Ulvilan tapaus (ketju 4)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Heitetääs vielä lusikka soppaan, kun se ah, niin kiehuvana kuplii :mrgreen:

Minä sanon omasta kokemuksesta, että neljä lasta ja kodin sekä pienet sivubisnekset voi hoitaa ihan hyvin,
mikäli tekee "koko ajan" töitä. Tällä tarkoitan sitä, että täytyy osata organisoida hommat.
Ei se 4 lapsen arki mitään ihmerumbaa ole mistä ei täysjärkinen, hitusen huushollaustaitoja omaava mamma selviäisi. Se, että koti näyttää kaatopaikalta kertoo ihan jostain muusta kuin normimammasta, sori vaan. Mutta masennus tai esim. vakava mustasukkaisuus ovat jo niin energiaa syöviä lisäilmiöitä, että siihen voi homma kaatua.
Annelin kertoman mukaan Jukkakin siis osallistui kotihommiin eli yhtälö olisi voinut toimia.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
Tinilii
Remington Steele
Viestit: 205
Liittynyt: Ti Joulu 02, 2008 2:18 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Tinilii »

Näin määkin sen näen :lol:

Itse aikanaan tein töitä kotona, hoidin kodin ja lapsen... tosi niitä ei ollut neljää, vain yksi :) Tulotaso pysyi kyllä siinä reilussa kolmessa tonnissa, kunnalta tuli vain kodinhoitotuki... mutta koti pysyi siistinä ja reissaavana yrittänä mies ei paljon kotona autellut... En häntä myöskään tästä syystä lahdannut :roll:

Vielä pieni lisäys, että jos sattuu olemaan jotain asuntoja vuokralla tai osakkeita ym, niin pääomatulot jos lasketaan mukaan, 42000e vuodessa ei ole ollenkaan kummallista. Tosin olen käsittänyt, että kyse oli nimenomaan tulovertuksesta, ei pääomatulosta.
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Toiset nyt ovat vain pullantuoksuisia kotiäitejä ja joka paikka kiiltää kuin juutalaiset *piip* vaikka olisi 10 lasta kun taas toiset eivät. Ei automaattisesti tarkoita että jos nainen ja äiti että olisi joku koti-ihme. Itse tunnen montakin tapausta joissa huusholli sekaisin eikä kodista pidetä huolta vaikka lapsia ei olisi kuin yksi.Kaoottinen koti siis tarkoittaa että nainen on masentunut,hah hah. Ihme ajattelutapa :roll:
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Chopper kirjoitti:Toiset nyt ovat vain pullantuoksuisia kotiäitejä ja joka paikka kiiltää kuin juutalaiset *piip* vaikka olisi 10 lasta kun taas toiset eivät. Ei automaattisesti tarkoita että jos nainen ja äiti että olisi joku koti-ihme. Itse tunnen montakin tapausta joissa huusholli sekaisin eikä kodista pidetä huolta vaikka lapsia ei olisi kuin yksi.Kaoottinen koti siis tarkoittaa että nainen on masentunut,hah hah. Ihme ajattelutapa :roll:
En laittanut, että suoraviivaisesti kaoottinen koti tarkoittaa masentunutta äitiä.
Arjen hallinta ontuu syystä tai toisesta, jos eletään läävässä.

Itse en ole mikään pullantuoksuinen äiti, en. Mutta kyse on hyvin pitkälti viitseliäisyydestä ja ajankäytöstä.
Ei tarvitse kiertää päivästä toiseen rätti kädessä. Voi myös välillä rentoutua yms. Tiedän sinkkujakin keillä asunto kuin sikolätti ja mun mielestä se ei ole ihan normi-ihmisen meininkiä.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja jmit »

"Ainiin jmit, jos haluat pienen mainoksen mtv3-sivustolle, niin hinta on 5000e-8000e viikko..."

Niin ja mainostajalle todennäköisesti parempi investointi kuin maksaa 0,05 euroa mainoksesta Annelin sivulle. Appropoo, ehkäpä sittenkin. Annelin kotisivuilla voisi mainostaa metsästysveitsiä ja poliisin harhautusoppaita. Tuossahan voisi oikeasti olla bisneksen tynkää. :lol:
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Chopper »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:Tiedän sinkkujakin keillä asunto kuin sikolätti ja mun mielestä se ei ole ihan normi-ihmisen meininkiä.
Aivan,nämä ovat vain mielikuvia ja ajattelumalleja siitä mikä pitäisi olla normaalia ja mikä ei,eivät kuitenkaan lakiin kirjoitettuja sääntöjä että sellainen täytyy jokaisen ihmisen olla.
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Tara »

Jukalla ja Annelilla on varmaan ollut aikamoisia ristiriitoja, aivan toisen tasoisia kuin kodinhoitoon liittyvät..

