Humalainen ajoi poliisin yli Kälviällä

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Geepo
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 6:36 pm

Viesti Kirjoittaja Geepo »

Tarkoitan vain,että eipä ole tullut kyllä sen enempää pahoinpitelyuutisia sairaalan asiakkaiden tekeminä,kuin kioskejen,liikennemyymälöiden jne. asiakkaiden tekeminä...tai jos on,niin tilastotietoa KIIITOOOOS

Ja tosiaan erikoistuneet asia erikseen
Heikot itkevät
Vahvat nauravat
Viisaat hymyilevät
Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

Geepo kirjoitti:Voi kuule Kalessin,ammatinvalintakysymys,jos pää ei kestä,niin ei ole pakko tehdä.Jos ei palkka miellytä,vaihda alaa.

Totesimpahan vain,että ihan yhtälailla voi rauhattomalla paikalla tulla joka työvuorossa joku riehumaan myös liikennemyymälään...
kuka tässä on ammatinvalinnasta ja palkasta puhunut? www.tehy.fi sieltä ainakin ennen löytyi tilastoja sairaalaväkivallan lisääntymisestä. en muutenkaan ymmärrä sun pointtia, kun alunperin kyse oli ehdotuksesta hoitajien statuksen muuttamiseksi. tämä ei suinkaan ollut minun ideani ja tsitä aikaisemmissa viesteissäni kritisoin;"ei tule koskaan tapahtumaan vaikka kuinka haluttaisiin". ja totta on, että joka ainoassa työpaikassa on mahdollisuus joutua väkivallan kohteeksi, sitä en kiistänyt, sattuu tämä hoitoala olemaan vaan itselläni lähin vertauskohta jonne selkeästi tarvittaisiin muutosta. ei ole vartijoita tms. auttamassa kun potilas karkaa päälle, puhelimen päässä kylläkin, mutta miten soitat, jos makaat tiedottomana.
Geepo kirjoitti:tarkoitan vain,että eipä ole tullut kyllä sen enempää pahoinpitelyuutisia sairaalan asiakkaiden tekeminä,kuin kioskejen,liikennemyymälöiden jne. asiakkaiden tekeminä...tai jos on,niin tilastotietoa KIIITOOOOS

Ja tosiaan erikoistuneet asia erikseen

miten niin asiakkaiden?eihän ne asiakkaat tähän liittyneet mitenkään?
:?:
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-
Geepo
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 6:36 pm

Viesti Kirjoittaja Geepo »

asiakkailla tarkoitin nyt näitä jotka niitä rikoksia tekevät henkilökuntaa kohtaan
Heikot itkevät
Vahvat nauravat
Viisaat hymyilevät
Taikaviitta
Susikoski
Viestit: 40
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 10:15 pm
Paikkakunta: JKLMLK

Viesti Kirjoittaja Taikaviitta »

Onkos tästä mitään uutta kenelläkään. Milloin käräjillä? Mitäs ajajalle kuuluu, onko näkynyt kylän raitilla?
Sadie_Manson
Olivia Benson
Viestit: 742
Liittynyt: La Kesä 23, 2007 7:02 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sadie_Manson »

Viime Alibissa oli muistaakseni neljän sivun juttu, mutta ei kai siellä mitään sen kummempaa. Mä vielä tarkistan ja informoin sit tänne.
Living is what scares me. Dying is easy. -Charles Manson
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Taikaviitta kirjoitti:Onkos tästä mitään uutta kenelläkään. Milloin käräjillä?


Radio Keski-Pohjanmaan uutiset 10.10.2007:
Poliisin yliajajalle murhasyyte

Kälviän poliisiyliajon esitutkinta on valmis. Tapaus siirtyy syyteharkintaan vielä tässä kuussa. Poliisi vaatii yliajajalle edelleen syytettä murhasta.

Asia käsitellään Kokkolan käräjäoikeudessa. Tutkinnanjohtajana on toiminut rikoskomisario Jyrki Haapala Seinäjoelta. Ylihärmäläisnuori ajoi kesäkuun lopussa piikkimattoa levittämässä olleen poliisin kuoliaaksi Kälviällä. Verikokeiden mukaan syytetty oli 1,24 promillen humalassa.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tässä kun odottelemme syyteharkinnan valmistumista ja oikeudenkäynnin alkamista, kysyisin kuinka moni palstalaisista uskoo syytteen tulevan murhasta ja kuinka moni uskoo sen tosissaan menevän läpi oikeudessa?

