Sienikauppiaan riehuminen Helsingin Kauppatorilla

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Lucic
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Elo 18, 2010 3:13 am

Sienikauppiaan riehuminen Helsingin Kauppatorilla

Viesti Kirjoittaja Lucic »

http://www.youtube.com/watch?v=cyyw8s7UyRU

Paljon kohua herättänyt video.

Ajattelin,että olisi aika aloittaa tällekin foorumille ketju poliisista ja poliisin toiminnasta.En ainakaan heti löytänyt yhteistä ketjua,joten jos sellainen löytyy,tämä ketju voitaneen yhdistää siihen.

Ylläoleva tapahtumahan ei ole ihan uusi, ja se on herättänyt monilla palstoilla puhetta.
Itse kyseisen videon nähneenä toivoisin poliisille täällä Suomessa hiukan parempia valtuuksia käyttää voimaa kyseisissä tilanteissa,jotta vältyttäisiin nyt nähdyiltä "nöyryytyksiltä". Tässä tapauksessa poliisit näyttävät kuin ajovaloihin joutuneilta peuroilta,kukaan ei oikein tiedä,miten pitäisi toimia... Prkl,jos aletaan vetää teleskooppia esille,niin silloin pitäis viedä homma myös finaaliin,eikä leikkiä mitään 7-luokan diskon järkkäriä! Lisäksi ihmettelen,missä on etälamauttimet??

Edit.Toki pakko antaa tunnustusta punapaitaiselle "sankarille" harjan käytöstä :D Onneksi ei käynyt pahemmin tälle herolle...

otsikkoa muokattu
t:mode
Andy-Setä
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Touko 21, 2008 9:23 pm
Paikkakunta: Hilversum

Re: Poliisi pamputtaa

Viesti Kirjoittaja Andy-Setä »

Olipas se harvinaisen munatonta toimintaa :( . Ottaen huomioon että ympärillä oli suuri joukko ihmisiä, sekä kaverin agressiivinen käytös, en hyväksy k.o poliisien toiminnan passiivisuutta. Käytännössä kaveri sai riehua täysin vapaasti sekä osoittaa toiminnallaan voivansa vahingoittaa ulkopuolisten omaisuutta (henkilöitä) poliisin siihen aktiivisesti puuttumatta. En välittäisi olla vastaavassa tilanteessa paikalla ulkopuolisena. Lieneekö tällaiseen tilanteeseen syynä poliisien korkea kynnys käyttää voimakeinoja. Se taas johtunee siitä, että sanktiot poliisille ovat kohtuullisen kovat, mikäli katsotaan heidän liioitelleen voimankäytössä. Tervetuloa virkamies-Suomeen Anrej.
Kalliit työkalut korvaavat puuttuvan ammattitaidon.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Poliisi pamputtaa

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Katselin myös tänä aamuna tuon videon ja ihmettelin muutamaakin asiaa. Miksi poliisi ei käskytä sankareita leikkiviä ulkopuolisia pois tilanteesta? Miksi tarvitaan viisi, kuusi miestä yhden rikkinäisen harjan ja torikorin kanssa suojautuvan virolaisen taltuttamiseen? Miksi poliisi käskyttää miestä suomeksi, vaikka mies itse puhuu englantia ("I want a lawyer here!"), jolloin tuntuisi helpommalta huutaa sitä calm downia ja rauhoitella miestä sen sijaan, että hakattaisiin kuin pahainen koulukiusaaja nurkkaan ahdistettua uhria heti kun nähdään siihen mahdollisuus? Syystäkin Viron mies tulistuu entisestään, kun Suomen poliisin käytös oli mitä oli. Eiköhän siinä olisi moni suomikaverikin hermonsa menettänyt tuollaisesta munattomasta patukalla pätkimisestä ja tunkenut sen harjanvarren mahdollisuuksien mukaan lähimmälle patukkakaverille sinne missä ei aurinko pahemmin paistele.

Kuvauskin on tapahtunut aika näkyvästi (ollaan ihan poliisien niskassa välillä) ja silti ei ole käskytetty kuvaajaakaan pois tilanteesta. Yllättävää ja samaan aikaan epäilyttävää. Sääli, että kahnaus jäi niin pieneksi, että sitä tuskin lehdistä löytyy tuolta ajalta ja on vaikeampi selvittää, millaista tuomiota virolaiselle annettiin ja miten poliisien käyttäytymiseen tilanteessa suhtauduttiin. Onko mahdollista, että tästä tulee myöhemmin poliisitutkinta (varsinkin tämän huomion myötä) jolloin osallistuneet poliisit saattavat saada esimerkiksi huomautuksen? Toivottavasti, voisi olla ihan paikallaan, niin ei tarvitsisi katsella myöhemmin menoa joka näyttää aloittelevien 13-vuotiaiden (ja munattomien) skinheadien mummonpahoinpitely-yritykseltä.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Poliisi pamputtaa

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Mietin vaan, miten ois käyny jos sienimies olisi toiminut samoin jossakin syrjemmässä kuin Suomen pääkaupungin keskustassa? Yksi partio ja toinen tulossa 50km päässä. Olis loppunu OC kesken molemmilta konstaapeleilta pariinkin kertaan.