Kun luin Annelin ohjelmanjulistuksen artikkelissa UUDEN VUOSITUHANNEN NOUSEVA TRENDI:
KOTIVANHEMMUUS, hämmästyin löydöstä, jonka arvelin tehneeni: Artikkelin sisällöstä käy ilmi, että AA edustaa todella takapajuista ideologiaa, lievästi sanoen. Hän väittää, ettei hän tarkoita 'paluuta menneisyyteen'. (Höpsistä, sitä hän juuri tarkoittaa.) Tuollaista ideologiaa voi julistaa vain todella erittäin itsekäs ihminen, sellainen jonka mielestä 'sosiaaliturvakin' kuuluu 'menneen maailman tukirakenteisiin'! :mrgreen: Hän siis todella paheksuu sitä, että vaivalla Suomeen rakennettu sosiaaliturvajärjestelmä 'murentuu tuskallisen hitaasti'! Äidit kotiin, ja mielellään isätkin jos on siihen varaa - siis olla tekemättä työtä 'oikean (oman pikku perheen) maailman ulkopuolella'! Siis, tässä on pähkinän kuoressa Annelin 'uusi ajattelu': 'Ihminen on ihmiselle susi', 'pidä huoli omista asioistasi, muista viis', 'älä edes lainaa rahaa', 'olet oman onnesi seppä' jne. Kaikki kotiin vaan elämään 'oikeaa elämää'. Jos varakkailla on varaa nauttia elämästä, niin köyhät voivat nuolla näppejään - mitäs se Auerille kuuluu.. Voihan Anneli kotoa käsin myydä hauskoja taikataikina-reseptejään yms 'kotiäideille', tai ties mitä 'neuvoja', lirkutella ihanista ulkomaanmatkoista oman perheen kanssa jne, mainostaa kirjoja joita ei varmaan ole edes lukenut yms. Minusta sivuston ideologia on suoraan sanoen syvältä. ( en sano mitään niistä keskustelijoista, jotka ovat jättäneet sinne jälkensä, ne on ihan ok..)

artikkeli on tässä:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 16#p304916

No sitten vilkaisin muita Annelin kirjoittamia artikkeleita, löytäisinkö tukea havainnolleni hänen muista kirjoituksistaan. Löysin. Näin hän kirjoittaa mammapalstan historiikissa, mm: .. / Kyse ei olekaan kuitenkaan pelkästä rahasta, vaan 70-luvulta haiskahtavasta ja osittain vanhentuneesta tasa-arvo ideologiasta, joka jyrää nykyajan moniarvoisemmat valintamallit alleen.. Hallelujaa!! :D :D Nainen edustaa todella kovia arvoja! Tasa-arvo on hänen mielestään 'osittain vanhentuntunutta'! Mielenvikaisen ajattelua. Kyse on tietenkin rahasta - siihen hän palaa vähän väliä, sitä pitää saada! Mutta muille ei itse saa edes lainata!

Lihavoitu katkelma on vähän puolivälin jälkeen kohdassa jossa A iloitsee kotihoidontukirahan määrän noususta.
http://www.kotiaidit.net/kirjoitukset/historia.htm


Olen melkosen varma, että Jukan ja Annelin välinen skisma ei liittynyt kodinhoitotehtävien jakoon ynnä muuhun vastaavaan, vaan johonkin paljon perustavampaan erimielisyyteen. Anneli lausuu yhdessä kuulustelussa, että 'Jukka ei hyväksynyt itsekkyyttä'! Juuri niin. Erakko-Anneli elätteli ties mitä kuvitelmia muka 'moniarvoisuudesta'. Yhteiskunnan tukia hän tietenkin tarvitsee ja vaatii niitä, mutta jotenkin samaan aikaan ne ovatkin hänen mielestään oikeasti 'menneen maailman tuskastuttavan hitaasti murenevia tukirakenteita'. Uusi uljas maailma Annelin päässä: Sellainen, joka ei haiskahtaisi 70-luvun tasa-arvo-ideologialta! No hups heijaa, sillä tavallahan se 'moniarvisuus' toteutuukin.

Tajuaako kukaan? Onneksi en koskaan ole törmännyt livessä kehenkään yhtä omahyväiseen naamaan (se entinen hymy) ja sekopäiseen ideanikkariin. huhuh..
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja jmit »

Hienoa analyysiä Tara! Kiitos siitä.

