Jyväskylän laukkusurma v. 2011

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1587
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja apollo »

VPY kirjoitti:Mitähän muuten tehdään niille hattivateille, jotka ovat vasikoineet tässä jutussa?
Olikos siellä joku vasikoinut? Lehtien mukaan tämä vanhin mies otti syyt niskoilleen ja loput olleet suut supussa.
Tiina kirjoitti:Huumeista tietämättömänä öllerönä olisi kiva tietää, että kuinka kauan pitää olla "raittiina", että nuo seulat puhdasta näyttää?
Kovimmat aineet ei näy montaa päivää. Amfetamiini max 2 päivää ja subut saman verran. Subutex ei näy edes poliisin pikatestissa, mutta kusesta kyllä voidaan katsoa.

Harmiton kannabis sen sijaan näkyy todella kauan. Käytöstä riippuen voi näkyä jopa kuukauden.

Nuo muuntohuumeet tuskin näkyy missään, koska niiden aineosia ei osata etsiä.
sonniman
Nikke Knakkertton
Viestit: 190
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 7:02 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja sonniman »

Amfetamiinipäissäänkö tämä Aija autolla kaahaili pitkin Jyväskylää? Ihmeen vähälle huomiolle jäänyt tämä seikka näillä Aijan "ymmärtäjillä". Olisi aivan hyvin voinut itsekin tappaa jonkun sekaisena ajaessaan, joten eipä hänkään paljoa toisten terveydestä näyttänyt välittävän...
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

apollo kirjoitti:
VPY kirjoitti:Mitähän muuten tehdään niille hattivateille, jotka ovat vasikoineet tässä jutussa?
Olikos siellä joku vasikoinut? Lehtien mukaan tämä vanhin mies otti syyt niskoilleen ja loput olleet suut supussa.
No esitutkinnan aikana ainakin useampikin tirppa oli laulellut. Ei poliisi sitä kaikkea ihan teknisellä tutkinnalla selville saanut, tyhmempikin sen ymmärtää. Oikeudessa useimpiin sitten vaan iski paha muistikatkos ja yhtä ainakin pelotti. Tai oli saattanut aiemmin muistaa väärin koska pelkäsi.
sonniman kirjoitti:Amfetamiinipäissäänkö tämä Aija autolla kaahaili pitkin Jyväskylää? Ihmeen vähälle huomiolle jäänyt tämä seikka näillä Aijan "ymmärtäjillä". Olisi aivan hyvin voinut itsekin tappaa jonkun sekaisena ajaessaan, joten eipä hänkään paljoa toisten terveydestä näyttänyt välittävän...
Joo. Siis kyllähän Aija ihan selvästi on tän tarinan roisto. Onneks joukossamme on noin tarkkanäköisiä ja oikeaan asiaan keskittyviä kirjoittajia :roll: Ai niin, olihan ne autoilijat selvinpäin kun ruumista kuskasivat? Etteivät vaan asettaneet ketään vaaraan, niin kunnollisia ja auttavaisia kun olivat muuten?

Toistan kysymykseni. Onko Aijan amfetamiinin käyttö sinä iltana todettu oikeuslääkärin toimesta? Muistaakseni sen "tiedon" toi palstalle eräs ilmeisesti oikeudenkäyntiä seurannut henkilö mutta ei tainnut mainita mistä lähteestä tieto on. Syyttäjältä, oikeuslääkäriltä vai puolustukselta?
VPY
Martin Riggs
Viestit: 609
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2011 9:33 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja VPY »

Mitä seuraavaksi? Kaveri ampuu toisen ja selittää : minun piti vain pelotella kuulapyssyllä, mutta kyseessä olikin oikea ase. :mrgreen:

Jyväskylän lautapää-miehille menee kaikki läpi
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

VPY kirjoitti:Mitä seuraavaksi? Kaveri ampuu toisen ja selittää : minun piti vain pelotella kuulapyssyllä, mutta kyseessä olikin oikea ase. :mrgreen:

