Tulilahti 1959 (ketju 1)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
atmosphere
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: La Elo 22, 2009 1:23 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja atmosphere »

Pari yötä murhien jälkeen Tulilahdessa yöpyi helsinkiläinen pariskunta, joka kuuli kahden miesäänen keskustelun, joka viittasi johonkin rikokseen!

Miehet tulivat soutaen järveltä (Tulilahdella).

Tämä todistus jäi R:H:n oikeudenkäynnissä vähälle huomiolle ja sitä on spekuloitu tässäkin ketjussa.
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Laitoin merkille eilen Ei vanhene koskaan -ohjelmaa katsoessani, että tämä toisen lähitalon isäntä T.K. (tai ainakin saman niminen henkilö) oli jollain tavalla mukana Onni Happosen murhahankkeessa. Liekö Heinävedellä kahta samannimistä henkilöä, epäilen. Tämä nyt ei sinällään liity Tulilahteen, mutta on toki mielenkiintoista spekuloida eräällä tapauksia yhdistävällä seikalla. Molemmissa uhrit oli kätketty(!) ovelasti hautaamalla. Happonen löytyi muistaakseni vasta kaksi vuotta myöhemmin muurahaispesästä. Kaksi naista oli nähnyt tuon hautaamisen, mutta pelko kostosta piti heidät hiljaisina. Eli kun asiaa miettii tarkemmin, niin yhtäläisyyksiä Tulilahteen alkaakin löytyä. Mahdollisesti totuuden tietävien pelko, ruumiiden taitava piilotus, koko yhteisön vaikeneminen ja syntipukit. Happosen murhasta otti syytön Otto Pakarinen syyt niskoilleen ja vahvasti epäilen, että Tulilahdellakin väärä mies kantoi kahleita.
Joukkohaudantie
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Heinä 30, 2010 1:49 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja Joukkohaudantie »

Jeps, kahlasin tämän ketjun tässä taannoin läpi, tämä on näistä selvittämättömistä mielenkiintoisin tapaus. Tarkoitus on käydä tapahtumapaikkaa myös katsomassa mutta tuossa ketjun loppumetreillä nimim. ANYONEn viskaama tieto siitä, että paikkaa olisi 70-80-luvuilla muokattu koneellisesti iski kuin kivi takaraivoon. Siis onko koko hauta-alue Caterpillarilla jyrätty vai tarkoittiko kenties vain metsäkonehommia tai vastaavia? Lisäksi, onko Multaniemen rantaan pääsyä autolla veneen laskemiseksi vesille tai voiko kenties 4wd päällä jyräyttää suoraan telttapaikalle? Jos joku tietää olisi kovasti apua.
atmosphere
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: La Elo 22, 2009 1:23 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja atmosphere »

Kävin pohtimaan tätä casea Ei vanhene koskaan (Youtubesta) innoittamana. RH sanoi poistuneensa leiri-alueelta noin klo 24.00. Sehän voi pitää kutinsa. Voidaanhan spekuloida, että murhaaja(t) tuli(vat) paikalle vasta tämän jälkeen, jolloin RH ei nähnytkään mitään?

Toisaalta RH vaikeni kuulusteluissa melko johdonmukaisesti...mikä ongelma olisi ollut puhua suutaan puhtaaksi? Toisaalta ymmärrän, että jos hän ei tiennyt asiasta mitään, mutta entä jos näki jotain? Muista rötöksistä olisi tainnut jokatapauksessa häkki heilahtaa.

Varkauden tie varresta seuraavana kesänä löydetyt tavarat ovat lavastusta, jotka toi(vat) paikalle murhaaja(t). Olisi ollut kylmäpäinen tempaus RH:lta kuormata mopoonsa kaikki tavarat (huom! niitä panamahattuja taittamatta ja turmelematta).
Joukkohaudantie
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Heinä 30, 2010 1:49 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja Joukkohaudantie »