Tätä tapausta on hyvä verrata vanhempi konstaapeli Veli Saunamäen tapaukseen Kannuksella. 53-vuotias Saunamäki oli toukokuussa 1991 pitämässä ratsiaa Toholammelle johtavalla tiellä. Saunamäki näytti pysähdysmerkkiä Kannuksen suunnasta tulleelle Saabille. Tarkoitus oli siis vain puhalluttaa. Ajaja, 49-vuotias vantaalainen rahoitusjohtaja, ei välittänyt merkistä vaan painoi kaasun pohjaan ja ajoi Saunamäen kuoliaaksi. Yliajaja saatiin kiinni seuraavana päivänä tämän kotoa. Hänen veren alkoholipitoisuudeksi arvioitiin erilaisten kokeiden jälkeen 1,29 promillea.

Lohtajan kihlakunnanoikeus tuomitsi yliajajan kuolemantuottamuksesta, rattijuopumuksesta, liikenteen vaarantamisesta sekä liikennepaosta vuoden ehdolliseen vankeuteen.
Vaasan hovioikeus katsoi 15.4.1992 rahoitusjohtajan syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, liikenteen vaarantamiseen, törkeään kuolemantuottamukseen ja liikennepakoon. Tuomio koveni vuodeksi ehdotonta vankeutta.

Teko oli mielestäni lähes yhtä törkeä kuin tämän bemarikuskin. Silti tuomiota ei tullut murhasta.
Jackie Jones
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: La Loka 27, 2007 3:01 am

Viesti Kirjoittaja Jackie Jones »

En usko murhatuomioon. Liikaa lieventäviä asianhaaroja. Ehdollisella ei tule selviämään. Veikkaan että istuu pari vuotta.

Itse olen sitä mieltä että huumausaineiden käytön alaisuus ei millään tavoin tee teosta vähemmän vakavaa. Hyvähän sitä on selittää kuinka tekohetkellä ei järki kulkenut kun sen järjen olisi pitänyt kulkea jo vuosia sitten, kun alkoi miettiä kannattaako juoda ja miten paljon, mitä alkoholi aiheuttaa sinulle ja muille ihmisille ym. Suoraan sanoen en tule koskaan ymmärtämään taikka hyväksymään suomalaista juomakulttuuria jossa vastuuta ei tunneta ja örveltäminen on aivan kamalaa. Kuinka moni rikos ja onnettomuus olisi jäänyt tapahtumatta jos ihmiset tajuaisivat että alkoholi on oikeasti riski?

Muutenkin aivan uskomatonta kuinka jaksetaan ymmärtää rikollisia. Itse mielummin mietin sitä poliisia, elämää olisi ollut vielä pitkään jäljellä. Omaisten tuska paljon suurempi kuin tuon pojan omaisten.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Jackie Jones kirjoitti:Itse olen sitä mieltä että huumausaineiden käytön alaisuus ei millään tavoin tee teosta vähemmän vakavaa.
Oikeudessa itseaiheutettu päihdetila ei vähennä teon vakavuutta millään tavalla. Tai niin ainakin väitetään. TEO totesi Pasasen Taunon mielentilatutkimuksessaan täyttä ymmärrystä vailla olevaksi, koska tämä oli vaimonsa kuristamishetkellä 2,4 promillen humalassa. Syyttäjä arvosteli mielentilatutkimusta todella kovin sanoin, mutta eihän se auttanut.
Jackie Jones kirjoitti:Omaisten tuska paljon suurempi kuin tuon pojan omaisten.
En kuitenkaan vähättelisi yliajajan omaisten tuskaa. Varmasti ovat olleet tapauksen jälkeen paikkakuntalaisten silmätikkuna ja yleisten syytösten kohde.

Ei ole helppoa kenelläkään.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Vanhan kertausta tämän päivän Ilta-Sanomissa ja Iltalehdessä, mutta menköön (Ilta-Sanomien otsikko on harhaanjohtava, koska tapaus on vasta syyteharkinnassa):

Poliisin yli ajanut nuorukainen sai murhasyytteen
22.11.2007 11:46, päivitetty 22.11. 12:36

Seinäjoen poliisi katsoo, että 20-vuotias mies ajoi poliisimiehen yli tahallaan viime kesänä Kälviällä.

Poliisin mukaan auton kuljettajaa on syytä epäillä murhasta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Yliajo sattui kesäkuun lopulla.

Juttu on menossa syyttäjän harkittavaksi. Syyttäjäksi on määrätty valtionsyyttäjä Jukka Rappe.

Piikkimattoa asettanut 36-vuotias poliisimies sai surmansa, kun poliiseja pakoon hurjastellut 20-vuotias ylihärmäläisnuorukainen ajoi hänen päälleen.

Nuorukaisella oli kyydissään kaksi ystävää, jotka loukkaantuivat auton suistuttua tieltä. Myös kuljettaja itse loukkaantui.

20-vuotias kertoi paenneensa, koska ei halunnut kärytä rattijuoppoudesta. Tapahtumaketju sai alkunsa nuorisoporukan juhlista Kalajoella, jossa järjestettiin BMW-autojen kokoontumisajot.

