Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 1)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
smith
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Su Elo 15, 2010 6:52 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja smith »

vivy kirjoitti:En nyt oikein ymmärrä, mistä nämä epäilykset
Ei ole mitää epäilystä muutakuin mun perusajatus kaikkeen on se että "mikään ei ole siltä miltä näyttää". Haluan herättää keskusteluja ja kaivella muisteja näistä perustapahtumista ja pureutua niihin vaan loogisella ajattelulla mitenkä tämä ko. hlö olisi toiminut ja miksi.

Estonia ei uponnut yhdestä syystä tai siitä että olisi tapahtunut suoraviivaisessa jonossa asiota että ensi tapahtui jotain ja sitten jotain ja sitten jotain ja uponnut. Vaan estonian upotti että rinnakain tapahtui useita tapahtumia jotka yhteisummana johtivat uppoomiseen.

Tässä RR tapauksessa on joukko erinäisiä tapahtumia, jotka osa tapahtunut rinnakain ja osa peräkkäin, kuitenkin niiden yhteissumma on ollut että RR joutunut tilateeseen jossa kadonnut. Mitä nämä tapahtumat on se mitä pohdin. Kuitenkin tällä hetkellä musta ei tunnu muuta faktaa olevan kuin että :

*puhelin mennyt kiinni ennen klo 23
---->akkuloppu?
---->puhelin hajonnut
---->RR ei ollut laukkua, oisko RR antanut puhelimen kaverilleen laukkuun säilytettäväksi

*seuraavana päivänä ollut koristilaisuus, mihinkä hän varmana 100% on ollut menossa omissa ajatuksissaan.

Jostain muistelin että tämä lomalla ollut varusmies olisi tavoitettu, jonka kanssa RR tanssi?

Voihan täällä spekuloida asiaa niinkun on esim yli 100 sivua spekuloitu hautapaikasta. Luin koko ketjun läpi ja aika paljon semmoista ainesta joka vaan rakentaa asian ympärille kaupunki legendoja. Muttei tuo esiin todellisia faktoja. Ajattelin että jos keskustelua saataisiin lähtemään sille raiteille että mitkä asiat voisivat olla tosiasiota.

Kuitenkin jos krp:lla oleva seurahuonehavainto on totta, alkaa varmaan tapahtumien loppusumma olevaan aika täynnä tässäkohden. Jos seurahuonehavainto on tosi on RR tilanteessa jossa erinäisten tapahtumien summana on vähän vaatetusta, ei rahaa juurikaan, ei puhelinta.

Semmoinen myös tulimieleen luetttuani koko ketjun, moni sanoo että miksei lainannut puhelinta ja soittanut jollekin. Teetpä itelles kysymys kuinka monta numeroa muistat ulkoa, jollei sulla ole kännykkää josta tarkistaa nro. Itse mietittyni en muista ulkoa muita numeroita kun omani.
jamiroo_04
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 9:31 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja jamiroo_04 »

totta, ei katoa niin etteikö joku tiedä. ja se bestis tietää ihan varmasti joka asian kaveristaan, ihastukset ja kaikki poikakokeilut ym. ym. ym. voipi olla, että kaveri ei uskalla siitäkään syystä puhua, jos tuo henkilö oli sellainen ettei kaveria välttämättä uskottaisi, ja itse joutuisi vain hankaluuksiin "turhasta panettelusta".
16-vuotias on fyysisesti jo lähes aikuisen mitoissa, ja ensimmäiset poikakokeilut varmaankin alkaa viimeistään tuossa vaiheessa, ehkäpä 12-13 vuotiaana jo.
Raisa oli kotoaan saanut varmasti paljon hyväksyntää, oli pidetty lapsi, ja oli oppinut luottamaan ihmisiin, ja suhtautumaan kaikkiin välittömästi.ei sellainen nuori osaa välttämättä edes tajuta mitä vaaroja jonkun "ihan mukavan" hepun myötä voi tulla.ja uskoo kaiken mitä on sanottu, ei yksinkertaisesti näe vaaroja.
kyllä odotan todella sitä päivää, jolloin media tuo uutisen että Raisa on löydetty.
smith
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Su Elo 15, 2010 6:52 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja smith »

