Sannan surma - Mikkeli 2009

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja aniko »

Hmm eli että poliisit olisivat kertoneet kuskille että taksi on heidän tietojensa mukaan seisonut liian kauan surmapaikalla, ja tähän kuski on sepustanut hienon tarinan että miksi näin, mutta ovat jättäneet kertomatta että heillä on kuvamateriaalia todisteena siitä mitä tapahtui? Jotain pitäisi kuitenkin olla joka on riittänyt ensinnäkin pidätykseen todennäköisin syin, sitten tapposyytteeseen, sitten raiskaussyytteeseen, sitten vangitsemisen jatkamiseen, mutta EI kuitenkaan tunnustukseen. Niin olihan tässä vielä se kolmaskin vaihtoehto: kuski voi olla syyllinen tai ei, mutta poliisilla ei ole tarpeeksi aineistoa ja oikeuteen lähdetään oikeasti juuri näin vähillä eväillä :shock:
kongi
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ti Huhti 15, 2008 5:38 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja kongi »

Mutta siitä ilmeisesti ei kellään ole sen enempää kuulotietoutta(=lue huhua), että kyyti olisi tosiaankin tilattu tuonne löytöpaikalle?


Yhden tiedon puolestaan taksikuskista heitän ilmoille, että silloin tapahtumapäivän sunnuntaina hän ilmaantui alkuiltapäivästä suhteellisen lähellä tuota löytöpaikkaa olevaan baariin viettämään aikaa.. Sattumaa vai ei, mutta silloinhan kenties olisi voinut käydä tarkistamassa jotain? Mutta toisaalta se olisi taas typerää toimintaa liikkua seudulla paljastumisen pelossa, mutta alibina ehkä luotettavampaa viettää aikaa jossain lähistöllä "sattumalta", kuka hullu nyt muka rikospaikan läheisyyteen palaisi?

Kylmää... sehän näillä asioilla/huhuilla tuntuu olevan yhtenäistä, että mikään ei oikeen ole kytköksissä toisiinsa :?
Säteri
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: La Loka 03, 2009 4:21 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Säteri »

" mutta ovat jättäneet kertomatta että heillä on kuvamateriaalia todisteena siitä mitä tapahtui?"

kuvamaterialia olisi vain jos kuski olisi painanut hälynappulaa ja miksi olisi kun ei hänellä silloin ollut hätää. Hälytys tehdään yleensä vain silloin kun oma terveys on vaarassa, ei silloin kun itse on mahdollisesti tekemässä jotain laitonta :lol:
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

aniko kirjoitti:Hmm eli että poliisit olisivat kertoneet kuskille että taksi on heidän tietojensa mukaan seisonut liian kauan surmapaikalla, ja tähän kuski on sepustanut hienon tarinan että miksi näin, mutta ovat jättäneet kertomatta että heillä on kuvamateriaalia todisteena siitä mitä tapahtui?
mistä sä nyt ton kuvamateriaalin keksit? eikai se kuski nyt paniikkinappulaa ole painanut..se ei kuvaa itsekseen ja milloin sattuu..
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja aniko »

Meinasin nääs että se olikin Sanna joka olisi keksinyt ko. namiskaa painaa, mutta kuski ei tätä aavista.
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

aniko kirjoitti:Meinasin nääs että se olikin Sanna joka olisi keksinyt ko. namiskaa painaa, mutta kuski ei tätä aavista.
se ei ole siinä kaikkien näppäiltävissä..
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen
pikkusisko
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Loka 07, 2009 9:15 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja pikkusisko »

Tuo läheisessä baarissa istuminen ei epäillyttänyt ketään, koska kuskihan oli kotoisin sieltä ja istunut baarissa jo pienen ikänsä. Vaikka asuikin sillä hetkellä jo muualla. Arvelinkin ettei junaturmassa kuollut ollut Sannan poikaystävä hän on muuttanut jo toiselle paikkakunnalle kuulemma.
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Taksien 'tekniikasta' löytyy hyvä artikkeli Turvallisuus lehdestä jo vuodelta 2004. Ja vaikka artikkeli on vanha, pitää muistaa että tieto ei ole vanhentunutta... tai on, mutta korkeintaan se on tuosta edennyt.
”Suomalainen taksitekniikka on nyt Euroopan ykkönen”
Turvallisuutta ja hyvää palvelua


