Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
ns_
Sofia Karppi
Viestit: 430
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 1:27 pm
Paikkakunta: hki

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja ns_ »

Tuttuja kummatkin. Surullista että kävi näin.
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Väkevä Minni.jpg
Väkevä Minni.jpg (45.84 KiB) Katsottu 535 kertaa
Nuori nainen vankilaan taposta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 21-vuotiaan Minni Väkevän kuuden ja puolen vuoden vankeuteen taposta, jonka uhri oli häntä väkivaltaisesti kohdellut avomies.

Nuori nainen oli tutustunut mieheen vuonna 2008 ja asui tämän kanssa elämänsä ensimmäisessä avoliitossa.

Henkirikos tapahtui heidän asunnossaan Helsingin Kalliossa viime marraskuun 6. päivä.

Ravintolaillan jälkeen Väkevä oli nukahtanut, kun mies herätti hänet ja kävi kimppuun. Tilanne eteni painiksi. Väkevä kertoi oikeudessa, että mies yritti lyödä hänen päätään, repi hiuksista ja uhkasi kuristaa.

Hän sanoi pelänneensä, että mies ottaisi pöydällä olleen veitsen. Hän otti sen itse ja löi miestä. Hän kertoi yrittäneensä lyödä käteen, mutta osui sydämeen.

Väkevä itse soitti hätäkeskukseen, mutta elvytysyritykset eivät enää onnistuneet.

Pariskunnan liittoon oli kuulunut väkivaltaa ja humalaisia mustasukkaisuuskohtauksia. Riidoissa nainen oli verbaalinen ja mies fyysinen. Mies oli kerran jopa puukottanut naista.

Puolustus vetosi hätävarjeluun ja katsoi, ettei Väkevää pidä tuomita ainakaan tahallisesta henkirikoksesta. Käräjäoikeus kuitenkin arvioi, ettei painitilanne olisi vaatinut veitsen käyttöä.

Käräjäoikeuden mielestä aiempi parisuhdeväkivalta ei myöskään ollut niin poikkeuksellista, että Väkevä voitaisiin tuomita tappoa lievemmästä surmasta.

Tuomio annettiin tänään perjantaina. Viikko sitten oikeuden istunnossa Väkevältä kysyttiin, miksi hän oli jäänyt väkivaltaiseen parisuhteeseen.

- Rakastin häntä, nainen itki vastaukseksi.

Käräjäoikeus määräsi hänet maksamaan uhrin äidille 3500 euron korvauksen henkisestä kärsimyksestä.
Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva oli pudonnut. Palautettu. Linkki päivitetty.
-NILS-
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Melkoisen lähelle osui Ripperin veikkaus tuosta tuomion pituudesta. Ensikertalaisellehan kuuden ja puolen vuoden tuomio puolitetaan, joten kolmisen vuotta sattui ihan nappiin.

Melkein toivoisin, että kumpikaan osapuoli ei valita hovioikeuteen, säästettäisiin pitkä penni veronmaksajien rahoja.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Jossain sanottiin että sai "pitkän tuomion" mielestäni 6,5 vuotta josta istuu puolet, eli noin 3 vuotta, ei ole todellakaan taposta pitkä tuomio.
En puolustele missään tapauksessa tekoa enkä voi kyllä sitä oikeuttaa sillä että mies oli väkivaltainen.
Sen mitä olen tapauksesta lukenut, sen perusteella tuomio on ihan kohdillaan, jos naisen kertomus nyt pitää paikkansa(!).
Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1886
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Kannattaa ehdottomasti viedä juttu hoviin. Ei voi olla oikein, että hätävarjelun liioittelusta saa saman kuin tahallisesta taposta!
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja matlockb »

devil_doll kirjoitti:Kannattaa ehdottomasti viedä juttu hoviin. Ei voi olla oikein, että hätävarjelun liioittelusta saa saman kuin tahallisesta taposta!
Tajuatko että tämä nainen sai siis tuomioksi linnaa toisen hengen riistosta vain 6,5 vuotta josta istuu tuskin puoliakaan, eli 3 vuotta jos on ensikertalainen (Dollari E tietää näistä asioista permmin ja on minunkin olettamuksia korjaillut joten kertokoon paljon joutuu istumaan mahdollisesti ensikertalaisena, teon tehdessään taisi olla siis 20-vuotias, nyt 21).
Vaikka kuinka hätävarjelua olisi niin kyllä tästä nyt vain mielestäni annettu 6,5 vuotta on oikea tuomio ja on niitä hätävarjelun liioittelunakin tehdyistä henkirikostista tullut 5-6 vuotta!
Devill_doll, en tiedä minkä ikäinen olet enkä sitä ala spekuloimaan mutta ehkä 1990-luvulle asti tämä olisi mennyt jopa pelkkänä hätävarjeluna eli tekijä olisi selvinnyt ilman tuomiota.
Hoviinhan kannattaa ja voi aina tuomittu valittaa, siinä ei mitään häviä paitsi veronmaksajien rahoja.
Ja pakko taas kerran korostaa että en puolustele väkivaltaisen miehen tekoja enkä sen enempää naisen suorittamaa henkirikosta, vaan ajattelen asiaa taspuolisesti sen perusteella, mitä asiasta tiedän.
cherryblossom
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2010 6:40 pm

