Vaalitulos!

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8195
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Perussuomalaisille hatunnosto melkoisesta jytkystä.

Joo, ei mennyt oikein Väyrysellä putkeen nämä vaalit. Saapas nähdä mitä tällaiset uudet edustajat kuten Jani Toivola, Jaana Pelkonen, Sinuhe Wallinheimo ja Silvia Modig tulevat sitten oikein aikaan saamaan.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
Mallbella
Nikke Knakkertton
Viestit: 161
Liittynyt: Ti Helmi 03, 2009 8:59 pm
Paikkakunta: Itä

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja Mallbella »

Nyt voin sanoa, että olen tyytyväinen! Tosin toki olisin mielelläni nähnyt persujen tai sdp:n voittavan kokoomuksen, mutta tämäkin oli hyvä tulos. Vanhan hallituksen valta on murrettu, tai sitä on ainakin rajusti horjutettu! Innolla odotan miten uusi hallitus muodostuu ja mitä se saa aikaan! 8)
Dead_End
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Su Joulu 21, 2008 2:17 pm

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja Dead_End »

Olen erittäin tyytyväinen Persujen voittoon ja toivon, että maahanmuuttoon saadaan nyt vihdoinkin joku järki. Kukapa tänne ei haluaisi kun somaliperhe saa mitään tekemättä käyttöönsä 3000 euroa ja rikoksiin syyllistyviä pitäisi ymmärtää kulttuurieroihin vedoten. On se kumma jos ei mamujen päässä sen verran järki sano, että maassa täytyy toimia maan tavalla!! Itselle ei tulisi mieleenkään lähteä toiseen maahan riehumaan ja elelemään veronmaksajien varoilla. Täytyy tässä vielä purkaa, että kylläpä tekisi mieleni karsia Facebookista kavereita oikein olan takaa, kun siellä viherpiipertäjät ja mamujen hyysääjät itkevät oikein mallikasta vaalitulosta. Jussi Halla-aho maahanmuuttoministeriksi niin ei tarvitsisi öisin baarista tullessa pelätä raiskatuksi tulemista.
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8195
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Dead_End kirjoitti:Olen erittäin tyytyväinen Persujen voittoon ja toivon, että maahanmuuttoon saadaan nyt vihdoinkin joku järki. Kukapa tänne ei haluaisi kun somaliperhe saa mitään tekemättä käyttöönsä 3000 euroa ja rikoksiin syyllistyviä pitäisi ymmärtää kulttuurieroihin vedoten. On se kumma jos ei mamujen päässä sen verran järki sano, että maassa täytyy toimia maan tavalla!! Itselle ei tulisi mieleenkään lähteä toiseen maahan riehumaan ja elelemään veronmaksajien varoilla. Täytyy tässä vielä purkaa, että kylläpä tekisi mieleni karsia Facebookista kavereita oikein olan takaa, kun siellä viherpiipertäjät ja mamujen hyysääjät itkevät oikein mallikasta vaalitulosta. Jussi Halla-aho maahanmuuttoministeriksi niin ei tarvitsisi öisin baarista tullessa pelätä raiskatuksi tulemista.
Onnistuu kai se raiskaus Suomalaiseltakin siinä missä maahanmuuttajalta?

Vaikkei itsellä edes mitään suosikkia puolueissa olekaan, niin pidän ihan hyvänä sitä että Persut nousi noin kohisten, ja Keskusta taas sai rökäletappiota. Ja jokainen muistakin puolueista tappiota paitsi Persut. Monihan noista poliitikoista puhuikin kansan "protestista" nykyistä tilaa kohtaan mitä politiikkaan tulee....saapas nähdä että miten kauan tällaisella näpäytyksellä voisi olla vaikutusta.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1886
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Muutosta poliittiseen kenttään haettiin, ja muutos siihen saatiin. Olen ylpeä suomalaisista, jotka näköjään vielä pystyvät ottamaan asiat hallintaansa silloin, kun näkevät siihen pakottavaa aihetta.

