Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

saippuakauppias
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 237
Liittynyt: La Loka 03, 2009 7:10 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja saippuakauppias » Ma Tammi 25, 2010 7:11 pm

Petri halusi vahingoittaa muita ja siksi valitsi paikaksi tuon. Lapsia ym jotta tuho olisi taattu.. Ei halunnut tappaa itseään välttämättä mutta ajastus petti. Hän oli valmis hoitoon jos jäisi kiinni. Jos taas kuolisi bussimatkalla niin silläkään ei suurta merkitystä ja varmistaakseen kaikki tiet pomminraaka-ainetta oli riittävästi ettei vaan halvaudu.. Petrille olivat siis tiet avoimet joka suuntaan joten katsotaan mitä tulee mutta vanhalla linjalla ei enään elämää jatketa.. Että näin..

joey
Fitz ratkaisee
Viestit: 6830
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja joey » Ma Tammi 25, 2010 7:47 pm

saippuakauppias kirjoitti:Petrille olivat siis tiet avoimet joka suuntaan joten katsotaan mitä tulee mutta vanhalla linjalla ei enään elämää jatketa.. Että näin..
Hyvin puhuttu!

Norsula, Gerdtin kaverien vähäistä kommentointia saattaa selittää se, että Gerdtin syyllisyydestä tai tarkoitusperistä ylipäänsä ei ole täyttä varmuutta ja etenkin heti tapahtuman jälkeen vahinkoteoria oli melko suosittu. Alussa huhuttiin esimerkiksi, että räjähdys olisi aiheutunut Myyrmannissa lapsia viihdyttämässä olleen pellen heliumsäiliöstä (älkää kysykö, miten heliumsäiliö voi räjähtää. En minäkään tiedä). Silloin ei ehkä haluttu puhua Gerdtistä sen kummemmin suuntaan tahi toiseen, kun ei oikeasti tiedetty.

Nykyään taas yleinen tuntuma entisellä kotiseudullani, johon Myyrmäkikin kuuluu, on vahvasti se, että teko oli tahallinen. Koska Gerdtin isä on tuonut avoimesti esiin sen, että hän pitää poikaansa syyttömänä, voi olla, että Gerdtin tunteneet tai asiasta enemmän jotain tietävät eivät viitsi ottaa enää julkisesti kantaa asiaan. Asialla ei ehkä koeta olevan enää niin suurta merkitystä, että sen vuoksi kannattaisi julkisesti nolata mies, joka on menettänyt poikansa.

saippuakauppias
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 237
Liittynyt: La Loka 03, 2009 7:10 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja saippuakauppias » Ma Tammi 25, 2010 8:16 pm

Väitän että meitä on monia jotka ovat ikäänkuin "vedenjakajalla" eli tilanteessa jossa on aivan sama mitä elämä tuo koska nykyinen tila on ahdistava ja poispääsyä ei tunnu olevan.. Elämä on potkinut päähän vuosia tai vuosikymmeniä ja tuntuu ettei missään ole onnistunut.. Media hehkuttaa seksiä, uraa ja rahaa. Minulla ei ole mitään joten otetaan se ilo pois myös muilta.. Siksi kirjoitan näin koska olen itsekin ollut tilanteessa jossa olisin ollut valmis päättää muiden päivät. Mielummin mahdollisimman monen.. Katkeruus elämää itseään kohtaan, ihmisyyttä, materialismiä ja yleensäkin kaikkea sitä hullua. Vaikea selittää mutta mikään ei enään anna mitään tuntemuksia.. :(.. Näitä kun vapaana liikkuu niin saamme tulevaisuudessakin lukea samanlaisia ihmiskohtaloita yms

Pharaoh
Nikke Knattertton
Viestit: 854
Liittynyt: Ti Kesä 05, 2007 1:46 pm
Paikkakunta: poistunut keskuudestanne Hejaciin.

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja Pharaoh » Ti Tammi 26, 2010 7:47 pm

saippuakauppias kirjoitti:Väitän että meitä on monia jotka ovat ikäänkuin "vedenjakajalla" eli tilanteessa jossa on aivan sama mitä elämä tuo koska nykyinen tila on ahdistava ja poispääsyä ei tunnu olevan.. Elämä on potkinut päähän vuosia tai vuosikymmeniä ja tuntuu ettei missään ole onnistunut.. Media hehkuttaa seksiä, uraa ja rahaa. Minulla ei ole mitään joten otetaan se ilo pois myös muilta.. Siksi kirjoitan näin koska olen itsekin ollut tilanteessa jossa olisin ollut valmis päättää muiden päivät. Mielummin mahdollisimman monen.. Katkeruus elämää itseään kohtaan, ihmisyyttä, materialismiä ja yleensäkin kaikkea sitä hullua. Vaikea selittää mutta mikään ei enään anna mitään tuntemuksia.. :(.. Näitä kun vapaana liikkuu niin saamme tulevaisuudessakin lukea samanlaisia ihmiskohtaloita yms
Väitän että teitä on monia jotka olette psykiatrisen avun tarpeessa. Jos tässä tunnustat että olet suunnitellut "päättäväsi muiden päivät" et ehkä ole vaaraksi pelkästään itsellesi.