Kun astahtaa keskieurooppalaisen taksikyydin jälkeen Helsinki-Vantaan lentoasemalla taksiin, siirtyy samalla tekniikan ja palvelun tasossa pari vuosikymmentä eteenpäin. Suomalainen taksi on nyt maailman huippua myös turvallisuudeltaan. Varsinkin pääkaupunkiseudulla, jossa uusin tekniikkasukupolvi on juuri tullut käyttöön.

Kuka muistaa vielä menneiden vuosien ”huutoulan”, jossa naisääni kailotti monotonisesti katuosoitteita ja sitten: ”toinen kutsu”, ”kolmas kutsu”, ja lopuksi ”matkalla”? Maksuksi kelpasi vain käteinen ja kuitti kirjoitettiin käsin kuittivihkoon.

Muistia voi virkistää lentämällä Keski-Eurooppaan, jossa taksiula huutelee osoitteita, kyyti maksetaan edelleen käteisellä, ja kuittivihko kaivetaan hansikaslokerosta esiin, kun oikein kauniisti pyytää.

Sijainti näkyy turvallisesti karttanäytöstä

Suomessa on parhaillaan käyttöönottovaiheessa useampiakin erilaisia taksijärjestelmiä eri paikkakunnilla. Hyvä niin, sillä järjestelmätoimittajien välinen kilpailu pitää alan virkeänä ja vauhdittaa kehitystä.

Järein järjestelmä on Helsingin Taksi-Data Oy:llä, joka palvelee lähes 1 400 autoa.

”Tarvittiin raskas ammattilaislaitteisto, sillä sen pitää hallita yli kymmenentuhatta taksikeikkaa päivässä”, kertoo Helsingin Taksi-Datan hallituksen puheenjohtaja Eero Keinänen.

”Käyttöömme soveltuvia järjestelmiä oli maailmalla tarjolla viisi, joista jatkoon valikoitui kaksi. Järjestelmän toimittajaksi valittiin vuosi sitten tiukan valintaprosessin jälkeen kanadalainen Digital Dispatch System. Lopulliseen valintaan vaikuttivat tekniikan lisäksi myös järjestelmän toimittajan palvelukyky ja palveluasenne”, Keinänen kertoo.
Helsingin ympäristökuntien Lähitaksin järjestelmän on toimittanut ruotsalaiseen KGK-ryhmään kuuluva Semel, ja siinä on tuhatkunta autoa. Uutta tekniikkaa voi kuitenkin soveltaa pienissäkin taksiyhteisöissä, kuten esimerkiksi Vihdin kunnan 25 taksissa. Tämän, pienemmillekin taksiyhteisöille sopivan järjestelmän on toimittanut vantaalainen Voxpoint.

Yhteistä eri järjestelmille on GPS-satelliittipaikannus ja monitoiminen näyttöruutu taksin kojelaudassa. Auton näyttöruudun monivärisestä kartasta näkyy tarkasti taksin senhetkinen sijainti ja haluttu määränpää. Sijainti näkyy, olipa auto keikalla missä tahansa Suomessa. Helsingin ympäristökuntien Lähitaksin autoissa näyttö lisäksi opastaa kuljettajaa ajamaan lyhintä reittiä suoraan ja kääntymään tarpeen mukaan.

Lisäksi kunkin taksin tarkka sijainti näkyy myös taksikeskuksen henkilökunnan näyttöruuduissa. Yksikään auto ei joudu hetkeksikään tielle tietymättömälle, olipa se missä päin Suomea tahansa. Se on tärkeätä erityisesti hätätilanteissa.

