Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Dormeator
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: To Syys 03, 2009 7:18 pm
Paikkakunta: Korpi

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Dormeator »

Nepenthe kirjoitti:
Dormeator kirjoitti:Olisiko rääsykerjäläisten kuten sinä sitten perkele hyvä opetella lukemaan?
Miten minä liityn asiaan? Osaan lukea enkä ole koskaan mennyt taloihin, joissa on kaupustelukielto, eikä kukaan muukaan tuntemani ole. En myöskään ole "rääsykerjäläinen", vaan satun vain tekemään työtä hyväntekeväisyysjärjestöjen rahankeräysprojekteissa silloin tällöin.

Niin että kukahan se tässä ei ole nyt ymmärtänyt lukemaansa? 8)

Väität siis tosissasi että lukaiset rappuun mennessäsi seinältä järjestyssäännöt?.. jos sitä kieltotekstiä ei satu löytymään jo ulko-ovesta?
Juu.. onhan se työtä.. työtä josta varat lähtee hevonperseeseen.
Menkää kaikki kerjääjät kyseiseen maahan mihin varoja haluatte kerätä, näi voisitte ehkä sinisilmäiset olla varmoja minne ne rahat menee.
Minä satun kutsumaan jokaista kerjäläistä rääsykerjäläiseksi, sori vain.
Jyväskylä, 70 luku.. spr toi ensimmäiset somalit suomeen, kyseisen yhdistys ei keruulippaineen enää uskalla ovelle tulla, ja kaupassa kerjääjät lippaineen häipyy kun näkevät kuka tulee käytävällä.
Arvostus on kerjäläisiä kohtaan -100.
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Minä olen joskus kauan sitten ollut talonmiehenä ja vanhojen talojen rappukäytävän seinällä alhaalla oli lappu, jossa luki että kaupustelu ja kerjääminen kielletty. Kyllä vain. Mutta kysymys oli kunkin kaupungin omasta järjestyssäännöstä, ja jokainen kaupunki sai suurin piirtein keksiä omat järjestyssääntönsä, ei laki määrännyt mitä siihen piti sisältyä. Mutta laki kaupungin järjestyssäännöistä on kumottu ja samalla ne vanhat kaupustelun ja kerjäämisen kieltämissäännöt eivät enää päde. Juuri yhtenä päivänä luin ihan sen lakitekstin, mutta en nyt ehtinyt sitä etsimään. Voin hakea se kyllä näytille. Tuo uusi laki on tullut voimaan vuoden 2003 syksyllä. Tästä on kyse, kun puhutaan että ovelta ovelle saa nykyisin myös kauppiaat tulla, se ei ole laitonta. Ne vanhat kyltit siellä rappukäytävässä kuuluvat jo museoon.
Gods made heavy metal.
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

http://www.kunnat.net/fi/Kuntaliitto/yl ... -2003.aspx

Tuossa on järjestyslaki, joka tuli voimaan 1.10.2003 ja jolla kumottiin vanha järjestyslaki, jolla voitiin taloissa kieltää kerjääminen ja kaupustelu. Tuossa uudessa laissa sitä pykälää ei ole. Tämähän suututtaa ihmisiä. Viime vuonna hallitus esitti eduskunnalle, että järjestyslaki pantaisiin uusiksi ja se kerjääminen kielletettäisin lain voimalla. Tuo esitys ei kuitenkaan mennyt läpi eduskunnassa.

Tuolla aiemmin kirjoitin, että en avaa ovea, mikäli tiedä kuka oven takana on. Ystävien kanssa sovin aina tapaamiset, kun sen voi helposti tekstiviestillä tehdä. En halua ventovieraita huusholliini, mutta en minä silti halua olla epäkohtelias ihmisille, joten en huuda enkä räyhää, en lyö enkä potkaise rappuja alas. Minä vain pysyn omissa oloissani. Ei ole enää vuosiin käynytkään kaupustelijoita oven takana, ei myöskään kerjäläisiä. Luvanvaraisiin hyväntekeväisyysjärjestöjen keräyksiiin voi nykyisin laittaa rahaa myös netin kautta, verkkopankissa.
Gods made heavy metal.
Nepenthe
Neuvoja-Jack
Viestit: 546
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 4:19 pm

