkoon selvä jälki, josta näkee tarkan ajankohdan. Aamulehden keskustelusta lainattua:
"Jos kännykästä loppuu akku tai se sammutetaan napista, niin sen kertoo verkolle, että "bye bye". Jos se taas on uponnut veteen, niin se ei kerro mitään. Eli menkää poliisit takaisin sinne operaattorille ja kysykää onko se tehnyt tuon "bye bye":n sinne verkkoon päin. Jos ei ole, niin sitten se on koskessa tai siitä on revitty akku irti sammuttamatta sitä hallitusti."


3) Tietysti poliisi on selvittänyt operaattorilta asian. Hehän jopa paljastivat sen aiemmassa haastattelussa, mutta toimittaja otsikoi jutun väärin. Puhelinta ei ole poliisin kommentin mukaan suljettu, vaan se on "sulkeutunut"!
"Niko Niemen matkapuhelin mykistyi katoamisen aikoihin, kertoo maanantain Ilta-Sanomat. Vielä kun Niemi käveli kohti kotia, puhelin oli taskussa ja virta päällä.
- Jostain syystä puhelin on sulkeutunut jossain vaiheessa yötä, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Pasi Nieminen."
Kun Niemi on poliisin tietojen mukaan A) kääntynyt Mustalahdenkadulle ja B) koska hänen puhelimensa on poliisin lausunnon mukaan sulkeutunut keskusta-alueella, vahvistuu käsitys hukkumisesta Mustalahden satamaan.

Humalainen mies on horjunut Mustalahdenkatua Näsijärvenkadulle, alittanut junaradan autotunnelista ja ylittänyt Paasikiventien. Sataman puolelle hän on mennyt esimerkiksi kuselle ja horjahtanut veteen. Satama-altaasta olisi erittäin vaikea päästä pois edes kesällä, selvin päin ja uimahousuissa. Nyt vesi on hyytävää, Niemellä päällä paksut vaatteet ja kova känni. Näsijärveen putoaminen satamassa selittää myös, ettei kukaan ole kuullut avunhuutoja - satamasta on suhteellisen pitkä matka lähimpiin asuntoihin eikä alueella liiku yöllä ketään. Nuori hyväkuntoinen mies saattoi promilleista ja vaatteista huolimatta uida jopa 50 metriä ennenkuin vajosi pinnan alle. Adrenaliinilla on kummallinen voima.

Uskon, että poliisi on tätä mieltä myös. Mutta koska ruumista ei sameasta vedestä löytynyt (mahdollinen sijaintialue on varsin laaja!), he eivät voi asiasta vielä puhua. Tämä selittää kaikki faktat yksinkertaisimmin ja selkeimmin. Ei tarvitse mitään villejä tyrmäystippa-, yliajaja- tai kaappajateorioita. Vuosituhannen vaihteessa muuten eräs nuori mies kuoli humalassa tiputtuaan Mustalahden satamaan. En muista hänen nimeään, mutta varmasti löytyy arkistoista.

Voimia omaisille! Maailma on joskus käsittämättömän epäreilu paikka, mutta yleensä yksinkertaisin selitys pitää paikkansa.
Olen täysin samaa mieltä tämän kirjoittajan kanssa.Puhelin nimenomaan SULKEUTUNUT koska niko pudonnut veteen..Eli sukeltajien pitäisi ehdottomasti jatkaa välittömästi etsintöjä tuolla mustalahden äärellä.
pienikin hetki on arvokas
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

dollarfrossa kirjoitti:
Touzani kirjoitti:Yleisesti mukavana pidetty, komea nuorukainen, jolla on arvostettu opiskelupaikka tuskin hyppäisi itsestään järveen.
Ihmisten pään sisään on hankala päästä. Ulkonäkö harvoin kertoo mitä mielessä liikkuu.

Itsemurhia eivät tee vain toisten kusipäänä pitämät rumat työttömät.
juuri näin,iteänikin ärsytti tuo kommentti etteivät muka komeat/kauniit jne tee itsemurhia.

muistatte varmasti vielä tämän "missi-saaran" vuoden parin sisällä joka tappoi itsensä menemällä junan alle.hänestäkin sanottiin ettei olisi ikinä uskonut,hänhän oli niin nuori,kaunis,elämänsä alussa,hyvä työ ja opiskelupaikka.vaan kuinka kävikään...

eli ei se sitä tarkoita jos jollekin on ulkonäköä suotu etteikö sellainen ihminen voisi olla masentunut siinä missä "rumempikin"ihminen.
pienikin hetki on arvokas
Touzani

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Touzani »

Ulkonäköasiat liittyvät nuorten miesten itsemurhiin hyvinkin läheisesti. Varhainen hiustenlähtö aiheuttaa varmasti yli puolet tämän ryhmän itsemurhista ja väkivallanteoista.
Koripallotytön puukotus ja kouluammuskelut. Yhteinen tekijä = hiustenlähtö.