On myös sanottava, että moni suhteellisen sivistyneeksi luulemani henkilö on illan aikana paljastanut alhaisen luonteenlaatunsa ja perusteettoman elitisminsä. Vastaavasti olen myös joidenkin kohdalla positiivisesti yllättynyt.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.
apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1587
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja apollo »

Paikat:
Kokoomus 44
Sosiaalidemokraatit 42
Perussuomalaiset 39
Keskusta 35
Vasemmistolitto 14
Vihreät 10
Ruotsalainen kansanpuolue 9
Kristillisdemokraatit 6
Muut 1

Mun matikalla Hallituksessa on väkisin Kokoomus, Persut ja Demarit (+mahdollisesti RKP). Keskusta ja Vihreäthän ei hallitukseen edes pyri. Eli enemmistöä ei saa muulla tavalla kasattua. Kokoomuksen on siis pakko ottaa nämä "EU-häiriköt" kumppanikseen. Nyt pitäkää PERS ja SDP joku roti hallitusneuvotteluissa! Nyt on paikka saada muutosta aikaan Kokoomuksen ajamaan EU-politiikkaan. Mielenkiinnolla jään seuraamaan hallituksen muodostamista. Miten paljon Persut tulee vastaan? Missä vaiheessa takki kääntyy kokonaan? Vakausrahasto ainakin taitaa kaatua jo siihen jos ja kun Saksa ei lähde mukaan koko hommaan. Ainakin näin on uutisoitu, mutta todella niukasti, MIKSI?

Itseäni ei vaalin tulos juurikaan miellyttänyt (niin ja en äänestä KEPUA). Mutta seuraan näitä aina mielenkiinnolla, varsinkin noita ennen vaaleja annettuja "lupauksia" ja "linjauksia".
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Vaalitulos oli odotetunlainen. Hyvää että uusia kasvoja tuli noinkin paljon mukaan. Ja hyvä, että Juha Mietoa ei valittu. 8)
ns_
Sofia Karppi
Viestit: 430
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 1:27 pm
Paikkakunta: hki

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja ns_ »

Tiesin että tämän maan kansa on tyhmää, mutta tämä vaalitulos yllätti silti.
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja Waja »

ns_ kirjoitti:Tiesin että tämän maan kansa on tyhmää, mutta tämä vaalitulos yllätti silti.
Näin tärkeät vaalit ja 30 prosenttia kansalaisista jättää äänestämättä.

Kovasti on Soinikin jo korostanut politiikan olevan kompromissien tekemistä.Ennen vaalitulostahan linja oli että eivät voi olla hallituksessa eri mieltä mitä vaalikeskusteluissa.Hmm...
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Oletan että tyhmempikin tajuaa ettei ne Persut ole siellä yksin päättämässä asioista. Tottakai kompromisseja on tehtävä,sehän on selvää mutta tässä tapauksessa joutuvat joustamaan myös mm.Kokoomus. Mitään natsihallitusta ei ole siis tulossa mutta toivottavasti mennään parempaan suuntaan eikä Suomen rahoja sysätä niin paljon ympäri Eurooppaa,niillä rahoilla on myös käyttöä täällä.

Maahanmuuttajia varmasti virtaa edelleenkin Suomeen mutta toivottavasti heidän taustansa selvitetään nykyistä paremmin ja rikoksen tekijät eivät jää tänne vankilaan.

Viisumivapauttakaan tuskin ihan heti tulee ja toivottavasti myös laitetaan kapuloita rattaisiin mm. Venäläisten maakaupoille.

Monta muutakin asiaa tulee varmasti nousemaan enemmän pinnalle eikä toivottavasti jaa-nappia painella puoliunessa tietämättä mitä kannattaa. Mukana on paljon uutta verta joten varmasti jaksavat paneutua asioihin uutuuden innolla paremmin kuin moni "vanha jyyrä".
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja Waja »

Toivon todellakin että sitä suvaitsevaisuutta ja joustoa alkaa löytymään.