saippuakauppias
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 237
Liittynyt: La Loka 03, 2009 7:10 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja saippuakauppias » Ti Tammi 26, 2010 7:57 pm

^väität hienosti. Sinun tulisi ottaa se huomioon että olen saanut psykiatrista hoitoa yms ja saan vieläkin. Laihoin tuloksin, mutta saan.. Kuntoutustuki evätään koska olin liian "terve".. Tässä hieman sulateltavaa kelan kuntoutuksesta päättäviin elimiin.. Milloin ihminen on riittävän "sairas" ? Sitten kun muita on menetty? Ilmeisesti...

pahis
Alibin kestotilaaja
Viestit: 346
Liittynyt: La Marras 15, 2008 1:09 am

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja pahis » Ke Tammi 27, 2010 10:15 pm

Ihmeellistä mutuilua porukalla sen suhteen että räjäytys oli tahallinen.

Itse näen Petri Gerdtissä hiljaisen, omien kaveriensa kanssa sosiaalisen pikkukeksijän, jota kiinnosti räjähteet ihan vaan itseisarvona. Niiden tuhovoima materiaaliin jne. Ei ole MITÄÄN viitteitä siihen että Petrillä olis ollu motiivia tai mitään syytä aiheuttaa sivullisille ihmisille vaaraa.

Osa palstan kirjoittajista on itse sekaisin ja tykkää fantasioida asioita, ja vääntää esim Petrin suunnitelmalliseksi joukkotuhoajaksi ja itsemurhapommittajaksi.

Faktaa on että tutkijat löysivät ajastimen osia, ja tiedettyjen taustojen ja henkilön persoonan huomioiden on ilmeistä että tarkoitus oli joko viedä pommi maastoon räjäytettäväksi tai jättää se kauppakeskukseen räjähtämään sulkemisajan jälkeen ja aiheuttamaan aineellista tuhoa.

Eli kyseessä oli vahinko, onnettomuus ja sillä siisti. Petri Gerdtistä ei saa näiden koulusurmaajien kaltaista säälittävää pikkukusipäävandaalia tekemälläkään.
Erään kuusikymppisen heimopäällikön tapauksessa tehokkaimmaksi lahjaksi osoittautui neljä sinistä Viagra-pilleriä.

- Hän totesi, että olemme mahtavia miehiä. Sen jälkeen saimme tehdä hänen alueellaan mitä halusimme, agentti kertoi.

saippuakauppias
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 237
Liittynyt: La Loka 03, 2009 7:10 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja saippuakauppias » Ke Tammi 27, 2010 10:59 pm

^hoitoon juuri tuonlaiset satavarma tietäjät joita suomi on tulvillaan..

Nepenthe
Poliisikoira Rex
Viestit: 556
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 4:19 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja Nepenthe » To Tammi 28, 2010 12:05 am

pahis kirjoitti:Ihmeellistä mutuilua porukalla
Ohhoh, mitähän tuo sinun kirjoituksesi oli, jos ei mutuilua? Koska Petri Gerdt räjäytti itsensä vahingossa tai ei tuon pomminsa mukana, eikä jättänyt aikeistaan mitään tietoa kenellekään, niin ei kai ole muuta mahdollisuutta kuin arvailla.

Ja vaikka Petrin tarkoitus ei olisikaan ollut vahingoittaa ihmisiä tuolla pommillaan, niin ei hän siitä huolimatta mikään pulmunen olisi: hän liikkui pitkiä aikoja julkisilla paikoilla ihmisten joukossa vaarallinen pommi mukanaan, joka olisi jonkun valmistusvirheen takia voinut räjähtää hetkellä millä hyvänsä. Petri oli kuitenkin jo sen verran vanha, että luulisi hänenkin miettineen tuota asiaa. Siitä huolimatta hän oli nähtävästi valmis vähintäänkin muiden ihmishenkien vaarantamiseen kulkiessaan ympäriinsä sen pomminsa kanssa. Joten vaikka pahis väittää, ettei Petrillä olisi ollut mitään motiivia vaaran aiheuttamiseen sivullisille ihmisille, niin mitä sitten, kun todistetusti hän kerran niin teki, oli teko vahinko eli ei.
"You have robbed my revenge of sweetness, and now I must go hence in bitterness, in debt to your mercy."