Pääkaupunkiseudun taksijärjestelmissä on myös interlink-niminen hienous. Se tarkoittaa, että jos esimerkiksi kaikki Helsingin taksit ovat tietyllä ilmansuunnalla varattuja, tilauspuhelu hyppääkin automaattisesti naapurikaupungin järjestelmään. Olisikohan vapaita Espoon tai Vantaan autoja liikkeellä siellä päin? Ja päinvastoin. Aamuöinen taksin odottaja lumisateessa pikkukengissä pikkujoulun jälkeen saattaa alkaa arvostaa interlinkiä aika lailla.

Tilauspuhelu suoraan oikealle kuljettajalle

Uusi puhelintekniikka ohjaa tilauspuhelun taksitolpan sijasta suoraan lähtövuorossa olevaan tai lähtövuoroon tulevaan taksiin. Tämä on mahdollista, koska järjestelmä tietää taksin tarkan sijainnin, ja osaa yhdistää puhelun oikeaan autoon. Taksikeskuksen puheluruuhka – pelkästään Helsingissä neljä miljoonaa puhelua vuodessa – helpottuu, ja samalla asiakaspalvelu nopeutuu ja turvallisuuskin paranee. Kuljettaja voi näet keskustella suoraan asiakkaan kanssa. Silloin selviää aivan tarkka osoite, mahdollinen poikkeuksellinen ajoreitti paikalle, ja vaikkapa se että synnytyslaitokselle olisi kiire.

Taksin tilaaminen käy myös kännykän tekstiviestillä. Ensimmäisessä vastausviestissä järjestelmä kertoo heti tilauksen vastaanotetuksi ja kiittää tilauksesta. Toisessa vastausviestissä lukee ”Taksinne numero on sejase” tai että ”Alueella on ruuhkaa, tilatkaa myöhemmin uudestaan”.

Hymyilkää, teitä digikuvataan!

Eniten keskustelua ja jopa yksityisyyden menettämisen pelkoa herättänyt taksitekniikan uudistus on turvakamera. Se kuvaa jokaisen taksimatkustajan heti matkan alussa. Valvontakamera on vakiovarusteena vasta Helsingin takseissa, mutta valmius kameran käyttöönottoon on muissakin järjestelmissä.

”Kun asiakas tulee taksiin, kamera ottaa kaikista matkustajista digitaalisen laajakulmakuvan. Se taltioituu autossa olevalle muistikortille. Kun asiakas on palveltu kyydin loppuun asti normaalisti, ja maksu hoidettu, kuvaa ei säilytetä. Kuva häviää muistista, kun seuraavan asiakkaan kuva tallentuu edellisen kuvatiedoston päälle”, Eero Keinänen selittää.

”On korostettava, että kuljettaja ei missään tilanteessa pääse valvontakameran kuvaan käsiksi. Kuvaa ei saa katsella edes poliisi, paitsi siinä äärimmäisen harvinaisessa tilanteessa, että kuljettajaan on kohdistunut turvallisuusuhka, ja kuljettaja on lähettänyt taksikeskukseen hätäkoodin”, Keinänen painottaa.

”Turvakamera on taksissa vain ja ainoastaan kuljettajan henkilökohtaisen turvallisuuden takaamiseksi, ja sen käyttö perustuu poliisin suorittamaan kuvan jälkikäteiseen tarkistukseen. Poliisi saa katsoa vain sen asiakkaan kuvaa, joka aiheutti uhkatilanteen kuljettajalle. Kuvia saa luovuttaa poliisille siis vain rikosilmoituksen yhteydessä”, Eero Keinänen tähdentää.

Kameran muita kuvia ei siis poliisikaan saa katsella, eikä käyttää edes muun rikoksen tutkintaan. Maallikosta saattaa tuntua oudolta, että jokaisen turvakameran muistikortilla oleva viimeksi kuljetetun asiakkaan kuvatiedosto muodostaa lain mukaan henkilörekisterin. Kaikista kameralla varustetuista Helsingin takseista löytyy siksi lain vaatima rekisteriseloste.