IS-STT

-------------------------------------------------------

Murhaepäily
22.11.2007 11:11

Esitutkinta Kälviällä kesäkuun 30. päivänä tapahtuneen poliisin kuolemaan johtaneen yliajon osalta on saatu suoritettua loppuun.

Poliisi epäilee autoa kuljettanutta 20-vuotiasta miestä poliisin murhasta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rikoksesta epäilty ei ole vastannut loppulausuntopyyntöön millään lailla. Asianomistajataho on vastauksessaan ollut tyytyväinen poliisin suorittamaan esitutkintaan ja yhtyy siinä mainittuihin rikosnimikkeisiin.

Tahallinen teko

Murhaepäily perustuu siihen, että teolla on tapettu virkamies hänen ollessaan virkansa puolesta ylläpitämässä järjestystä ja turvallisuutta.

Teko vaatii tahallisuutta, joka rikoslain mukaan täyttyy, kun tekijä on tarkoittanut aiheuttaa tunnusmerkistön mukaisen seuraamuksen tai pitänyt seurauksen aiheutumista varmana tai varsin todennäköisenä.

Esitutkinnan perusteella poliisi katsoo, että jonkinasteisen tahallisuuden on syytä epäillä täyttyvän.

Oikeus vapautti tutkintavankeudesta

Kokkolan käräjäoikeus vapautti rikoksesta epäillyn jo aiemmin tutkintavankeudesta perustellen päätöstään sillä, että poliisilla ei ollut tuolloin esittää näyttöä todennäköisin syin murha-epäilylle. Kyseessä oli kuitenkin päätös vangitsemisasiassa, jonka yhteydessä ei käsitellä asiaan liittyvää näyttöä, vaan pelkästään vangitsemisen perusteita.

Esitutkintapöytäkirja siirtyy nyt syyteharkintaa varten. Syyttäjäksi asiaan on määrätty valtionsyyttäjä Jukka Rappe.

IL
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Maikkarin uutiset antoi lisätietoa. Yliajaja myöntää vain kuolemantuottamuksen.

Asianajaja: Yliajo oli vahinko
22.11.2007 13:52

Murhasta epäillyn ylihärmäläisnuorukaisen asianajaja Heikki Lampela kertoo MTV:n uutisille päämiehensä myöntävän vain kuolemantuottamuksen.

Kälviällä kesäkuussa poliisin yliajanut nuorukainen on ollut vapaalla jalalla siitä saakka, kun Kokkolan käräjäoikeus vapautti hänet elokuussa. Käräjäoikeuden mukaan teon tahallisuudesta ei tuolloin ollut riittävästi näyttöä.

Juttu on siirtynyt poliisilta syyttäjälle murhana. Epäillyn asianajaja Heikki Lampela kertoo MTV:n uutisille päämiehensä myöntävän vain kuolemantuottamuksen. Lampelan mukaan kyseessä oli onnettomuus.

Se, että onnettomuudessa kuoli ihminen ei ollut Lampelan mukaan hänen päämiehensä tarkoitus.

- Hän pyrki väistämään poliisia, osuminen oli siis vahinko, Lampela sanoo.

- Hän on tietenkin äärimmäisen pahoillaan ja syvästi järkyttynyt tapahtuneesta.

Lampela kertoo, että 20-vuotias ylihärmäläisnuorukainen opiskelee ja on muutoinkin jatkanut normaalia elämäänsä.

- Eihän sitä vahingon takia kannata elämäänsä pilata, Lampela sanoo.

Epäillyn vangitsemisesta päättää Kokkolan käräjäoikeus tuomion yhteydessä. Käräjille ehdittäneen vasta ensi vuoden puolella.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1153
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Viesti Kirjoittaja Rousku »

decoy kirjoitti:Itse en tunne ajajaa, mutta kuullu monilta tahoilta että ihan normaali nuori. En nyt yritä suuremmin puolustella, mutta jo pienessä humalassa tulee usein sählättyä ja varsinkin tuollaisessa tuubassa ei tosiaan tiedä mitä tekee. En tosiaan yritä puolustella, mutta murhasyyte on mielestäni liikaa.
No jos on normaali, niin sitä suuremmalla syyllä voi edellyttää, että osaa ajatellakin. Jotkuthan on vähän vajaita eikä välttämättä siis osaa. Ja jos huomaa että tulee kännissä sählättyä niin ei pidä kännätä, eikös se niin mene? Ei kaikki sählää.

Ei tuo silti minusta tapolta (eli poliisin tapauksessa murhalta) vaikuta, vaan totaaliselta piittaamattomuudelta. Heeboltahan oli siis jo aiemmin kai kortti lähtenyt kaahailun takia, eikä siltikään mikään ajatustoiminta ollut käynnistynyt.