vivy kirjoitti: Minua kiinnostaisi, oliko löytyneiden vaatteiden huhulla mitään totuuspohjaa. Tätä tuskin kukaan tietää. Jos olisi, se antaisi ihan uutta spekuloitavaa, koska asiat olisi menneet ihan erilailla, mitä ainakin itse olen päässäni ajatellut. :shock:
En usko että on mitään totuutta löydetyillä vaatteilla. Asiaa jos vain järjellä miettii niin kyllä vaatteet 10v mätänee. Tietysti muovi ei mätäne että jotkut keinokuidut voi jotenkin säilyä ja napit yms metallit. Luonnonkuidut ja nahka varmana mädäntyneet 10v.
Avatar
vivy
Martin Beck
Viestit: 826
Liittynyt: Ma Joulu 08, 2008 1:11 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja vivy »

Itse uskon, että tuo havainto on täysin varma ja että poliisi on asian tarkistanut. Jos se ei olisi, en tiedä mitä enää edes spekuloida. Jos lähdetään leikkimään ajatuksella, että Raisa ei välttämättä ollut lähelläkään Tampereen keskustaa, ei ole mitään mihin tarttua ja rakentaa noita mahdollisia tapahtumaketjuja.

Aika hurjaa, jos nyt vähän tätä mietitään. Kukakohan näki Raisan VARMASTI ennen tuota Casablancaa? Voi olla, että tästä on ollut puhettakin, mihin aikaan R lähti kotoaan ja menikö suoraan keskustaan vai onko sitä ennen varmoja tietoja jostain "etkoilta" tms?
smith kirjoitti:En usko että on mitään totuutta löydetyillä vaatteilla. Asiaa jos vain järjellä miettii niin kyllä vaatteet 10v mätänee. Tietysti muovi ei mätäne että jotkut keinokuidut voi jotenkin säilyä ja napit yms metallit. Luonnonkuidut ja nahka varmana mädäntyneet 10v.
Missään ei ollutkaan, koska nuo vaatteet olisi löytynyt. Voisiko olla, että jo vuosia sitten? (Okei en itsekään usko kyllä tuohon)
smith
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Su Elo 15, 2010 6:52 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja smith »

Ehkä tämä kaveri ei ollut varsinaisesti "bestis", koska varsinkin tytöillä on semmoista talvisodan henkee että kaveria ei jätetä. Varsinainen bestis ei sanoisi että autossa ei ole tilaa vaan yritettäisiin yhdessä ratkaista tilanne jotenkin ainkaan että toinen ei jäisi yksin. Ainoo selitys voi olla se että nuoret juhlijat olivat sen verran lärvätsalot että ei tullut mieleen toisesta huolehtiminen.

Paikalla olleet ystävät eivät todennäköisesti varsinaisesti syyllistyneet mihinkään.Mutta omatunto voi kuitenkin painaa mieltä niin paljon että vähän kaunistellaan totuutta ja sehän ei ole valehtelua jollei kerro ihan kaikkea. Miksi kokee syyllisyyttä vaikkei mitään tehnyt?Varmana kaverit kokevat syyllisyyttä, koska kaikista tapahtumista merkittävin kuitenkin on se seikka että kaverit jättivät RR yksin "petojen syötäväksi"
smith
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Su Elo 15, 2010 6:52 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja smith »

vivy kirjoitti:Itse uskon, että tuo havainto on täysin varma ja että poliisi on asian tarkistanut. Jos se ei olisi, en tiedä mitä enää edes spekuloida. Jos lähdetään leikkimään ajatuksella, että Raisa ei välttämättä ollut lähelläkään Tampereen keskustaa, ei ole mitään mihin tarttua ja rakentaa noita mahdollisia tapahtumaketjuja.