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Nepenthe »

Dormeator kirjoitti:Väität siis tosissasi että lukaiset rappuun mennessäsi seinältä järjestyssäännöt?.. jos sitä kieltotekstiä ei satu löytymään jo ulko-ovesta?
Jep. Ei ole oikein itsellä mahdollisuutta edes päättää, että luenko tuollaisen, sillä ainakin meidän järjestö vaatii kaikilta työntekijöiltään, että jokaisessa talossa pitää tarkistaa, onko ovessa tai ilmoitustaululla kielletty kaupustelu. Yleensä tuollainen ilmoitetaan isoissa kylteissä heti oven vieressä sisällä (harvoin ulko-ovessa), mutta jos ei ilmoiteta, niin meidän velvollisuus on lukea myös järjestyssäännöt. Koulutuksessa asiaa erityisesti painotettiin, sillä meidän järjestö ei mitenkään hyödy siitä, että rikottaisiin taloyhtiöiden sopimuksia, vaikka eivät laillisesti niin päteviä olisikaan.

Rahat menevät meidän järjestöllä ainakin sinne minne sanotaankin: siis kansainväliselle toimistolle, josta eteenpäin ne menevät vain ammattitaitona ja tavarana (esim. rokotukset). Pistokokeita tehdään myös paljon ja projektien käyttämät paikalliset palvelut voivat olla samat ainoastaan kolme vuotta kerrallaan, millä pyritään estämään mahdollista hyvä veli -toimintaa. Lupa keräämiseen on ihan poliisilta ja luvan myöntäminen edellyttää aukotonta selvitystä siitä, mihin rahat ovat menneet ja mitä niillä on tehty. Meidän järjestöllä ei ole ollut mitään skandaaleita, joten poikkeuksellisesti poliisi myöntää meille luvan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Osa rahasta menee myös Suomeen, sillä hallinnolliset- ja keräyskulut haukkaavat 22% kerätyistä varoista. Pidän tätäkin osuutta kuitenkin tärkeänä, sillä se takaa esimerkiksi järjestön feissareille, jotka ovat pääasiassa alle 30-vuotiaita, palkan työstään. Minä esimerkiksi vuosi sitten olin vielä sairauseläkkeellä vakavan työuupumuksen ja masennuksen takia, ja koska nuorille maksetaan lähinnä paskaa palkkaa, joudun tekemään kokopäivätyön lisäksi vielä muita satunnaisia töitä missä milloinkin, vaikka terveyteni ei välttämättä sellaista täysin kestäisikään. Järjestössä työskenteleminen on tuonut vakautta tilanteeseeni ja siten tukenut kuntoutumistani, joten koen järjestömme auttavan myös suomalaisia nuoria.
"You have robbed my revenge of sweetness, and now I must go hence in bitterness, in debt to your mercy."
Avatar
janis
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: La Tammi 30, 2010 8:14 pm
Paikkakunta: wonderland

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja janis »

saas nähdä, alkaako näitä taas juosta ovella kun kesä tulee... edellinen taisi käydä viime kesänä, en tosin tiedä mitä oli vailla tai kauppaamassa koska otti jalat alleen kun laskin koirat murisemaan eteiseen. ulko-ovessa on sellainen perinteinen korkea ja kapea ikkuna mistä koirat voi näppärästi esitellä purukalustoaan 8) .

eniten ihmettelin sitä, miten ihmeessä tuo mitä todennäköisimmin 'rutiköyhä', 'sotaorpo/ -invalidi' tai muuten vaan vähäosainen ylipäänsä pääsi meidän hoodeille koska sijaitsemme 40 km päässä kaupungista käytännössä keskellä metsää minne kulkee bussikin hyvällä tsägällä kerran päivässä :wink: . on ollut pitkä kävelymatka ainakin, eihän nyt köyhällä autoa ole :D ...
allekirjoitus.
Hessu52
Watson itse
Viestit: 5685
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Itsekin asun keskellä Hämettä, pienessä asuinyhteisössä, mutta niin vaan täälläkin käy ovikelloa soittelemassa noita kuuromykkiä kerjureita/kauppureita.