VoDKa
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4954
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja VoDKa » To Tammi 28, 2010 10:03 am

^Toisaalta taas Petri oli sen ikäinen, jolloin uskotaan vakaasti omaan "ammattitaitoon" aineissa, jotka itseään kiinnostavat. Esimerkkinä esimerkiksi autolla ajaminen; juuri kortin saanut ja vähän pidemmälle edennyt uskovat hallitsevansa sen autonsa täysin silloinkin, kun ylinopeutta on reilusti ja kaverit tsemppaa ajamaan vähän lujempaa - seuraukset luetaan sitten seuraavina päivinä lehdistä.

Ehkä Petri uskoi samaan tapaan niin vahvasti siihen, että oli rakentanut toimivan pommin, joka ei räjähdä kuin "käskystä", vaikka sitä kuljettelisi repussa mukanaan ihmisten seassa pitkin kauppakeskuksia ja busseja. Toisaalta myös samaan aikaan, 18-19-vuotias ei ole missään nimessä aikuisen tasolla ajattelussaan, vaikka jossain määrin aikuiseksi määritelläänkin. Ero 18-vuotiaan käyttäytymisen ja vaikkapa 10 vuotta vanhemman välillä on kuitenkin iso musta aukko. Siinä missä 18-vuotias on yllättävänkin lapsellinen ja naiivi ajattelutavoissaan, on 28-vuotias jo useimmiten huomattavasti vastuullisempi ja muitakin ajatteleva. Toisin sanoen persoona, joka voisi epäilläkin omia taitojaan ja uskoa myös siihen, että se pommi saattaa räjähtää myös vahingossa, keskellä väkijoukkoa, toimittaen ihmisiä ympäriltä pikaiseen hautaan.

Edit: Wikipedia, joka toki on kaikkien hallittavissa, kertoilee tapauksesta kahta vaihtoehtoa:
Wikipedia kirjoitti:Pommin räjähdyksen syy ei ole selvä. Gerdtin tarkoituksena oli ilmeisesti jättää pommi sopivaan paikkaan ja asettaa ajastin räjäyttämään se kauppakeskuksen sulkemisajan jälkeen. Hänen aikomuksenaan ei tiettävästi ollut surmata ketään. Pommin epäillään räjähtäneen vahingossa. On myös esitetty, että Gerdtin tarkoitus oli räjäyttää pommi täydessä ostoskeskuksessa, kun hän olisi ensin itse poistunut paikalta. Arviota on perusteltu sillä, että pommi sisälsi ihmisten vahingoittamiseen hyvin soveltuvia hauleja. Toisaalta haulit lisäävät tuhovoimaa myös kiinteitä kohteita vastaan. Hauleja käytetään myös yleisesti tutkittaessa räjähdyksen tehoa ja tuhovaikutusta ympäristöön.
Alleviivattua kohtaa minäkin olen uskonut paljon, koska en tosiaan jaksaisi uskoa niillä todisteilla, mitä olen saanut, että teko olisi tahallinen. Petri oli opiskelija, mutta myös samaan aikaan jonkinlainen tutkija, joka kemiantekniikan opiskelujensa ohella tutki pommien mahdollisuutta ja niiden käyttöä. Miksi, siihen on vaikea vastata, mutta oli se idea sitten räjäyttää porukkaa tai ei, en usko tämän pommin olleen se, jonka oli tarkoitus tappaa ketään.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Moser
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 55
Liittynyt: La Loka 17, 2009 12:02 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja Moser » To Tammi 28, 2010 12:42 pm

Luin tuon sisäministeriön raportin tapauksesta ja oli kyllä hyvin tiivistetty paketti. Vaikka ennakkotapauksia ja toimintaohjeita niiden suhteen ei varsinaisesti ollut, pelastustoimet sujuivat hyvin ja ihmishenkiä säästyi nopean reagoinnin ansiosta. Ainoat, jotka valittivat pelastushenkilökunnan toimista olivat näitä "korvat soi ja ahdistaa"-loukkaantuneita, joilla olikin sitten paljon vikistävää avun tulosta ja annosta.. :mrgreen:

