Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 1)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Spiidster
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 2:44 am
Paikkakunta: HKI

Viesti Kirjoittaja Spiidster »

On se ollut jo 80-luvulta asti olemassa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mikähän tarkoitus näillä "puun takaa" tulleilla todistajilla ja heidän näkemillään oikeasti on. Joku kissa-hiiri -leikki poliisin kanssa, jossa vihjeitä annetaan ja niistä pääsee perille jos osaa tulkita ne oikein? Kohta on taas yllätystodistaja jonka sanomisista saa selvän jos osaa tulkita vanhaa testamenttia ja tähtikartastoa.

Vai onko jollain asiasta vastuullisella jo hiukkasen huono omatunto ja haluaa pitää asiaa esillä. Vai piruillaanko jossain?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Olin erittäin yllättynyt tuosta eilisestä iltiksen jutusta. Tulee mieleen, että nyt on seinä noussut tutkinnassa pystyyn ja haluttaisiin uusia vihjeitä.

Tuo vihje on hyvin samanlainen kuin aiemmin esitetty ajatus, että Raisa olisi kävellyt jonkun naisen kanssa oliko se nyt Hämeen- vai Koskipuistossa. En näe mitään syytä, että Raisa olisi mennyt jonkun naisen mukaan, paitsi jos nainen olisi sanonut jättäneensä auton Rongankadun parkkialueelle, joka on aseman lähellä sivukadulla. Mutta se taas edellyttäisi, että Raisa on kysellyt kyytiä suurinpiirtein jokaiselta vastaantulijalta... Ei vaikuta uskottavalta. Ennemmin luottaisin autoon pakottamiseen, sillä sellainen tilanne voi syntyä, jos on peukalo pystyssä Hämeenkadulla ja minihame päällä... :?

Sellainen pieni yksityiskohta muuten, että Tampereen pääkatu on tosiaan Hämeenkatu eikä Hämeentie kuten iltiksessä oli.
Okisto
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 5:48 pm

Viesti Kirjoittaja Okisto »

Tuli mieleen vanha opetus omille lapsille:

Jos olet eksynyt, kysy tietä mieluiten äidin näköiseltä henkilöltä.

Vastaavasti, jos teini-ikäinen tyttäreni haluaisi kyydin bileisiin, toivoisin hänen kyselevän mieluiten keski-ikäisiltä naisilta.

Itua?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Okisto kirjoitti:Tuli mieleen vanha opetus omille lapsille:

Jos olet eksynyt, kysy tietä mieluiten äidin näköiseltä henkilöltä.

Vastaavasti, jos teini-ikäinen tyttäreni haluaisi kyydin bileisiin, toivoisin hänen kyselevän mieluiten keski-ikäisiltä naisilta.

Itua?
Ituapa hyvinkin, mutta jos sai kyydin niin miksi kyyditsijä ei ilmoittautunut? Josko hän hukkasi Raisan tai oli osallisena katoamiseen. Ei jostain syystä halua sekaantua juttuun ja Raisa päätyi kuin päätyikin bileisiin. Mutta miksi siellä olleet eivät ole kertoneet mitään? Vaiko jos Raisa tuli bileisiin, mutta kukaan muu ei ehtinyt nähdä kuin...

Ei, en usko. Olisi todennäköisesti soittanut matkalta, että tulossa ollaan. No, tai jos puhelimesta olikin virta loppunut.

Tulleiden vihjeiden perusteella etsitään keski-äkäistä naista jolla on 50-luvun lopun jenkkiauto...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Viesti Kirjoittaja Rezah »

En kyllä usko että Raisa eksynyt olisi Hämeenkadulla. Eri asia sitten jos on olut joku muu hätä?
There are no crimes behind enemy lines
Patricia C. Itämaa
Javier Pena
Viestit: 1864
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa »

Minulla oli silloin aikoinaan selllainen ajatus,entä jos sai joltain kyydin bileisiin ja siellä sitten jonkun kanssa tuli kiistaa tai joku tuli jo ulos vastaan ja..niin eihän välttämättä olisi paljoa silminnäkijöitä ja eihän välttämättä kyyditsijä ole ajatellut ketä heittää johonkin tai ei vain viitsi kertoa.
Tuntuu jokatapauksessa että on kyllä hävinnyt heti siitä paikasta mistä viimeksi nähty,koskapa puhelinkin mennyt kiinni jo 22 jälkeen,toisaalta jos ei halunnut kenenkään kyselevän perään. Jotain seikkailua voittoisan päivän kunniaksi,joka menikin sitten överiksi tms. Ehkä kilpakosija,jotain päihteitä?
Mutta edelleen myös sitä omankädenkautta voisi epäillä myöskin,tämä toki kaikki aivan arvailua.
Totuus on tarua ihmeellisempää
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone »

Patricia C. Itämaa kirjoitti:. Ehkä kilpakosija,jotain päihteitä?
.
Miten tyttö yleensäkin oli liikkeellä noin kevyesti pukeutuneena? Olisiko ollut kuvassa mukana jotain "lämmittävää"? Ja sitten sitä olikin liikaa?
Okisto
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 5:48 pm