Aika hurjaa, jos nyt vähän tätä mietitään. Kukakohan näki Raisan VARMASTI ennen tuota Casablancaa? Voi olla, että tästä on ollut puhettakin, mihin aikaan R lähti kotoaan ja menikö suoraan keskustaan vai onko sitä ennen varmoja tietoja jostain "etkoilta" tms?
Niin ilmeisesti puhelin ollut ainakin keskustassa kytkeytyneenä tukiasemaan ilmeisesti tarkistettu?, tuli vain mieleen että ton ikäisillä tytöillä poikakaverit tulee ja menee. Tokkopa RR oli ensimmäistä kertaa baarissa kun oli noi paperit. Tuli mieleen että jos RR oli joku vanha baari tuttu, vanhempi sälli 30v tms. Sälli olisi nuorten keskuudessa vähän karski ehkä pelottavakin. Jos RR oli tärskyt kapakasta poistumisen jälkeenn tämän sällin kanssa, esim sokoksen edestä tuli noukkiin autolla. RR:lle olisi käynyt kuin milla heikkilälle. Vaatetus erityisesti selittäisi tärskyt, jos sälli oli huomattavasti vanhempi tarvi tätä jakkupukua yms. jottei näytä hemmon seurassa ja silmissä ihan kakaralta?
Cro
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Ke Kesä 17, 2009 11:23 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Cro »

smith kirjoitti:edelleen ihmettelen onko jotain todisteita että rr ollut kavereiden kanssa baarissa?
Enemmän ihmettelen miten tätä joku voi edes epäillä. Miksi ei olisi ollut? Miks kaikki likat olisi asiasta valehdelleet?
Jesus Hitler kirjoitti:Cro mitähän nyt sekoilet?

Sanot, että kaverisi porukoineen jäi Casablancaan ja jotkut muut kaverit lähtivät Huittisten seurahuoneelle

Poliisi kuitenkin sanoo, että juuri nämä kaverit lähtivät Huittisten seurahuoneelle ja Raisa ei mahtunut kyytiin.

Eli joko sekoilet tuossa ylemmässä viestissäsi, kaverisi puhuu paskaa tai poliisi/media puhuu paskaa.

Veikkaan, että viimeinen vaihtoehto ei ainakaan pidä paikkaansa.

Sitten lisäksi vielä mikään muu kuin puhelimen sammuminen ei ole 100% faktaa, ihminen ja ihmiset voivat aina valehdella.
No sitten se on noista se keskimmäinen vaihtoehto. En tosin vaan ymmärrä miksi valehtelisi lapsuudentutulleen asiasta. Sanoi kuitenkin poliisille kertoneensa saman. Aika hyvin si näytteli kun itkikin siinä kertoessaan samalla. Noh, ihan sama, itse luotan hänen sanaan kuitenkin.

Missä se on muuten mainittu että muu porukka, eli ne casassa olleet ovat kaikki hypänneet autoon, mutta Raisa jätetty pihalle? Jossain on sanottu että vain erosi ystävästään, jossain lisätty että ystävä lähti jätkänsä kanssa siitä autolla ja minulle sanoi että meni takaisin baariin. Mikä noista ikinä sitten onkaan se totuus, niin missä on sanottu se että he lähtivät kaikki likat yhdessä baarista, hyppäsivät autoon jättäen Raisan yksin kadulle??? Se olis mullistava info ainakin itselleni. Itseltäni ainakin mennyt ohi.

