Asemies linnoittautui palavaan taloon Karjaalla

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Asemies linnoittautui palavaan taloon Karjaalla

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Asemies linnoittautuneena palavassa omakotitalossa Karjaalla

18.11.2009 23:02 | Päivitetty: 18.11.2009 23:18

HS–STT

Aseen kanssa palokuntaa vastaan tullut mies esti Karjaalla sammuttajien työn keskiviikkoiltana kello 22:n jälkeen. Palon sammuttamisen alkaminen viivästyi uhkailun vuoksi noin 15 minuutilla.

Vasta, kun palopaikalle saapuivat myös poliisit, palokunta pääsi töihin. Sammutus on meneillään.

Asemies katosi poliisin tultua, ja hänen pelätään linnoittautuneen palavaan omakotitaloon.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko talossa myös muita ihmisiä.

"Ketään ei olla vielä löydetty. Rakennus palaa varmaankin niin pahoin, että myös mahdollisista muista uhreista saadaan tietoa kenties vasta aamulla, päivystävä päällikkö Jarkko Häyrinen sanoi kello yhdentoista jälkeen illalla.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta ja lähialueelta taloa on sammuttamassa useita yksiköitä.

Sammutustyötä on Ilta-Sanomien mukaan turvaamassa useita poliisipartioita Espoosta asti.

Sammutustöiden arvioidaan jatkuvaan pitkälle yöhön saakka.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Asem ... 90?ref=rss

otsikkoa muokattu
t:mode
"Yöperho on koteloitunut"
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Re: (K) Asemies linnoittautuneena palavassa talossa Karjaalla

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Mies löytyikin hengissä.
Palokuntaa ilmeisesti aseella uhannut henkilö viivästytti omakotitalopalon sammutusta Karjaalla.

Pelastuslaitos saapui Mustikkakadulla sijaitsevaan omakotitaloon illalla ennen kello yhtätoista. Pelastustyöt viivästyivät tämänhetkisen arvion mukaan vartin verran, koska palokuntaa vastassa ollut henkilö uhkasi tulijoita aseella.

Asemiehen luultiin jääneen palaneen rakennuksen sisällä. Hänet on kuitenkin löydetty hengissä, ja hän on poliisin huostassa. Toistaiseksi ei tiedetä, onko rakennuksessa muita henkilöitä. Tilanne palopaikalla on sekava.

Päivystävä päällikkö Jarkko Häyrinen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksesta ei halua kommentoida, millaisessa kunnossa uhkailija otettiin talteen. Hän ei myöskään pysty arvioimaan, millainen ase oli kyseessä.

Häyrinen kertoi ennen puolta kahtatoista, että palo ei ole vielä täysin hallinnassa. Sammutus jatkunee äpitkälle yöhön ja jälkityöt aamuun asti. Paikalla on muun muassa neljä sammutusyksikköä ja kaksi tikasautoa.

Häyrisen mukaan omakotitalo tulee olemaan palon jäljiltä purkukunnossa.

(MTV3
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /11/999745
"Yöperho on koteloitunut"
John Doe
Christopher Lorenzo
Viestit: 1595
Liittynyt: Su Helmi 22, 2009 4:28 pm
Paikkakunta: Desert Island

Re: (K) Asemies linnoittautuneena palavassa talossa Karjaalla

Viesti Kirjoittaja John Doe »

Tulipalo syttyi Mustikkakadulla sijaitsevassa kaksikerroksisessa omakotitalossa.Ilta-Sanomien mukaan poliisi otti aseella uhanneen miehen kiinni myöhään illalla. Sen sijaan miehen naisystävän uskotaan jääneen palavaan taloon. Lehden mukaan hänen henkiinjäämisensä on epävarmaa.

Näin sanoo Iltalehti:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009111 ... 5_uu.shtml
Kuka,mikä ja missä olen...tiedätkö sinä?
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: (K) Asemies linnoittautuneena palavassa talossa Karjaalla

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Kukahan sen palohälytyksen teki?

Kummasti tulee enemmän tai vähemmän mieleen, että siellä on ollut jotain riitaa, naisystävä otettu hengiltä suutuspäissään ja talo sitten tuikattu tuleen. Tuo viivyttely johtui ihan siitä taas sitten, että talo kerkeää kunnolla roihahtaa tuleen ja jäljet ruumiissa eivät näy - tai niin ehkä on uskottu, humalassa tai huumepäissään.