Sitten riemastuttavat nuo kiikarikauppiaat, joita jokaisen ostarin parkkiksella näkyy.

Joku kysyy tietä lentokentälle ja myy muka messuilta ylimääräiseksi jäänyttä kompressoria, kun se ei muka mahdu lentokoneeseen, heh ja heh!

Miten nuo kerjäläiset saavat yleensäkään tulla tänne, sillä eikö turistilla pitäisi olla elämiseensä tarvittavat rahat omasta takaa?

No, jos suomalainen menee laittomasti Irakiin, Iraniin, tai johonkin muuhun arabivaltioon, hänet saatetaan vakoilijana, uskontonsa takia, tai muten vaan jopa teloittaa, kuten varmasti Kiinassa tehtäisiin, mutta Suomeen laittomasti tuleva saa osakseen asunnon, päivärahat, auton puhelimen, vapaasti uskontonsa harjoittamisen jopa uimahallissa, halukkaille koulutuksen omalla kielellään ja lopuksi oikeuden osoittaa mieltään omaa maataan kohtaan, samalla pilkaten suomalaisia rasisteiksi!

Mitenköhän kävisi Romaniassa?
Nepenthe
Neuvoja-Jack
Viestit: 546
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 4:19 pm

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Nepenthe »

^-- Syy sattuu olemaan sellainen pikku juttu kuin EU ja EU:n Vapaa liikkuvuus, ja kun Romania sattuu kuulumaan EU:hun mutta Irak ei, niin... Lisäksi: riippumatta siitä, miten määrittelet "arabivaltion", Iran ei ole sellainen, koska A) se ei sijaitse Arabian niemimaalla B) siellä ei puhuta arabiaa virallisena kielenä ja C) se ei kuulu Arabiliittoon.
"You have robbed my revenge of sweetness, and now I must go hence in bitterness, in debt to your mercy."
Slaim
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Kesä 09, 2008 10:20 pm

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Slaim »

itse viime vuonna mukana olleena varusmiehenä sotiemme veteraanit keräyksessä voin sanoa että ainakin meillä välistä vetäminen olisi ollut melkeenpä mahdotonta, koska on listat ensinnäki niinku täällä jo monet sanoi, eli niihin lahjoittaja kirjoittaa nimensä ja oliko jopa osoitteen en ole varma ku en muista, mutta koko nimensä ainakin ja lahjoittaman summansa määrän. tietenkin jos on niin hölmä että antaa varusmiehen itse kirjoittaa ni voiha sillo tapahtua että joku perseenreikä vetäs välistäki rahaa, itse muistan kun hukkasin yhden euron siitä loppusummasta, rahat ei ollu lippaassa, vaan kirjekuoressa ja jotenki onnistuin sen euron joko tiputtamaan tai muuten möhlimällä hävittämään. Ni kiltisti pistin omasta lompakosta sen euron sinne että summa täsmäsi, ja kun palattiin keräyksestä annettiin lista kantahenkilökuntaan kuuluvalle, joka otti rahat ja listan ja laski että ne täsmäsi, jos ei olisi täsmännyt ni olis varmasti tullu sanktiota. että näin.
Dormeator
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: To Syys 03, 2009 7:18 pm
Paikkakunta: Korpi

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Dormeator »

Saivartelua kirjoittaa sellaista mikä ei pidä paikkaansa.
Elikkä että kerjäläisyhdistys vaatii palkollisiltaan tarkistamaan vaikkapa kerrrostalon ilmoitustaululta järjestyssäännöistä onko kaupustelu ja kerjääminen kielletty.

Täällä on laukannut melkein kaikki mahdolliset kerjäläisyhdistykset, ja paskat ovat mitään lukeneet ilmoitustaululta.