Mites muuten jos ei tuomita murhasta, niin mikä on maksimirangaistus? Tuossahan voisi olla törkeä kuolemantuottamus + törkeä rattijuopumus + törkeä varomattomuus liikenteessä, ja ehkä vielä liikennepako ja vammantuottamus. Ihan silkalla yhteenlaskulla tulisi enimmäisrangaistuksista kymmenen vuotta vähintään, mutta miten yhdistely vaikuttaa, entä tekijän ikä? Tekisi mieli saada tuommoinen vähintään seitsemäksi vuodeksi telkien päälle selkiyttämään päätään, mutta ei taida olla toiveita saada niin pitkää tuomiota?

Ja sitten toinen kyssäri: Täällähän yksimielisesti tuomitaan rattijuopumus. Vaan miten pelkkä ylinopeus selvin päin ajettuna? Jos oikein olen ymmärtänyt, siitä tuon hepun kohdalla aiemmassa kortinmenetyksessä on ollut kyse. Ja jos oikein olen ymmärtänyt, valitettavasti valtaosa autoilijoista ei pidä sitä minään, vaan katsoo että poliisi ihan kiusaa tehdäkseen ja tärkeämpiä tehtäviä vältelläkseen kyttää nopeuksia. Elikkä jos tuomio tulee ylinopeudesta niin syytetään poliisia ja sanotaan vaan että paska säkä - niin kai tämäkin jätkä?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17203
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ylinopeutta on niin montaa eri lajia. Kesäisellä moottoritiellä, tien ollessa tyhjä, ei 140 km/h "ole keneltäkään pois", mutta taajamassa sama +20 km/h aiheuttaa vaaratilanteita.

Väärä tilannenopeus on parempi termi. Monilla hyvilläkin teillä on jostain kumman syystä 80 km:n nopeusrajoitus ilman järjellistä syytä.

Tilanne on ongelmallinen näiden kaahareiden ja rattijuoppojen kanssa; heille on ihan sama mikä on promilleraja tai mikä on suurin sallittu nopeus. Eivät he niistä välitä ja nopeusrajoitusten pudottaminen ja promillerajan laskeminen osuvat vain siihen kansanosaan mikä jo nyt noudattaa voimassa olevia rajoituksia/rajoja.

Ts. poliittisilla päättäjillä on usein ns. puusilmä, eli kun tapahtuu kaahauskolari, niin vaaditaan nopeusrajoitusten alentamista tajuamatta ollenkaan todellista syytä tuohon kaahaamiseen. tai kun humalassa ajava alkoholisti aiheuttaa kolarin, niin vaaditaan oitis promillerajan alentamista. Samalla unohdetaan se merkittävä seikka, että näille "kroonikkorattijuopoille" on ihan sama mikä se promilleraja on.

Tuon yliajajan kohdalla on kysymys itsensä asettamisesta muiden yläpuolelle ja kieltojen sekä rajoitusten olevan tarkoitetut muille kuin hänen kaltaisille kuolemattomille yli-ihmisille. Samanlaista porukkaa on lisääntyvässä määrin ympäri Suomea.

Mielenkiinnolla odotan millaiseen tuomion tuo nuorukainen saa. Tehdäänkö hänestä varoittava esimerkki vai vaikuttaako se, että eräs pohjalainen kansanedustaja tuntee pojan perheen?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
ShipWreck
Martin Beck
Viestit: 789
Liittynyt: Ma Elo 06, 2007 11:58 pm

Viesti Kirjoittaja ShipWreck »

Doctor Lecter kirjoitti: Väärä tilannenopeus on parempi termi. Monilla hyvilläkin teillä on jostain kumman syystä 80 km:n nopeusrajoitus ilman järjellistä syytä.
Aivan, sitten taas toisaalta on sellaisia hyvinkin huonokuntoisia ja/tai mutkikkaita teitä, joissa on 80 km/h:n nopeusrajoitus, mutta joissa sekin nopeus tuntuu välillä kovalta.
moimoi

"MURHA"

Viesti Kirjoittaja moimoi »

kunniamerkki kuskille kuuluis antaa ja pois päästää heti! minun mielestä= kuollut poliisi, paras poliisi! mutta sehän on vaan minun mielipide...

ja tapaus EI ole murha, pakkohan valtion on antaa murhasyytteestä tuomio koska tämäki tapaus on "esimerkkitapaus" eiköhän noita poliiseja ole kuollut ja tulee kuolemaan vielä niin miksi AINA tulee murha syyte, luuletteko että bemarin kuski on on siinä kännissä ajaessa 200km/h miettiä että "hmm, pitäskö MURHATA poliisi" se oli kuule silkka vahinko!
Vastaa Viestiin