Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 1)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Tuo "Hellun" pakoon päästäminen kyllä vaikuttaa todella erikoiselta verrattuna siihen, miten perusteellisesti Lukkarinen juttujen perusteella on tapettu. Poliisi voisi jo paljastaa millä perusteella epäilee Haantien sorakuopalle joutuneen. Vaikka tuolta sorakuopalta tai sen läheisyydestä olisi jotain Haantien omaisuutta löytynyt, niin ei sekään todista että Haantien ruumis sinne olisi haudattu. Itse ruumis on voitu kuljettaa minne tahansa, suomessa kun tunnetusti erämaata ja korpea riittää, ihan etelä-suomessakin. Ihan hyvin saattaa olla samanlaista hämäystä kuin epäilen tuon lastenistuimenkin olevan.
En väitä olevani tässä viisaampi kuin poliisi koska en tiedä mitä poliisi tietää, mutta syystä voi ihmetellä miten Haantie niin varmasti on sorakuoppaan sidottu jos ruumista ei ole löytynyt.

hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2129
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Viime kesän Keski-Uusimaassa Hautala sanoi, että erinäisistä asioista voidaan päätellä, että Haantie on viety hiekkakuopalle autolla. En keksi mitään muuta selityistä kuin, että Haantielle kuuluvaa on löydetty kuopalta. Olisiko murhaaja halunnut jollain tavalla kertoa poliisille, että se olin taas minä?

villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1072
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Villivattu on (edelleen) sitä mieltä, että poliisilla ei ole yhtikäs mitään Haantien löydettyä omaisuutta, eikä ole olemassa mitään `Järvenpään sarjamurhaajaa`. Tämä sarjamurhaajahöpötys on saanut oikeat tekijät vain yhä kauemmas.
Toki voi olla, että Hellun & Tuulan tapauksessa tekijä VOI olla sama, mutta aivan yhtä hyvin eri henkilö, ja jopa niin, että toinen henkilö on aivan tarkoituksella vienyt Hellun kuopan lähelle sen vuoksi, että ajatellaan, että täytyy olla sama tekijä, kuin Lukkarisen surmaaja.


Mitenhän hyvin Haantien tapauksessa tutkittiin lähivesistöt?

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Haantien tapauksessa voi olla aika haastavaa vesistöjen tutkinta, koska ainakaan Zapatan välittömässä läheisyydessä Järvenpään keskustassa vesistöjä ei ole. Sitten on tuo epäselvä havainto siitä, että Maarit olisi päätunut Hyvinkäälle, siihen hän on tarvinut autokyydin. Miten Haantie olisi päässyt Martinaan Hyvinkäälle autolla ja sitten sieltä lentänyt pihalle, olisiko uusi ystävällinen henkilö tarjonnut autokyytiä Hyvinkäällä Martinan edessä.. sillä jos Haantie olisi tuntemattoman kyyditsijän kanssa mennyt Hyvinkäälle ravintolaan niin voisi kuvitella myös mahdollisen seuralaisen ottaneen alkoholia (=rattijuopumus) ja usein ravintolasta autolla liikkeelle lähteviin kiinnitetään huomiota.
Vesistöt olisi pitänyt tutkia sekä Järvenpäässä että Hyvinkäällä ja tämä varmaan olisi ollut aika haastavaa kun ei tiedetä varmuudella miten ja minne Haantie on siitä Zapatan edestä mennyt.

Inhorealisti

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti »

Ailar kirjoitti: Uskon kyllä, että Hellu on varmasti jotakin kokenut, olihan hänellä vammojakin. Mutta olisiko niin, että Hellu lopultakin tunsi tuon miehen, mutta ei halunnut sitä julkisesti kertoa.

