Vauva kaapattiin lastenvaunuista Varkaudessa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
v-a-45
Javier Pena
Viestit: 1873
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja v-a-45 »

Jos nyt ajatellaan, että etsitään jotain hullua lapsen kaappaajaa ja paikkakuntalaiset ovat ihan kauhuissaan/peloissaan, joka paikassa on kehotettu ilmoittamaan mahdolliset vinkit ym. Niin miksi vihje puhelinnumeroissa kerrotaan, että avoinna 8-16 arkisin. Tämä tieto tuli ystävältä ja kokeilin itsekkin ja niinhän se on, eli jos jotain tärkeää vinkkiä on, niin soitappa huomenna uudestaan?
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme
Ilona80
Harjunpää
Viestit: 294
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 4:04 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Ilona80 »

Niin se on tietysti selvää että jälkiä ei hauva ole voinut seurata.
Jos kyseinen karvaturpa kuitenkin on ihan pätevä, niin on tosiaan varmaan saanut hajun tekijästä kuopasta tai itse vauvasta. Vai voiko toisesta ihmisestä saada toisen hajua, en tiedä sitäkään.
Niin se vaan löytyi Kasimirkin 250m päästä katoamispaikastaan... Siitähän ei ole kylläkään tietoa millä alueella sielä koiria käytettiin kun pojan kulkusuunnasta ei ollut tietoa.


Jos ne uskovaisuus -jutut nyt lähti tosiaan tuosta isoäidin jumalan kiittämis kommentista niin huh!
janita jo hyvin kiteyttikin tän asian. Kyllä voisin itsekin päästää suustani jumalan kiitokset vastaavassa tilanteessa, vaikken ole uskonnollinen enkä kuulu mihinkään kirkkoon.
HarrietM
Roger Murtaugh
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja HarrietM »

Poliisilta uupuu ratkaiseva vihje vauvan sieppaajasta

STT
Pohjois-Savon poliisi jatkaa varkautelaisen vauvan sieppausjutun tutkintaa ja saa paljon yhteydenottoja. Harvinaisen tapauksen selvittämiseen johtanutta ratkaisevaa tietoa ei ole kuitenkaan tullut vieläkään.

Outo sieppausjuttu on saanut varkautelaiset soittamaan ahkerasti vihjeitään poliisille. Poliisi on mm. tutkinnassaan selvittänyt, että mikään eläin ei ole teon takana
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/poli ... sta/540982
Vauvasieppauksen tutkinta jatkuu, vihjeitä kaivataan

Pohjois-Savon poliisi jatkoi tänään maanantaina vauvan siepanneen henkilön etsintöjä yhdessä keskusrikospoliisin (KRP) tutkintayksikön kanssa. Tutkinnassa on tarkistettu vihjeitä ja suoritettu puhutteluja.
Rikoskomisario Timo Nyyssösen mukaan tutkintalinjoja on useita. Tutkimukset jatkuvat nyt kolmatta päivää, mutta kiinniottoja ja pidätyksiä ei ole vielä tehty. Sen sijaan poliisi on kuulustellut useita henkilöitä ja tehnyt maastotutkimuksia. Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

Vaikka sieppaajan henkilöllisyys ei olekaan vielä tiedossa, ei Nyyssönen näe syytä suurempaan paniikkiin tai hysteriaan.

- Mielestäni Varkaus on näistä viime päivien tapauksista huolimatta rauhallinen paikka asua ja elää, hän toteaa.
http://www.warkaudenlehti.fi/uutiset/ke ... kuu/540891
That's a crock!
Murmeli
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Elo 07, 2007 5:43 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Murmeli »