Jyväskylän lautapää-miehille menee kaikki läpi
Tätähän mä juuri ihmettelin pari sivua sitten että taidankin suunnitella ampuvani jotakuta polveen, minkäs sille sitten voi jos oon huono tähtäämään. Ja jos sitten vähän kaivan vielä puukolla niin tarkotushan oli vaan kaivaa luoti ulos, oon nähny että niin ne telkkarissa tekee. Enkä viitsiny viedä sairaalaan kun tyypillä muutenkin on tapana makoilla, ei se niin epätavallist ollu. Eikä loukkaantunutta saa siirtääkään, senkin oon nähny telkkarissa.
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Teresa Banks kirjoitti: Minuakin jäi kiinnostamaan, kuka ja mikä prof. Vuori ja missä. Valaistusta?
Nimimerkki Toripolliisi valaisi asiaa sen verran, että linkitti (sivulla 149 olleen) keskisuomalaisen artikkelin oikeudenkäynnin kuudennelta päivältä. Siinä sanottiin siis näin:
Keski-Suomen käräjäoikeudessa olivat maanantaina, laukkusurman kuudentena istuntopäivänä vuorossa uhrin lähiomaisten kuulemiset. Lisäksi oikeus kuuli todistajana naista, jonka luona uhri oli vieraillut illalla ennen kuolemaansa johtaneita tapahtumia. Asiantuntijatodistajana kuultiin myös oikeuslääkäriä sekä oikeuskemian professoria.
Eli mitä todennäköisemmin tuo oikeuskemian professori on nimeltään Vuori.

Ja mikäli noihin urashiman postauksiin on yhtään uskominen, niin tuo mainitsemansa 3 tunnin aikaväli amfetamiinin ja BDF:n piikittämisen välillä on todettu quotessa mainitun naistodistajan kertomuksen perusteella.
Aiemminhan on poliisi kertonut, että Aija sai kuolettavan "coctailin" välittömästi surmapaikalle saavuttuaan ja amfetamiinia on varmaan nautittu yhdessä ko. naistodistajan kanssa aiemmin illalla.

Juttu alkoi kiinnostaa uudestaan sen verran, että ostin päivällä Alibin. Jo täällä kerrottujen asioiden lisäksi artikkelissa oli mielenkiintoinen kuva. Siinä näkyi selvästi, että asunnosta talteen otettu (tyhjä) Ketipinor-liuska oli 200mg vahvuisten tablettien liuska. Melkoisen annoksen on Aija siis sitäkin ainetta saanut, jos/kun oli annettu suoneen useampia tabletteja tätä vahvuutta. Miedoin vahvuushan on vain 25mg ja vahvin 300mg :shock:
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
MinnaLiina
Remington Steele
Viestit: 206
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 12:09 am

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja MinnaLiina »

Ja ketipinor 25mg nukuttaa ihan tavallisen tallaajan, normaali ihminen ilman toleranssia kuolis 200mg:sta!

tai ainakin olis hyvin tokkurassa. En tiedä sitten noista narkkipiireistä.. Kuinka nopeasti toleranssi kasvaa jne..

mutta valtavia määriä notkuja vetäny.. :roll:
Avatar
tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 449
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja tuuli »

Olen kuullut, että jotkut käyttäisivät ketiapiinia jopa yli 1000mg:n annostuksella (lähde: mm. Päihdelinkin keskustelut) ja esim. kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoidossa kait annos on siinä 400-800mg.. Joissakin lääkkeissähän väsyttävä vaikutus ei kasva suhteessa annoksen määrään nähden ja toisinaan väsymys on jopa suurempi pienellä annostuksella ja päinvastoin suuret annokset eivät väsytä yhtä paljon. Ketipinorista en tiedä miten menee. HUOM tämä ei ole mikään lääkärin kannanotto, enkä tämän kommentin pohjalta ota vastuuta kenenkään lääkkeiden annostuksesta! :wink:

En nyt löytänyt tähän hätään parempaa linkkiä, mutta täällä ainakin mainitaan nuo isommat annokset, kun rullailee kohtaan ketiapiini:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=lam00028
MinnaLiina
Remington Steele
Viestit: 206
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 12:09 am

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja MinnaLiina »

noi kovemmat annokset on tarkoitettu niitä oikeesti tarvitseville, sairaille ihmisille.

jos tällanen normaali pulliainen joka ei edes käytä alkoholia vetäsee edes sellasen 25mg kapselin, nukun vuorokauden :D

mitä tapahtuisikaan isommalla, sitä tarkoitin sillä, että kovia aineita vetävät, en tiedä miten päihdetarkoituksessa nuo tuntuvat, tuntuuko miltään.. Lamauttaa hetkellisesti..