Ja jos tämä sama tekijä on kaikissa tapauksissa, niin uskonpa, että hän on jo kuollut.
Hellun kieltäytyminen poliisin auttamisesta viittaa hieman siihen, että olisi tuntenut tämän päällekarkaajan ja pelännyt häntä. Mutta entä sitten? Hellu elisi pelossa ja mies tuskin olisi halunnut jättää asiaa siihen, myöhemmin olisi saattanut olla odotettavissa die Endlösung. En usko, että Hellukaan olisi pystynyt elämään jatkuvassa kostoiskun pelossa. Jospa olisi kuitenkin niin, että Hellu kyhäsi tämän tarinan hätävalheeksi... salatakseen sillä jotain muuta.

Mutta että tekijä olisi kuollut, kuten sinä ja joku muukin on ehdotellut: millä perusteella? Pelkästään sillä perusteella, että uhrit jäivät tähän? En usko. Vanhuuttaan tyyppi ei olisi vielä kuollut ja toisekseen, luulemmeko tosiaan tietävämme kaikki tämän tyypin uhrit? Kuten ABC totesi ajatusleikin tasolla: tuollahan saattaa tälläkin hetkellä olla pusikoissa vanhoja ruumiita, joita kukaan ei tuolloin eikä edelleenkään kaipaile. Aivan hyvin tämä henkilö näiden tapausten takaa on saattanut tarjota kyytejä tämän jälkeenkin yksinäisille naisille. Ehkä hän myöhemmin "tyytyi" pelkästään väkisinmakaamiseen jättäen henkirikokset vähemmälle. Tunnetustihan erinäisistä syistä naiset jättävät ilmoittamatta suuren osan kohtaamastaan seksuaalisesta väkivallasta. Tekijä on aivan hyvin voinut jatkaa valitsemiensa rikosten tiellä. Olihan tälläkin palstalla se yksi nainen, joka kertoi omasta epäilyttävästä kyytikokemuksestaan 90-lvulla, ja jota hän ei muistaakseni ilmoittanut poliisille.

Jotkut ovat spekuloineet Hellunkin kuolemalla. Tjaah, hänhän olisi nyt vasta n. 60-vuotias. Kyllä tuo rajapyykki on mielestäni mahdollista saavuttaa hieman risaisemmallakin elämällä. Se on eri asia, minkälainen todistusarvo hänen sanomisillaan on enää tässä vaiheessa, jos hänen todistustaan vielä kaivattaisiin.

hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2129
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

villivadelma kirjoitti:Villivattu on (edelleen) sitä mieltä, että poliisilla ei ole yhtikäs mitään Haantien löydettyä omaisuutta, eikä ole olemassa mitään `Järvenpään sarjamurhaajaa`. Tämä sarjamurhaajahöpötys on saanut oikeat tekijät vain yhä kauemmas.
Toki voi olla, että Hellun & Tuulan tapauksessa tekijä VOI olla sama, mutta aivan yhtä hyvin eri henkilö, ja jopa niin, että toinen henkilö on aivan tarkoituksella vienyt Hellun kuopan lähelle sen vuoksi, että ajatellaan, että täytyy olla sama tekijä, kuin Lukkarisen surmaaja.
Kannattaa muistaa, että poliisi ei usko Hans Assmannin olleen Kyllikki Saaren, Tulilahden, Bodomin ja Penna Tervon murhien taustalla, vaikka tällaisia teorioita mielellään ruokitaan. Myöskään Helsingin kellarisurmien taustalla ei poliisin mielestä ole sama tekijä, vaikka se tavan tallaajasta tuntuisi todennäköiseltä. Sen sijaan tämä Järvenpään murhaaja on poliisin käsityksen mukaan sama, joten poliisin tapa tiedottaa asiasta kertoo, että näyttöä samasta tekijästä on vähintäänkin riittävästi. "Sarjamurhaaja" nimestä minäkään en pidä, koska se ei ole täsmällinen. Murhia on kaksi, se kriteerien täyttymiseen vaadittava kolmas murha puuttuu tai siitä ei ole tietoa.

mamma71
Neuvoja-Jack
Viestit: 568
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 10:43 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja mamma71 »

Tuo Hellun kertoma vaikuttaa kyllä aika erikoiselta. Mutta toisaalta ajattelen, että poliisi tuskin olisi noteerannut sitä, jos pitäisi aivan huuhaana. Eiköhän Hellua ole jututettu aika perusteellisesti.