No, laitan kohta videokameran kuvaamaan ovelle ja videon laitan sen jälkeen nettijakeluun siitä miten hyvin se ilmoitustaululta ollut kielto oikeasti luetaan.
Sen voi sitten jokainen tsekata miten hyvin sitä järjestyssääntöä totellaan kerjuupiireissä.

Muuten.. melkoisella varmuudella voitte kerjääjät pitää sitä että muutenkin kerrrostaloissa on kaupustelu ja kerjuukielto, joten
Ko asunnot voi suosiolla jättää reitin varteen... (säästyy aikaakin).
Dormeator
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: To Syys 03, 2009 7:18 pm
Paikkakunta: Korpi

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Dormeator »

Slaim kirjoitti:itse viime vuonna mukana olleena varusmiehenä sotiemme veteraanit keräyksessä voin sanoa että ainakin meillä välistä vetäminen olisi ollut melkeenpä mahdotonta, koska on listat ensinnäki niinku täällä jo monet sanoi, eli niihin lahjoittaja kirjoittaa nimensä ja oliko jopa osoitteen en ole varma ku en muista, mutta koko nimensä ainakin ja lahjoittaman summansa määrän. tietenkin jos on niin hölmä että antaa varusmiehen itse kirjoittaa ni voiha sillo tapahtua että joku perseenreikä vetäs välistäki rahaa, itse muistan kun hukkasin yhden euron siitä loppusummasta, rahat ei ollu lippaassa, vaan kirjekuoressa ja jotenki onnistuin sen euron joko tiputtamaan tai muuten möhlimällä hävittämään. Ni kiltisti pistin omasta lompakosta sen euron sinne että summa täsmäsi, ja kun palattiin keräyksestä annettiin lista kantahenkilökuntaan kuuluvalle, joka otti rahat ja listan ja laski että ne täsmäsi, jos ei olisi täsmännyt ni olis varmasti tullu sanktiota. että näin.

Niimpä.. ei ne kerjääjät vedä välistä vaan "Isommat sormet"..
Eipä paljoa veteraanit keruumiljoonista ole päässeet nauttimaan, niitä kun ei ole missään näkynyt. Mitättömät on summat jotka perille löytää.
Sitä voi vain miettiä mihin menee kermat päältä.
Nepenthe
Neuvoja-Jack
Viestit: 546
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 4:19 pm

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Nepenthe »

Jos on kerääjiä käynyt vaikka on kielto, niin meidän järjestöstä ei ainakaan ole. Muista järjestöistä ja niiden toimintatavoista en tiedä. Kerrostaloja ei kukaan hullu kyllä jätä kokonaan väliin, vaikka puolissa on ovisummerit, kaupustelukielto tai muuten vain ovi lukossa. Kerrostaloissa saa tehokkuuden maksimoitua, kun ei tarvitse kävellä kauheita matkoja päästäkseen seuraavalle ovelle. Ja etenkin kun talvella tehdään välillä duunia ja on 30 astetta pakkasta, niin onneksi ainakin välillä ne johtajahemmot kattelee sen varalle kivoja kerrostaloja niin ei porukka jäädy ihan kokonaan.

Tosiaan meilläkin tosi tarkkaan valvotaan sitä rahaa ja suoraveloitusvaltakirjoja, eikä välistä ottaminen ole oikein mahdollista. Mihinköhän arvoisa Dormeator perustaa väitteensä siitä, että vain minipieni osa sotaveteraaneille kerätystä rahasta menee perille... Varmaan kyse on samasta jutusta mihin ite törmään kun vähän väliä ihmiset tulee sanoman, että kaikki raha menee jonnekin muualle, jolloin voi läjäyttää kansiosta esiin kaavion, jossa näytetään täsmälleen, miten suuri osa rahoista menee kohteisiin ja mihin se loppu raha menee. (Järjestön hallinnon "välistä varastamisen" käsittelinkin jo - 22% kattaa feissareiden palkat, materiaalikustannukset, postimaksut, rahankäsittelymaksut ja sitten sen hieman kiistellyn hallinnon palkan.)
"You have robbed my revenge of sweetness, and now I must go hence in bitterness, in debt to your mercy."
Dormeator
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: To Syys 03, 2009 7:18 pm
Paikkakunta: Korpi

