Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

Nooruska kirjoitti:
Muori kirjoitti:Joskus ennen rekisteröitymistä huvitin itseäni ajatuksella siitä, jos sukupuoliroolit olisi käännetty toisin päin. Rikkinäisen ikkunan luolta olisikin löydetty kallo halki rampa vaimoparka ja pitkä vaalea aviomies selittäisi miten rintava huppunainen loikkasi ikkunasta sisään ja pisti painiksi vaimon kanssa. Montakohan Ulvilan naista olisi silloin joutunut dna-testeihin...
Tässä oli mielestäni todella järkevä kirjoitus! Pitkästä aikaa oikein paneuduin Ulvila-ketjussa oleviin juttuihin. Kiitos tästä! Erityisesti tummentamani kohdat saivat täältä arvostusta.
Tätä sukupuolijuttua on jauhettu täällä väsymykseen saakka, niin kuin melkein kaikkea muutakin.
Esim. tässä ketjussa, mistä lainaan röyhkeästi oman kommenttini:
Mariacka kirjoitti:Lahdella oli poliisin tiedon mukaan potentiaalisia vihamiehiä, jotka olisivat voineet kostomurhaan syyllistyä. Sen sijaan olisi äärimmäisen vaikeaa kuvitella, että tässä tapauksessa takkahuoneen ikkunasta olisi survoutunut mammadieetissä epäonnistunut Annelin asiakas.
Lis. On Suomessakin tapauksia, joissa nainen on surmannut naisen. Mikäli uhri olisi ollut Auer ja paikalla olleesta astalosta olisi löytynyt tuntematon naisen DNA, kyllä se olisi pitänyt tutkia. Varsinkin jos tapahtumien kulku olisi muuten mennyt kuten tässä tapauksessa meni.
Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6051
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Tällaisessa ketjussa voi sanoa oman "arvionsa" tekijästä, mutta tämä on juuri se tapaus, jossa olen eniten epävarma ja ymmälläni. Ei tosiaan ole vakiintunutta kantaa. Omassa mielessänikin tekijä on hämärän peitossa.

Tulilahdessa minulla on selkeä ehdokas, eli Holmström. Bodomissa pidän hyvin mahdollisena kioskimiestä. Kaikkien peruste on kyökkipsykologia.
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Tara »

Muori:
mutta hän ei ole sillä tavalla vaarallinen ympäristölleen kuin jotkut taparikolliset, vaikka olisikin syyllinen. Sillä, että minä uskon hänen syyllisyyteensä melko vahvasti, ei oikeasti ole mitään väliä niin kauan kun kunnollisia todisteita ei ole eikä ilmeisesti tule.
Entä jos on niin, että on kysymys vain puutteellisen tutkinnan seurauksista, eli näytön puutteesta, niin on kai sillä jotain väliä kasvavatko lapset isänsä surmaajan hoidossa, niin totta kuin onkin, että A on lastensa äiti? Luuletko, että A saa lapset takaisin omaan kotiinsa, mitä mieltä olet? Pitäisikö saada, vai olisiko jo saanut.. Puoli Suomea pitää A:ia syyllisenä, eli A:n epäily tuskin hiipuu pitkään aikaan, kävi miten kävi. Rankka tilanne etsiä työtä, tai perustaa uutta nettiyritystä omakuvia käytten.

Muori:
.. Annelikin on varsinkin nuorempana ollut todella hyvän näköinen, hoikka ja pitkät, vaaleat, kiharat hiukset, suuret siniset silmät. Kymmenen vuotta, neljä lasta ja urakiireet vaan valitettavasti vähän turmelee ulkonäköä, mutta edelleen olivat ihan edustuskelpoinen pari ainakin päällisin puolin...
päällisin.. :wink:
Ei A muuten niin vaalea ole kuin kuvista näyttää. Eikä silmätkään ole niin siniset, paitsi joissain kuvissa jotka hän on itse ottanut (tai valokuvaaja), silmien väriä on selvästi käsitelty azulilla. Jääköön kuva tänne laittamatta, toiseen kertaan. Jossain täällä se jo on, se jossa A istuu hajareisin paljain säärin pikkupöksyissä vaaleanpunaisella lakanalla punaiset tyynyt taustalla, pikkunen toppi päällään, vaalennetut hiukset avoimena. Ja silmät melkein turkoosit. Kauneus on katoavaista, mutta niinhän se on rumuuskin, murha vain ei vanhene vaikka itse vanhenee.