Musta tuntuu ennemminkin siltä, että on tarkoituksella jätetty kertomatta jotakin sellaista, mikä olisi tutkimusten kannalta vahingollista. Esim. juuri auton merkki tms. Tai henkilön nimi. Onhan hän varmaan Hellulle jonkin nimen sanonut. Ellei sitten tosiaan ole ollut tuttu.

Asia on voinut mennä hieman toisin, mutta myös Hellua suojellakseen on poliisi voinut kertoa tämän version, jotta Hellu ei joudu vaaraan. Tai Hellu ei ole uskaltanut/voinut (johtunut osittain shokista ja humalatilasta) kertoa tarkemmin asioista.

Ajattelisin itse asian niin, että jättäessään Hellun eloon, tekijä on saanut ehkä kaipaamaansa valtaa. Hän on saanut naisen pelkäämään. Ja luottanut siihen, että Hellu ei kerro hänestä jotain tärkeää. Se taas osittain viittaisi siihen, että Hellu tunsi tekijän ja tekijä Hellun. Jotkut saavat sadistista tyydytystä siitä, että saavat toisen ihmisen pelon valtaan. Eihän sitä tiedä vaikka tekijä olisi jossain vaiheessa ollut Helluun yhteydessä ja uhkaillut jotenkin.
Ja onhan niitäkin jotka suojelevat jotain sukulaista, veljeään tai jopa omaa poikaansa, vaikka ne tekis mitä. Olikohan Hellulla sukulaisia? Eli ajattelin vain, että olisko tää tyyppi ollut joku sellainen jota Hellu nimenomaan suojeli? Pakko oli kuitenkin jotain vamman takia kertoa poliisille. Joten osa tarinasta voi olla ihan tottakin.

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Inhorealisti kirjoitti:Jotkut ovat spekuloineet Hellunkin kuolemalla. Tjaah, hänhän olisi nyt vasta n. 60-vuotias. Kyllä tuo rajapyykki on mielestäni mahdollista saavuttaa hieman risaisemmallakin elämällä. Se on eri asia, minkälainen todistusarvo hänen sanomisillaan on enää tässä vaiheessa, jos hänen todistustaan vielä kaivattaisiin.
Kyllä tuo "Hellun" kuolema ihan faktaa on, eli ei ole 60 rajapyykkiä saavuttanut, muistelisin että 1990-luvulla on jo kuollut.
Sitä en muista lukeneeni enkä kuulleeni että mihin kuoli mutta ilmeisesti luonnollisesti.

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 843
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

matlockb kirjoitti:Haantien tapauksessa voi olla aika haastavaa vesistöjen tutkinta, koska ainakaan Zapatan välittömässä läheisyydessä Järvenpään keskustassa vesistöjä ei ole. Sitten on tuo epäselvä havainto siitä, että Maarit olisi päätunut Hyvinkäälle, siihen hän on tarvinut autokyydin.
Täsät tuli mieleen, että aivan Zapatan vieressä (Postikadun toisella puolella) menee iso avo-oja Tuusulanjärveen. Ojassa on sateiden aikaan kesälläkin vettä todella paljon ja se virtaa lujaa. Ojaa on vedetty isoihin metallisiin rumpuihin pitkiltä matkoilta. Niissä rummuissa on harjateräsristikoita. Olisi ihan ajateltavissa, että MH olisi voinut joutua ojaan ja mennä virran mukana rumpuun ja juuttua ristikkoon. Miten ihmeessä se käsveska olisi sinne Hyvinkäälle sitten itsekseen mennyt.

Tän jälkeen jos rummusta löytyy luuranko, tulee varmaan kutsu Mannilantielle.

