Espoon Sellon murhat 2009

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Katsokaa vielä sivulta 22 Mike Mannerin laittama Sulo Aittoniemen eriävä mielipide tähän poikkeuslakiin - ei hänkä tuolloin ymmärtänyt moisen lain tarvetta.
Alethes doksa meta logu
Zukuluku
Frank Drebin
Viestit: 390
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 12:21 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja Zukuluku »

Sirpa kirjoitti:"Shkupolli tuli Suomeen 1992. Silloin Suomessa säädettiin poikkeuslaki, jonka turvin Jugoslavian sotaa paenneita pääsi Suomeen.

Tätä täytyy korjata. Shkupolli tuli Suomeen lehtitietojen perusteella vuonna 1990. Lähde esimerkiksi http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/1135251841135.
aga
Adrian Monk
Viestit: 2769
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja aga »

Niin ja kun siitä nimestä on monta kertaa puhuttu täällä, mutta ei itse nimeä tässä ketjussa mainittu, niin sen ex-naisen nimi oli Minna Pulkkinen. Se mainittiin tiedotustilaisuudessa tänään, joten kyllä sen tähän ketjuunkin voi kirjoittaa, vaikka ei se varmasti mitään lisää sinänsä tähän keskusteluun tuokaan.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja Rezah »

aniko kirjoitti:
Rezah kirjoitti:Boldatut kohdat ovat käsittämättömiä: vartijoilla ei tietoa laajennetusta lähestymiskiellosta koskien Selloa, joten Prisman työntekijät tulilinjalla.
Tässä ei ole mitään ihmeellistä. Vartijoilla ei ole poliisin oikeuksia, eivätkä he voi mitään sille jos joku yrittää rikkoa lähestymiskieltoa. Itse asiassa Prisman työntekijöillä on siihen vielä vähemmän oikeuksia. Vartija ei myöskään voi antaa mitään omia porttikieltoja, eli ketään asiallisesti käyttäytyvää henkilöä ei voi estää tulemasta sisään, henkilön voi poistaa vasta häiriköinnin alettua (voihan sitä aina sanoa että sulla on porttari tänne, mutta siis voimakeinoin ei voi estää). Eli sen sijaan että joku Prisman esimies tulee joka kerta heittämään uhkailijan ulos, olisi pitänyt pyytää vartijat paikalle poistamista varten ja ottaa yhteys poliisiin.

Nyt joku tietysti sanoo että sitten tyyppi olisi vain ampunut vartijat ekana. Mutta jos hän olisi aiemmin uhkaillut vartijoita, niin ellei muistini aivan petä niin sehän on taas astetta vakavampi juttu kuin Prisman kassan uhkailu, ja ehkäpä tyypiin toimiin olisi puututtu hieman aiemmin. Ei kantsi esittää sankaria kivalle kassaneidille vaikka kuinka olisi skrode esimies.

Vartija ei myöskään todellakaan lähde aseettomana aseistettua hyökkääjää päin, eihän siinä tule kuin lisää ruumiita. Vartijan varusteilla (jos on koko setti päällä mutta miksi olisi jos on työssä kauppakeskuksessa..) voi ehkä tsägällä selvitä siitä jos puukonheiluttelija tulee päälle, mutta parempi on siinäkin tilanteessa odottaa poliisia ja yrittää saada muut ihmiset nopeasti alta pois.
Lähinnä tarkoitin, ettei heillä oel edes tietoa asiasta. Ymmärrän, että vartijat eivät ole aseistettuja, mutta he olisivat ainakin voineet ilmoittaa asiasta. Tämä heppuhan kävi Prismassa useamman kerran.

Mutta juu, eipä heillä paljon ole asetta vastaan tekoa.

Ihmetyttää kyllä, mikä ajaa tuon Alban laittamaan miehensä kuva profiiliin FB:ssä, kunnioitus vainajaa kohtaan? Tuskinpa palaavat Suomeen, käsittääkseni heillä on myös lapsi, sen verran vihamielisiä kommentteja on koko sukua vastaan netissä(kin) kirjoiteltu.

