Englanti 1993: James Bulger - 10-vuotiaiden murhaajien uhri

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

En muistanutkaan, että tähän tapaukseen liittyi myös seksuaalista väkivaltaa. Laita referointi, niin sekin puoli tapauksesta tulee esiin.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

TT, tietoni tuosta seksuaalisesta puolesta perustuvat lähinnä omiin muistikuviin, jotka vahvistuivat tässä tätä ketjua luettaessa. Ketjussa on siis puhuttu siitäkin. Ei ilmeisesti ole tarkempaa tietoa, mitä pojat tarkalleen tekivät.
esmes-
Javier Pena
Viestit: 1817
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

se mitä tuolta -> http://www.crimelibrary.com/classics3/bulger/
luin, niin oli mainittu että olisi AA paristoja työnnetty uhrin rektaaliin.. :shock: sitä en nyt enää muista oliko uhri ollut silloin vielä elossa vai ehtikö menehtyä ennen sitä. nimenomaan toi "robert" olisi ollut se joka oli enempi suuntautunut tähän seksuaaliseen häpäisyyn, toinen poika olis "vaan" hakannut ja potkinut.. mut varmaan molemmat osallisina yhtälailla :(
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
anneli1
Olivia Benson
Viestit: 727
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 12:30 pm

Viesti Kirjoittaja anneli1 »

En tiedä, mutta mulle tulee tästä Bulgerin tapauksesta mieleen Kannelmäen tapaus, ns. bunkkerisurma, jossa samanikäinen tappoi ikäisensä n. 12 vuotiaan pojan.

Nyt nää englantilaiset tappajat on siis vapaina ja uudella henkilöllisyydellä taataan heille uusi tulevaisuus.

Kyllähän tämä länsimainen hyysäyspolitiikka näinkin toimii, entä miten näitä tappajia kohdeltais esmes arabikulttuureissa (lue:muslimimaissa)?
Tatum
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 1:28 pm

Re: Jamie Bulger

Viesti Kirjoittaja Tatum »

Nyt nousee näinkin vanha aihe. Järkyttävä tapaus kaikin puolin, mutta olisi kiva nähdä referaattia tästä aiheesta suomeksi
What would Grissom do ?
Television has brought back murder into the home - where it belongs
- Alfred Hitchcock
Norsula
Neuvoja-Jack
Viestit: 584
Liittynyt: To Loka 16, 2008 5:52 pm

Re: Jamie Bulger

Viesti Kirjoittaja Norsula »

Joo, viimevuoden Rakkautta ja Anarkiaa filmifestivaaleillahan oli näytöksessä tämän tapauksen inspiroima elokuva Boy A. Elokuva perustui epäsuorasti tähän tapaukseen ja kuvasi vankilasta vapautuvan toisen tekijän elämää. Hyvä, mutta surullinen elokuva...
Avatar
PinkCatz
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: To Maalis 27, 2008 9:58 pm
Paikkakunta: Desperation

Re:

Viesti Kirjoittaja PinkCatz »

kahvitar kirjoitti:
tietäjä kirjoitti:Tästähän oli silloin kovasti puhetta, että murha olisi ollut "Child's Play" - elokuvan motivoima. (näköjään CP 3:sen.)
Juuri tuo Chil's Play 3. Sehän poistettiin Britannian videovuokraamoista ja monet TV-kanavat poistivat sen elokuvatarjonnastaan.
Tätä vissiin epäiltiin sen takia että Chucky kuolee tässä kolmos-osassa sinistä maalia kasvoillaan jonkin näköisessa junalaitteessa :?: (train ride) huvipuistossa...ja pojat taas olivat heittäneet sinistä maalia Jamien päälle...junaradalla.

OT: Itse suhtaudun noihin Crimelibraryn juttuihin tietyllä varauksella... Toki, pääpiirteittäin ja faktoiltaan nuo kertomukset varmasti pitävätkin paikkaansa... mutta mielestäni niitä *väritetään* aika paljon.
"Tits are for fucking, not for breastfeeding" -Rose West-
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Jamie Bulger

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Onkos täällä jo Alibin aiheesta aikoinaan kirjoittama juttu? Se olisi melko kattava referaatti.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Bell
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Ke Syys 23, 2009 12:52 pm
Paikkakunta: Damnpere

Re: Jamie Bulger

Viesti Kirjoittaja Bell »

Tuo patterit anukseen-juttu on ilmeisesikin täysin huhupuhetta.
En muista mistä, mutta kuitenkin luotettavasta lähteestä luin, että poliisi on kiistänyt minkäänlaisen seksuaalisen häpäisyn Jamie Bulgerin tapauksessa.
Crime Library on loisto-sivusto, mutta tarkkaan kun juttuihin perehtyy ja selailee, huomaa usein että värikyniä on käytetty. Kai se on se jenkkityyliin kuuluva shokeeraamisen tarve. Mutta pointtini on siis todella se, että poliisi on todennäköisimmin leikannut siivet huhuilta paristoista Jamien peräsuolessa.
Kammottava juttu kaikkineen. Kamalaa myös, että Venables ja Thompson pääsivät näin nopeasti takaisin yhteiskuntaan.
Correct me if I'm wrong.

