Pauli Saastamoinen, 30v. surmattu 18.4.1992 Kotka

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Turri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 217
Liittynyt: To Huhti 17, 2008 2:10 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja Turri » Pe Touko 08, 2009 10:05 am

Eikös tämän voisi siirtää jo tuonne selvitettyjen puolelle, kun kerran tunnustuskin on jo tullut ja oikeus on katsonut murhan tapahtuneen Laten toimesta.

Ralle Ryökäle
Alibin satunnaislukija
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Huhti 27, 2009 8:50 am

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja Ralle Ryökäle » Pe Touko 08, 2009 1:22 pm

Tästä jutusta tiedän vain sen minkä olen täältä tänään lukenut ja maikkarin videolla Johansson sanoi. Yks juttu jäi siinä kaivamaan mieltä ja voi olla että menee vaan saivarteluksi. Mutta kun se Johansson sanoi että peruutettiin tähän ja sitten avattiin ovet (ja sanoi sen kahteen kertaan) meil oli silloin Hiace teil on täs joku muu auto ja vedettiin äijä maahan ja viskattiin veteen.

Johansson tarkoitti että heillä oli silloin siis Toyota Hiace mutta kun vain aniharvassa Hiacessa on takana ovet kun melkein 100 pros on vain yksi ovi sellainen nostomallinen ja joissakin tuolloin vielä ihan uusissa oli pariovet. Tiedän tän jutun kun meidän firmassa on aina ollut Hiaceja ja pariovellinen saatiin vasta kait 1992.

Johansson sanoi, että peruutettiin tähän ja siten avattiin ovet... Vai olisko poliisin käyttämän pakuvolkkarin pariovet hämänneet.
...tie auki taivasta myöten, eikä koskaan takaisin.

Damien
Sherlock John Holmes
Viestit: 5267
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja Damien » Pe Touko 08, 2009 2:01 pm

Ralle Ryökäle kirjoitti:Tästä jutusta tiedän vain sen minkä olen täältä tänään lukenut ja maikkarin videolla Johansson sanoi. Yks juttu jäi siinä kaivamaan mieltä ja voi olla että menee vaan saivarteluksi. Mutta kun se Johansson sanoi että peruutettiin tähän ja sitten avattiin ovet (ja sanoi sen kahteen kertaan) meil oli silloin Hiace teil on täs joku muu auto ja vedettiin äijä maahan ja viskattiin veteen.

Johansson tarkoitti että heillä oli silloin siis Toyota Hiace mutta kun vain aniharvassa Hiacessa on takana ovet kun melkein 100 pros on vain yksi ovi sellainen nostomallinen ja joissakin tuolloin vielä ihan uusissa oli pariovet. Tiedän tän jutun kun meidän firmassa on aina ollut Hiaceja ja pariovellinen saatiin vasta kait 1992.

Johansson sanoi, että peruutettiin tähän ja siten avattiin ovet... Vai olisko poliisin käyttämän pakuvolkkarin pariovet hämänneet.
Kyllä niitä oli jo vuonna -90, ehkä jo aikaisemminkin.
Harvinaisempi(ja kalliimpia) ol nuo kuusioviset pienet Hiacet.
Muttei tuossa mitään outoa siis ole...
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."

Ralle Ryökäle
Alibin satunnaislukija
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Huhti 27, 2009 8:50 am

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja Ralle Ryökäle » Su Touko 10, 2009 9:30 am

^ ja ^^ Katsoin papereista, että millaisia autoja olemme aikoinaan hankkineet ja kun Hiacen malli muuttui keväällä 1990 ja siihen 1983 - 5/1990 malliin ei saanut pariovia taakse. Muistan kun silloin oli tarvis mallille, jossa olisi ollut nuo pariovet, mm. trukkilastaukseen. Siitä huolimatta ostimme kuitenkin huhtikuussa -90 tuon poistuvan mallin - liekö ollut jo niitä viimeisiä myytyjä ja keväällä 1991 ostimme sen kesäkuussa 1990 markkinoille tulleen uuden mallisen Hiacen ja siinä oli yhtenä vaihtoehtona pariovet takana. Sellainen malli tuli siis kesällä 1990.