Mikä laittaa miehen niin sekaisin, että vielä uusissa naimisissa lähtee ja lahtaa exän ja hänen työtoverinsa? Ehkä vain tieto exän uudesta kumppanista tai suhteesta?
There are no crimes behind enemy lines
cracker
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: Ke Touko 20, 2009 6:28 pm

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja cracker »

Rezah kirjoitti:Lähinnä tarkoitin, ettei heillä oel edes tietoa asiasta. Ymmärrän, että vartijat eivät ole aseistettuja, mutta he olisivat ainakin voineet ilmoittaa asiasta. Tämä heppuhan kävi Prismassa useamman kerran.
Lähestymiskiellosta tiedottamisesta vastaa se, joka on kieltoa hakenut ja sen saanut. Ei poliisi, viranomainen tai muu taho. Eli jokaisen lähestymiskiellon jollekin saaneen pitää itse tiedottaa niille, joiden haluaa asiasta tietävän. Ilmeisesti tämä nainen oli kiellosta tiedottanut Prisman vartiointiin, mutta ei koko Sellon vartiointiin. Luultavasti tältä osin kyse on ihan inhimillisestä virheestä, ehkä hän ei ole edes tiennyt, että liikkeellä ja ostoskeskuksella on oma vartiointinsa? Tai, jos lähestymiskielto on määritelty Prismaa, ei koko Selloa koskevaksi, on ilmoitettu nimenomaan Prisman vartijoille?

Ja mitä tulee ihmettelyyn siitä, että vartijat eivät ehtineet tehdä mitään, koko ammuskelun on sanottu kestäneen 6 minuuttia. Kahdessa kerroksessa. Myymälät ovat valtavia, ja jo tieto siitä, että jossain tapahtuu, mahdollisesti toisessa kerroksessa, vie aikansa. Eikä tavallisen myymälävartijan todellakaan voi olettaa menevän aseistettua riehujaa vastaan, vaan pääpaino pitääkin tällaisen tapahtuman sattuessa olla hälytyksen tekemisessä ja ihmisten ohjaamisessa ulos.
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja aniko »

Rezah kirjoitti:Lähinnä tarkoitin, ettei heillä oel edes tietoa asiasta. Ymmärrän, että vartijat eivät ole aseistettuja, mutta he olisivat ainakin voineet ilmoittaa asiasta. Tämä heppuhan kävi Prismassa useamman kerran.
Ajoin takaa sitä että Prisman esimiesten olisi pitänyt ilmoittaa vartijoille että tää tyyppi on ongelma (sen sijaan että hoitivat ilmeisesti poistot itse?) ja uhrin olisi itse pitänyt ilmoittaa jokaisesta lähestysmiskiellon rikkomisesta poliisille (tekikö hän näin, emme tiedä). Uhri olisi voinut myös itse kertoa asiasta vartijoille, ei poliisilla ja vartijoilla ole mitään kuumaa linjaa jolla ilmoitetaan kaikista lähestymiskielloista tms.
Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3149
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

Rezah kirjoitti:
aniko kirjoitti:Vartija ei myöskään todellakaan lähde aseettomana aseistettua hyökkääjää päin, eihän siinä tule kuin lisää ruumiita. Vartijan varusteilla (jos on koko setti päällä mutta miksi olisi jos on työssä kauppakeskuksessa..) voi ehkä tsägällä selvitä siitä jos puukonheiluttelija tulee päälle, mutta parempi on siinäkin tilanteessa odottaa poliisia ja yrittää saada muut ihmiset nopeasti alta pois.
Lähinnä tarkoitin, ettei heillä ole edes tietoa asiasta. Ymmärrän, että vartijat eivät ole aseistettuja, mutta he olisivat ainakin voineet ilmoittaa asiasta. Tämä heppuhan kävi Prismassa useamman kerran.
Vartijoiden vika. Vitun uusnatsi-siat ei ymmärtäneet ilmoittaa jokaisesta rapinasta suoraan KRP:lle...