Toinen mahdollisuus on, että talossa on ollut jotain, tai itse talo on ollut se kohde, jonka naisystävä on kenties omistanut. Riidan tai jonkun muun ärsytyskynnyksen napsahtamisen myötä on taas talo tuikattu tuleen ja palokuntaa estetty pääsemästä taloon niin, että varmasti se jokin tai talo palaa maan tasalle ja "kosto" on suoritettu.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

SharQ
Hetty Wainthropp
Viestit: 454
Liittynyt: Su Heinä 26, 2009 7:11 pm

Re: (K) Asemies linnoittautuneena palavassa talossa Karjaalla

Viesti Kirjoittaja SharQ »

Karjaan palon jäljiltä ei löytynytkään asetta
Keskiviikko 18.11.2009 klo 22.53 (päivitetty 19.11.2009 klo 12.07)

Karjaalla omakotitalopaloa sammuttamaan saapuneet palomiehet luulivat nähneensä aseen heitä vastassa olleen miehen kädessä.

Raaseporin kaupungissa Karjaalla eilisiltana sattuneen omituisen palon jäljiltä ei ole löytynyt asetta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Mustikkakadulle hieman ennen kello 22:ta. Palokunta joutui kuitenkin perääntymään, kun palopaikalla olleen miehen uskottiin uhanneen pelastushenkilöstöä aseella.

Sammutuksen aloittaminen viivästyi 15 minuuttia. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Halko tai harja?

Tapausta tutkiva vanhempi rikoskonstaapeli Matti Kuronen kertoo, ettei teknisessä tutkinnassa paikalta ole löytynyt minkäänlaista asetta. Tämän ja todistajan alustavan kuulemisen perusteella Kuronen arvioi, ettei mitään asetta ole ollutkaan.

- Onko kyseessä sitten ollut halko tai harja, tällaisia sanoja on tullut keskustelussa esiin. Mitään varmaa tietoa ei kuitenkaan ole. Minkäänlaista selvyyttä ei ole Kurosen mukaan siitäkään, miten mahdollinen uhkaus olisi tehty.

Mies on edelleen kiinniotettuna tuhotyöstä epäiltynä. Rikosnimike johtuu siitä, että joidenkin ensitietojen perusteella omakotitalossa vuokralla asuneen miehen uskottiin sytyttäneen palon. Tästäkään Kuronen ei ole saanut todisteita alustavassa kuulemisessa.

- En osaa sanoa, miksi asukas häiritsi pelastustöitä. Perääntymisen takia menetimme 15 minuuttia. Talo on palon jäljiltä hyvin heikossa kunnossa, päivystävä palopäällikkö Jarkko Häyrinen kertoi myöhään keskiviikkoiltana Iltalehdelle.

Palomiehiä uhkaillut mies ja hänen seurassaan ollut henkilö otettiin kiinni palopaikalta. Heistä toinen oli poliisin hoivissa vielä aamuyöllä.

Ei henkilövahinkoja
Viranomaisten mukaan talosta pelastetut olivat sekavassa tilassa, joten heiltä ei saatu täysin varmaa tietoa siitä kuinka monta ihmistä talossa oli. Aluksi uhkailijan pelättiin jääneen liekkeihin, myöhemmin hänen naisystävänsä arveltiin jääneen taloon.

Rakennus päästiin tutkimaan kunnolla sisäpuolelta vasta aamuyöllä. Samalla selvisi, että henkilövahingoilta oli vältytty.

Talo saatiin sammutettua myöhään illalla. Jälkisammutustyöt ja jälkivartiointi jatkuvat torstaiaamuun asti. Pelastuslaitoksen mukaan rakennus tuhoutui purkukuntoon.

Torstaina tutkimuksiaan jatkaa poliisin tekninen tutkinta ja palolaitoksen palontutkinta.

IL-STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009111 ... 5_uu.shtml
-Huominen on haaveita, tämä päivä realismia ja eilinen... no, se meni jo...-
Slaim
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Kesä 09, 2008 10:20 pm

Re: (K) Asemies linnoittautuneena palavassa talossa Karjaalla

Viesti Kirjoittaja Slaim »

kuulemani perusteella tällä tekijällä ja naisella oli riitaa, ja ajettiin siitä talon ohi varmaankin 10 minuuttia ennen palon alkua ja ihmeteltii sit kaverin kanssa et miks tossa tiellä just talon kohalla on rikkoutunu viina pullo. sit noin 10 minuutin päästä oltii tulos talon ohi uudestaan, mutta tiellä vastassa palomiehet ja kysyttii et mikäs tääl on meneillää ku ei saa ajaa enää läpi, mukamas huoneisto palo vaan, koko taloha siin kyllä ihan paskaks palo. kirveellä tää jätkä siel oli riehunu ja faija oli hakenu naisen pois, ukko yritti tulla perään ehkä jopa faijalle asti (talojen välillä joku 200m) mutta lähti kotiaan ja sitte poltti talonsa suutuspäissään (kait aikasempiaki tuhopolttoja) sekopäähä toi jätkä oli mutta en mä uskonu et se noin sekasin on sentään. et siin vähä selvennystä jos joku mietti!
Vastaa Viestiin