... Kovia mömmöjä on tuo uhri kiloonsa nähden kuitenkin tottunut veteleen, oikeastaan kamala todeta tämä, mutta kyllä mä ymmärrän, ettei oikeuslaitosta kauheesti kiinnosta selvitellä alamaailman sotkuja, kun ne listii toinen toisiaan.

Halvemmaksi tulee pitää vapaana.

Pullollinen vanhoja ruiskuja kertoo myös siitä, että notkuiltu on ja kunnolla, kuka vaan voi kuolla noissa piireissä, vaikka näin ei saisi ajatellakaan, kuka sen oikeasti voi tietää onko murha tahallinen vai ei, jos uhri on tosissaan vetänyt aineita jo aikaisemmin ja ei mitään pieniä määriä..

Puhun ainoastaan siitä, että uhri olisi kuollut yliannostukseen, en niistä muoviin käärimisestä ja laukkuun pakkaamisesta, ne kertoo jotain ihan muuta.. tappo, hetken mielijohde, vahinko. sattuuhan sitä, noissa piireissä.
corppi
Olivia Benson
Viestit: 729
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja corppi »

urashima kirjoitti:corppi: Kyseessä on täysin vieras aine johon ei ole mitään "vasta-ainetta" ,puoliutumis aikaa ei tiedetä jne.
1 ihminen on kuollut aikasemmin BDF Suomessa, ja siinä tapauksessa oli veressä oleva aine määrä huomattavasti pienempi, muija soitti ambulanssin paikalle, mutta jätkäkaveri kerkesi kuolla, ja siltä naispuoliselta jouduttiin amputoimaan ruumiinosia. BDF supistaa verisuonia sen takia kyseiset amputoinnit. Ja ihan tiedoksi vaan, että BDF vaikuttaa serotoniinireseptoreihin, siinä ei paljoa "dialyysit" auta.

Ja edelleenkin kysyn minkälaiseen kokemukseen tai lääketieteen tuntemukseen pohjaat nämä väitteet??? Pupumäen yliopiston pillerilinjan jatkokurssiin???

Puoliintumisajalla ei ole juurikaan merkitystä potilaan hoidossa oli kyseessä sitten BDF tai piri, dialyysillä voidaan poistaa verenkierrosta lähestulkoon kaikki vieraat aineet jos niin halutaan(teholla on toki vähä erilaiset dialyysit kuin siellä munuaisosastolla :D ) Olen ollut hoitamassa vajaata pariakymmenta BDF-intoksikaatio potilasta urani aikana teholla ja hyvinkin monella lääkeaineella pystytään kumoamaan tuo BDF;n aiheuttama verisuonten vasokonstriktio,esim nitaraatti infuusio toimii todella hyvin.

Se,että kyseinen aine vaikuttaa serotoniinireseptoreihin ei millään tavalla vaikuta potilaan hoitoon,ehkä joudutaan hidastamaan tai nopeuttamaan sykettä,mutta ei juuri muuten...Suurinosa lääkkeistä vaikuttaa johonkin reseptoriin,mutta se ei todellakaan tarkoita sitä,että sitä ei pystyttäisi sieltä reseptorista ja verenkierrosta poistamaan...

:D
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

maija turjukka kirjoitti: Jo täällä kerrottujen asioiden lisäksi artikkelissa oli mielenkiintoinen kuva. Siinä näkyi selvästi, että asunnosta talteen otettu (tyhjä) Ketipinor-liuska oli 200mg vahvuisten tablettien liuska. Melkoisen annoksen on Aija siis sitäkin ainetta saanut, jos/kun oli annettu suoneen useampia tabletteja tätä vahvuutta. Miedoin vahvuushan on vain 25mg ja vahvin 300mg :shock:
sanottiinko jossain,että sillä tuupattiin koko liuska?

kummallisia oletuksia taas yhden kuva perusteella,menee kaksi sivua ja joku jo kertoo aijalle annetun 10 x 200mg ketipinoria...
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