Taksiasiakkaan yksityisyys ei siis näytä olevan uhattuna.

Jos uhataan, alkaa tapahtua

Eero Keinänen kertoo mitä tapahtuisi, jos matkustaja uhkaisi taksin kuljettajaa:
”Kuljettaja painaa autoon piilotettua hätänappia. Samalla hetkellä auto lähettää turvakameran ottaman kuvan GPRS-verkon kautta taksikeskuksen palvelintietokoneelle turvaan. Näin ei laitteita rikkomalla eikä edes autoa tuhoamalla voi hävittää kuvaa.”
”Samalla aukeaa täysi ääniyhteys autosta keskukseen, joten jokainen autossa lausuttu sana kuullaan. Taksikeskus alkaa samalla seurata auton sijaintia kartalla ja hälyttää poliisin”, Keinänen kertoo.
Eikä siinä kaikki. Samalla saavat haluttaessa hälytyksen myös kaikki tietyn matkan päässä – esimerkiksi kilometrin säteellä – hätäkoodin lähettäneestä taksista sillä hetkellä sijaitsevat taksikollegat. Heidän kojelautanäyttöönsä ilmestyy samalla kartalle oma sijainti ja uhatun kollegan kunkin hetkinen sijainti.

Taksikeskuksen henkilökunnan on varmaankin huikeata seurata työasemansa elektroniselta kartalta, kun joukko takseja alkaa säteittäin lähestyä uhattua työtoveriaan. Kenties taksiryöstöä yrittävän sopisi toivoa, että poliisi ennättäisi ensin paikalle.

Kortilla maksaminen lisää turvallisuutta

Toisin kuin muualla maailmassa, suomalainen taksikyyti maksetaan jo nykyäänkin enimmäkseen kortilla. Nyt takseissa alkaa kelvata myös pankkien Visa Electron -kortti, jonka tilin saldo tarkistetaan tosiaikaisesti pankista GPRS-yhteydellä jokaisen maksun yhteydessä. Kun jopa luottotietonsa menettänytkin voi maksaa kortilla, taksin käteiskassa hupenee entisestään.

Luottokorttien lisäksi Suomessa on käytössä lukuisa määrä värikkäitä eri taksiyhteisöjen liikkeelle laskemia maksukortteja. Sellaisia käyttävät kuljetuksissaan paitsi yritykset, myös kuntien sosiaalitoimi esimerkiksi vanhusten ja vammaisten kuljetuksissa. Näin käteistä rahaa eivät käytä kyydin maksuun edes kaikki nekään, jotka vierastavat luottokortteja.

Sen tietäminen, että taksista ei saa ryöstössä juuri lainkaan rahaa, vähentää taatusti ryöstön yrityksiäkin. Samasta syystähän pankkiryöstötkin loppuivat Suomessa muutamassa vuodessa lähes kokonaan.

Suomalainen taksijärjestelmä Euroopan ykkönen

Helsingin Taksi-Datan Eero Keinänen kertoo, että tällaisen taksijärjestelmän tehollinen käyttöikä on noin kuudesta kahdeksaan vuotta. Sitten on uuden tekniikkasukupolven aika.

”Meidän järjestelmämme on nyt ykkönen Euroopassa”, Eero Keinänen kehaisee kaiken kaikkiaan neljä miljoonaa euroa maksaneesta systeemistään.

”Sama tekniikka on tulossa Helsingin lisäksi myös Tukholmaan, Kööpenhaminaan ja Pariisiin. Sielläkin taksiyhtiöt ovat usean tuhannen auton yhtiöitä.”


Kuvatekstit

Lähitaksin näyttö opastaa äänellä ja nuolilla, mihin ajetaan ja mistä käännytään. Helsingin lähikuntien Lähitaksi on turvakameroihin nähden vielä odottavalla kannalla.

