Nettikeskusteluiden ylläpitäjille harkitaan rikosvastuuta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

mrs Nutcase
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Maalis 09, 2010 3:50 pm

Re: Nettikeskusteluiden ylläpitäjille harkitaan rikosvastuuta

Viesti Kirjoittaja mrs Nutcase »

marokon_kauhu kirjoitti: Mitäs palstoja muuten on suljettu?
Ainakin Tukiasema ja Narsistien uhrien tuki ry:n keskustelupalsta on tietääkseni suljettu em. syistä. Modeilla kun ei ole aikaa istua käräjöimässä päivät pitkät.
hurmaavamurhaaja
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Pe Heinä 09, 2010 11:09 pm

Re: Nettikeskusteluiden ylläpitäjille harkitaan rikosvastuuta

Viesti Kirjoittaja hurmaavamurhaaja »

marokon_kauhu kirjoitti:
hurmaavamurhaaja kirjoitti:Useiden lehtien netissä olevilla keskustelupalstoilla viestit tarkistetaan, ennen kuin ne julkaistaan. Jos ei pysty kantamaan vastuuta, sellaista keskustelupalstaa ei tarvita, missä voi toisen kunniaa loukata. Jos perustaa lehden, on vastuussa mitä lehdessä julkaistaan, ihan yksinkertaista. Eihän siinä ole mitään järkeä, jos yhdessä mediassa voi julkaista mitä törkyä tahansa ja toisessa ollaan vastuussa mitä julkaistaan, eikö sellainen ole vähän epistä? :lol:

Olet nyt vähän hakoteillä: Kyllähän täälläkin julkaistuista kunnianloukkauksen tai kiihottamisen kansanryhmää vastaan tunnusmerkit täyttävät kirjoitukset voivat johtaa toimenpiteisiin KIRJOITTAJAA vastaan. Näin on oikein.

Lakialoitteessa olisi tarkoitus saattaa vastuuseen myös tämänkin foorumin ylläpitäjät vaikka tosiallisesti ei taida täältä sellaisia resursseja löytyä....

Moderaattorit ei tietääkseni saa liksaa täällä ja vastuuseuraamuksen mahdollisuus käytännössä lopettaisi koko homman.

Toisaalta eihän tämä foorumi edes ole Suomessa....
Saksassa näyttäis palvelin olevan joten voi olla vaikeaa ainakaan täällä kirjoittelijoita tai modejakaan
saada vastuuseen yhtään mistään.

Mutta hurmaava, kysyn uudelleen: Alkaisitko suomalaisen foorumin modeksi edes rahasta jos tälläinen laki menee läpi?
Sinä taas et nyt ymmärrä pointteja! :) Ei sellainen ole suotavaa, että yhdessä mediassa voidaan suoltaa mitä paskaa tahansa, kun taas toisessa sellaisen julkaisija joutuu syytetyksi yhdessä jutun kirjoittajan kanssa, näinhän homma toimii painetussa mediassa: jos toimittaja kirjoittaa kunnianloukkaus jutun, syytteessä ovat sekä lehti, joka on sallinut kunnianloukkauksen julkaistavaksi, että kirjoittaja.

Kyllä vastuuseen voidaan saada, jos halutaan, vaikka palvelin sijaitsisi Grönlannissa. Ja toisekseen, vielä helpommin voidaan blokata sivut Suomesta tulevalta liikenteeltä, toki voidaan kiertää, mutta harvempi alkaa nypräämään ip:n kanssa.