Mikä järki on edes kirjotella tänne jos ajattelee noin että yhtään mihinkään ei voi luottaa? Onneks poliisi ei ajattele samalla tavalla, voisi olla tutkimukset aika vähissä. Jostain kun on mielestäni aina lähdettävä. Ja eihän luurin sammuminenkaan ole 100% fakta, voihan se olla että siellä on ollut linjoissa yms jotain häikkää juuri samaan aikaan. Erittäin epätodennäköistä juu, mutta mahdollista. Rikkoo siis sen satasen täyttymisen.
jamiroo_04 kirjoitti:ja se bestis tietää ihan varmasti joka asian kaveristaan, ihastukset ja kaikki poikakokeilut ym. ym. ym. voipi olla, että kaveri ei uskalla siitäkään syystä puhua, jos tuo henkilö oli sellainen ettei kaveria välttämättä uskottaisi, ja itse joutuisi vain hankaluuksiin "turhasta panettelusta".
En tiedä olivatko bestiksiä vai mitä, todella hyviä ystäviä kuitenkin. En usko että kokeilee päättää päivänsä ja masentuu todella pahasti (luonnollisesti) samalla jättäen jotain vihjaamaasi tärkeää kertomatta. Miksi joku salailis jotain jos rakas ystävä on ollut 10v hukassa, tai edes yhden yön?
Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut. -PMMP
Cro
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Ke Kesä 17, 2009 11:23 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Cro »

vivy kirjoitti:Aika hurjaa, jos nyt vähän tätä mietitään. Kukakohan näki Raisan VARMASTI ennen tuota Casablancaa? Voi olla, että tästä on ollut puhettakin, mihin aikaan R lähti kotoaan ja menikö suoraan keskustaan vai onko sitä ennen varmoja tietoja jostain "etkoilta" tms?
Ai että lähdetään ihan alusta? Huh huh, joo miettiä ja pohtia tietty saa, joku raja silti. Ja on ollut puhetta ja paljonkin, lue aiempia viestejä.
Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut. -PMMP
Avatar
vivy
Martin Beck
Viestit: 826
Liittynyt: Ma Joulu 08, 2008 1:11 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja vivy »

Cro kirjoitti:
vivy kirjoitti:Aika hurjaa, jos nyt vähän tätä mietitään. Kukakohan näki Raisan VARMASTI ennen tuota Casablancaa? Voi olla, että tästä on ollut puhettakin, mihin aikaan R lähti kotoaan ja menikö suoraan keskustaan vai onko sitä ennen varmoja tietoja jostain "etkoilta" tms?
Ai että lähdetään ihan alusta? Huh huh, joo miettiä ja pohtia tietty saa, joku raja silti. Ja on ollut puhetta ja paljonkin, lue aiempia viestejä.
Itsehän juuri tästä kirjoitin, että Raisa on aika varmasti tuolla Casablancassa ollut, että eiköhän poliisikin sen ole tarkistanut. Eräs toinenhan tämän heitti, että mikään ei ole varmaa. Olen kyllä lukenut koko ketjun, mutta koska se on jo lähemmäs 160 sivua pitkä, ei joka asiaa voi muistaa tai aina lähteä haeskelemaan tarkistaakseen! 8)
Jesus Hitler
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 9:32 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Jesus Hitler »

Eihän kukaan ole edes väittänyt, etteikö Casablancassa olo olisi tapahtunut, vaan että mikään, mitä ihminen kertoo ei ole 100%, koska ihminen voi aina valehdella. Koskematon koneen tekemä puhelinloki jne ei voi!

Mutta tuohon kaveri juttuun jne, niin ne joiden kanssa Raisa oli tiedon mukaan siellä Casablancassa kuulemma lähtivät Huittisten Seurahuoneelle ja Raisa ei mahtunut kyytiin. Jo koko juttu siitä, ettei Raisa mahtunut on epäilyttävä. Olihan siellä Casablancassa kai muitakin Raisan tuttuja eli ei ne kaikki tietenkään sinne lähteneet, jos siellä oli enemmän. Eli voihan se Cron ystävä olla sellainenkin, mutta kyllä ainakin poliisin tietojen mukaan se joka saatteli Raisan eli ilmeisesti se jonka kanssa Raisa lähti illanviettoon, lähti sitten sinne Huittisiin, häneltähän ne tiedot on kai pääosin saatu.