Eräänä heinäkuisena yönä talutin testiksi vanhan fillarin rantaan, lastasin soutuveneeseen, soudin järvelle ja vihmaisin syvyyksiin. Melkoisen hankala operaatio jo tuokin kiikkerässä paatissa ja paljon airojen kitinää, kolahduksia ym. Aika viileä heppu saa olla joka kaiken tuon kätkemisen yksin suorittaa. Päräytin myös tuon ajan mopolla n. 85km lenkin nykyisillä päällystetyillä teillä ja perse oli kuin puuta kun viimein saavuin perille. Vuoden 1959 hiekkatiet olivat kiharaisia ja paljon hitaampia. Tuollainen lännestä itään ja takaisin on huomattavan vaivalloinen matka mopolla jossa jäykkä jousitus ja huiput 35km/h.
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja Misri »

Joukkohaudantie kirjoitti:Eräänä heinäkuisena yönä talutin testiksi vanhan fillarin rantaan, lastasin soutuveneeseen, soudin järvelle ja vihmaisin syvyyksiin. Melkoisen hankala operaatio jo tuokin kiikkerässä paatissa ja paljon airojen kitinää, kolahduksia ym. Aika viileä heppu saa olla joka kaiken tuon kätkemisen yksin suorittaa. Päräytin myös tuon ajan mopolla n. 85km lenkin nykyisillä päällystetyillä teillä ja perse oli kuin puuta kun viimein saavuin perille. Vuoden 1959 hiekkatiet olivat kiharaisia ja paljon hitaampia. Tuollainen lännestä itään ja takaisin on huomattavan vaivalloinen matka mopolla jossa jäykkä jousitus ja huiput 35km/h.
Sinä olet oikein perstuntumalla paneutunut asiaan :D Olen kyllä kanssasi samaa mieltä siitä, että aika hankalaa olisi yhden miehen suorittaa tämä pyörien upotus keikkuvasta veneestä. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, olivatko pyörät lähekkäin kun ne löydettiin? Jos ne ovat olleet kaukana toisistaan viittaisi yhteen upottajaan.
Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

Joukkohaudantie kirjoitti:Jeps, kahlasin tämän ketjun tässä taannoin läpi, tämä on näistä selvittämättömistä mielenkiintoisin tapaus. Tarkoitus on käydä tapahtumapaikkaa myös katsomassa mutta tuossa ketjun loppumetreillä nimim. ANYONEn viskaama tieto siitä, että paikkaa olisi 70-80-luvuilla muokattu koneellisesti iski kuin kivi takaraivoon. Siis onko koko hauta-alue Caterpillarilla jyrätty vai tarkoittiko kenties vain metsäkonehommia tai vastaavia? Lisäksi, onko Multaniemen rantaan pääsyä autolla veneen laskemiseksi vesille tai voiko kenties 4wd päällä jyräyttää suoraan telttapaikalle? Jos joku tietää olisi kovasti apua.
Täällä on varmaan henkilöitä, joilla on tuntumaa paikkaan pitemmältä ajalta, mutta omien viimekesäisten havaintojeni perusteella veikkaisin, että nuo mainitut konetyöt voisivat liittyä vesijohtoon, jotka johtaa Tulilahden pohjukasta läheltä hautaa (siitä VESIJOHTO-kyltin alta) Tuliniementien varrella olevalle huoltopömpelille ja siitä oletettavasti itään kirkonkylälle päin. Kyltiltä ei kovin montaa metriä haudalle ole, mutta koska hauta on tietääkseni ollut jatkuvasti tiedossa ja merkittynä aina välillä lahoavine risteineen, niin en oikein usko, että kaivuutöitä olisi ehdoin tahdoin sen kohdalla tehty kun se on kuitenkin hiukan vesijohtolinjalta sivussa. Sitä paitsi ainakin toinen paikalla ollut risti oli niin lahonut, että se on mitä ilmeisimmin ollut paikalla jo hyvin pitkään.

Ajoura telttapaikalle Tulilahden rantaan ei kovin hääsissä kunnossa ole, mutta maasturilla onnistunee, joskin ehkä jo ihan pieteettisyistä olisi varmaan suositeltavampaa parkkeerata jonnekin vähän kauemmas (esim. laskettelurinteen aukiolle) ja kävellä siitä. Siitähän menee poikittain Tulilahden suuntaisesti myös kuntopolku, mutta sellaisia pitkin maasturilla ajelu ei kai yleensä kovin suositeltavaa ole.
Joukkohaudantie
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Heinä 30, 2010 1:49 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja Joukkohaudantie »

Kiitos Valdovasille tiedoista.