Palaisin vielä tuohon pisnes asiaan. Annelilla nähdäkseni todellakin on tulevaisuutta. Esimerkiksi teurastajille markkinoitava "Anneli"-retkikirves voisi olla todella suosittu. Mainoslauseeseen voisi sorvailla vaikka: "Tällä kun täräyttää viimeisen niitin otsalohkoon, niin kituminen loppuu siihen paikkaan!" Kuvassa voisi olla sitten hymyilevä Anneli, jopa vähän samanlainen hymy kuin Mona-Lisalla. Varma hitti!
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Sellaista etuutta ei olekaan, kuin "kodinhoitotuki". 8)
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Tinilii
Remington Steele
Viestit: 205
Liittynyt: Ti Joulu 02, 2008 2:18 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Tinilii »

Sori kotihoidontuki, ja lapsilisäke :D
Who was it
Sabrina Duncan
Viestit: 350
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 2:00 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Who was it »

SPEKUA:
Vahvasti epäilen, että tuosta parisuhteesta on puuttunut se tärkein asia : toisen ihmisen ARVOSTAMINEN.
A ei arvostanut Jukalle tärkeitä asioita työelämässä tai osallistumista vielä työn jälkeen kotitöihin. J ei arvostanut Annelille todella tärkeää "kotisivuhömppää", lastenhoitoa ja arjen pyörittämistä. Olisikohan lopputulos voinut olla eri, jos edes toinen olisi muistanut nalkutuksen sijaan toisinaan löytää edes yhden asian, jonka toinen on hoitanut hienosti ja antanut siitä krediittiä. :roll:
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja jmit »

Kyllähän Anneli sanoi, että Jukka kyllä kehui kotisivujani, mutta ei ymmärtänyt sitä kuinka paljon niiden ylläpitoon tarvittiin aikaa. No Jukan kuoleman jälkeen Anneli sai sitten keskittyä kotisivuihinsa, eikä ilkeä mies ollut nalkuttamassa. Ja lapset elivät kuin pellossa. Annelikin varmaan arvosti Jukkaa siitä, että Jukka ymmärsi kuolla ihan niin kuin pitikin. :lol:
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Tara »

Tuki kuin tuki, :oops: yhdesta sanasta, kirjaimia peräkkäin, niin väliä, jos asian saattoi ymmärtää. Tai noh, onhan se niin tärkeä: kotihoidontuki Sitä pitää tietenkin saada, ihan totta. Kaikkien lasten parhaaksi. Minulla ei ihan varmasti ole mitään kotiäitejä vastaan, eikä yritteliäisyyttä, mutta se joka kirjoittaa, että tasa-arvo on moniarvoisuuden este on kyllä päästään vialla.

Jukka oli sosiaalipsykologi. Siinä lähdetään ajatuksesta, että ihminen on yhteiskunnallinen olento, vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa, hyvin erilaisten tietenkin, ei mikään nurkkiinsa käpertyvä ihmisatomi pyörimässä oman napansa ympärillä, kehittelemässä takaperoisia omia totuuksia ja ideoita aivan yksin, lähes autistinen suhteessa toisiin ihmisiin. En ihan ihmettele, ettei Jukka ollut kovin innostunut tuollaisesta perhepaasauksesta, vaikka hyvinhän sivusto on tehty, mutta se sisältö, pohjimmiltaan.. Miten voi arvostaa ihan nonsessia?? En ihmettele että tuli riitaa..

Annelin taikataikina-resepti on tallessa pullamammojen perhekerhossa. Tuo taikina nyt ei ainakaan edes tuoksu pullalta, reseptiin kuuluu maalia, spray-lakkaa, suolaa, vettä..jotain jauhoja... :evil:
koristeita vain, joo-o..
http://www.perhekerho.net/joulu/taikataikina.htm


Tottakai maailmaan mahtuisi niin Anneleita kuin Jukkia, onhan meitä moneksi ja hyvä niin, mutta vaikka kuinka arvostaisi toista ihmistä, niin voiko täysijärkinen tosissaan arvostaa ajattelua, joka perustuu eriarvoisuuden pohjalle??

Eipä mahtunut Jukka Annelin maailmaan. Tuo idea tasa-arvoisuuden kauhistuksesta ja muut Annelin 'arvot' ja ihanteet, ne kenties olivat hänelle itselleen tosi tärkeitä..?? hm.. kaikkea.. :(

Kuva
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
X-tine
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Pe Syys 28, 2007 2:30 pm
Paikkakunta: Länsi-S

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja X-tine »

Reseptit, laihdutusohjeet, leikkivinkit - toisten mielestä ne ovat hömppää, toisten mielestä ne ovat hyvinkin tärkeitä.
Minusta nuo päiväkerhosivut on hyvin toimitettu. Se on käyttäjäystävällinen sivusto, mitä valitettavasti läheskään kaikki sivustot eivät ole. Se, onko sisältö hömppää, riippuu tietysti käyttäjän näkökulmasta.
(Minun mielestäni ns. naistenlehdet ovat ihan hömppää, miestenlehdet vielä pahempaa... :P - mutta se ei kuulu tähän. )