MinnaLiina kirjoitti:jos tällanen normaali pulliainen joka ei edes käytä alkoholia vetäsee edes sellasen 25mg kapselin, nukun vuorokauden :D
niin? ja nisti ottaa 250mg eikä tunnu missään...

miksi vertaat raivoraittiin toleranssia vuosia narkanneeseen?? niillä ei ole yhtään mitään vertailu kelpoista
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

DollariExpress kirjoitti:
maija turjukka kirjoitti: Jo täällä kerrottujen asioiden lisäksi artikkelissa oli mielenkiintoinen kuva. Siinä näkyi selvästi, että asunnosta talteen otettu (tyhjä) Ketipinor-liuska oli 200mg vahvuisten tablettien liuska. Melkoisen annoksen on Aija siis sitäkin ainetta saanut, jos/kun oli annettu suoneen useampia tabletteja tätä vahvuutta. Miedoin vahvuushan on vain 25mg ja vahvin 300mg :shock:
sanottiinko jossain,että sillä tuupattiin koko liuska?
Niin. Eihän tuossakaan puhuttu mitään siitä, että koko liuska olisi tuupattu Aijaan. Todettiin vaan kuvasta, missä tällainen liuska on näkynyt. Se lukutaito on muutes tärkeä asia, mutta vielä tärkeämpää olisi luetun ymmärtäminen...

Korostukset minun.
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

^Juuri näin, rosamarine, vaan eihän tuo ollut ensimmäinen kerta, kun DE kommentoi sanomisiani aikas kärkkäästi. Taitaa tämä mun ilmiselvä perheenäiti-imagoni olla Dollarille jonkunmoinen punainen vaate :roll:

Tarkoitus oli todellakin vain tuoda ilmi tablettien vahvuus, mitä ei ollut aiemmin ketjussa mainittu. Ja jos en ihan väärin muista, niin aiemmin on kerrottu (virallisestikin), että Mikko antoi Aijalle Ketipinoria kaksi eri kertaa "elvytystarkoituksessa", joten pakostikin tabletteja on ollut vähintään kaksi, ellei enemmänkin.

Yleistyksistä vielä: Missäänhän ei ole kerrottu sitäkään, onko Aija aiemmin käyttänyt juuri ketiapiinia, joten noista toleransseistakaan ei voi vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä. Sen verran monia erityyppisiä mömmöjä Jyväskylänkin narkkipiireissä aivan varmasti liikkuu, ettei kukaan sivullinen voi kertoa yksittäisen käyttäjän koko "nistihistoriaa".

Käsittääkseni päihdekäytössä on myös aikamoinen ero sillä, otetaanko lääkeaine suun kautta vai suoneen. Tässä tapauksessahan Ketipinor oli annettu suoneen ja vaikutus on siksikin voinut olla yllättävä. Suoneen annettu lääkeaine kun imeytyy elimistöön selvästi nopeammin kuin suun kautta nautittu.

Kiinnostuneille vielä se virallinen lääkeinformaatio Ketipinorista :


http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=18783&
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

maija turjukka kirjoitti:Taitaa tämä mun ilmiselvä perheenäiti-imagoni olla Dollarille jonkunmoinen punainen vaate :roll:

?? oletko tällaistakin mainostanut jossain ? :mrgreen: mulle on ihan sama mitä kukakin on,se ei edelleenkään muuta mun mielipiteitä asioista joita foorumilla sanon. tai suhtautumista keneenkään randomfoorumistiin..

voit olla neekeri,jehova,homo,huora,nisti tai tosiaan...vaikkapa perheen äiti. minullakin on lapsia hieman enemmän kuin kaksi tai kolme,mutta ei mulla kiinnosta perhesuhteitani levitellä netissä enkä ole millään tapaa kiinnostunut siitä kuka kukin täällä on...

jos kommentoin jotain,niin en viitsi kierrellä ja anteeksi pyydellä vaan sanon mielipiteen suoraan.

toki tiedän että moni voi kuvitella tekstejäni vihaisiksi tms. kun en viljele hymiöitä joka lauseen perään,mutta jos ette kestä,niin profiilista löytyy IGNORE nappula :mrgreen:
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen
Lukittu