Oikeinhan pojat toimi. Koettivat saada jehun lopettamaan vastarinnan, eli -rannan ilman painia ja mahdollisia nirhaumia yms. No, neukku olikin kovis ja alkoi käyttäytyä uhkaavasti. Taaempi poliisi (kaasukuningas) selvästi pelkäsi ja juoksi pakoon ja jätti kaverin pulaan. Mahtaako moni haluta enää parikseen kentälle? Huonosti kyllä kaasu tehosi, olikohan jotakin vikaa? Toisaalta olisi ollut paikka suihkia lähempääkin, jos vika oli liian kaukaa ruiskutuksessa? Jotenkin hajosi suihke liikaa...

Mutta eihän poliisin tarkoitus olekaan vaarantaa itseään; jäädä alakynteen ja näin vaarantaa kaiken muunkin tai otella voitosta kadulla. Sinänsä hallittu lopputulos, myös sienimiehelle. Aika rotevan oloinen muuten, juuri pahan kokoinen.
jma

Re: Poliisi pamputtaa

Viesti Kirjoittaja jma »

kun katselee ton virolaisen liikkeitä, liikkumista yms keppien käsittelyä. Tulee väkisin mieleen että on saanut muunkin koulutuksen kun vihannes myyjä :roll:
mikodeus
Sofia Karppi
Viestit: 436
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:51 pm

Re: Poliisi pamputtaa

Viesti Kirjoittaja mikodeus »

kyllä o kova äijjä :)
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Poliisi pamputtaa

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Olikohan nappaillut itsekin noita myymiään sieniä ??? Liekö Tsernobilin alueelta poimittuja ? :)
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6672
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Poliisi pamputtaa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Näin juttu on lopultakin käräjillä. Eihän tässä mennytkään kuin melkein kaksi vuotta.
MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... -vankilaan

Poliisia huitonutta "kanttarellimiestä" vaaditaan vankilaan
14.06.2011 15:41

Poliisia Helsingin Kauppatorilla lyöneelle miehelle vaaditaan ainakin vuoden ehdotonta vankeutta.

Kantarelleja kuljettanut virolaismies kieltäytyi poistumasta torilta ja sen jälkeen lähtemästä poliisiasemalle. Viranomainen puuttui miehen toimintaan, koska tällä ei ollut myyntilupaa torille.

Aggressiivisesti käyttäytynyt mies ei totellut käskyjä eikä talttunut kaasulla tai pampulla.

Hän huitoi poliisia nyrkein, kukkalaatikolla ja harjanvarrella. Yhtä poliisia mies löi katkaistulla harjanvarrella päähän kaksi kertaa.

Lopulta mies saatiin rautoihin neljän poliisin voimin.

Sivullinen kuvasi elokuussa 2009 tapahtuneen välikohtauksen ja latasi tallenteen internetpalvelu Youtubeen. Oikeudessa katsottiin tiistaina toistakin videota tapahtumasta.

Mies kiisti syytteet pahoinpitelystä, lievästä vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Hän kiisti myös aiheuttaneensa poliisin päävammat.

Helsingin käräjäoikeus antaa tuomionsa jutussa reilun viikon päästä.

(MTV3)
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6672
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Poliisi pamputtaa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011062 ... 4_uu.shtml

Poliisia huitonut sienikauppias sai ehdollista

Keskiviikko 22.6.2011 klo 15.26

Helsingin kauppatorilla poliisia huitonut mies tuomittiin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona virolaismiehen virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta, pahoinpitelystä sekä lievästä vahingonteosta. Lisäksi sienikauppias joutuu maksamaan vahingoittamalleen poliisille noin 1 400 euroa korvauksia sekä maksamaan sairaanhoitokulut.

Selkkaus ajoittuu elokuuhun 2009. Kantarellikauppiaalle ei ollut myyntilupaa, ja torivalvojat käskivät häntä poistumaan. Poliisikaan ei saanut miestä puhumalla lähtemään.

Raivostunut sienikauppias alkoi huitoa poliisia nyrkeillä ja harjanvarrella. Yhtä poliisia mies löi harjanvarrella kahdesti päähän.

Virolaismies kertoi itse, ettei hänen tarkoituksenaan ollut vastustaa poliisia vaan saada asianajaja paikalle. Asianajajan asemesta paikalla oli lopulta kuusi poliisipartioita kiukkuista kauppiasta taltuttamassa.

Oikeudessa yhtenä todisteena oli sivullisen kuvaama video välikohtauksesta.

STT
Vastaa Viestiin