Vantaalaisen Voxpointin taksijärjestelmä sopii pienillekin taksiyhteisöille, kuten Vihdin 25 autolle. Näyttönä on kämmentietokone, jossa satelliittipaikannus näyttää määränpään ja auton kartalla. Tilauspuheluihin vastataan valvomossa Varkaudessa, jossa on opiskeltu myös Vihdin ravintoloiden, terveyskeskusten ja muiden avainkohteiden sijainti siinä kuin Joensuun, Nilsiän ja Varkaudenkin.

Helsingin Taksi-Datan hallituksen puheenjohtaja Eero Keinänen ja taksin monitoiminen kosketusnäyttö. Helsingin tuhannet taksikuskit saavat luokkahuoneessa koulutuksen järjestelmän käyttöön.

Helsingin taksien askeettinen mutta ammattimaisen näköinen turvakamera tallentaa laajakulmaoptiikallaan vain viimeisimmän asiakkaan kuvat ja tuhoaa edelliset. Kuvia ei saa nähdä edes poliisi ilman rikosilmoitusta.
http://www.aikakaus.fi/al_koulussa/arti ... niikka.htm
"Yöperho on koteloitunut"
otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja otus »

Täytyy sanoa, että melkonen "persereikä" tämä taksivesseli.. vittu mikä raukka paska..vittu että vituttaa.
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Clyde »

Iltalehti kirjoitti:Kihlakunnansyyttäjä vaatii 23-vuotiaalle taksinkuljettajalle vähintään 13 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta 28-vuotiaan mikkeliläisen Sannan törkeästä raiskauksesta ja taposta.
Vaihtoehtoiset syytteet ovat törkeä raiskauksen yritys tai seksuaalinen hyväksikäyttö ja hautarauhan rikkominen. Surmatun naisen omaiset vaativat tuomiota murhasta. Syytetty kiisti törkeän raiskauksen ja tapon, mutta myönsi raiskauksen ja törkeän kuolemantuottamuksen.

Katosi ravintolaillan jälkeen
28-vuotias Sanna katosi Mikkelin keskustassa vietetyn ravintolaillan jälkeen syyskuun viimeisessä viikonvaihteessa. Poliisi löysi Sannan ruumiin runsas vuorokausi henkirikoksen jälkeen Mikkelin Launialasta, Salosaarentien parkkipaikan läheisyydestä, noin 5 kilometrin päästä keskustasta. Varsin pian surman jälkeen pidätettiin ja vangittiin Sannaa kyydinnyt 23-vuotias mikkeliläinen taksikuski.

Sannan ohella hänen kyydissään oli ollut kohtalokkaana surmayönä samaan aikaan Sannan kanssa myös taksikuskin oma puoliso ja pienen lapsen äiti sekä muita henkilöitä. Taksin kaikki muut matkustajat jäivät kuitenkin kyydistä ennen kuin surmasta epäilty 23-vuotias mies ja surmattu Sanna, 28 päätyivät aamuyöllä kaksin Salosaarentien parkkipaikalle. Oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa selvisi myöhemmin, että Sanna oli ennen surmaamista myös raiskattu.

Kamera paljastaa
Maanantaina oikeudessa kävi myös ilmi, että taksissa ollut turvakamera on tallentanut matkan aikaiset tapahtumat. Kamera on ottanut yhden mustavalkoisen kuvan kolmen minuutin välein.
Sanna surmattiin kuristamalla.
Etelä-Savon poliisilaitoksen rikoskomisario Pekka Jäntin mukaan poliisitutkimuksissa Sannan surmatyön motiivi ei varmasti selvinnyt. Muista surmayön tapahtumista syytteen saanut taksikuski sen sijaan on poliisikuulusteluissa kertonut varsin johdonmukaisesti.

Mielentilatutkimukseen
Mikkelin käräjäoikeus passitti 23-vuotiaan taksimiehen mielentilatutkimukseen maanantaina käsittelyyn tulleessa taksisurmajutussa. Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 13 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta 28-vuotiaan mikkeliläisnaisen törkeästä raiskauksesta ja taposta.

