Jacob Wetterling (11 v.) Yhdysvallat 1989

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
kahvitar
Jane Marple
Viestit: 1005
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Jacob Wetterling (11 v.) Yhdysvallat 1989

Viesti Kirjoittaja kahvitar »

Luin joskus vuosia sitten, ehkä 1998, tästä tapauksesta Valituista Paloista. Kolme noin 10-vuotiasta poikaa lähti pyöräilemään ja heidät pysäytti tuntematon mies. Tämä mies kyseli jokaiselta pojalta heidän ikänsä ja valitsi sitten vanhimman pojan. Olisiko vanhin sitten ollut 11-vuotias ja muut vähän nuorempia. En muista oliko miehellä asetta tms. Mies siis lähti autolla poika mukanaan ja kaksi muuta poikaa pyöräili takaisin kotiinsa, muistaakseni kyseessä oli kaksi veljestä ja näiden kaveri, siepattu poika taisi olla toinen veljeksistä. Muistaako kukaan tätä tapausta? En yhtään muista milloin tämä on tapahtunut, luultavasti 80-luvun lopulla tai -90-luvun alussa. Mutta silloin lehden ilmestymisen aikaan oli kuitenkin jo useampia vuosia kulunut pojan sieppauksesta.

Tapaus on jäänyt mieleeni ja olisi kiva kuulla onko siitä selvinnyt mitään uutta.

kahvitar
Jane Marple
Viestit: 1005
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Viesti Kirjoittaja kahvitar »

Pojan nimi, Jacob, muistui mieleen ja löytyipäs sitten nimen ja muutamien hakusanojen kanssa oikea tapaus. Poika on siis nimeltään Jacob Wetterling ja siepattiin 11-vuotiaana eikä ole vielä löytynyt. Täällä lisätietoa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Wetterling

http://www.amw.com/missing_children/brief.cfm?id=24521

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7295
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

MTV3 FAKTAlta tuli juuri kaikkia näitä tämmöisiä pikkupoikien katoamisia koskevia dokumentteja.
Tätä en nähnyt mutta siinä oli esimerkiksi semmoinen hullu joka vaani lehdenjakajapoikia.
Kolme kerkesi tappamaan ennenkuin jäi kiinni :?
Profiloija lopulta onnistui selvittämään tyypin.

Carina
Neuvoja-Jack
Viestit: 526
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 3:05 pm
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Yhdysvalloissa kadonnut poika, muistaako kukaan?

Viesti Kirjoittaja Carina »

Tämä on mielenkiintoinen katoaminen ja ajattelin vähän nostella tätä kun oli tuolla ketjun loppupuolella.

http://www.unsolvedmysteries.com/usm395499.html

Tuolta löytyi ihan mielenkiintoinen tarina koskien Jacobia, teen vapaan suomennoksen, jota saa korjata jos on virheitä!

"Vuodesta 1989 asti oli tutkittu satoja vääriä johtolankoja, kunnes eräänä päivänä poliisiasemalle ilmestyi ihmisiä, jotka olivat varmoja, että tiesivät missä Jacob Wetterling oli.
Tämä mies näytti juuri siltä, miltä Jacob voisi tänä päivänä näyttää, sama ikä, sama ruumiinrakenne, kaikki täsmäsivät.
Miehes kertoi, että hän asui erään miehen luona, joka ei ole hänelle sukua, koska hänen vanhemmat hylkäsivät hänet kun hän oli lapsi. Hän ei tiedä, ketkä ovat hänen oikeat vanhempansa, hänellä ei ole tietoa hänen oikeasta henkilöllisyydestä, eikä tietoa mistä hän on kotoisin.
Mieheltä on yritetty ottaa DNA testiä, mutta hän ei ole suostunut, koska pelkää ja vakuuttaa, ettei hän ole Jacob Wetterling.
Ennen kuin miehelle tehdään DNA testi, ei saada selville, kuka hän oikeasti on."

En tiedä miltä vuodelta tämä teksti on, mutta olisi mielenkiintoista tietää, että onko tässä mitenkään edistytty?
Minulla ei ole mitään niitä vastaan, joilla ei ole mitään minua vastaan.

Nosey
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 6:32 pm

Re: Yhdysvalloissa kadonnut poika, muistaako kukaan?