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Dormeator »

Ei varmaan juu ole, niimpä...
Niinhän sitä väittäisi vaikka olisi, mistäs tiedät?
Niin, oman ukkini kautta joka oli sotienveteraani, samoin myös monelta muulta veteraanilta aikoinaan.
Eipä mitään apuja tullut edes sodassa suolet pullauttaneelle perheystävälle joka sodassa selvisi ihmeen kautta. Mies heitettiin ruumisvaunuun, suolet valui mahasta ulos, onneksi toinen sotilas huomasi liikettä vaunussa.
No, tuota.. ei rapussa saa edes oleskella jos ei satu täällä asumaan oli kerjäläinen tai ei.
No tänne on tulossa rajummat ilmoitukset kieltojen osalta kaupusteluun ja kerjäämiseen joten jatkossa rappua puolustetaan samaan tapaan kuin omaa kotia jos sinne tulee tunkeutuja, että ei tervetuloa joka kerjäläiselle.

Ja eiköhän yleisessä tiedossa ole kehitysmaihin menevä raha/tarvikeapu.
Taitanee olla paikallinen johtaja sotilasliittoineen joka ne maahan tulevat avut repii persiiseensä.
Turha sitä on levitellä tietoa miten suvereenisti ja rehdisti kerjäätte.. juu, ehkäpä, mutta kun siellä kohdemaassa paskat enää tiedätte minne ne rahanne oikeasti menee.. sitä tässä olen koittanut jankuttaa jo tovin.
jos sattuu kerjäläisryhmä olemaan vaikka spr tai plan niin jippii.. nuo ryhmät on pellolla kuin lumiukot saharassa minne ne rahat lähtee kun suomesta poistuvat.
Ja sehän noilta edellä mainituilta kerjäläisryhmiltä on mukavaa kun maksavat vaalitukia puolueille.. varsinaista hyväntekeväisyyttä.


Paska aihe, jääkööt tähän.
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Eipäs nyt hötkyillä. Menee ne rahnat siellä "afrikassa" sitten mihin meneekään, niin pääasia että "me" saamme kevennettyä valkoisen miehen taakkaamme.
Hessu52
Watson itse
Viestit: 5685
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Mitä helvetin valkoisnmiehen taakkaa?

Eikö Afrikkaan ole suollettu jo rekkakauplla rahaa ja mitä sillä on saatu aikaan?

Jumalattomasti heimo, ynnä muita sotia, väestön liikakansoitusta sekä kaiken maailman tauteja, apinoiden naijilta, kuten Ebola ja AIDS!

Älä sinä Nepenthe ala minulle opettaa maantietoa ja mikä on arabimaaja mikä ei, sillä kyllä minä olen läksyni aikoinaan koulussa oppinut, toisin kuin sinä, joka kerjäämällä pidät näemmä huolen itsestäsi!

Saisihan noille kerjääjille antaa vaikka kaikki rahansa, jos jokaisella haluavalle antaisi, mutta kokeilehan Nephente, vai mikä raasu lienet, viedä alkuun kotiisi yksi romaniperhe ja katso miten he teillä viihtyvät, no älä sittenkään, jos joudut heillekin kerjäämään suomalaisilt työtään ahkerasti tekeviltä ruoan ja vaatteet!
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Kerjäläiset nyt kotiovilla – laki sallii

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

http://en.wikipedia.org/wiki/The_White_Man%27s_Burden

Omaa pahaa oloaan helpottavat syyllisyyttä tuntevat. Tai sen verran olen joskus kirjallisuuden suhdetta tosielämään jaksanut ymmärtää esittää kiinnostunutta. Vaikeasti sanottu, siis runouttako? Ei muuten kiinnosta, muuten. Muutenkaan.
Vastaa Viestiin