Pommin tarkoitusperät jäävät varmaan selvittämättä, sillä ainoa tarjolla oleva tieto on tulkittavissa monella tavalla. Tahallinen vai tahaton räjäytysaika ja -paikka, tahallinen vai tahaton itsemurha.. Jokainen muodostakoot omat johtopäätöksensä.
Jumala rankaisee meitä siitä, mitä emme osaa kuvitella.
-- Stephen King (Tapahtumapaikkana Duma Key)

Maza
Wallander
Viestit: 1039
Liittynyt: La Touko 26, 2007 1:17 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja Maza » Ma Helmi 08, 2010 9:08 pm

pahis kirjoitti:Ihmeellistä mutuilua porukalla sen suhteen että räjäytys oli tahallinen.
Itse näen Petri Gerdtissä hiljaisen, omien kaveriensa kanssa sosiaalisen pikkukeksijän, jota kiinnosti räjähteet ihan vaan itseisarvona. Niiden tuhovoima materiaaliin jne. Ei ole MITÄÄN viitteitä siihen että Petrillä olis ollu motiivia tai mitään syytä aiheuttaa sivullisille ihmisille vaaraa.
Reppu täynnä räjähteitä ja hauleja. Siinä on riittävästi syytä pitää Gerdtiä sivullisista piittaamattomana murhaajana.
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men.

Talontytär
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 224
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 12:55 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja Talontytär » Pe Helmi 19, 2010 5:12 pm

Minua on tapauksessa askarruttanut tämä, miten yleinen sukunimi on?
Voiko olla kaksi ihan eri sukua? Olen varma, että joku tajuaa, miksi kysyn, niin fiksuja täällä ollaan. Tyhmää miettiä, mutta minkäs teet.
Optimum et pessimum in homine est lingua.

saippuakauppias
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 237
Liittynyt: La Loka 03, 2009 7:10 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja saippuakauppias » Pe Helmi 19, 2010 8:25 pm

^mitä hait takaa? Petrillä kaunoja?

Avatar
Virdon
Columbo
Viestit: 2373
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja Virdon » Ma Helmi 22, 2010 1:17 pm

Maza kirjoitti:
pahis kirjoitti:Ihmeellistä mutuilua porukalla sen suhteen että räjäytys oli tahallinen.
Itse näen Petri Gerdtissä hiljaisen, omien kaveriensa kanssa sosiaalisen pikkukeksijän, jota kiinnosti räjähteet ihan vaan itseisarvona. Niiden tuhovoima materiaaliin jne. Ei ole MITÄÄN viitteitä siihen että Petrillä olis ollu motiivia tai mitään syytä aiheuttaa sivullisille ihmisille vaaraa.
Reppu täynnä räjähteitä ja hauleja. Siinä on riittävästi syytä pitää Gerdtiä sivullisista piittaamattomana murhaajana.
Ja sekin kyllä tuntuu omasta mielestäni viittaavan teon tahallisuuteen kun pommi piti vielä viedä räjähdyspaikalleen silloin kun paikalla oli runsaasti ihmisiä. Jos tarkoituksena olisikin ollut ettei ketään olisi tarkoitus vahingoittaa räjähdyksellä, niin jotain vikaa pitää tyypissä kuitenkin olla jos tietäen jättää tuollaisen pommin kaiken ruuhkan keskelle odottelemaan. Ja kun lopputuloksen tietää, niin enemmän olen tahallisuuden kuin vahingon puolella.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

LyijyS
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 51
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 7:19 pm

Re: Petri Gerdt ts. Myyrmannin pommi

Viesti Kirjoittaja LyijyS » Ke Maalis 31, 2010 2:55 am

Itse kiinnitin siihen huomiota, että jos kerta pommi oli tarkoitus räjäyttää jossain syrjäisessä paikassa kokeilumielessä pimeän tultua, niinmiksi Petri lähti liikkeelle pommin kanssa jo niin varhain. Eikö rationaalisempaa olisi ollut odotella turvallisesti esim. kotona iltaa ja lähteä sitten suoraan metsään räjäytyspaikalle, eikä vaellella useita tunteja pommin kanssa ihmisten ilmoilla? Itsellä on kuva, että tarkoituksena oli tosiaan räjäyttää pommi juuri siellä missä se räjähtikin, mutta ei itsemurhana vaan juuri kauempaa sytyttimen avulla. Luulen, että Petri haahuili pommi repussa pitkään ennen räjäytystä siksikin, että varmasti keräsi tarvittavaa rohkeutta teon suorittamiseen. En aivan loppuun saakka lukenut ketjua, joten ajatukseni saattaa olla jo jonkun esille tuoma.

Vastaa Viestiin