:wink: :roll:

Siinä voi jokainen miettiä sitä, että millä palkalla on valmis mihinkin työhön ja jos se ruutia alkaa palamaan, niin onko edelleen valmis lyömään oman piponsa laudalle, vai vaan soittamaan hätäkeskukseen...
Kun tekijää tarvitaan, niin alkaa kysely, että "missä vitussa ne on", mutta jos joku tekijä toimii taas oman- ja yleisen oikeustajun mukaan työnkuvansa suomilla oikeuksilla tilanteessa, missä tarvitaan oma-aloitteisuutta, niin alkaa vinkuminen, että "virun uusnatsi sika!!!"...
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe
calcutta
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 107
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 11:17 pm

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja calcutta »

Tämän päivän iltalehdessä mainitaan, että ex-naisella oli suhde prisman työntekijään,joka niinikään oli saanut surmansa. Mahtaakohan kellään olla tietoa,että kuka näistä työntekijöistä oli se mies?
rosecrux
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Heinä 08, 2009 6:29 pm

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja rosecrux »

calcutta kirjoitti:Tämän päivän iltalehdessä mainitaan, että ex-naisella oli suhde prisman työntekijään,joka niinikään oli saanut surmansa. Mahtaakohan kellään olla tietoa,että kuka näistä työntekijöistä oli se mies?
Veikkaan, että vuonna 1969 syntynyt miesuhri oli exän uusi heila. Exän syntymävuosi '67 ja Shkupollin '66. Voin olla väärässäkin, on noita ikäeroja ennenkin nähty.

Vartijoista vielä, juurikin sitä tarkoitin että ilman luotiliivejä ja kypärää tuskin kukaan täysipäinen viitsii kiinnittää pyssymiehen huomiota itseensä. En työnnä syytä vartijoiden päälle, vaan ihmettelen edelleenkin sitä ettei myymälässä ollut esimerkiksi turvajärjestelmää, jolla olisi saatu kaupan ovet kiinni Shkupollin mentyä ulos ensimmäisten laukausten jälkeen. Eihän sitä välttämättä kukaan arvannut, että äijä tulisi vielä uudelleen liikkeeseen toista kautta, mutta varmuustoimenpiteenä... Vai olenko katsonut liikaa amerikkalaisia elokuvia?

Sellaisen kysymyksen vielä heittäisin ilmaan, että miksi Shkupolli meni ensimmäiset uhrit ammuttuaan liikkeestä ulos? Miksi hän halusi palata Prismaan yläkautta eikä käyttänyt putiikin omia rullaportaita, joista tie olisi ollut lyhyempikin?

Nimimerkki Sirpan penäämään turvapaikkapäätösten tekijään en osaa kommentoida muuta kuin mainitun kokemukseni tuolta 90-luvun alusta. Kuka ikinä vastaanottopäätökset onkin tehnyt, tuskin niitä toteuttamaan määrätyt rivipoliisit ovat olleet onnesta mykkyrällä. Harva suomalainen on ollut avosylin vastaanottamassa vieraan kulttuurin epäilyttäviä edustajia. Omasta kokemuksestani sanoisin, että ulkomaalaiset ovat mukavimpia ja tasapainoisempia silloin, kun he asuvat omassa maassaan ja tulevat tänne ilman poliittista konfliktia...
"Faster, faster, faster... until the thrill of speed overcomes the fear of death." -Hunter S. Thompson
Dam Egar
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:35 pm
Paikkakunta: Uusi Maa

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja Dam Egar »

Itse veikkasin heti alkuun että kosovolaisen exän nyxä löytyy Prisman uhrien joukosta. Mikä lie intuitio, järkeenkäypä veikkaus. Duuniromanssi joka päättyi näin :(
Mäkrö
Remington Steele
Viestit: 249
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2009 8:33 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja Mäkrö »

Tuntuu aika hurjalta, että vartijoiden odotetaan olevan jotain superpoliiseja. Tottakai lähestymiskiellossa oleva pääsee kävelemään suoraan sisään, vaikka vartijoiden tiedossa kasvot olisikin. Vartijoiden tehtävä ei ole olla portsarina ovella vahtimassa kuka tulee sisään ja kuka ei.