Viesti Kirjoittaja Nosey »

Päädyin tähän juttuun vasta nyt.
Kuukkelilla löysin seuraavaa:
http://www.projectjason.org/forums/index.php?topic=4610

Poimintoja ketjusta:
Created on: 12/17/2008
Authorities have gotten multiple tips and possible leads in the Wetterling case, most recently in 2004 when a man resembling Jacob was found in Warroad. A fingerprint sample proved the man was not Jacob. Almost 20 years later, the case is still unsolved.
Updated: 01/06/2009
Last month, police found Vernon Seitz, 62, of Milwaukee, dead in his home. He appeared to have died of natural causes.

Police went to the home after Seitz's psychiatrist told them he had admitted to killing two children in 1958, and wanted to confess. Seitz, who owned "Vern's Barber Shop" in St. Francis, a Milwaukee suburb, would have been 12 years old at the time.

In the home, police found child pornography paintings of young boys being tortured, books on cannibalism, and fliers and news articles about missing children from nearby communities. They also found several items pertaining to Jacob Wetterling, including "numerous letters, maps, news stories," a photo of Wetterling and a video of him prior to his abduction.

Looking around further, the investigator found newly poured cement in the basement, along with bondage devices hanging from the rafters. Tufts of hair were also found in the basement; outside the investigator found piles of dirt.
Tuesday, January 06, 2009

MILWAUKEE ” Milwaukee police have investigated a suburban barber's reported deathbed statement that he was a child killer but found no connection with any missing child case, including that of a Minnesota boy abducted two decades ago, a police spokeswoman said Tuesday night.

...

No human remains were found in the basement or yard, the station said, and relatives said the man, a native of nearby Racine, had a great concern for child abduction victims, having been abducted as a child himself.

Police spokeswoman Anne E. Schwartz acknowledged that there were unusual things found in the search, but she told The Associated Press that the investigation didn't come up with anything to show a connection with missing children.

"To suggest that this guy had anything to do with these missing children cases is absolutely inaccurate," she said.

Ja lisätietona, että laki The Jacob Wetterling Crimes Against Children Sex Offender Registration Act on se laki, jonka perusteella USA:ssa kirjataan seksirikolliset rekisteriin.

Loppu foorumista oli pikasilmäyksellä vaan yleistä äidin haastattelua ja uutisia siitä, mitä kaikkea tämän katoamisen jälkeen on tehty asian eteen, ei siis mitään konkreettista itse juttuun.
Uteliaisuus tuo hitaasti, mutta varmasti uutta näkemystä - (Ilkka Luoma)

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Yhdysvalloissa kadonnut poika, muistaako kukaan?

Viesti Kirjoittaja joey »

Voisikohan otsikon vaihtaa sellaiseksi, että se sisältäisi pojan nimen?

Kuva
Jacobin viimeinen koulukuva

Kuva
Arviokuva siitä, miltä Jacob näyttäisi nyt

Jacobin katoaminen
Lokakuun 22. päivänä vuonna 1989 11-vuotias Jacob Erwin Wetterling (synt. tammikuun 17. 1978) oli ollut veljensä ja kaverinsa kanssa vuokraamassa elokuvaa Minnesotan St. Josephin Tom Thumb -lähikaupasta, kun he noin kello 21:15 lähtivät pyöräilemään Wetterlingien kotia kohti.

Kun pojat olivat alle kilometrin päässä Wetterlingien kotoa, tummiin vaatteisiin pukeutunut, naamioitunut ja aseistautunut valkoihoinen, 40-50-vuotias mies ilmestyi pihatieltä heidän eteensä. Mies käskytti pojat heittämään pyörät ojaan ja asettumaan maahan makaamaan. Sitten hän kysyi jokaiselta pojalta heidän ikänsä. Mies valitsi kyselyn perusteella Jacobin ja käski sitten tämän veljeä ja ystävää juoksemaan kohti läheistä metsikköä taakseen katsomatta, tai muuten hän ampuisi molemmat.

Lyhyen matkaa juostuaan molemmat pojat kuitenkin kääntyivät katsomaan ja näkivät miehen tarttuvan Jacobia käsivarresta ja taluttavan hänet pois.

Poliisin saamia vihjeitä
Tutkimusten alkuvaiheessa poliisi tietoon tuli kaksi tapausta, jotka mahdollisesti liittyvät Jacobin katoamiseen. Silminnäkijä oli havainnut viisikymppisen, tuntemattoman miehen tarkkailemassa asiakkaita Tom Thumbin kaupassa. Mies sopi Jacobin veljen ja ystävän antamaan kuvaukseen sieppaajasta: hän oli raskasrakenteinen, valkoihoinen ja kaljuuntuva.