Pohjanoteeraus ulkomaalaisten kommenteista oli mun mielestä Ruotsin pääministerin kommentti että on huolissaan Persujen suhtautumisesta ruotsinkielen asemaan Suomessa.Se ei liene tällä hetkellä Suomen tulevan hallituksen ydinongelma.
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Waja kirjoitti: Näin tärkeät vaalit ja 30 prosenttia kansalaisista jättää äänestämättä.
Juuri näin, tässähän se villakoiran ydin tulikin. Kun nyt taisi käydä niin, että aiemmin nukkuneet äänestivät perussuomalaisia ja aiemmin Keskustaa äänestäneet jäivät nukkumaan... protestihan se äänestämättä jättäminenkin on :?

Meidän pikkuruisessa vaalipiirissämme persut nousivat rakettina toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja demaritkin saivat lisäpaikan, keskusta säilytti entiset paikkansa kokoomuksen ja vihreiden kummankin hävitessä yhden paikan.

Tämän (tuloksen) kanssa on nyt vaan elettävä. Pitkää ikää ja sopuisia kompromisseja tulevalle hallitukselle!
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Juu, ei todellakaan ole varmasti ensimmäisenä Persujen hallitusohjelmassa tuo maan sisäinen kielipolitiikka.

Marja Tiura putosi, mikä oli hyvä uutinen punniten x-kansanedustajan aikaansaannoksia. Juha Mietokaan ei sen suurempia meriittejä ehtinyt kerätä. Muutkin pudonneet olivat varmasti ansainneet huonon vaalimenestyksen.

Täpärästi rannalle jääneistä yrittäjistä jäi mieleen erityisesti kaksi maahanmuuttajaehdokasta, joista täälläkin oli keskustelua. Fatbardhe Hetemaj oli haastattelussa niin itseriittoinen ja kuittasi kunnallispolitiikan ympyrät itselleen "aivan liian pieneksi kentäksi", ja oli jotenkin typerän oloinen.. hyvä kun ei tullut valituksi. Nasima Razmyar puolestaan jätti itsestään fiksun ja ajattelevaisen kuvan kauniine käytöstapoineen.

Jyrki Kataisen hikoilu erityisesti lopullisen tuloksen selvittyä illalla oli jokseenkin hupaisaa. Kun heitä haastateltiin rinnan puolueiden omista vaalijuhlista tavoitettuina Timo Soinin kanssa, oli Kataisen selvästi vaikea pitää pokkaa. Voittajana Katainen kuitenkin omiensa parissa esiintyi, ja onhan tuo täpärästikin suurimmaksi puolueeksi pääsy saavutus, jota on syytäkin juhlia.
V.V.82
Remington Steele
Viestit: 233
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 3:48 pm
Paikkakunta: Naantali

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja V.V.82 »

Nyt on toiveet korkealla! Viimeinkin voidaan saada jotain järkeä varsinkin talous ja maahanmuuttopolitiikkaan.
Sudenlapsi
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: To Huhti 03, 2008 11:43 am

Re: Vaalitulos!

Viesti Kirjoittaja Sudenlapsi »

Dead_End kirjoitti:Täytyy tässä vielä purkaa, että kylläpä tekisi mieleni karsia Facebookista kavereita oikein olan takaa, kun siellä viherpiipertäjät ja mamujen hyysääjät itkevät oikein mallikasta vaalitulosta.
No näinpä! Tosin minun kaverilistoillani itkevät jostain syystä eniten kokoomuksen kannattajat. :shock: Ehkä he pelkäävät saavansa jonkun taudin..?

Itse olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka olisinkin suonut kokoomuksen jäävän SDP:n ja PerSujen taakse. Hallitusneuvotteluista tulee mielenkiintoiset ja jään suurella jännityksellä odottamaan, kuinka paljon kukakin joutuu joustamaan. Rikkaushan se meille on, kun on noinkin erilaiset puolueet "samalla puolella". :)

Mutta voisiko joku kertoa, että miksi ihmisiä niin kovasti PELOTTAA? :roll:
Vastaa Viestiin