Viesti Kirjoittaja Okisto »

En tarkoittanut että olisi eksynyt keskustassa. :roll: Vaan että jos lapsella on joku hätä niin äidiltä näyttävä keski-ikäinen naisihminen on todennäköisesti se turvallisin vaihtoehto jolta pyytää apua, ja näin olen opettanut lapsilleni.
Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

näinköhän tätäkään saadaan koskaan selvitettyä...ei varmaan, hirveätä omaisille..
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

skoone kirjoitti:
Patricia C. Itämaa kirjoitti:. Ehkä kilpakosija,jotain päihteitä?
.
Miten tyttö yleensäkin oli liikkeellä noin kevyesti pukeutuneena? Olisiko ollut kuvassa mukana jotain "lämmittävää"? Ja sitten sitä olikin liikaa?
Luulenpa, ettei Raisan alkuperäisenä tarkoituksena ollut suinkaan jäädä itse etsimään kyytiä, vaan saada kyyti kavereiltaan, jotka sitten menivätkin Seurahuoneelle ja jättivät Raisan kuin nallin kalliolle.
Every ship must sail a world.
Urho

Viesti Kirjoittaja Urho »

Kyllä siitä viimeisestä iltapäivälehden nollajutusta tuli vain mieleen, että ollaanpas sitä hukassa. Joku autoharrastaja tulee 8 vuoden jälkeen kertomaan jutun, johon on ottanut vaikutteita jostain aiemmin lukemastaan eli siitä naisen kanssa kulkemisesta. Eli Raisan tapauksen olosuhteista ei tiedetä yhtään mitään. Surullista.
Urho

Viesti Kirjoittaja Urho »

Cicciolina kirjoitti:
lost kirjoitti:Butista sen verran, että poliisi on selvittänyt, että Butt ei liity millään tavalla Raisan katoamiseen.

Jos Raisa on oikeasti kävellyt jonkun vanhemman naisen kanssa, niin kuka tämä nainen mahtaisi olla? Joku ventovieras, jonka Raisa oli tavannut kaupungilla ja nainen oli kertonut hänelle jostain kuumista bileistä. Hiprakassakin kun yleensä on paljon sosiaalisempi yms.
Jos kuitenkin lähdetään siltä pohjalta, että Raisa tunsi naisen, niin mieleeni tulee ensimmäiseksi joku Raisan harrastukseen, koripalloon, liittyvä henkilö.
Toinen hullu ajatus joka pälkähti mieleeni on, että tuo mysteerinen nainen olisi Raisan oma äiti. Haluan korostaa etten nyt halua syytellä, ketään, mutta jotenkin tuo kuvaus( lyhyet tummat hiukset yms) sopivat jotenkin hyvin pälkähdykseeni. Mutta itse en kyllä semmoista uskoisi. Vielä kun äiti puhui jotenkin niin koskettavasti tuossa kadonneet ohjelmassa :cry:
Itselläni kävi mielessä myös Raisan äiti, syyttelemättä, en tosin vaan uskaltanut ajatustani tänne ensimmäisenä kirjoittaa. Onpas täällä uskaliaita ihmisiä.. :wink:
Onko täällä muuten yhtään tapausta Kadonneet-osiossa, jossa joku ei edes hienovaraisesti vihjaisi äidin tai isän suuntaan. Tässä nimenomaisessa tapauksessa totean suoraan: Hävetkää! :evil:
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

^"sarjamurhaajan" uhrien vanhemmista ei ole ollut puhetta. Eikä Juutilaisen tai sen sairaalassa kadonneen rouvan jutussa. 8)

Kaikkihan näissä jutuissa on vielä avoinna ja nuorten henkilöiden tai lasten ollessa kyseessä, ei voi unohtaa lähimpien ihmistenkään mahdollisuutta.
Mutta itse en oikein usko Raisan vanhemmilla olevan mitään tekemistä asian kanssa. Vaikka olen ns mustaa huumoria asiasta tutussa porukassa joskus heittänytkin.

Jos katoamiseen liittyy henkirikos tai kuolemantuottamus, tekijä voisi olla tuttu tai puolituttukin ihminen.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Tampereen Tyttö kirjoitti:^"sarjamurhaajan" uhrien vanhemmista ei ole ollut puhetta. Eikä Juutilaisen tai sen sairaalassa kadonneen rouvan jutussa. 8)
Periaatehan tällä palstalla on, että yhtään kiveä, eikä sukulaista jätetä kääntämättä 8)

Mutta kyllä se taitaa niin olla ,että tämä juttu jää ikuiseksi mysteerioksi.
Ihmetyttää vaan nämä uudet-
"enhän mä tiennyt, että just mun tiedoillani vois olla jotain merkitystä"-yllätystodistajat ,joita nyt alkaa pullahdella esiin kuin sieniä satehella.
Tosin syksy tulossa, mut kuitenni :roll:
Lukittu