Itse en tiedä Onkiniemen "kerhotilan" touhuista mitään. Viime lauantaina ajattelin käydä tutustumassa, mutta ovet olivat (syystäkin?) kiinni. Pitäkää vaan matalaa profiilia, mulle olette epäilty numero 1.
Valot oli kerhossa päällä ja pari pyörää edessä. Lisäksi asiallinen nahkatakkimies kävi naisen kanssa autolla rakennuksen takana pienellä kujalla sunnuntaiaamuna kello 4.30, ja meni rakennukseen sisään.
Ehkä Niko on vangittuna tehdasrakennuksessa.
Caddy
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Joulu 29, 2008 8:50 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Caddy »

Harmi kun sattui kauhea flunssa ja saikku just tälle päivälle, olisin muuten ollut tikkana mukana etsintäpartiossa :(
Bladhaund
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2009 10:56 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Bladhaund »

Niko on siis tullut Sahaan puoli tuntia ennen lähtöään eli n. klo 2.20. Luulisi, että jos kerran noin myöhään ollaan vielä päätetty baariin lähteä, niin oltaisiin siellä sitten ihan pilkkuun asti.

Mutta toisaalta, ihan uskottavalta tuo teoria olon huononemisesta lähdön syynä vaikuttaa. Nyt vaan kiinnostaa entistä enemmän, että mitä Niko on illan aikana ehtinyt nauttimaan.
Philip Marlowe
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: La Loka 17, 2009 10:32 am

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Philip Marlowe »

tyyppi85 kirjoitti: Olen täysin samaa mieltä tämän kirjoittajan kanssa.Puhelin nimenomaan SULKEUTUNUT koska niko pudonnut veteen..Eli sukeltajien pitäisi ehdottomasti jatkaa välittömästi etsintöjä tuolla mustalahden äärellä.
Juuri näin. Mustalahteen pitäisi saada ruumiskoira veneestä haistelemaan välittömästi. Voisin melkein lyödä vetoa, että sieltä mies löytyy. Faktat vielä kerran:

1) Kännykkä on sulkeutunut keskusta-alueella. Sitä ei ole tarkoituksella suljettu. Mikä on todennäköisempi puhelimen sammuttaja kuin vesi? (Tästä tarkemmin aiemmassa viestissäni.)

2) Iltalehti kertoo tänään: "Niemestä on viimeinen turvakamerakuva noin kello 03.05 Satakunnankadun ja Mustanlahden kadun kulmasta, missä hän kääntyy yksin huojuen Mustanlahdenkadulle." Looginen reitti jatkuu Mustalahdenkatua eteenpäin, autotunnellista radan ali ja suojatietä Paasikiventien toiselle puolelle - ihan Mustalahden satamarakennuksen kohdalle. Humalainen voi helposti jatkaa suojatieltä suoraan eteenpäin: päätyä satama-altaan äärelle kuselle, katsomaan laivoja, lepäämään tai toteuttamaan ihan mitä känniläisen päätöntä ideaa tahansa.

Kartasta sen näkee erinomaisen hyvin:
http://kartat.eniro.fi/query?mop=aq&map ... tq=0&pis=0

3) Aamulehti kertoo: "Niemen katoamista edeltävät puhelut on selvitetty, eikä Niemi ole saanut epäilyttäviä soittoja. - Kaikille puheluille on luonnollinen selitys. Poliisin tietoon ei ole tullut myöskään mitään muuta seikkaa, johon Niemen katoaminen voisi liittyä. Poliisilla ei ole esimerkiksi syytä olettaa, että tapaus liittyisi Niemen harrastukseen tai työhön."