Joitakin mietteitä:
Vaatii kovanlaista luonnetta tappaa ihminen puukolla, selvinpäin nimittäin. Olet lähikontaktissa uhriisi kun tämä haukkoo viime henkäykset elämän hiipuessa. Kudokset ovat sitkeitä, voimaa iskuissa saa olla toisen rimpuillessa hengenhädässä vastaan, loukkaat tilanteessa helposti myös itseäsi. Todennäköisesti saat päällesi uhrin verta ja sylkeä, mahdollisesti myös muita eritteitä. Lopulta olet öisellä leirintäalueella luhistuneen teltan sekä kahden kalmon kanssa verinen puukko kädessäsi joka solun kehossasi kehottaessa karkaamaan.
Hillitset pakohalusi, raahaat ruumiit pois näkösältä ja haalit hajallaan olevaa esineistöä ympärillesi vilkuillen. Näkikö joku, onko poliisit jo hälytetty? Et tästä hätäänny vaan suoritat pitkäkestoisen kätkemisoperaation, peseydyt ja viet moposi aamulla huoltoon surmiin käytetyn puukon jomottaessa takintaskussa.

Suoritusta helpottavia tekijöitä olisivat:

-Humalatila

-Rikoskumppani

-Aiempi esim. sodassa hankittu kokemus surmatöistä tai tiukoista tilanteista

-Tieto leirintäalueen syrjäisestä sijainnista

Sinulla ei näitä ole käytössäsi, paitsi ehkä tuo listan viimeinen.
mamma71
Neuvoja-Jack
Viestit: 568
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 10:43 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja mamma71 »

Olen miettinyt tuota kahden tekijän tilannetta ja se voi olla mahdollinen. Tosin kiinnijäämisen riski on suurempi. Muistaako kukaan (anteeksi jos en ole huomannut tai muista) kuinka pian tuon jälkeen tehtiin teltta-alueella jotain havaintoja mahd. henkirikoksesta? Eli miten kauan tekijällä/tekijöillä on ollut aikaa? Tai sitten tekijöitä on ollut yksi, mutta hän on saanut apua ruumiiden hautaamisessa ja tavaroiden piilottamisessa.
Sillä kylmähermoinen täytyy olla, jos tuon kaiken yksin tekee. Luulen, että on suojeltu jotakuta päästään vinksahtanutta poikamiestä. Mutta miksi ne vaatteet on viety sinne metsään? Onko omatunto alkanut soimata? Luulisi henkilön siinä tapauksessa murtuneen ja tunnustaneen. Holmströmhän oli jo pidätettynä ja joutui oikeuteen, mitä järkeä olisi ollut vaatteet viedä metsään? Ellei niitä vienyt joku, joka tiesi syyllisen, mutta ei voinut sitä kertoa. Kuten Onni Happosen tarinakin osoittaa.
Omituinen juttu kaikenkaikkiaan, tuo fillareiden upottaminen on kanssa aika erikoinen tapaus. Onko siihen yksi ihminen pystynyt?
Joukkohaudantie
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Heinä 30, 2010 1:49 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja Joukkohaudantie »

Jermon kirjan tietojen mukaan leirintäalueella suoritettiin tarkka etsintä 18.08 ja tällöin myös sukeltaja tutki lahtea. Etsinnät olivat tuloksettomia eli kohtuullisen hyvin kaikki on ollut piilotettuna.

21.08 etsittiin uudelleen isommalla joukolla ja tällöin löytyivät kalmot ja sittemmin myös esineistöä.

Kolmisen viikkoa siis vierähti ja olisikin mielenkiintoista tietää kuinka paljon alueella telttailtiin tuona aikana, nimittäin on mahdollista, että joku sivullinen löysi kätkön jossa kateisiin jääneet esineet olivat.