Jutun oikeuskäsittely jatkuu noin puolen vuoden kuluttua, kun mielentilalausunnot ovat valmistuneet.
Nanika ga tooku matteiru to
HarrietM
Roger Murtaugh
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja HarrietM »

En usein ymmärrä millä perusteella Suomessa meilkein jokainen väkivaltarikokseen syyllistynyt/epäilty lähetetään mielentilatutkimukseen.
Naurettava hyyssämistä, varmaan todetaan vielä 'aleentuneesti' syyntakeiseksi :roll:


Sannan surma: Turvakameran kuvat surmasta saivat omaiset itkemään oikeudessa


Mikkelin taksisurmajutun käsittely alkoi tänään Mikkelin käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii 23-vuotiaalle taksinkuljettajalle 13 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpää vaati miehelle rangaistusta ensisijaisesti taposta ja törkeästä raiskauksesta.

Oikeudessa kuultujen lausuntojen ja todistusaineiston jälkeen syyttäjä vaihtoi ensisijaiseksi syytteeksi tapon, törkeän raskauksen yrityksen ja hautarauhan rikkomisen.

Jälkimmäinen syytekohta liittyy näkemykseen, että seksuaalinen kanssakäyminen tapahtui kuoleman jälkeen eikä ennen sitä.

Uhrin omaiset vaativat rangaistusta murhasta.

- Tämä on niin pöyristyttävän törkeä teko, että murhan tunnusmerkistö täyttyy, uhrin omaisten asianajaja Antti Suhonen huomautti.

28-vuotias Sanna surmattiin haastehakemuksen mukaan taksissa käsin kuristamalla.

Uhri oli syyttäjän mukaan puolustuskyvytön.

Syytetty: Ei ollut
tarkoitus tappaa


Syytetty ei peitellyt kasvojaan istunnon alkaessa. Aran oloinen ja pienikokoinen mies istui eleettömästi paikallaan.

Taksikuski kiisti tapon ja törkeän raiskauksen, mutta myönsi raiskauksen ja törkeän kuolemantuottamuksen. Vaihtoehtoisista syytekohdista hän kiisti hautarauhan rikkomisen.

Mies kertoi tapahtumista kylmäverisen yksityiskohtaisesti. Syytetty väitti, ettei hänen tarkoituksenaan ollut tappaa.

Syytetty kertoi saaneensa ajatuksen ryhtyä uhrin kanssa seksuaaliseen kanssakäymiseen, kun tämä nukkui takapenkillä. Uhri havahtui kesken taksikuskin lähentelyn, minkä jälkeen mies alkoi kuristaa naista.

Oikeudessa näytettiin taksista sisäkamerakuvia , joista syytetyn toiminta paljastuu karmaisevalla tavalla. Omaiset murtuivat itkuun joutuessaan katsomaan järkyttävää kuvamateriaalia.

Syytetty taksikuski kertoi oikeudessa, ettei hän tiennyt taksin sisällä olleesta kamerasta.

Mies väitti olleensa tietämätön, että uhri menehtyi. Hän jätti naisen levikkeelle ja pakeni paikalta.

- Ajattelin, että sitten kun hän herää, hän soittaa varmaan sitten apua - kyydin, mies selitti.

Syyttäjä ihmetteli, voiko syytetty vakavissaan olla tätä mieltä.

Uhrin isä: Osa
minustakin kuoli


Uhrin perhe saapui seuraamaan käräjiä paikan päälle. Oikeudenkäynnin alkaessa uhrin äiti pidätteli kyyneleitä salin eturivissä vain viiden metrin päässä syytetystä.

Oikeus kuuli uhrin omaisia, joiden raskas tehtävä oli kuvailla suhdettaan Sannaan korvausperusteiden taustoittamiseksi.

- Sannan poismenon jälkeen tuntui, että osa minustakin kuoli, uhrin isä nieleskeli oikeudessa.

Avovaimo lähetteli yöllä
vihaisia tekstiviestejä


Iltapäivällä oikeus kuuli yhtenä todistajana syytetyn taksikuskin avopuolisoa, joka oli surmayönä taksissa matkustajana kahden tuttavansa kanssa.