Ei ole mitään, ei yhtäkään, syytä olettaa, että Niemi olisi muualla kuin Näsijärvessä. Loogisin paikka, joka sopii kaikkiin faktoihin on Mustalahden satama-altaan seutu. Mitenkähän muuten on, kuinka paljon Tammerkosken imu voi liikuttaa ruumista kohti koskea?
Huolestunut
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Loka 16, 2009 1:55 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Huolestunut »

Tammerkosken imu on kova. Ainakin Tampereella asuneena olen joskus kauhistellut, että jos tippuisi siinä Paasikiventien kohdalla, mistä tammerkoski alkaa veteen, ajautuisi taatusti ei Näsijärven puolen, mutta Paasikiven toisen puolen virtausten johdosta suoraan Tammerkosken turbiineja kohti. Kesällä kun on kävellyt yli Tammerkosken yläjuoksun, virtaus siinä on hyvin havaittavaa ja pelottavaa.

Uskon kanssa, että vedestä Niko seuraavaksi löytyy. Kaikki näyttäisi hieman siltä. :(
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

Philip Marlowe kirjoitti:Ei ole mitään, ei yhtäkään, syytä olettaa, että Niemi olisi muualla kuin Näsijärvessä.
Olen itse samaa mieltä. On kuitenkin mielenkiintoista, että Raisa Räisäsen katoamisesta on tullut mysteeri, jossa murhaa pidetään hyvin varteenotettavana vaihtoehtona. Nyt on Niko kateissa ja kaikista (minusta myös) tuntuu, että on hukkunut/hukuttautunut. Tietysti näillä jutuilla on paljonkin poikkeavuuksia, mutta silti. Raisa oli erittäin nuori, luutavasti aika kokematon alkoholinkäyttäjä ja voisi hyvin kuvitella, että hän horjahti korkokenkineen veteen. Ruumis jäi vaan löytymättä.
Raisan tapauksessa kuitenkin pidettiin aika todennäköisenä, että hänet on kaapattu autoon ja tapettu. Miksi Nikon tapauksessa tämä tuntuu niin mahdottomalta?
ylälauteiden mies
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Su Heinä 29, 2007 11:39 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja ylälauteiden mies »

No niin, nyt kun onkin jo vedetty katoamisen taakse jenkkiautoharrastajat ja "pahat bikerit", en malta olla heittämättä lisää vettä kiukaalle.

Mutta selvennyksenä mainittaneen, että valitettavasti tänä syksynä minulta jäi Teivon Swap väliin. :cry:

Pohjoismaiden suurin ja suosituin October Swap Meet Varaosapäivät

Aika: 10.10.2009 klo 08:00 - 15:00
Paikka: Teivon ravikeskuksessa

Järj. FHRA Tampereen Seutu ry

Ruotsissa yleisin auton väri on harmaa, joita on neljännes kulkupeleistä. Seuraavana tulevat punainen ja sininen. Suomessa punainen oli pitkään yleisin auton väri, mutta hiirenharmaa kiri 2000-luvulla. Muutaman viime vuoden aikana mustien autojen määrä on lisääntynyt nopeasti.

Huomaamattoman harmaita autoja ei ole luvassa Teivon raviradalla, jonne amerikkalaiset aarteet kerääntyvät lauantaina.

Keväällä vastaavassa tapahtumassa oli yli 3 000 osallistujaa. Samanlaista määrää odotetaan paikalle myös nyt, jos sää on hyvä.

- Tapahtuma on viimeinen hot rod -alan tapahtuma ennen talvitaukoa. Nyt on oiva mahdollisuus nähdä hienoja autoja ja tehdä hyviä löytöjä talven rakentelukohteiksi, kehuu Tampereen seudun FHRA:n puheenjohtaja Kari Salomaa.

October Swap Meet -autotapahtuma Teivon raviradalla 10.10. klo 8-15.
Vastaavasti keväällä järjestetään Teivossa winter swap, maaliskuun loppupuolella.

Tapahtuma on erittäin suosittu, se kerääkin runsaasti alan harrastajia sekä myyjiä paikanpäälle, Ruotsia myöten.
Lisäksi tapahtumailtana järjestetään useilla lähitienoon talleilla varsin reipashenkistä oheisohjelmaa iltabileiden muodossa. 8)

Ja sitten vielä pienenä heittona tähän väliin:
Sattumaako vaiko mitä, mutta lieneekö muuten takavuosina myöskin ollut lauantaina 16.10. 1999 Teivossa october swap meet...(R.R katoamisajankohtana).

"viisitoista kesää mä häntä himosin, ja sitten nähtiin kääntymässä musta limosin"...

http://fi.netlog.com/go/explore/videos/ ... =fi-127382

Leikki sikseen - kyllä alkaa näyttää vahvasti siltä että Nikon tapauksesta Reino Savukoski sai uuden asiakkaan.