Myös puheet ovien sulkemisesta tuntuvat aika hurjilta. Ei kamerajärjestelmät ole sellaisia, että siellä koko ajan joku vahtaa yhtä monitoria ja näkee heti kuka on ampuja. Miettikää jos kauppa on täynnä ihmisiä, sisällä ampuja ja ovet vedetään lukkoon.

Työpaikkaromanssi ei tullut yllätyksenä. Sekin on mahdollista, ettei ampuja tiennyt kenen kanssa suhde oli, vaan meni ja listi koko porukan. Pidän silti todennäköisempänä vaihtoehtona näiden surmattujen asettumista ex-vaimon puolelle jne.
Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3149
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

Mäkrö kirjoitti:Työpaikkaromanssi ei tullut yllätyksenä.
Mikä työpaikkaromanssi? Tuo "tieto" tuosta työpaikkaromanssista perustuu luotettavan iltapäivälehden luotettavaan uutiseen.
Tämän päivän iltalehdessä mainitaan, että ex-naisella oli suhde prisman työntekijään
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja Rezah »

IS kirjoitti:Ibrahim Shkupolli surmasi entisen naisystävänsä tämän asuntoon kenties jo ennen kuin meni Selloon ja ampui neljä naisen työtoveria.

Surmatun naapurissa asuva pariskunta kertoi IS:lle, ettei asunnosta kuulunut mitään ääniä aamun jälkeen.

Heräsin kahdeksalta ja ryhdyin keittämään kahvia. Silloin sieltä kuului ääniä, joita on vaikea kuvailla. Kolinaa ja ropinaa, kertoo naapurissa asuva nainen.

Puoli yhdeksän jälkeen hän kuuli asunnon oven käyvän ja jonkun kiirehtivän portaita alas lähes juoksevin askelin.

Sen jälkeen oli hiljaista, kunnes yhdentoista aikoihin rappukäytävään tuli joukko rynnäkkövarusteisiin pukeutuneita poliiseja.

Pitkään he yrittivät päästä asuntoon, naapurissa asuva mies kertoo.

Shkupolli oli tuomittu lähestymiskielto naiseen, mutta naapurin pariskunnan mukaan he olivat jälleen hyvissä väleissä. Pariskunta oli nähnyt Skhupollin ja naisen palaamassa yhdessä lähikaupasta viime tiistaina.
Kuinkahan luotettava tämä naapurien näköhavainto on?
There are no crimes behind enemy lines
blogtos
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Marras 19, 2007 1:57 pm
Paikkakunta: Forssa-City
Viesti:

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja blogtos »

Rezah kirjoitti:
IS kirjoitti: Shkupolli oli tuomittu lähestymiskielto naiseen, mutta naapurin pariskunnan mukaan he olivat jälleen hyvissä väleissä. Pariskunta oli nähnyt Skhupollin ja naisen palaamassa yhdessä lähikaupasta viime tiistaina.
Kuinkahan luotettava tämä naapurien näköhavainto on?
Epäilenpä ettei luotettava tai sitten pariskunnalla oli menossa vaihe Tapola-Nykänen. Mutta ei kyllä albaanin päässä todellakaan ole liikkunut mitään jos teloittaa 5 ja raukkamaisesti pakenee pois itsemurhan kautta. Kostoksi aika julmaa!
Wivi
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: To Tammi 29, 2009 7:20 pm

Re: Espoon Leppävaarassa ampumavälikohtaus?

Viesti Kirjoittaja Wivi »

"Ibrahim on käynyt Prismassa suhteen aikana useasti. Mies on kävellyt kaupan leveitä käytäviä itsevarmoin ja omistavin elkein. Miehen tiedetään olevan ex-rakkaastaan erittäin mustasukkainen ja kanniskelevan laitonta asetta."

Tämän mukaan laittomasta aseesta on jotkut tahot tienneet jo ennen tapahtumia?

http://www.iltalehti.fi/espoontragedia/ ... 9_es.shtml
Vastaa Viestiin