v-a-45 kirjoitti:
Teleksi kirjoitti:Mutta murmeli, eikö tuossa sinun skenaariossasi oli järkevämpää vaan jättää lapi siihen lumeen ja sännätä karkuun siinä vaiheessa kun äiti tulee ulos. Minä en näe mitään järkeä että näissä olosuhteissa rupeaisi kaivamaan lasta maahan.
Niin miksi laittaa aikaa mihinkään kaivamiseen jos lapsen katoaminen on jo huomattu ja täys hysteeria päällä? Siksi epäilenkin, että äiti on piilottanut vauvan jo aikaisemmin. Tieltä taloon menee se minuutti, otat lapsen ja siitä ei kuulu muka yhtään mitään ääntä, on myös riski että lapsi herää ja alkaa itkemään/huutamaan, mutta jos äiti ottaa lapsen se ei varmaan "herätä" lasta samalla tavalla kuin vieras nostaja. Tuossa iltasanomien paperi versiossa oli, että vauva alkoi huutamaan poliisin sylissä ja poliisikin veikkasi syyksi sitä kun oli vieras ihminen.
Ainoa joka ulkopuolelta tulee mieleen on täysin vattuuntunut naapuri, joka ei jaksa kuunnella yhtään lapsen itkua ja raivopäissään haudannut muksun lumeen :evil:
No juu...ehkei tuossa lumen heittämisessä vauvan päälle ole sinänsä mitään järkeä, mutta koko jutussahan ei sinänsä ole mitään järkeä. Oisko kolo voinut olla mahdollisesti valmiina maassa jo ulkoilujen aikaan?? Eikös ystävätär ja lapset sekä vauvan äiti olleet ulkoilemassa ennen tätä episodia? Jospa maassa oli valmiina kuoppa...kaappaaja on äidin tullessa ulos säikähtänyt ja laittanut vauvan siihen ja heittänyt lunta päälle ettei vauvaa heti huomattaisi. Näin hänellä olisi etumatkaa päästä karkuun. Jos vauva olisi huomattu lumen päällä niin olisi tietti minne pakenija luultavammin lähti ja hänet olisi ehkä pian löydetty.

Se että vauva itki poliisin sylissä ei ole mikään yllätys. Itkihän vauva jo ollessaan lumen alla. Ei vauva sieppaajan sylissä ehkä itkenyt kun oli unessa. Meillä lapset ovat vauvana nukkuneet tyynen rauhallisesti, vaikka "pommi olisi räjähtänyt vieressä". Vauvat yleensä eivät ole herkkäunisia.
Murmeli
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Elo 07, 2007 5:43 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Murmeli »

Vielä tuohon uskonnollisuuteen. Minä olen uskovainen ja varmasti kiittelisin ääneen Jumalaa jos tälläinen omalle kohdalleni tapahtuisi!! Siinä ei ole mitään ihmeellistä. Rukoilisin myös ääneen ja pyytäisin muitakin muistamaan rukouksin. Sellainen ei millään tavalla voi vaikuttaa syylliseksi leimaamiseen tai en ainakaan ymmärrä tämän sortin ajattelua. Sellainen joka kertoo kuulleensa JUmalan käskevän tehdä tälläistä ei ole oikeasti uskossa elävään jumalaan mihin minä uskon. Jumala ei käskisi satuttaa ketään ja vähiten pientä viatonta lasta. Mielenterveys ei kyllä ole kaappaajalla kohillaan.
Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

MissHolmes kirjoitti:Minusta on luonnotonta, että jos poliisilla olisi vahva epäilys naapurin lapseen tai kehitysvammaiseen lapsen tasolla olevaan, he muuttaisivat rikosnimikettä murhayritykseksi.
Jos sinusta ei niin ole. Niin so? Ei voisi vähempää kiinnostaa.
Pointtini oli se, että tuon rikosnimikkeen pohjalta ei voi vetää pois mitään vaihtoehtoja. Tekijä voi edelleen olla lapsi, aikuinen, kehitysvammainen...
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja joey »

Marsalkka kirjoitti: Pointtini oli se, että tuon rikosnimikkeen pohjalta ei voi vetää pois mitään vaihtoehtoja. Tekijä voi edelleen olla lapsi, aikuinen, kehitysvammainen...
Etenkin, kun nimike on tapana hilata niin vakavaksi kuin mahdollista, sillä sitä on hankala lähteä koventamaan myöhemmin.

edit:

Mitä muuten luulette - kuinkakohan kauan 3-kuinen lapsi selviytyy lumihankeen haudattuna? Useita tunteja?
Ms Marple
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Ti Maalis 09, 2010 1:59 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Ms Marple »

Ihan tavan koira kaivaa aarteita maahan, myös lumeen. Ja hakee ne sieltä.