Joten melko uudella Hiacella ovat Johansson ja tämä Ahlqvist olleet liikkeellä Saastamoisen ruumis tavaratilassa. Mutta ihmekös tuo nyt sitten on, sillä kyllä noissa piireissä raha liikkui ja rahalla kyllä sai kaikkea mukavaa. Vaikka uuden tai lähes uuden auton. Autohan saattoi olla jonkun "rakennusliikkeen" nimissä. Vai oliko jommalla kummalla näistä Saastamoisen veteen viskaajista tuolloin kyseinen auto?

Muistaakohan tämä Johansson auton merkin ja mallin oikein ja kun katsoin vanhasta Alibista tuota Ahlqvistin taloa, niin onkohan Johanssonilla muistissa, että millainen sauna siellä Tavastilassa mahtoi olla. Talosta oli melkoinen esittely kaikkine kuvineen. Ja juttua siitä näemmä onkin "Lusu Ahlqvist" - ketjussa.
...tie auki taivasta myöten, eikä koskaan takaisin.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6422
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Pe Loka 23, 2009 1:26 pm


Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6422
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Pe Loka 23, 2009 6:01 pm

MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /10/981260

Lauri Johanssonin syyntakeisuus on asiantuntijan mukaan alentunut
Julkaistu 23.10.2009 11:19 (päivitetty 13:44)

MTV3 – Ari Lahdenmäki

Helsingin käräjäoikeus jatkoi tänään entisen rikollisjohtajan Lauri Johanssonin oikeudenkäyntiä. Johansson on tunnustanut kaksi 1990-luvulla tekemäänsä murhaa. Tunnustusten syyksi hän on sanonut uskoon tulon.

Oikeus käsitteli suljetuin ovin lausuntoa, jonka Valviran ylilääkäri Irma Kotilainen oli tehnyt Johanssonin mielentilasta. Sen jälkeen alettiin käsitellä rangaistuksen mittaamista.

Julkisesta keskustelusta pystyi päättelemään, että Kotilainen pitää Johanssonia alentuneesti syyntakeisena. Johanssonille on vuonna 2002 tehty mielentilatutkimus, jonka mukaan hänen syyntakeisuutensa on alentunut. Alentuneesti syyntakeinen tuomitaan yleensä syyntakeista lievempään rangaistukseen.

Korkein oikeus (KKO) oli kuitenkin eri mieltä kuin lausunnon antanut silloinen Terveydenhuollon oikeusturvakeskus. KKO tuomitsi Johanssonin vuonna 2004 elinkautiseen vankeuteen murhasta, ja hän kärsii rangaistustaan yhä.

Ei uutta rangaistusta

Syyttäjä Harri Ilander katsookin, ettei Johanssonille enää voi määrätä muuta rangaistusta, sillä nykyinen elinkautinen kattaa kaikki rangaistukset, myös seuraamukset nyt käsillä olevista kahdesta murhasta. Nämä murhat Johansson teki ennen sitä murhaa, josta hän nyt istuu elinkautista.

Toisen uhrin omaista edustava asianajaja Heikki Lampela tulkitsi asian niin, ettei Johanssonille koidu kahdesta murhasta mitään seuraamusta. Hetken asiaa päiviteltyään Lampela sanoi:

– Jätän sen oikeuden harkittavaksi.

– Oikeuden harkittavaksi se jää joka tapauksessa, oikeuden puheenjohtaja käräjätuomari Jaana Helander sanoi.

Johanssonin puolustaja asianajaja Pekka Kivi vaati oikeudessa, että Johanssonin on katsottava olleen alentuneesti syyntakeinen. Tällä perusteella Johanssonin vahingonkorvauksia uhrien omaisille pitäisi Kiven mielestä kohtuullistaa.

Uhrien omaisia edustavat asianajajat vastustivat vaatimusta. He, samoin kuin syyttäjä, vaativat, että Johansson tuomitaan syyntakeisena. Jos hänen syyntakeisuutensa kuitenkin katsotaan alentuneen, sen ei omaisten mielestä tule vaikuttaa korvauksiin.

Oikeus käsitteli Johanssonin tunnustamia murhia nyt toista kertaa. Ensimmäinen istunto kesti vain 40 minuuttia, ja tänään selvittiin puolessa tunnissa, mitä voitaneen pitää eräänlaisena murhaoikeudenkäyntien ennätyksenä. Koska Johansson on tunnustanut teot, selvitettävää on hyvin vähän.