Toivottavasti hänet löydetään ennen vesistöjen jäätymistä.
- Itsemurhalentäjää ei ruusuin palkita -
Lettunen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Loka 07, 2009 9:37 pm
Paikkakunta: The Mariana Trench

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Lettunen »

Katjushka kirjoitti:
Philip Marlowe kirjoitti:Ei ole mitään, ei yhtäkään, syytä olettaa, että Niemi olisi muualla kuin Näsijärvessä.
Olen itse samaa mieltä. On kuitenkin mielenkiintoista, että Raisa Räisäsen katoamisesta on tullut mysteeri, jossa murhaa pidetään hyvin varteenotettavana vaihtoehtona. Nyt on Niko kateissa ja kaikista (minusta myös) tuntuu, että on hukkunut/hukuttautunut. Tietysti näillä jutuilla on paljonkin poikkeavuuksia, mutta silti. Raisa oli erittäin nuori, luutavasti aika kokematon alkoholinkäyttäjä ja voisi hyvin kuvitella, että hän horjahti korkokenkineen veteen. Ruumis jäi vaan löytymättä.
Raisan tapauksessa kuitenkin pidettiin aika todennäköisenä, että hänet on kaapattu autoon ja tapettu. Miksi Nikon tapauksessa tämä tuntuu niin mahdottomalta?

Nikolta puuttuu ne korkokengät?
Itsekin pohdiskelin, että kuinka Sahan kaltaisella kovalla hintatasolla saa edes itseään niin humalaan. Paitsi jos ei ole todella rikas tai jos kaverit tarjoaa. En osaa sanoa, kun en ole rikas eikä mulla ole kavereita.
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja delila »

Lettunen kirjoitti:Itsekin pohdiskelin, että kuinka Sahan kaltaisella kovalla hintatasolla saa edes itseään niin humalaan. Paitsi jos ei ole todella rikas tai jos kaverit tarjoaa. En osaa sanoa, kun en ole rikas eikä mulla ole kavereita.
Päivän aamulehdessä (nettisivuilla ainakin), sekä tässä keskustelussa kerrottiin, että Niko ei ole juonut sahassa mitään, ja viipynytkin siellä vain puoli tuntia. Eli todennäköisempää on, että ovat kiskoneen viinaa rivakasti naamariin ennen sahaan lähtöä, ja on poistunut sahasta piakkoin, kun on huomannut, että kunto huononee.

Mietin tuota Savukoskea.. Kuinka pian häntä olisi mahdollista saada paikalle? Lähinnä mietin, ennen kuin ruumis kovin kauas ajelehtisi. Ja minkälaiset mahdollisuudet hänellä on työskennellä tuolla kohtalaisen kovien virtauksien keskellä, millaisiin olosuhteisiin hänen veneensä on rakennettu?
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja joey »

Katjushka kirjoitti: Raisan tapauksessa kuitenkin pidettiin aika todennäköisenä, että hänet on kaapattu autoon ja tapettu. Miksi Nikon tapauksessa tämä tuntuu niin mahdottomalta?
Raisa on ollut kylmissään, kuten itsekin sanoit, tottumaton alkoholinkäyttäjä, eikä hänen voida oikeastaan mistään perustellusta syystä ajatella joutuneen veteen. Vesistö puolestaan on leposijana oikeastaan ainoa, johon voisi keskellä kaupunkia ajautua itse ja jossa voisi pysyä näkymättömissä vuosikymmenen ajan.

Sekä tottumattomuus alkoholin kanssa että kylmettyminen ovat saattaneet saada Raisan nousemaan vieraaseen kyytiin helpommin kuin normaaliolosuhteissa. Raisa on ollut helppo uhri esimerkiksi seksuaalirikolliselle, kun sitten taas Niemen kaappaamiselle ainoa järkevältä tuntuva syy saattaisi olla henkilökohtainen, eikä sellaistakaan ole ilmeisesti aihetta epäillä. Lisäksi Niemen kaappaaminen olisi jo fyysisestikin ollut haastavaa useammallekin ihmiselle. Niemen tapauksessa olosuhteet ovat olleet hukkumisen kannalta otolliset: vahva humalatila, vesistö lähellä oletettua reittiä, sekä märkänä tuhottomasti painava vaatetus.

Lettunen, Niemi ei siis humaltunut Sahassa, vaan kotibileissä.
Vastaa Viestiin