Aidosti uskovainen ei tee pahaa, mutta sitten on uskonnon varjolla tapahtuvaa pahaa, kun ei ole henkilökohtaista uskoa tai on vieraannuttu uskosta. Tästä on pedofiiliesimerkkejä katolisesta kirkosta. Mutta jotenkin kaukaa haettua. Lestadiolaisuuden lapsilukuisuus on käsitetty siunauksena, mutta se voi olla myös rasite.
Justme
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ke Elo 06, 2008 11:42 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Justme »

joey kirjoitti:
Mitä muuten luulette - kuinkakohan kauan 3-kuinen lapsi selviytyy lumihankeen haudattuna? Useita tunteja?
Voihan sitä selviytyä suhteellisen pitkänkin aikaa... En ota kantaa että kuinka kauan. Jostain (olisiko tästä ketjusta) muistan lukeneeni että hangessa ei lämpötila menisi montaakaan astetta pakkasen puolelle.

Mutta muistan kun lastani pihalla nukutin että hyvin tuo nukkui tunti tolkulla. Tokikaan en häntä nukuttanut lumi hangessa, saati lumihaudassa, vaan ihan normaalisti vaunukopassa. Päällä oli talvella: sisävaatteet, villavaatteet, toppapuku ja se äitiyspakkauksen makuupussi. Usein väijyin lämpötiloja mittarin kanssa, enkä nyt äkkiä muisiani kaivamalla muista, että kertaakaan olisi mennyt pakkasen puolelle kopassa, vaikka pakkasta olisi ollut reilut kymmenenkin astetta ja unia nukuttu esim 2,5h. Tämän perusteella voisi kuvitella että ainakaan ensimmäisen tunnin aikana ei tapahtuisi mitään dramaattista...
"Hold the hand of your best friend, look into their eyes
Then watch them drift away
Some might say, we've done the wrong things,
For way too long, for way too long"
Mudwayne - World so cold
MadMax
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Ti Helmi 16, 2010 5:29 pm
Paikkakunta: Syvä Itä

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja MadMax »

Jos järven jään päälle nousee talvisin vettä , ei siinä veden päällä tarvii olla kuin tuo 20 cm lunta niin se vesi ei jäädy koko talvena. Jokainen intin käynyt tietää kyllä kuinka hyvä eriste lumi on, teltankin ympärille sen seiniä vasten kun lapioi jonkin verran lunta niin tarkenee ihan eri tavalla pakkasillaki...
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Jospa villi veikkaus onkin, että joku laittoi vauvan säilöön noutaakseen sen myöhemmin.

Ymmärrän tosin sen ettei hypotermia pahasti iske, mutta se ettei lapsen hengityselimiin mene lunta ja että happi ei lopu kummastuttaa enemmän. Oisko jätetty hengitysreikä vauvalle?
Ms Marple
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Ti Maalis 09, 2010 1:59 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Ms Marple »

Jos tekijä olisi halunnut pahaa vauvalle, hän olisi laittanut vauvan mahalleen? Voiko profiilista päätellä mitään?
Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

Teleksi kirjoitti:

Ymmärrän tosin sen ettei hypotermia pahasti iske,
Kai tuo hypotermian rajoilla jo oli?
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.
Hexan
Agentti Scully
Viestit: 675
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 9:14 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Hexan »

Ms Marple kirjoitti:Täällä on montakin kuvaa löytöpaikasta ja viimeksi muutama sivu sitten oli poliisit löytöpaikalla, josta ei näyttänyt olevan askelia pyörätielle.

Onko tämä kuva eristyksen purkamisen jälkeen? Ctrl+:lla suurennettuna ehjä lumiosa näyttää vieläkin pidemmälle.

http://kuvat2.iltasanomat.fi/iltasanoma ... paikka.jpg
Tuosta ei ole kukaan mennyt suoraan tielle ainakaan useaan päivään. Talolta on täytynyt johtaa polku puupinolle, jota pitkin tekijä on mennyt takaisin. Mutta se tässä outoa onkin, että hän on paennut reittiä josta on suora näköyhteys vaunuille.

Jos äidin lausuma, että ekan ja tokan tarkistuksen välillä oli vain noin 5 min pitää paikkansa, tekijällä on ollut vain tuo 5 min kävellä talon kohdalle (näköalue ainakin 25 m), saada idea lapsen sieppauksesta, kävellä pihaan, vaeintaa itkuhälytin, ottaa vauva varovasti, miettiä mihin pakenee, lähteä pakenemaan, tulla toisiin ajatuksiin, rämpiä(?) halkopinolle, haudata vauva, ja syöksyä takaisin taloa kohti josta paeta tieä pitkin näkymättömiin.