Kateissa olivat hatut, kengät, liivit, shortsit, kamera ja kello sekä pala telttapohjaa, johon nuo ovat voineet olla käärittynä ja kätkettynä. Joku löysi tämän ja tutki nyytin sisältöä Varkauden suunnalla, otti kellon ja kameran ja vihmaisi loput metsään, josta ne löytyivat hujan hajan. Jos kehitytti filmin, niin voisi laittaa kuvat nettiin, lol.

Fillareiden upottaminen on mahdollista yksinkin, mutta hankalampi operaatio kuin äkkiseltään luulisi. Vene on luultavasti ollut perinteinen puuvene, jota soudetaan keskeltä selkä menosuuntaan. Helpointa on laittaa toinen fillari eteen poikittain ja toinen taakse, josta ne sitten voi airolla avittaa yli laidan. Painopiste on tällöin epämääräinen, mutta kyllä lyhyt soutu sujuu niinkin.

Luultavasti tekijä ei asiaa tarkemmin ajatellut, vaan laittoi pyörät päällekkäin veneen tilavampaan etuosaan ja yritti siitä sitten heittää ne veteen. Tällöin pyörät voivat takertua toisiinsa ja on muutenkin hankala tapa, mutta ilmeisesti uimatta siitä selvisi. Tapin oli veneeseen joutunut veistämään, vuolujäljistä ei ole tietoa.

Muutenkin on hämmästyttävää, että ainuttakaan sormenjälkeä tai mitään muutakaan konkreettista jälkeä ei ilmeisesti löydetty. Hauska tuo Yuutuubassa oleva video tutkinnasta; kohdat 03:25 ja 03:32--mustikkasato ilmeisesti tuona kesänä hyvä, kohta 03:56-04:00--herrat ovat kuin kaupoilla lapiosta. Muutenkin porukkaa on kuin Bluesin maalilla.

Lapion nouto työmaalta on myös pikantti yksityiskohta, ruumiithan ovat tuolloin vielä pusikossa näkösuojassa ja haahuilu talojen pihoilla lisää nähdyksi tulemisen riskiä huomattavasti, lapion omistajahan nähdessään vierailun tulkitsee sen varkaudeksi ja varmasti puuttuu asiaan jollain tavoin. Sitten kipität lapio tanassa karkuun vihaista maajussia ja hautakin täytyisi kaivaa, jotta ehtisi mopohuoltoon
aamuksi.
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja Misri »

Erinomaisesti on alokas Joukkohaudantie perehtynyt asiaan. Tuossahan tuli jo lähes kaikki oleellinen sanottua. Varteenotettava huomio, että hattu/vaatekätkön ja muut tavarat olisi voinut joku kulkumies löytää. Valkannut sitten niistä parhaat/arvoesineet. Vienyt myöhemmin keväällä nämä itselleen hyödyttömät naisten vaatteet sinne Majalammen lähelle.
helmikuu
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: To Loka 29, 2009 12:28 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja helmikuu »

Joitakin mietteitä :
 Vaatii kovanlaista luonnetta tappaa Ihminen puukolla , selvinpäin nimittäin . Olet lähikontaktissa uhriisi KUN TÄMÄ haukkoo viime henkäykset Elämän hiipuessa . Kudokset ovat sitkeitä , voimaa iskuissa SAA OLLA toisen rimpuillessa hengenhädässä In Case , loukkaat tilanteessa helposti myös itseäsi . Todennäköisesti Saat päällesi uhrin verta JA sylkeä , mahdollisesti myös muita eritteitä . Lopulta olet öisellä leirintäalueella luhistuneen teltan seka kahden kalmon kanssa verinen ruoti kädessäsi joka solun kehossasi kehottaessa karkaamaan .
Hillitset pakohalusi , raahaat ruumiit POI näkösältä JA haalit hajallaan olevaa esineistöä ympärillesi vilkuillen . Näkikö joku , Onko se poliisit jo hälytetty ? Et tästä hätäänny Vaan suoritat pitkäkestoisen kätkemisoperaation , peseydyt JA Viet moposi aamulla huoltoon surmiin käytetyn puukon jomottaessa takintaskussa .