Mutta näinhän se on, että tulee väistämättä sellainen kuva, että joku näistä Raisan mukana olleista salaa vielä jotain. Tai sitten poliisi ei vain kerro kaikkea tähän kaverijuttuun liittyvää.
mamma71
Neuvoja-Jack
Viestit: 568
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 10:43 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja mamma71 »

Luulen myös, että salaa, eikä poliisi kerro. Voihan olla, että joku on palannut hakemaan Raisaa ja vienyt hänet paikkaan X josta Raisa on sitten lopullisesti kadonnut. Ja tuolla henkilöllä voi olla sellainen tausta, että hänen puheitaan ei välttämättä uskottaisi, joten silloin ollaan mieluummin hiljaa. Ja mahdollinen tyttö/poikaystävä ei halua/uskalla kertoa asiaa. Välttämättä tällä henkilöllä ei ole mitään tekemistä katoamisen kanssa.
Joku tuolla mietti, että Raisan puhelin olisi ollut kaverin laukussa, ei ole voinut olla, sillä kai se olisi silloin löytynyt. Itse ainakin palauttaisin puhelimen ja sanoisin, että mulle jäi tämä. Ja mihin ne vaatteet on jääneet? Jos ne on jääny johonkin kapakkaan, kai siitä olisi kerrottu, että täällä on tämmöinen takki ja laukku. Aika outoa, että kaikki kamppeet on kateissa, jos kerran Raisalla ei ollut päällysvaatteita ulkona hortoillessaan. Tämä viittaisi siihen, että hän odotti jotakuta. Joko kanssaan ravintolaan tai hakemaan pois.
Ja se bestis voi olla joku muu kuin tuolla bailuporukassa ollut. Mutta silti Raisa on saattanut kertoa, kenet aikoo illan aikana tavata. Ja kun Raisa katosi, ei bestis uskalla puhua, koska tuntee sen, joka Raisan piti tavata ja pelkää, että tälle koituu siitä vaikeuksia.
smith
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Su Elo 15, 2010 6:52 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja smith »

Cro kirjoitti: Missä se on muuten mainittu että muu porukka, eli ne casassa olleet ovat kaikki hypänneet autoon, mutta Raisa jätetty pihalle? Jossain on sanottu että vain erosi ystävästään, jossain lisätty että ystävä lähti jätkänsä kanssa siitä autolla ja minulle sanoi että meni takaisin baariin. Mikä noista ikinä sitten onkaan se totuus, niin missä on sanottu se että he lähtivät kaikki likat yhdessä baarista, hyppäsivät autoon jättäen Raisan yksin kadulle??? Se olis mullistava info ainakin itselleni. Itseltäni ainakin mennyt ohi.
kaikissa lehtileikkeissä sanotaan näin mutta tossa esim sulle yksi

http://www.aamulehti.fi/teema/raisarais ... lla/127782

"Kohtalokkaana iltana Raisa Räisänen vietti iltaa kavereidensa kanssa Casablanca-ravintolassa Hämeenkatu 18:ssa. Kaverukset poistuivat ravintolasta ennen kello 23:a ja erosivat Sokoksen edustalla Hämeenkadulla. Räisäsen kaverit lähtivät auton kyydissä Huittisten Seurahuoneelle. Räisänen ei mahtunut kyytiin ja jäi keskustaan."

Jo se että yksi ihminen saa hepulin, kun asiaa sörkkii niin silloinhan tätä teemaa kandee sörkkiä enemmänkin.

Niin tarkoitin että luulis ravintola illasta olevan jotain silminnäkijöitä, kun tohon aikaa kapakassa vähän väkee.