Sanailua Lampelan laskusta

Oikeudenkäynnin lopuksi päästiin kuitenkin sanailemaan, kun Heikki Lampela esitti vajaan 3 000 euron laskunsa. Kivi paljoksui laskua.

– Teidän päämiehennekö sen maksaa? Lampela sanoi viitaten Johanssonin ilmeiseen varattomuuteen.

– Hänet velvoitetaan kuitenkin korvaamaan se valtiolle, Kivi sanoi.

Silmin nähden ärtynyt Lampela piti "vanhemman kollegansa" toimintaa "ennenkuulumattomana".

– Itse en toimisi noin, Lampela sanoi.

– Me olemme erilaisia, vastasi Kivi.

Kiven lasku on niin ikään 3 000 euron luokkaa. Syyttäjä vaati, että käräjäoikeus ottaa asianajajapalkkiossa huomioon sen aseman, joka asianajajien päämiehillä on. Tämä tarkoittaa, että syytetyn puolustaminen on työläämpää kuin omaisen etujen ajaminen.

Lampela sanoi joutuneensa valmistautumaan siihen, että jutusta tulisikin monimutkaisempi: hänestä Johansson olisikin oikeudessa saattanut kiistää kaiken.

Puheenjohtaja Helander sekä käräjätuomarit Marko Lepistö ja Jouni Rantanen antavat jutussa kansliatuomion kahden viikon kuluttua.

John Doe
Lovejoy
Viestit: 1636
Liittynyt: Su Helmi 22, 2009 4:28 pm
Paikkakunta: Desert Island

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja John Doe » Pe Marras 06, 2009 11:37 am

Lauri "Late" Johansson tuomittiin kahdesta murhasta - ei lisärangaistusta
Perjantai 6.11.2009 klo 03.38 (päivitetty klo 10.23)

Natural Born Killers -järjestön entinen johtaja Lauri Johansson sai tuomion kahdesta vanhasta murhasta.

Kuva
Uskoon tullut Johansson on tunnustanut vanhat rikoksensa. (VESA KOIVUNEN)

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että Johanssonin aiemmin saama elinkautinen rangaistus on riittävä seuraamus myös nyt syyksi luetuista rikoksista.

Johanssonin tunnustamat henkirikokset tapahtuivat 90-luvulla. Tapaukset olivat pitkään selvittämättöminä, kunnes Johansson kertoi julkisuudessa tulleensa uskoon ja myönsi rikokset.


IL
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009110 ... 4_uu.shtml

No niin,eiköhän tämäkin juttu jouda jo pois selvittämättömät osastolta. 8)
Kuka,mikä ja missä olen...tiedätkö sinä?

mielikki
Matlock
Viestit: 767
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 10:55 pm
Paikkakunta: mars

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja mielikki » Ma Heinä 22, 2013 1:13 am

Ei ole Late tätä murhaa tehnyt.Mitä lie ne Laten uskoon tulot.Niitä on ollut kautta aikain kun halutaan tuomio lyhyemmäksi.On niin nähty tämä.
PS.n murhasi joku muu joka on asiasta huudellutkin,sekosi heti murhan jälkeen.
Tyyppi löytyy NBK,n riveistä.

Muoks:Nämä psykopaatit ovat taitavampia näyttelijöitä kuin näyttelijät yleensä.

JurpÅ
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 208
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 5:08 pm

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja JurpÅ » Ma Heinä 22, 2013 7:42 pm

mielikki kirjoitti:Ei ole Late tätä murhaa tehnyt.Mitä lie ne Laten uskoon tulot.Niitä on ollut kautta aikain kun halutaan tuomio lyhyemmäksi.On niin nähty tämä.
PS.n murhasi joku muu joka on asiasta huudellutkin,sekosi heti murhan jälkeen.
Tyyppi löytyy NBK,n riveistä.