Mitähän naisekonomit keskimäärin tienaavat?
Jos Annelin verotettavat tulot olivat vuodessa 42.000, niin naiseksi ja kotiäidiksi hän tienasi oikein hyvin.
Jos mies sanoo vaimolleen, että tämän uurastus - mikä tuottaa 42.000 euroa vuodessa - on pelkkää hömppää, kyllä sellainen mies puukkoa kerjää, koska itse on ensin käyttänyt sanan haavoittavaa tikaria. Useimmat puolisot vastaavat sanan miekalla. Lyödään sanoilla toinen toistaan. Sitähän riita on. Vähätellään, kiusataan, halveerataan toista, haavoitetaan toista sanoilla. Fyysisiin aseisiin tarttumiseen on useimmissa perheriidoissa kuitenkin vielä pitkä matka, onneksi.

Minun käsittääkseni Jukka ei pyrkinyt halveeraamaan vaimoaan, mutta puolisoiden vuorovaikutus ei enää toiminut.
Jostakin Ulvilassa riideltiin ja riita vaan paisui. Pahaa jälkeä tuli.
jmit kirjoitti:Kyllähän Anneli sanoi, että Jukka kyllä kehui kotisivujani, mutta ei ymmärtänyt sitä kuinka paljon niiden ylläpitoon tarvittiin aikaa.<<
Pelkkä Facebookin päivittäminenkin - tai Irc-galleriassa roikkuminen - vie yllättävän paljon aikaa.
Anneli ylläpiti monta sivustoa. Kyllä siihen aikaa meni. Siivoaminenkin vie aikaa ja se tuntuu niin turhalta.
Jos kodin hoito oli ongelma, eikö olisi kannattanut tilata ulkopuolinen siivoamaan ja siten hyödyntää kotitalousvähennys? Olisiko kohtalokas riita vältetty?
Kun puhuu totta, ei tarvitse muistaa niin paljon.
Mopoterroristi
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Ulvilan tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi »

Tinilii kirjoitti:
jmit kirjoitti:Voivatko Auerin tulot olla peräisin siitä, että hän peri miehensä tai asunnon myynnistä saatua verotettavaa voittoa? Toiminimeä ei tarvinnut ylläpitää enää sen jälkeen kun ei ollut tarvetta huijata Jukkaa sillä, että kyseessä olisi muka joku bisnes.

Motiivit on hyvä penkoa ja muut vaikuttimet. Toivoisin vain, että nämä selvitettäisiin täsmälleen samalla huolella ja asenteellisuudella oli uhrin ja tekijän sukupuoliroolit sitten kuinka päin hyvänsä. Nyt ei niin näytä olevan, vaan mihen kuollessa vaimonsa kädestä homma väännetään uhrin syyksi. Suomessa miehen asema perheväkivallan uhrina on heikompi kuin naisen asema perheväkivallan uhrina Irakissa. Yksikään viranomainen ei auta. Jos nostat asiassa meteliä, niin ainut seuraus on, että lapsesi menettävät sen ainoan turvallisen vanhempansa.
Tulot on tuloja ja omaisuus omaisuutta. Eikös tässä 42000e oli kyse juuri tuolloin -06 vahvistetusta verotuksesta? Tietysti Auer Media on voinut tehdä vaikka mitä ja omistaa vaikka mitä ja saada myynnillä tuloja, joita Anneli on sitten tasaisesti nostanut palkkana. Edelleen silti ihmettelen sitä, miksi tätä rahamäärää pidetään NIIN ihmeellisenä. Normaali palkkataso. quote]

Sen verran tästä 42.000 vuosipalkasta OT, että on se kuitenkin kaksikertaisesti se määrä mitä keskimääräisen taviksen vuosipalkka Suomessa on. Kyseessähän oli vuosi 2006 jolloin suomalaisen mediaanipalkka ( Sen keskimmäisen suomalaisen tavis-Teron palkka) oli jotain n 2100 euro kk eli n.25.000 euroa vuosi. Mainittakoon että tuloissa olisi aina käytettävä mediaania ,koskapa jos käytetään keskiarvoa (kuten usein lehdissä näkee, varmaankin propagandasyistä esim :) ) silloin siinä ovat mukana "ökytuloiset" esim. isojen yritysten johtajat ym. jotka vääristävät tulosta, kun taas mediaanissa on kyse juurikin siitä keskinmmäisestä palkansaajasta, jonka alle tienaa 50% palkansaajista ja yli 50 palkansaajista.

Kyllä kotivujen ylläpidolla tienaa varsin kivasti jos osaa luoda suosittuja sivustoja, tai sitten voisi ajatella myös että mainostajat saattavat maksaa ylihintaa noista bannereista.
Viimeksi muokannut Mopoterroristi, Pe Huhti 09, 2010 12:11 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syntyneet räyhäämään
Lukittu