Ruusumyyjän havainto voi olla virheellinen, koska on pimee lokakuun ilta ja ruusumyyjä on kadun toisella näköhavainnon esteenä on runsas autoliikenne ja ihmisvirta.
mamma71
Neuvoja-Jack
Viestit: 568
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 10:43 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja mamma71 »

Tuo lähtöaika on kyllä niin aikainen, että Raisa on joko ajatellut mennä jatkoille tai sitten kotiin. Kumpaankaan ei ole päätynyt. Ihmettelen kyllä itsekin silminnäkijähavaintojen vähyyttä, sillä vaikka kaikkea ei muistakaan, kyllä noin vähissä vaatteissa oleva tyttö jää mieleen. Missähän ne päällysvaatteet on? Jos ilman niitä oli ulkona, ei kai Raisa niin humalassa ollut, että unohti ne kapakkaan? Jos tosiaan oli tarkoitus vaan käydä ulkona. Jossainhan ne on, ravintolasta olisi jo löytyneet.
lost
Olivia Benson
Viestit: 714
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2007 5:11 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja lost »

Käsittääkseni Raisalla on ollut ne päällysvaatteet päällään vielä sillon kun on eronnut ystävistään. Kai asiasta nyt aiemmin olisi ollut puhetta, jos päällysvaatteet olisivat jo siinä vaiheessa olleet kadoksissa. Eli Raisan on täytynyt tämän jälkeen hukata takkinsa johonki. Kenties Raisa mennyt johonkin toiseen baariin? Siellä ehkä hukannut narikkalappunsa tmv. ja päättänyt sitten kännipäissään lähteä ilman takkia. Tai sitten joutunut lähtemään kiireessä pois jostain paikasta...

Täällä on jo aiemmin ollu keskustelua siitä oliko Raisalla laukkua mukanaan. Onko asiaan mitään faktatietoa?

Oliko casablancassa siis muitakin Raisan kavereita? Tälläisestä en ole huomannut mainintaa missään muualla, kuin täällä keskustelussa (oliko se nyt nimimerkki Cro:n kommentti).
Ihmiset valehtelevat, todisteet eivät.
smith
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Su Elo 15, 2010 6:52 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja smith »

sanoin aikaisemmin että "että mikään ei ole siltä miltä näyttää" ei tarkoita etteikö mihinkään voida luottaa vaan että kokonaisuus näyttää nyt tältä, vuoden päästä joltain toiselta. Ensinnäytti siltä että rr nousu jenkki rautaan, kuvio kuitenkaan enään ei näytä siltä. On hyvä hakee vaihtoehtosia malleja mitenkä asiat olisi voineet mennä jo hyvin varhain illasta. Vaihtoehtoisia malleja voidaan liittää niihin asiohin joita tiedetään melko varmasti todeksi.

Mielenkiintoista olisi tietää mikä oli rr:n vaatetus poistuessaan ravintolasta?

Lisäajatuksia vielä tohon mahdollisuuten että olisi löytynyt rr omaisuutta jostain. Jos tämä olisi totta mitä poliisi hyötyisi tiedon salaamisesta.

Siihen että esim tätä jenkkirautaa ei tavoitettu voi olla lookisena selityksenä se että kaiffarit ajellut tuontiautolla josta ei ole maksettu veroja ja lyöty kiinni jonkun peltoauton kilvet. Vaikkei olisi syyllistynyt muuhun rikkeeseen niin saishan tosta jo aika kovat rapsut. Kuka sitä nyt menee hakeen vapaa ehtoisesti sakkoja. Voi olla et auton verotuskin olisi korotettuna vielä. Tuohon aikaan tuontiautojen kohtelu oli vieläkin ankarampaa kuin tänään ja se että mitä tuontiautolla sai tehdä ennenkuin maksettu verot ja rekkaroitu suomen kilpiin.

Alusta asti mua häirinnyt silminnäkijöiden vähyys ja valvontakamerakuvien puute, tämä kertoo jostain. Jos jotain ei ole nähty ja on olemassa kameroita muttei kuvia herää kysymys onko hän ollut siellä missä tämä nykyinen tarina väittä hänen olleen?Vai onko mahdollisesti olemassa joku toinen tarina? Tässä osiossaha kuitenkin saa spekuloida,
Lukittu