Kaksi kuukautta Jacobin kidnappauksen jälkeen Minnesotan Cold Springissä siepattiin poika. Poika oli ollut luistelemassa ja hän oli kävelemässä yksin kotiin, kun hänen kimppuunsa hyökättiin ja hänet pakotettiin autoon. Autossa poikaa hyväksikäytettiin. Sieppaajan menettelytapa oli samanlainen kuin Jacobin tapauksessa: mies uhkaili poikaa aseella ja pojan vapauttaessaan käski tämän juosta karkuun taakseen katsomatta, ellei haluaisi tulla ammutuksi.

Tapaus sattui n. 16 kilometrin päässä paikasta, jossa Jacob, hänen veljensä ja näiden ystävä kaksi kuukautta aiemmin pysäytettiin.

Seuraukset
Neljä kuukautta Jacobin katoamisen jälkeen hänen vanhempansa Jerry ja Patty Wetterling perustivat lasten turvallisuutta ajavan järjestön, Jacob Wetterling Foundationin (toim.huom. nykyään ilmeisesti Jacob Wetterling Resource Center, http://www.jwrc.org/). Vuonna 1994 Jacob Wetterling Crimes Against Children and Sexually Violent Offende Registration -laki, lyhyemmin Jacob Wetterlingin laki, hyväksyttiin hänen kunniakseen. Se on Yhdysvaltojen ensimmäinen laki, joka mahdollistaa kansallisen seksirikollisista koottavan rekisterin. Lakiin on tuon jälkeen tehty lisäyksiä, joista kuuluisin lienee Meganin laki vuodelta 1996.

(toim. huom. Meganin laki antaa viranomaisille luvan julkistaa seksirikollisten tietoja. Osavaltiot päättävät itsenäisesti, mitä tietoja julkistetaan ja miten sitä luovutetaan eteenpäin. Kuitenkin yleensä luovutettaviin tietoihin kuuluu esimerkiksi rikollisen nimi, osoite ja kasvokuva, ja ne julkaistaan tarkoitusta varten perustetulla nettisivulla.)

Jerry ja Patty Wetterling asuvat edelleen (v. 2004) samassa talossa kuin silloin, kun Jacob katosi. Heillä on edelleen sama puhelinnumero. Vanhemmat ovat saaneet lukuisia yhteydenottoja ihmisiltä, jotka väittävät olevansa heidän poikansa, mutta soittajista yksi toisensa jälkeen on paljastunut huijariksi.

Triviatietoa:
- Mississippijoen ylittävä The Bridge of Hope (suom. Toivon silta) on nimetty Jacobin ja muiden kadonneiden lasten kunniaksi
- Patty Wetterling pyrki huonolla menestyksellä kongressiin vuosina 2004 ja 2006
- Jacob on kadonneiden lasten etsintään omistautuneen Polly Klaas Foundationin keskeisiä kasvoja (http://www.pollyklaas.org/)

Lähteinä Wikipedia ja charleyproject.org

surfergirl
Jack Bauer
Viestit: 947
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Yhdysvalloissa kadonnut poika, muistaako kukaan?

Viesti Kirjoittaja surfergirl »

Jacob Wetterlingiä ollaan etsitty lähistöllä sijaitsevalta maatilalta.
http://abcnews.go.com/US/investigators- ... d=11075883

Yksityiskohdat ei ainakaan tämän jutun mukaan ole ihan selviä, mutta siellä tilalla on vastannut puhelimeen joku hiukan tyly tapaus, jota ei paljonkaan tunnu kiinnostavan pienen pojan kohtalo:
A man who answered a cell phone registered to the farm property refused to confirm his identity and refused to answer any questions about the renewed activity on the farm earlier this week.

"I'm not answering any stupid questions," the man told ABCNews.com. "We've been questioned and harassed for 21 years. We're done."

surfergirl
Jack Bauer
Viestit: 947
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Yhdysvalloissa kadonnut poika, muistaako kukaan?

Viesti Kirjoittaja surfergirl »

Seriffi on tiedottanut tilanteesta ja Dan Rassier-niminen mies joka asuu tuolla tutkitulla maatilalla on nyt "person of interest". Hän on opettajana toimiva 54-vuotias mies joka asui tuolloin ja asuu edelleenkin vanhempiensa kanssa siinä kiinteistössä jonka ajotien kohdalta Jacob siepattiin. Hän kertoo osallistuneensa valheenpaljastustestiin, hypnoosiin ja DNA-testiin ja saaneensa huonoa mainetta lehdissä sekä uhkausviestejä, joista hän on ilmoittanut poliisille. Etsinnöistä on viety analysoitavaksi joitakin esineitä ja tuloksia odotetaan muutamien viikkojen tai kuukausien päästä. Ketään ei ole pidätetty. Perhe kommentoi, että hienoa että poliisi osoittaa että he eivät ole unohtaneet Jacobia vaikka se on niin vanha tapaus.

http://www.sctimes.com/article/20100703 ... rling-case
The abduction happened at the end of the driveway to the property owned by Robert and Rita Rassier. Dan Rassier, 54, lives there with his parents. He also was living at the house at the time of the abduction.