-----------------------
Olisi lisää mietteitä, vanhoissa lehdissä oli että rikospaikalla olleet kaksi nuorta miestä olisi havainneet mopolla liikkuvan tuntemattoman mieshenkilön. Näin ollen johdatelleet viranomaiset mopolla liikuvan etsintään Samalla itse jäivät vähemmän epäiltyjen joukkoon, tavallaan pääsivät johtamaan tekijöiden etsintää. Tälläisen kuvan saa tapahtuneesta rikoksesta?
Joukkohaudantie
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Heinä 30, 2010 1:49 pm

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja Joukkohaudantie »

Joo, kieltämättä tuo poikien metsätöihin katoaminen on sattunut juuri sopivasti. Tuollaisen teon jälkeen varmastikin katoaa mielellään jonnekin ja kynsiä järsien miettii mitä jatkossa tekisi. Tuntematonta miestä on perinteisesti myös aina syytetty, viimeksi esim. Ulvilassa tai vaikkapa hiihtäjien hemohesjutussa Lahdessa, jossa tuntematon mies kävi tuikkaamassa aineet suoneen.
Pojat ovat ainoita, jotka varmuudella ovat olleet leirintäalueella tyttöjen kanssa tekemisissä ja myös näiltä vonganneet sekä lisäksi ainakin toisella heistä on ollut puukko. Ja näinpäinhän tuo ei toimi, että pojat ovat nuorempia kuin tytöt, tuollaiset 22-23v tytöt eivät kiinnostu itseään useampia vuosia nuoremmista pojista, tosin en mistään ole löytänyt poikien tarkkaa ikää. Mahdollista on, että pojat ovat tulomatkalla veneessä ottaneet rohkaisuryyppyjä ja tulleet torjutuksi nuoren ikänsä sekä humalatilansa tähden. Tilanne sitten karannut käsistä. Toisaalta RH "tunnustuksessaan" kertoi poikien nimenomaan poistuneen paikalta.

Humalassa tuo teko sujuisi ylipäänsä useammalta ihmiseltä, selvinpäin tehtynä vaatii erityistä kylmäverisyyttä ja potentiaalinen tekijäjoukko on suppea.

Mielestäni saaressa ollut ryyppyporukka istuu kuvaan parhaiten. Ryypiskely jatkunut ehkä jo pidempään, viinan loppuessa yksi heistä on soutanut hakemaan lisää tai joku on sitä heille tuonut ja tällä reissulla nähnyt tytöt telttailemassa. Tämä voisi olla RH:n havaitsema rantaan kulkenut henkilö. Saaresta lähdetty nousuhumalaisessa voimantunnossa Tulilahdelle naisiin tunnetuin seurauksin.
villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Vahva tunne on, että kyllä se tyttöjen tappaja on ollut Arne Holmström ja Runar joutui velipoikansa pakottamana (vain) apuriksi, eli mukaan piilottamaan ruumiit, pyörät ym.
Ei olisi halunnut olla tuossa karmivassa teossa mitenkään mukana, mutta saattoi olla niin, että oli joutunut aina tekemään asioita kuin veli käskee.
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Tulilahti

Viesti Kirjoittaja strangelove »

villivadelma kirjoitti:Vahva tunne on, että kyllä se tyttöjen tappaja on ollut Arne Holmström ja Runar joutui velipoikansa pakottamana (vain) apuriksi, eli mukaan piilottamaan ruumiit, pyörät ym.
Ei olisi halunnut olla tuossa karmivassa teossa mitenkään mukana, mutta saattoi olla niin, että oli joutunut aina tekemään asioita kuin veli käskee.
En usko, sillä veljeksistä juuri Runar oli se hallitsevampi ja määräilevämpi. Sain sen vaikutelman, että Arne jopa hieman pelkäsi Runaria tai ainakin halusi tälle hankaaluuksia. Arne oli enemmänkin yksinkertainen, laiskotteleva ja suulas höppänä. Vähän kyllä ihmettelen, miten suuren arvon poliisi hänen todistuksilleen antoi.
Lukittu