Noin 20-vuotias nainen kertoi olleensa humalassa ja miehelleen mustasukkainen hänelle tuntemattomasta Sannasta, vaikka kukaan taksissa olleista ei tätä tuntenut.

Mustasukkaisuudesta kehkeytyi riita naisen ja syytetyn välille. Oikeudessa nainen korosti ettei hänellä ollut perusteita käytökselleen.

- Se johtui vain siitä, että hän on kerran pettänyt minua, nainen sanoi.

Jäätyään taksista nainen lähetti mielelleen muutaman vihaisen tekstiviestin ja meni nukkumaan. Samoihin aikoihin syytetty surmasi Sannan kaupungin laitamilla taksissaan.

Asianajaja:
Järjetön teko


Artenomin koulutuksen saanut Sanna joutui henkirikoksen uhriksi syyskuun lopussa Mikkelissä. Lahjakas muotoilija oli palaamassa kotiinsa Mikkelin keskustassa sijaitsevasta ravintolasta. Hänet löydettiin myöhemmin kuolleena Salonsaarentien varrelta.

Surman syy on arvoitus. Epäillyllä ja uhrilla tai tämän lähipiirillä ei ollut yhteyttä. Poliisi on aiemmin todennut, että motiivi ei välttämättä selviä koskaan.

Myös uhrin omaisten asianajaja oli ymmällään motiivista.

- Tämä on ollut täysin järjetön teko, asianajaja Antti Suhonen sanoi ennen oikeudenkäyntiä.

Esitutkinnassa on ollut useita käänteitä. Lokakuun alkupuolella IS kertoi, että epäilty taksikuski oli alkuvaiheessa käynyt poliisin kuultavana Sannan katoamisen silminnäkijänä. Tuolloin kuolemaa ei vielä tutkittu henkirikoksena.

- Hänet haettiin jatkokuulusteluihin myöhemmin, kun tuli ilmi lisätietoja, joiden perusteella häntä alettiin epäillä, kertoi tutkinnanjohtaja Pekka Jäntti tuolloin.

Tapauksessa ei aluksi epäilty rikosta, mutta sen mahdollisuutta ei myöskään suljettu pois. Sittemmin poliisi alkoi tutkia kuolemaa tappona. Myöhemmin tutkinnassa lisättiin toiseksi rikosnimikkeeksi raiskaus.

Mies ei esitutkinnassa myöntänyt syyllistyneensä niihin rikoksiin, joista häntä epäiltiin.

Syytetty mielentilatutkimukseen

Oikeus passitti syytetyn mielentilatutkimukseen, mikä tarkoittaa että jutussa saadaan tuomio myöhemmin, mahdollisesti vasta kesällä 2010.

Käsittely päättyi puoli neljältä iltapäivällä kestettyään viisi ja puoli tuntia.
Kalle Pirhonen

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1828707
That's a crock!
HarrietM
Roger Murtaugh
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja HarrietM »

Surmatun Sannan kohtalokas taksimatka: Näin kaikki tapahtui
Uhri oli jo noussut pois taksista ennen surmaa, mutta palannut takaisin
22.12.2009

Ravintolassa juhlimassa ollut Sanna astui väärään taksiin Mikkelin keskustassa varhain syyskuisena lauantaiaamuna. Taksi oli tullut Mikkelin torille hakemaan 23-vuotiaan kuljettajan silloista avovaimoa ja kahta pariskunnan tuttavamiestä.

Muiden kyydissä olleiden mukaan vahvassa humalassa ollut Sanna änkesi yllättäen kyytiin, kun taksi oli jo lähdössä.

Kuljettaja ajoi seurueen omaan kotiinsa. Hänen avovaimonsa ja miehet nousivat ulos autosta ja jäivät ulos tupakalle.

- Nainen (Sanna) jäi vielä autoon. Hetken päästä hän nousikin autosta, jolloin jututin häntä vähän. Nainen kertoi olevansa menossa kotiin, jolloin sanoin, ettei kannata lähteä kävelemään, koska on niin pitkä matka. Kehotin häntä menemään takaisin taksiin, että pääsee kotiin, avopuoliso kertoi poliisille myöhemmin.