edit: typo
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Jamie Bulger

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Alkuperäisessä, Alibinkin laajasti referoimassa tapausten kuvauksessa ei minunkaan mielestäni mainittu minkäänlaisesta seksuaalisesta häpäisemisestä. Toki tapaus oli riittävän kammottava ilmankin.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Re: Jamie Bulger

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

Bell kirjoitti:Tuo patterit anukseen-juttu on ilmeisesikin täysin huhupuhetta. En muista mistä, mutta kuitenkin luotettavasta lähteestä luin, että poliisi on kiistänyt minkäänlaisen seksuaalisen häpäisyn Jamie Bulgerin tapauksessa.
Osin totta, osin ei. Urbaanilegendojen ja muiden erikoisten väitteiden taustojen ja totuuspohjan selvittelyyn keskittyvällä ja käsittääkseni kohtuullisen luotettavalla snopes.com (http://en.wikipedia.org/wiki/Snopes.com) sivustolla on käsitelty tätäkin tapausta. Ohessa pari ylläolevaan liittyvää kohtaa:

Origins: On 12 February 1993 two-year-old James Bulger was brutally murdered by Jonathan (Jon) Venables (10) and Robert (Bobbie) Thompson (10) in Liverpool, England. With only one exception (the batteries in the victim's anus — they went into his mouth) the details of the crime as outlined in the e-mail are accurate. The boy was taken from a shopping mall while there with his mother. (A video surveillance camera captured footage of the two killers leading James away.) The child was brutalized as he was forced to walk along with the boys. (Witnesses later reported seeing the boys dragging, pushing, and carrying the weeping-two-year old during a disjointed journey through the streets of Liverpool.) And they did kill him in the manner described, albeit more brutally than even the text of the e-petition lets on.

Two days after the murder, James' remains were found on a lonely stretch of railroad track. He was naked from the waist down — his shoes, socks, trousers, and underpants had been taken off. His penis had been manipulated by his abductors, but he had not been anally penetrated (by batteries or anything else). He'd been beaten to death with rocks, bricks, and an iron bar. As the boys hammered at him, they splattered him with model aeroplane paint stolen days earlier. Once he was dead, his killers laid him on the tracks, and his body was cut in two Jamie Bulger by a passing train. (The killers hoped to hide their crime by having it mistaken for an accidental death of a young child who'd foolishly played on the tracks.)


Lähde: http://www.snopes.com/politics/crime/bulger.asp

Eli kaiken muun väkivallan lisäksi seksuaaliseksikin luonnehdittavaa Bulgerille oli siis tehty, joskin patterien suuhun panon motivaatio jäänee hieman hämäräksi. Kaiken tuon jälkeen ei liene yllättävää, että patterien sijoituspaikkaa on joissain sensaatiohakuisissa esityksissä vielä hieman "paranneltu"... :roll:
Bell
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Ke Syys 23, 2009 12:52 pm
Paikkakunta: Damnpere

Re: Jamie Bulger

Viesti Kirjoittaja Bell »

Olenkin muuten lukenut tuon Snopesin artikkelin tapauksesta.
Pojista kumpikaan ei muuten oikeudenkäynnissä myöntänyt pojan riisumista tai pojan penikseen koskemista. Kylmäpäisiä paskiaisia pienestä pitäen.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Jamie Bulger

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Bell kirjoitti:Olenkin muuten lukenut tuon Snopesin artikkelin tapauksesta.
Pojista kumpikaan ei muuten oikeudenkäynnissä myöntänyt pojan riisumista tai pojan penikseen koskemista. Kylmäpäisiä paskiaisia pienestä pitäen.
Onko tämä nyt 100% faktaa, että pojat nimenomaan riisuivat uhrin? Olen nähnyt kymmenien junan alle jääneiden uhrien kuvia ja yllättävän monessa tilanteessa uhri junaan osuessaan joten "strippautuu", eli jokin vaatekappale ruumiista lähtee nostelemaan iskun voimasta. Housuttomia junauhreja on enemmän kuin paidattomia, mikä tietenkin selittynee sillä, että houdut on helpompi saada pois kuin paita (vrt. raajojen muoto, asennoituminen jne.)

Tästä huolimattahan todennäköistä on, että nämä kaksi sen tekivät, mutta tuli mieleen tuokin kun tätä lueskelin. Ruumiin kahtia meneminen junan vuoksi oli nimittäin täysin uusi uutinen minulle.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Bell
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Ke Syys 23, 2009 12:52 pm
Paikkakunta: Damnpere

Re: Jamie Bulger

Viesti Kirjoittaja Bell »

No mä en muistaisi kyllä minkään seksuaalisen teon tässä toteutuneen, mutta toisaalta en ollut paikalla. Voihan olla niinkin että pojat ovat Jamien housut riisuneet ilman seksuaalista motiivia.
kahvitar
Jane Marple
Viestit: 1002
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Re: Jamie Bulger

Viesti Kirjoittaja kahvitar »

Jon Venables on joutunut takaisin vankilaan. Syytä ei ole ainakaan vielä kerrottu julkisuuteen. Nyt häntä voi pahimmillaan uhata elinkautinen vankeus.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... rison.html
Vastaa Viestiin