He is a teacher in the Rocori school district.

Dan Rassier said Friday in a phone interview with the Times that investigators have interviewed him “numerous times” about Wetterling’s disappearance. He said he has submitted to a lie-detector test, hypnosis and DNA sampling. Sanner also said Friday that Rassier has submitted to several tests, but he couldn’t recall specifics.

Rassier said media attention has focused on him and put him in a negative light. He has received death threats and threatening e-mails, which he has reported to authorities, he said.

“I had absolutely nothing to do with anything with Jacob,” Rassier said. “I didn’t do it. I had nothing to do with it.”

kahvitar
Jane Marple
Viestit: 1005
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Re: Yhdysvalloissa kadonnut poika, muistaako kukaan?

Viesti Kirjoittaja kahvitar »

Jacobin parhaan ystävän Aaron Larsonin tarina löytyy täältä:
http://www.startribune.com/local/64675297.html

Aaron oli yksi pojista, joka oli Jacobin mukana silloin kun hänet siepattiin.
Mielenkiintoinen artikkeli, jossa Aaron kertoo tuntemuksistaan ja kaipaa edelleenkin päivittäin Jacobia. Jos ei jaksa lukea monisivuista artikkelia niin jutun vierestä, oikealta, löytyy linkki videoon, jossa Aaron kertoo tuon saman tarinan. Myös kuvagallerioita löytyy tuosta linkistä.

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Yhdysvalloissa kadonnut poika, muistaako kukaan?

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Laitoin Wetterlingin tapauksesta juttua tuonne (lopussa):

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=7&t=12697

Faktojen valossa Dan Rassier vaikuttaa hyvältä epäillyltä. Hänen vanhempansa olivat Euroopassa Jacobin katoamisen aikaan, ja Dan oli yksin kotona silloin. Hän oli Jacobin katoamisen aikaan noin 33-v. Sieppaajan uskotaan olleen liikkeellä jalkaisin, ja Rassier asui aivan sieppauspaikan lähellä. Lisäksi mahdollisesti johtaakseen poliiseja harhaan hän sanoi poliiseille nähneensä sieppauspaikan lähellä auton. Siinä oli ollut auto, mutta sillä ei ollut mitään tekemistä sieppauksen kanssa. Sieppaaja oli naamioitunut, ja se sinänsä viittaa siihen, että hän mahdollisesti tunsi uhrinsa ja halusi estää tunnistamisensa. Lisäksi Rassier säilytti kotonaan "Jacob Wetterling"-kansiota, jossa oli mm. Jacobin tapausta käsitteleviä lehtiartikkeleita.

Dan Rassierilta meni ilmeisesti 20 vuotta Jacobin katoamisen jälkeen, ennen kuin hän pystyi puhumaan Patty Wetterlingille.

Vaikka Rassier on olemukseltaan sellainen, että monen on varmaan vaikea kuvitella häntä seksuaalimurhaajaksi, niin toisaalta haastatteluissa hänen suhtautumisensa asiaan on "liian kevyt", jotta hän olisi syyttömänä epäilty.

Itse epäilen, että vanhempiensa luona edelleen asuva Dan on latentti homoseksuaali, ja hänen seksuaalisuutensa torjunta johti tähän tekoon.

Danin haastattelut:

http://www.kare11.com/news/news_article ... yid=875911

http://www.kare11.com/news/news_article ... yid=875817

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Yhdysvalloissa kadonnut poika, muistaako kukaan?

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Jacobin surmasta epäilty Danny Heinrich on tunnustanut surman ja Jacobin ruumis on löydetty. DNA kytki Heinrichin toiseen alueella tapahtuneeseen poikaan kohdistuneeseen seksuaalirikokseen. Hänen asunnostaan löytyi nauhoja Jacobin katoamisista koskevista uutisista. Heinrichilla on taustallaan useita seksuaalirikoksia. Hän muistuttaa ulkoisesti hyvin paljon aikanaan julkaistua luonnosta epäillystä.

http://www.fox9.com/news/200781469-story

Avatar
Sajaki
Jane Marple
Viestit: 1003
Liittynyt: Pe Maalis 19, 2010 8:53 pm
Paikkakunta: Left-hand path

Re: Yhdysvalloissa kadonnut poika, muistaako kukaan?