Sanna nousi takaisin taksin kyytiin - kohtalokkain seurauksin. Hän nukahti taksin takapenkille ja havahtui vasta, kun kuski lähenteli häntä.

Oikeudessa kuski kertoi Sannan alkaneen huutaa ja potkia, jolloin mies oli tarttunut naista kurkusta ja kuristanut hänet hiljaiseksi. Sen jälkeen kuski raiskasi uhrinsa.

Kuski kertoi oikeudessa, että ajatus seksistä tuntemattoman asiakkaan kanssa syntyi ajomatkan aikana.

Kuljettaja väitti oikeudessa luulleensa, että nainen oli kuristamisen jälkeen vain tajuton eikä kuollut. Syyttäjä ihmetteli, voiko mies olla tosissaan.

Raiskauksen jälkeen taksikuski hylkäsi elottoman Sannan ruumiin tienvarren heinikkoon ja palasi muina miehinä töihin, ajamaan vuoronsa loppuun.


Taksinkuljettaja ei tiennyt, että hänen isänsä omistamassa taksissa oli turvakamera, joka tallensi tapahtumat. Järkyttävät kuvat näytettiin maanantaina Mikkelin käräjäoikeudessa, mikä sai uhrin omaiset purskahtamaan itkuun

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... lk_is_ko_1

Kuva
Sannan surmasta epäillylle taksikuskille (vas.) vaaditaan rangaistusta ensisijaisesti taposta ja törkeästä raiskauksesta
That's a crock!
neitix
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: La Elo 11, 2007 11:53 pm
Paikkakunta: =)

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja neitix »

Kauheen järkyttävä ja surullinen tapaus :( Eipä tainnu taksikuskin isä kameroita hankkiessaan osata aavistaakaan, mitä sieltä vielä joutuu katsomaan. Mä en oikein edes löydä sanoja, niin käsittämätöntä jotenkin, että joku ihminen työaikana palveluammatissa syyllistyy tollaseen tekoon ja vielä jatkaa töitään ihan normaalisti kuin ei mitään. Ja kuollutta panee eikä muka tajua, että kuristamisesta kuolee. Hei oikeesti! =S Paljon paljon voimia omaisille.
härkä
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: Ke Syys 17, 2008 6:34 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja härkä »

Tiistain Länsi-Savo lehden printti-versiossa on kartta , jossa on taksin kulkeman matkan " pysäkit " merkittynä.
Tätä ei ole nettiversoissa kerrottu.
Taksi on ensin mennyt Laajaharjun kaupunginosaan. Sieltä jatkanut Parkkilan kylään , noin 20 km Mikkelistä Imatran, Anttolan suuntaan. Edelleen takaisin kaupunkiin ja Peitsarin kaupunginosaan , missä ilmeisesti viimeinen miesasiakas oli jäänyt pois. Vasta tämän jälkeen taksi oli suunnannut paikkaan , jossa tuo julma teko tapahtui.

Hämmentää vielä se seikka , miksei , vaikka oli noinkin selvä näyttö taksikuskin syyllisyydestä , kerrottu tarkemmin " suurelle yleisölle " ???
Tapaus herätti näin turhia spekulaatioita ja närää aivan suotta. Itsekin lankesin tähän " ansaan ".
Hyvä kun juttu on nyt selkeästi ratkennut.

T
Härkä
piupali
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:09 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja piupali »

neitix kirjoitti:Eipä tainnu taksikuskin isä kameroita hankkiessaan osata aavistaakaan, mitä sieltä vielä joutuu katsomaan.
Pakko oikaista. Ei ajanut isänsä taksia vaan isäntänsä. Lieneekö kirjotusvirhe ollu tossa lehden jutussa tai sitten toimittaja on ihan pihalla. Ja tämä tieto siis faktaa.
Vastaa Viestiin