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja cherryblossom »

Tuli vähän selailtua nettiä, ja löytyi ilmeisesti tekijän vanha(hko) blogi, jossa kuvia "hyviltä" ajoilta http://bassoaivo.livejournal.com/. En tiedä kuinka paljon tämä nyt liittyy mitenkään, mutta blogista löytyy kuva, jossa naisen naama on melko pahassa kunnossa ja selityksenä kaatuminen/liukastuminen. Kävi mielessä, että olisko noinkaan. Aika isohko tuomio tosiaan
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja aniko »

Jos sukupuoliroolit käännettäisiin toisinpäin niin veikkaan että kukaan ei pitäisi tuomiota liian kovana, päinvastoin. En lisäksi usko naisen kertomukseen tapahtumaillalta lainkaan. Jos uhrissa ei näy ulkoisia väkivallan merkkejä niin hätävarjelusta tuskin on kyse. Ja että painitilanteessa alakynteen jäädessään olisi tarttunut veitseen ja sitten vahingossa iskenyt suoraan sydämeen ja vielä voimalla.. olikohan miehellä muita vammoja? Jos ei ollut edes viiltohaavoja, niin selvästi isku ei ole ollut mikään hätäinen suhaisu kättä kohti, vaan iskuun on ollut aikaa ja sitä on ehtinyt harkita.
rapier
Vic Mackey
Viestit: 1902
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2008 6:21 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja rapier »

cherryblossom kirjoitti:Tuli vähän selailtua nettiä, ja löytyi ilmeisesti tekijän vanha(hko) blogi, jossa kuvia "hyviltä" ajoilta http://bassoaivo.livejournal.com/. En tiedä kuinka paljon tämä nyt liittyy mitenkään, mutta blogista löytyy kuva, jossa naisen naama on melko pahassa kunnossa ja selityksenä kaatuminen/liukastuminen. Kävi mielessä, että olisko noinkaan. Aika isohko tuomio tosiaan
Tuon kuvan perusteella arvailen että voi hyvinkin olla lipat vedetty. Naamahan ei ole pahassa kunnossa, on vaan pieni ventti nenän yläosassa ja siitä valunutta verta. Olen moisia nähnyt ja paikkaillut.
http://pics.livejournal.com/bassoaivo/p ... s/s320x240

Tuomio taitaa olla nykylinjan mukainen. Joskus taisi olla toisin, tosin esimerkkitapaus on hieman hurjempi.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 17&start=0
Paskanen tukka
Mooses
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: To Kesä 10, 2010 7:16 pm
Paikkakunta: Neljäs valtakunta / Invisible empire

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Mooses »

matlockb...

...muistaakseni kertalaisuus tässä tapauksessa menee jotakuinkin näin.

Kyseinen tekijä lusii tuomionsa puolikkailla. Iän puolesta ( jos siis tekohetkellä oli alle 21-wee ) olisi kelvollinen suorittamaan rangaistuksensa "yks'kolmosilla", mutta kiinteän kokonaistuomion ollessa yli 4 vuotta, kärsitään se ns. "puolikkailla".

t. mostodontti
"Terroristi-Risto huutaa ei saa lyödä naista!, kun Ryydman iskee vanhan tuolin Riston rumaan naamaan. Batman huutaa iske Ryydman vielä toisen kerran, se vie vain meiltä pienen hetken verran!"
jenni82
Agentti Scully
Viestit: 676
Liittynyt: To Huhti 17, 2008 1:28 am
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja jenni82 »