En alkaisi moderaattoriksi muutenkaan, en myöskään vanginvartijaksi :mrgreen: Ja toistan edelleen: jos palsta ei pysty vastaamaan. mitä sillä julkaistaan, tälläistä palstaa ei tarvita>kts.useiden lehtien nettikeskustelukäytäntö.
hurmaavamurhaaja
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Pe Heinä 09, 2010 11:09 pm

Re: Nettikeskusteluiden ylläpitäjille harkitaan rikosvastuuta

Viesti Kirjoittaja hurmaavamurhaaja »

marokon_kauhu kirjoitti:Lisää tästä aiheesta:

http://blogit.tietokone.fi/lexoksanen/2 ... saadantoa/
Kokonaan toinen asia on, että mikäli tällaista vastuuta alettaisiin oikeasti toimeenpanemaan, epämääräisemmät palstat siirtyisivät vauhdikkaasti sananvapauslainsäädännössä vapaamielisempiin ympäristöihin. Käytännössä tämä tarkoittaisi USA:aa, jossa ei tunneta esimerkiksi eurooppalaista rasismirikoskäsitettä. Samalla poliisilta katoaisi myös viimeisetkin mahdollisuudet selvittää palstojen käyttäjien identiteetit. Toisin sanoen, tässäkin kohtaa “notice & takedow” olisi se järkevin lähestymistapa vastuun lisäämisen sijaan. Mikäli palstanpitäjä sitten kieltäytyy noudattamasta tehtyjä alasottoilmoituksia, toimintaan puuttumiseen on paljon selkeämmät perusteet.
Olisikohan Murhis silloin tässä mainittu "epämääräinen palsta" :D
Jossain USA:ssa kyllä kytätään vähän toisella intentiseetillä näitä "arveluttavia keskustelupalstoja" ja "arveluttavia " kirjoittajia kuin esim. Suomessa. Kannattaa olla tarkkana minkälaatuisia kommentteja heittelee jenkkien keskustelupalstoilla, saattaa nimittäin joskus kaupasta tullessa olla ikävä yllätys kun turvallisuuspalvelu nappaa sinut mukaansa ja lennättää sinut jonnekkin mörönperseeseen, missä ollaan kidutuksen kanssa hieman liberaalimmalla linjalla :mrgreen:
hurmaavamurhaaja
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Pe Heinä 09, 2010 11:09 pm

Re: Nettikeskusteluiden ylläpitäjille harkitaan rikosvastuuta

Viesti Kirjoittaja hurmaavamurhaaja »

devil_doll kirjoitti:Internet on kokonaan uudenlainen media, jossa kaikilla on mahdollisuus tuoda esiin mielipiteensä myös, jos ne poikkeavat huomattavasti valtavirrasta, jolloin mikään painettu media ei niitä julkaise. Ensimmäistä kertaa historiassa sananvapaus ei riipu vaikutusvallasta, mielipiteiden "oikeudesta" tai niiden sanojan varallisuudesta eli kustannusmahdollisuuksista. Lisäksi sana on vapaa sekunnissa maailmanlaajuisesti.

On selvää, että tällainen vapaus uhkaa monen sellaisen henkilön ja puolueen asemaa, joka on tottunut pärjäämään julkisuuspelissä ja säilyttämään valtansa ennakoimalla, rajoittamalla ja muokkaamalla yleistä mielipidettä hallussaan olevan median avulla. Suurin osa ihmisistä kuitenkin otti ennen totena vastaan sen ainoan tarjolla olleen uutisen maailmanselityksen. Nykysysteemi, jossa kaikki saavat ilmaista mielipiteensä, myös ne väärät mielipiteet, on kaikkien vallanhaluisten pikkuhitlereiden "tappolistalla".

Lisäksi netti tarjoaa korvaamatonta anonyymiä vertaistukea esim. monissa sairauksissa ja vaikeuksissa, ja mahdollistaa erikoisalojen harrastajien keskinäisen toiminnan myös netin ulkopuolella. Tämä kaikki loppuu, jos palstan pitäjä asetetaan vastuuseen monien muiden ihmisten mielipiteistä. Ja sehän lain tarkoituksena olisikin: siirtää päätös siitä, mitä asioita ja miten julkisesti käsitellään, jälleen suurten mediatalojen haltuun, ja sitä kautta julkinen sana niiden yritysten ja poliitikkojen äänitorveksi, joita ko. mediatalot edustavat.
Kapitalistien salajuoni? :lol:
Vastaa Viestiin