Myrkkyviina sarjamurhaajalla 13 uhria (Venäjä)

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
viikate
Sofia Karppi
Viestit: 443
Liittynyt: Su Kesä 17, 2007 9:22 pm

Myrkkyviina sarjamurhaajalla 13 uhria (Venäjä)

Viesti Kirjoittaja viikate »

Myrkkyviinaa tarjoillut sarjamurhaaja pidätettiin Venäjällä
Torstai 11.2.2010 klo 11.24

Miehen epäillään murhanneen ja ryöstäneen ainakin kolmetoista ihmistä.

Poliisi epäilee, että Moskovan alueella asuva 23-vuotias mies on murhannut myrkyttämällä ainakin 13 ihmistä. Surmatöissä epäilty on käyttänyt brandyn ja keskushermostoon vaikuttavien pillereiden tappavaa sekoitusta, jota hän on tarjonnut uhreilleen.

- Tutkimustemme perusteella hän surmasi 13 ihmistä ja aiheutti vakavia aivovaurioita 12 muulle uhrille, poliisin tiedottaja Tatjana Morozova sanoi uutistoimisto Ria Novostille keskiviikkona.

Miehen epäillään tehtailleen ryöstömurhia kolmen vuoden ajan, ennen kuin hänet pidätettiin. Epäilty on istunut vankilassa kaksi kertaa aiemmin. Edellisen kerran hän pääsi vapaalle jalalle vuonna 2007.

Mies asetettiin keskiviikkona syytteeseen 25 ryöstöstä ja 13 murhasta.

Teeskenteli tuoretta isää

Mies käytti rikoksissaan samaa kaavaa. Hän lähestyi uhriaan ja tarjosi tälle juotavaa muka juhlistaakseen vastasyntynyttä poikaansa. Kun uhrit menettivät tajuntansa, mies vei heiltä rahaa ja henkilökohtaista omaisuutta, kuten matkapuhelimia, henkilöpapereita ja koruja.

Kun poliisit tulivat pidättämään epäiltyä, hän yritti kätkeä pillereitä peräaukkoonsa. Viranomaiset löysivät miehen asunnosta valtavan määrän todisteita rikoksista - muun muassa muistikirjan, johon epäilty oli kirjannut jokaisesta ryöstöstä saamansa tulot.

ILTALEHTI
Moser
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: La Loka 17, 2009 12:02 pm

Re: Myrkkyviina sarjamurhaajalla 13 uhria (Venäjä)

Viesti Kirjoittaja Moser »

[quote="] Viranomaiset löysivät miehen asunnosta valtavan määrän todisteita rikoksista - muun muassa muistikirjan, johon epäilty oli kirjannut jokaisesta ryöstöstä saamansa tulot.
[/quote]

Äärimmäisen hyvin peitelty rikos siis. 8)

Mutta mitenköhän epäillyn jäljille on alunperin päästy? Joku hengissä selvinneistä uhreista varmaan pystynyt tunnistamaan ja johdattamaan jäljille.

Olisi kiinnostavaa tietää mistä rikoksista mies oli aikaisemmin vankilassa ollut.
Jumala rankaisee meitä siitä, mitä emme osaa kuvitella.
-- Stephen King (Tapahtumapaikkana Duma Key)
Norsula
Neuvoja-Jack
Viestit: 584
Liittynyt: To Loka 16, 2008 5:52 pm

Re: Myrkkyviina sarjamurhaajalla 13 uhria (Venäjä)

Viesti Kirjoittaja Norsula »

Ja minkälaisissa tilanteissa myrkyttäminen tapahtui? Tuskin äijä sentään missään kadulla sattumanvaraisesti meni ihmisille juhlan kunniaksi huikkaa tarjoamaan. Tai sitten on ainakin siihen nähden iso uhrimäärä.
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Myrkkyviina sarjamurhaajalla 13 uhria (Venäjä)

Viesti Kirjoittaja aniko »

Eikös myrkkyviina yleensä ymmärretä lähinnä etanolin sijasta tarjottavaksi metanoliksi, kun taas tässä tapauksessa olisi pikemminkin puhuttava ns. tyrmäystipoista?
Tay77
Theo Kojak
Viestit: 1168
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am

Re: Myrkkyviina sarjamurhaajalla 13 uhria (Venäjä)

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

Norsula kirjoitti:Ja minkälaisissa tilanteissa myrkyttäminen tapahtui? Tuskin äijä sentään missään kadulla sattumanvaraisesti meni ihmisille juhlan kunniaksi huikkaa tarjoamaan. Tai sitten on ainakin siihen nähden iso uhrimäärä.
HS (eilen) kertoo mm. seuraavaa:
Venäläinen junasarjamurhaaja jäi kiinni

11.2.2010 16:37

STT

Moskova. Venäjällä on saatu kiinni sarjamurhaaja, joka on surmannut ainakin kolmetoista ihmistä Moskovan lähijunissa, kertoo Komsomolskaja Pravda -sanomalehti.

23-vuotias murhaaja on surmannut satunnaisia uhreja jo kolmen vuoden ajan aina samalla tekniikalla. Mies on tarjonnut valitsemalleen matkustajalle juotavaa ja selittänyt haluavansa juhlistaa lapsensa syntymää. Pian on käynyt ilmi, että tarjottu viina onkin ollut voimakasta hermomyrkkyä.
Juttu kokonaisuudessaan: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ven ... 5252812686
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Myrkkyviina sarjamurhaajalla 13 uhria (Venäjä)

Viesti Kirjoittaja joey »

Erittäin erikoinen sarjamurhaaja. Ei tule mieleen ketään toista, jonka sarjamurhaamisen ensisijainen motiivi olisi ollut ryöstö - kuten tässä ilmiselvästi on ollut. Mistä seuraakin lisäkysymys: ovatkohan uhrit voineet kuolla ikään kuin vahingossa? Mies on ryöstänyt tajuttomat uhrinsa ja mennyt menojaan ennen, kuin uhrit ovat menettäneet henkensä?
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Myrkkyviina sarjamurhaajalla 13 uhria (Venäjä)

Viesti Kirjoittaja aniko »

^Koska lähes yhtä usea on jäänyt henkiin kuin kuollut, niin ilmeisesti mies ei ole mitenkään jäänyt viimeistelemään uhrejaan, kunhan jättänyt tajuttomina makaamaan. Eli taisikin sitten olla tyrmäystipparyöstömurhaaja tämä tapaus.
Vastaa Viestiin