Tuo ei kyllä helposti onnistu. Ehkä sieppaaja on ollut talon kulman takana jo silloin kun hälytin piippasi ekan kerran. Tämän "työtapaturman" jälkeen sitten vaiensi hälyttimen. Omituista päättäväisyyttä tekijältä, joka joka kuitenkin hautasi lapsen lumeen saman tien. Tekijä on ehkä ollut halkopinon takana kun äiti huomasi sieppauksen, ja kuvitellut että hakee lapsen lumesta myöhemmin. Esimerkiksi lumikammeista kuullut lapsi voisi toimia näin. Mutta suoraan pinon takana ei ole jälkiä, ja sivusta näkee osittain talolle, joten tekijä olisi voinut paljastua. Yksityiskohdat ei nyt oikein täsmää, epäilen että äiti on liioitellut aikavälin lyhyyttä tunnontuskissaan.
benz. tolu. mtbe tame etbe xyl. hex. sex.
PatriciaCornwell
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Touko 26, 2009 8:47 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja PatriciaCornwell »

Koirasta: Joku mainitsi Reijo Savukosken etsintäpartion. Ruumiin etsiminen on huimasti erilaista kuin elävän. Koirat löytävät hukkuneita mädäntymiskaasujen perusteella. Pari tuntia aiemmin betonikengissä Saimaaseen upotettua ne eivät löytäisi. Elävän etsinnässä ensinnäkin jokaisella ihmisellä on oma ominaistuoksunsa, joka on tietenkin paljon vaikeammin tunnistettava kuin em. ruumiskaasut. Etsintäkoiran kanssa voi mennä pieleen monella tavalla. Ohjaaja voi mokata tai koira saattaa olla kokematon. Koiraa on pidetty tuulen alapuolella, jolloin se ei ole saanut hajua ilmasta. Lasta on kannettu ja päällä on ollut toppapuku, mikä varmaan estää jonkin verran vauvan ominaistuoksun leviämistä liikuttaessa. Em. syystä myöskään maassa ei ole ollut tarpeeksi hajujälkeä.

Joku ihmetteli miksi lasta ylipäänsä on etsitty talon ympäriltä, jos epäillään ulkopuolista. Eiköhän poliisilla ole tähän toimintamalli ja loogisempaa on haravoida lähialue ennen kuin lähdetään säntäilemään ympäri kaupunkia, kun vihjeitäkään ei ole. Onneksi näin, muuten lasta ei ehkä olisi löydetty ajoissa.

Ihmettelen myös miten paljon painoa laitetaan itkuhälyttimelle. Tarpeeksi elämässäni kaiken maailman vehkeiden kanssa taistelleena en voi pitää ihmeellisenä sattumana, että joku häläri ei toimi kuten pitää. Varsinkin kun se oli vierailupaikasta ja ollut kauan käyttämättömänä. Ihmeellisempää olisi ollut, jos se olisi wörkkinyt. :roll: Em. myös selittää miksi äiti on käynyt ulkona usein vauvaa katsomassa.

Uskomatonta kyllä, tämä keskustelu on jotenkin selkeyttänyt ajatuksiani. Ykkösvaihtoehtoni on henkilö X joka on halunnut surmata lapsen. Luultavasti nainen. Hankeen hautaaminen on passiivinen tapa tappaa ja pihaan jättäminen on tarkoituksellista, ettei voitaisi yhdistää tekijään tai ehkä jopa suunnatakseen epäilykset lähipiiriin. Luultavasti seurannut äitiä, tarkkaillut rutiineja ja suunnitellut tekonsa. Silti tuuria on ollut tekijällä runsaasti mukana.

Vaikka sitä ei tahtoisi uskoa, että kukaan tahtoisi tehdä sellaista, niin vauvan yritti surmata myös insuliinimurhaaja Katariina Pantila (joka ilmeisesti lopulta ymmärsi itsekin olevansa yhteiskunta- ja elinkelvoton yksilö).
Vastaa Viestiin