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Sitäpä itsekkin ihmettelen että miten hemmetissä se laukku on itsestään Hyvinkäälle joutunut ja varmaan mitään ei ollu edes varastettu, vaan joku 200 markkaa (en muista tarkalleen) oli jäljellä vielä rahapussissa rahaakin ja ajokortti ym. olivat laukussa myös.
Viimeksi muokannut matlockb, Su Helmi 06, 2011 9:44 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 843
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Tämän perusteella uskon, että MH on tavalla tai toisella mennyt Hyvinkäälle ja Martinaan. Sieltä sitten melkoisen jurrissa heitetty mäelle ja veska on jäänyt pöytään. Se jäi vähän epäselväksi oliko ne röökit veskassa löydettäessä.

Aikaisemminkin olen sen todennut, että Martinan edestä on käytännössä suora tie hiekkakuoppa-alueelle ja autolla matkaa alle kymmenen minuuttia. Potentiaalinen raiskaaja valitsisi alueen helposti, vaikkei mikään sarjamurhaaja olisikaan.

Haantien katoaminen on jonkinlainen mysteeri, mutta siitä en ole mitenkään varma, että se liittyisi Lukkarisen murhaan. Harmi, ettei ole valokuvamuistia, koska itsekin ajoin fillarilla yhdeksän kieppeissä Zapatan edestä tuona perjantaina.

Inhorealisti

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti »

Joskar kirjoitti:Yritettiin selvittää Hausjärvellä tapahtuneita murhia koska ostimme omakotitalon ihan hikiän läheltä ja tässä ennen meitä asunut asukki on ollut vetäytynyt ja muutenkin omannut erikoisia piirteitä. Luimme erinäisiä tekstejä ja mietittyämme ajattelimme kirjoittaa.

Mahdolliset murhat jotka meitä kiinnostaa on:
Tuula Lukkarinen (talon myyjän sukunimi oli Lukkarinen)
Anne-Mari Laine (entinen asukas oli Laine ja tämä Laine on asunut Heinolassa missä A-M asui)
Mitäköhän muita nimiä txt mainittiin sitä en nyt muista mutta paljon on saoja sukunimiä ja outoja sattumuksia.

Jostain myös luimme että jossain kirjoitettiin että murhaaja on ymmärtänyt suureläinten anatomiaa ja tuntee tienoon. Tämän talon entinen asukki oli metsästäjä. Ja on metsästäny paljon näillä seuduilla.

Entinen asukki on myös omistanut porrasperäisen vaalean auton ja tämä selvisi kuvista joita löytyi taloon muutettuamme.
Tällainen viesti osui vahingossa silmiin Hausjärven surmasta kertoneessa ketjussa, mutta nyt löydän sen täältäkin! Eikö kukaan muu ole huomannut tätä vai onko tämä kuitattu trollauksena? Tässähän on aivan mielettömästi tietoja/palasia, jotka osuvat sopivasti, sanoisinko jopa liian sopivasti, kohdalleen.

Tj_eme, luulisin tämän kiinnostavan ainakin sinua, kun kerran asut siellä seuduilla. Talon myyjä oli Lukkarinen, joten Tuulan sukulainen? Jotenkin sain tästä sen kuvan, että tämä entinen asukas Laine voisi olla jollakin tasolla kiinnostava henkilö. Mutta menee jotenkin ristiin, että myyjä on yksi ja asukas toinen. Ilmeisesti ajallisesti sitten limittäin eivätkä samanaikaisesti?

Minua tosin häiritsee tässä viestissä se, että nuo ns. tekstit joihin tämä Joskar viittaa, hän ei erittele tai nimeä niitä. Mistä teksteistä hän onki tiedot tästä edellisestä asukkaasta Laine?

Ihmiset, nyt hereille! Toivon kommentteja, kiitos. Mitä minulta on mennyt ohi?

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 843
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Inhorealisti, olen lukenut tuon saman viestin ketjusta, eikä se minussa herättänyt suuria ajatuksia. Yksi syy siihen on, että en usko tekijän olevan Lukkarisen tapaukessa hikiäläinen, vaan ennemmin järvenpääläinen. Tekijä tuskin veisi vainajaa omalle kentälleen vaan pois sieltä. Siksi uskon tekijän kyllä tunteneen alueen jotenkin, ei kuitenkaan kovin hyvin, koska Lukkarisen ruumista ei oltu mitenkään jemmatu.