No mä voin sanoa että jos ukko on hakannut ennenkin silleen että tuntuu ni kuka tahansa tarttusi jo siitä veitseen että ottaa tukasta kiinni! Mä henk.koht saanut ruuvarista reiteeni, naama hakattu siniseksi, potkastu taju kankaalle. Silloin ei olisi ollut enää kaukana ettenkö minäkin olis tarttunut johonkin ja kyennyt tappaa! Se tilanne ei välttämättä ole ollut paha mutta esim jo agresiivinen käyttäytyminen aiheuttaa niin järkyttävän pelon ja kun se pelko menee siihen että päättää puolustautua ni näin käy! Mä onneksi pääsin eroon enneko jompi kumpi olisi ollut mullan alla mutta osiaan on sympatiat sellasilla ihmisillä jotka on hakattu ja ennen kaikkea alistettu siihen pelkoon, sukupuolella ei ole väliä mutta jos tää ukko on hakannut muijaa niinko puhutaan ni ansaitsi paikkansa tosissaan!
Tuollanen kuvassa oleva vekki myös tulee nyrkin iskusta ja kuvassa oleva vekki oli aikas tuore eli kuka tahansa tietää ettei silloin vielä silmät mustu tai muuraudu umpeen!
Life. It´s just fucking thing after nother...
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2932
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Sanoisinkos, että aika mielenkiintoisia postauksia MV:llä blogissaan. Aika alkoholipainotteisia monet, mutta niinhän ne taitaa tupata olemaan nuorilla.

Pari tekstiä poimin tänne:

Wed, Jan. 28th, 2009, 12:59 pm
"ollaan peten kans ryypätty ja mä vedin lippoja baarin lattialle niin et oon ihan vitun mustelmilla mut parhaat veti petejoka kaatu turvalleen aleksis kiven edes ja rikko tekohampaansa ihan säpäleiks. uudet n. 500€"


Wed, Oct. 29th, 2008, 11:07 am
"emmä nyt keksi mitä tekisin ku odotan peteä töistä...
eli alan kattoa hopeanuolta :D eilen oli kiva nähä pete pitkästä aikaa (olin yhen yön heidillä)
ja kyl annettiin mennä ;) oli kivaa, tosi tosi kivaa. rakastan sua kulta <3 ootas ku pääset töistä... vaik ootki jo vanha ja raihnanen et sit oot rikki koko päivän :D osa syy miks rakastan sua. oot niin ihana. tulisit jo takas :( käytäs kaupas ostaa ruokaa tai jotai ja ollaan yhes koko loppupäivä. ku sit huamena ja ylihuoamena oon töissä niin ei ehditä oikeen olla yhes. ja joo ostatetaan niit inkiväärioluitaki <3

sydämen pohjasta: petri mä rakastan sua <3 ja me ollaan aina yhes ja en ikinä satuta sua, älä huoli. vaik oon nuorempi niin tajuan silti jotain :) ja ite otit riskin ku rakastuit 10 vuotta nuorempaan. mut luota muhun täysin :)"


Rehellisesti sanottuna en kyllä varmaan ikinä olisi tuon nuoren naisen kanssa itse hengaillut ym.
En todellakaan väitä etteikö nuo pahoinpitelyjutut olisi tosia: onhan noista ihanista ihkutuspostauksista jo kauan aikaa, mutta silti en kyllä hyväksy hänen tekoaan millään lailla. Sai mielestäni ihan hyvän tuomion.

Löytyipä tuolta blogista pari kuvaa Minnistä ja Petestä, mutta käyköön jokainen katsomassa sieltä itse jos mieli tekee...
jenni82
Agentti Scully
Viestit: 676
Liittynyt: To Huhti 17, 2008 1:28 am
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja jenni82 »

Juu ehdottomasti jos taustalla ei ole väkivaltaa ni liian lyhyt tuomio mutta noitakin on niin vaikea todeksi sanoa. Onko kukaan sen emännän ystävä ollut todistamassa tms koska ne ihan varmana tietää jos se selkäänsä saanut! Tuo viina ei vaan sovi suomalaisiin parisuhteisiin ei sitten millään!
Life. It´s just fucking thing after nother...
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Jaa-a, liekö sitten suhteen karu todellisuus karistanut ruusunpunaisia silmälappuja nuorikon silmiltä, kun nuo melkoisen lapselliset blogipostaukset ovat loppuneet.

Luultavasti kuitenkin mies on ollut suhteessa se määräävämpi osapuoli jo pelkästään ikänsä perusteella ja nainen on sitten nalkuttamalla yrittänyt pitää puolensa. Surullista, kun eivät ole älynneet ajoissa erota.

Ainoa positiivinen asia koko jutussa mielestäni se, että eivät olleet vielä ehtineet hankkia lasta.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Nuori nainen surmasi avopuolisonsa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja aniko »

Taitaa se kyllä olla niin että melkein tilanteesta riippumatta aseettoman hyökkääjän tappamista aseella on erittäin vaikea saada hätävarjeluksi. Sinänsä aiemmin tapahtuneet pahoinpitelyt eivät tilanteeseen tai tuomioon vaikuta, koska ne olisi pitänyt ilmoittaa poliisille alunperinkin, silloin kun todisteita niistä oli. Mutta se olisi tietysti vaatinut sitä että ongelma olisi myönnetty ja lähdetty hakemaan ratkaisua..
Vastaa Viestiin