Muoks:Nämä psykopaatit ovat taitavampia näyttelijöitä kuin näyttelijät yleensä.
Kerrohan lisää jos kerran tiedät asiasta enemmänki :!:

osama
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: La Touko 25, 2013 5:25 pm

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja osama » Ma Heinä 22, 2013 9:33 pm

No,nyt ois kyl hyvä saada vähä lisä-infoo,koska tuntuu ihmeelliselt et late ois ottanu jonkun muun teon niskoillee :roll:

kallesanteri
Neuvoja-Jack
Viestit: 297
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 5:11 pm

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja kallesanteri » Ma Heinä 22, 2013 10:39 pm

Jospa Laten ansaintalogiikka menee jotenkin niin, että kun on jo yksi elari menossa, voi siihen samaan pakettiin ottaa muutaman lisää. Ja sit kun nyt on uskossa ja mallivanki, laskenee pääsevänsä ulos sillä n.13-14 istumisella. Ja sillähän lienee jokin hinta jos ottaa jonkun muun kakun omakseen. Paljonkohan se hinta voisi olla, että ei tarvii mennä lusimaan elaria? Jos ny laskee esim. 13 x 25000 (esim. mitä voisi vuodessa tienata) = 325000€. Mut enhän mä mitään tiedä, kunhan pyörittelen aikaisempia postauksia tästä casesta :roll:
Joo, oikeen tuntuu joo, kyllä, hjyvää on.

mielikki
Matlock
Viestit: 767
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 10:55 pm
Paikkakunta: mars

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja mielikki » Ma Heinä 22, 2013 11:37 pm

Tämä on vaikea juttu.Jos Late on oikeesti uskoon tullut,niin on kait aika loogista ottaa toisten teot omalle kontolle.Se on jengistä ulos pääsyn hinta.
Tämän murhan on tehnyt juuri se jannu joka on ollut pidätettynäkin.Nimeä en uskalla laittaa tänne.Late tätä ei ole tehnyt.

overdose
Alibin kestotilaaja
Viestit: 300
Liittynyt: To Tammi 12, 2012 7:23 pm

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja overdose » Ma Heinä 22, 2013 11:39 pm

kallesanteri kirjoitti:Paljonkohan se hinta voisi olla, että ei tarvii mennä lusimaan elaria? Jos ny laskee esim. 13 x 25000 (esim. mitä voisi vuodessa tienata) = 325000€.
Ihan hyvä laskelma. Mutta, jos kyseinen henkilö olisi olemassa niin mistäs sellaiset rahat mahtaisi taikoa esiin. Siihen saa tehdä jonkun verran bisneksiä että tuollainen määrä jäisi puhtaana itselle ja sitä kautta pois annettavaksi.
Jos sellainen henkilö olisi oikeasti olemassa joka tuollaisia rahoja pyörittelee, ja joka luultavasti tässä tapauksessa toimisi lain väärällä puolella, voisi kuvitella että mieleen tulisi että kuinka paljon halvemmaksi tulisi hoitaa Late pois kuvioista. Paulin murhahan on kuitenkin tunnustettu ja istuttu siinä vaiheessa ja Late ainoa joka voisi sanoa ettei sitä oikeasti sitten kuitenkaan tehnytkään.
"Weak men threaten, real men act"
- Varg Vikernes

kallesanteri
Neuvoja-Jack
Viestit: 297
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 5:11 pm

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja kallesanteri » Ti Heinä 23, 2013 12:24 am

Just noin eli kaikilla on pelko perseessä, kuten lienee Pohjois-Korean pomoillakin: kuka surmaa kenet :mrgreen: Ja Caesar ei voinut todeta muuta kuin (Shakespearen näytelmän mukaan), että "sinäkin Brutukseni" :mrgreen:
Joo, oikeen tuntuu joo, kyllä, hjyvää on.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6809
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Pauli Saastamoinen, 1992

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ti Heinä 23, 2013 9:56 am

Sehän on päivänselvä juttu ettei Late ollut silloin yksin kun Pate laitettin kylmäksi ja satama-altaaseen. Mutta kyllä mä uskon että Late mukana oli ja siksi tunnusti murhan.
Kirjoitin joskus aikoinaan just tosta et tekijöitä oli muitakin Laten keikoilla mukana ja ne on niitä Arskoja, Peroja, Masoja joilla on syy laittaa Latekin kylmäksi.
Tää on sellainen maa missä murha ei vanhene koskaan, ei edes silloin vaikka yksi murhaaja olisi siitä elkkarin istunutkin. Jos poliisilla on epäily että asiaan liittyy muitakin niin tutkinta on edelleen hiljaisuudessa päällä, eli juttu ei ole suljettu.
Ja onhan siinä Latellakin bisneksen mahdollisuus, kiristää sen aikaisilta kumppaneilta rahaa.
Jos ei tuu fyrkkaa niin voi kielen kannat herkistyä vanhoista asioista.
Täällä tänään, missä huomenna?

Vastaa Viestiin