Missään muualla ei ole tullut esiin mitään sukulaisuuskytkentää Hikiälle, TL oli kotoisin Purolan maisemista.

Valkoinen auto perustuu siihen Hellu-höpinään. Kun en pidä sitä erityisen totuudellisena, en myöskään pidä valkoisen auton etsimistä mitenkään erityisen tarpeellisena. Valkoinen oli muuten pitkin 1970 ja 1980 lukuja jonkinlainen muotiväri autoissa. Eli porrasperäisiä valkoisia 1990-luvulla vanhoja autoja piisaa.

Tekijöiksi sopivan sekopäisiä ehdokkaita näillä kulmilla riittää. Itsellänikin on muutama hyvä ehdokas TL:n surmaajaksi, mutta eipä ole samanmielisiä löytynyt. Toki on niinkin, ettei juuri kukaan asioista tietävä halua nimillä puhua, kun tekijä ei ainakaan linnassa ole.

Inhorealisti

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti »

Inhorealisti kirjoitti:
Kuten ABC totesi ajatusleikin tasolla: tuollahan saattaa tälläkin hetkellä olla pusikoissa vanhoja ruumiita, joita kukaan ei tuolloin eikä edelleenkään kaipaile. Aivan hyvin tämä henkilö näiden tapausten takaa on saattanut tarjota kyytejä tämän jälkeenkin yksinäisille naisille. Ehkä hän myöhemmin "tyytyi" pelkästään väkisinmakaamiseen jättäen henkirikokset vähemmälle. Tunnetustihan erinäisistä syistä naiset jättävät ilmoittamatta suuren osan kohtaamastaan seksuaalisesta väkivallasta. Tekijä on aivan hyvin voinut jatkaa valitsemiensa rikosten tiellä. Olihan tälläkin palstalla se yksi nainen, joka kertoi omasta epäilyttävästä kyytikokemuksestaan 90-lvulla, ja jota hän ei muistaakseni ilmoittanut poliisille.
On tietenkin turhan narsistista lainata omaa tekstiään ja muutkin ovat kyydeistä puhuneet, mutta kun se nyt oli tässä hollilla... Silmiini osui seuraava uutinen iltapäivälehdestä:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Miesj ... 25932.html

Kyseessä ei tietenkään ollut sarjamurhaaja tai -kyyditsijä 90-luvun alusta, mutta ajattelin tällä vain alleviivata pointtiani: tuolla saattaa jossain päin Kanta-Hämettä tai Uuttamaata olla lisääkin näitä kyyditystapauksia, joista on vaiettu! Nykyään tuo uutiskynnys on vaan niin pieni vai soittavatko uhrit itse lehden toimitukseen, joka tapauksessa tapaukset tulevat yleiseen tietoisuuteen herkemmin. Olisikohan tämäkin tapaus saanut tuoreeltaan paremmat mahdollisuudet ratketa, mikäli tiedot mahdollisista muista tapauksista tai silminnäkijöiden/uhrien kokemukset olisivat päätyneet poliisin tietoon.

Milläköhän keinoin näitä mahdollisia uhreja 90-luvun alusta saisi etsittyä käsiinsä ja heitä kertomaan kokemuksistaan poliisille...? Retorinen kysymys, mutta silti.

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 843
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Huomioksi tähän: Vuielä 1990 luvulla näillä nurkilla oli aivan tavallista kyydin pummailu ja tarjoaminen. Varsinkin uuden ajokortin omaavat pr-ajohenkilöt tarjoilivat kyytejä tavanmukaan. Niistä ei tietääkseni juuri rikosjuttuja poikinut, vaikka varmaan niitä kyytejä on päättynyt monellakin tavalla.

Sellainen tämänpäivän ajatus, että kyydin tarjoaminen on aina esinäytös rikokseen, oli tuohon aikaan täysin käsittämätön. Siksi näissä tapauksissa kyydintarjoajista vouhkaaminen on vähän ylimitoitettua. Tämän päivän saalistajat ja pimeät taksit ovat vähän eri genreä.

Lukittu