Viesti Kirjoittaja Sajaki »

Tässä vielä Ilta-Sanomien uutinen, jossa ei kyllä mainita mitään Heinrichista. Artikkelissa on linkki CNN:n uutiseen, jossa Heinrichista puhutaan.

CNN: Vuonna 1989 siepatun Jacobin, 11, jäänteet löydetty – ratkeaako mysteeri viimein?
wetterling.JPG
wetterling.JPG (63.62 KiB) Katsottu 5536 kertaa
Aseella uhannut mies sieppasi Jacob Wetterlingin syrjäisellä metsätiellä Minnesotassa 27 vuotta sitten.
Vuonna 1989 Yhdysvalloissa siepatun 11-vuotiaan pojan jäänteet on löydetty, uutisoi CNN verkkosivuillaan.

Minnesotasta kotoisin ollut Jacob Wetterling siepattiin syrjäiseltä tieltä 27 vuotta sitten. Koko maata järkyttänyt tapaus johti aikoinaan lakiin, joka velvoittaa osavaltioita pitämään rekistereitä seksuaalirikollisista.

Pojan äiti kertoi jäänteiden löytymisestä KARE-televisiokanavalle, ja Stearnsin piirikunnan sheriffi vahvisti asian lauantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

– Ramseyn piirikunnan kuolemansyyntutkija ja oikeushammaslääkäri vahvistivat aiemmin tänään jäänteiden kuuluvan Wetterlingille, siinä todettiin.

– Voin vahvistaa ainoastaan sen, että Jacob on löydetty ja sydämemme ovat särkyneet. En vastaa median pyyntöihin vielä, koska minulla ei ole sanoja, äiti Patty Wetterling kommentoi KARE:lle.

Tiedotteessa ei kerrottu, onko tapauksessa nostettu syytteitä. Nimettömien lähteiden mukaan Jacobin katoamiseen liitetty epäilty johti liittovaltion poliisin FBI:n jäänteiden luo ja niille tehdään parhaillaan DNA-tutkimuksia.

– Tänään jatkamme rakkauden ja tuen tarjoamista, kun Wetterlingin perhe tuo vihdoin poikansa kotiin ja lepoon, Minnesotan kuvernööri Mark Dayton sanoi.

– Suremme syvästi. Emme halunneet Jacobin tarinan päättyvän tällä tavalla, Jacob Wetterling Resource Center -säätiö totesi lauantaina.

Jacob katosi illan pimeydessä 22. lokakuuta 1989. Hän oli tulossa kotiin veljensä ja kaverinsa kanssa, kun asemies lähestyi poikia.

Mies kysyi pojilta ikää, nappasi Jacobin ja käski muita juoksemaan metsään tai hän ampuu. Sen jälkeen pojasta ei ole löydetty jälkeäkään eikä pidätyksiä ole tehty.

Sieppauksen jälkeen viranomaiset saivat kymmeniätuhansia vihjeitä kansalaisilta, mutta ne eivät johtaneet läpimurtoon.

Jacob olisi täyttänyt 38 vuotta tämän vuoden helmikuussa.

– Jacob oli hauska, aktiivinen, urheilullinen, ystävällinen 11-vuotias poika, joka rakasti maapähkinävoita ja amerikkalaista jalkapalloa. Hänet tunnettiin parhaiten oikeudenmukaisuudesta, hänen äitinsä kirjoitti vuonna 2014.

Samu Lehtonen
CNN:n uutinen lokakuulta 2015, jolloin Heinrichia alettiin ilmeisesti epäilemään.
"Karkea kysymys koko kriminaalipolitiikan historian ajan on ollut, onko rikoksiin syyllistynyt (tai muuten poikkeava) henkilö paha vai hullu."

Avatar
Jimmy Hoffa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: Ti Maalis 01, 2016 12:05 am

Re: Yhdysvalloissa kadonnut poika, muistaako kukaan?

Viesti Kirjoittaja Jimmy Hoffa »

Nyt kun pojan jäänteet ovat löytyneet ja tapausta tutkitaan sieppauksena ja henkirikoksena, tämän ketjun voi siirtää Henkirikokset ulkomaat-osioon.
I'll be back.

Vastaa Viestiin