Jos sillä ei ole väliä mitä joku asiasta ajattelee, niin miksi kirjoittaa tänne ??

PS: siis, huh, luin ensin että Muori tarkoitti, että sillä 'ei ole väliä, että A kulkee vapaana, kun on olemassa vapaana kulkevia ympäristölleen A:ia vaarallisempiakin, taparikollisia'...kantsii lukea kahteen kertaan ja sitten vielä miettiä ennen kuin klikkaa lähetä.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja skoone »

Muori kirjoitti:
....

Joskus ennen rekisteröitymistä huvitin itseäni ajatuksella siitä, jos sukupuoliroolit olisi käännetty toisin päin. Rikkinäisen ikkunan luolta olisikin löydetty kallo halki rampa vaimoparka ja pitkä vaalea aviomies selittäisi miten rintava huppunainen loikkasi ikkunasta sisään ja pisti painiksi vaimon kanssa. Montakohan Ulvilan naista olisi silloin joutunut dna-testeihin...
Niin, olet näköjään rekisteröitynyt 4. joulukuuta 2010. Hassua, että et ole paljoakaan kirjoittanut tänne minfoon, vaikka oletettavasti oletkin seurannut näitä asioita.

Tässä viestissäsi en ymmärrä sitä, miksi sen sisääntulijan olisi pitänyt olla rintava?
Muista lähdekritiikki!
Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6051
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Minun mielestäni sisääntulija ei ole ollut rintava, mutta kylläkin fyysisesti vahva. Luin nimittäin tuosta hovioikeuden tuomiosta katkelman. En ole vielä mietiskellyt enempää, mitä tuo merkitsee?
-----------------------------------------------

Lainasin tuolta tuomiosta pienen katkelman:

Jukka Lahden ylävartalossa ja yläraajoissa oli todettu lähes 70 pistohaavaa, joista pääosa oli ollut pinnallisia. Muutamat pistohaavoista olivat olleet syvempiä. Kyseiset syvemmälle ulottuneet pistot olivat vaurioittaneet rintakehän alueen keuhkoja, pernaa ja palleaa. Jukka Lahden päähän oikealle puolelle oli kohdistunut tylppä isku, jonka seurauksena ylä- ja alaleuat olivat olleet murtuneet sekä kasvojen ja nenän luurakenteet murskautuneet. Lisäksi Jukka Lahden päähän oikealle puolelle oli kohdistunut kallon pirstaleisesti murskannut, aivoihin ulottunut isku. Jukka Lahden välitön kuolinsyy oli ollut vaikea kallo-aivovamma. Kuolemanluokka oli ollut henkirikos.

Luettuani tuon katkelman tuli mieleen, että siinä on ollut tehokas lyöntiväline ja sen lisäksi tehokas iskun antaja. Vaikuttaa ainakin äkiksestään, että iskijä ei ole ollut hento nainen, vaan vahva ja erittäin hyvävoimainen mies. En ole alan spesialisti, mutta tällainen mu-tu tuntuma tulee.

Tämän mukaan näyttää siltä, että paikalla on ollut vieras fyysisesti vahva mies. Tai nainen on ollut voimailulajien harrastaja ja omaa rajun lyöntivoiman. Välineeksikään ei kelpaa nyrkki tai edes kevyt halko, vaan esim. rautainen leka. Lyöntivälinettä ei kai ole löydetty. Olettamus: vahvarakenteinen mies vei sen lekan mennessään.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Ajatuksesi on ihan hyvä, mutta totuus on se, että poistumisjäljet raskasta lekaa kantaen, on jäänyt aika huteriksi. ;)
Lekasta ei myöskään kantautunut mitään huomattavaa ääntä häke-nauhalle.

Jos surmaajalla olisi ollut mukanaan raskas leka, ei ikkunaa olisi tarvinnut koputella pitkää tovia, niinkuin lapset kuulemisissaan kertoivat.

Eikä Jukan pistelyyn olisi tarvinnut typerää naisellista fileerausveistä, kun muutama tymäkkä isku olisi riittänyt.

Ei istu minun kuvaan yön tapahtumista.
Nuotio & Äreät Tiput
Tootai
Nikke Knakkertton
Viestit: 173
Liittynyt: Pe Syys 12, 2008 1:16 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Tootai »

Sariola kirjoitti: Olettamus: vahvarakenteinen mies vei sen lekan mennessään.
Mielestäsi kaikkiin kuuluisiin suomalaisiin murhatapauksiin liittyy salaperäinen ulkopuolinen murhaaja, joka poistuu paikalta jälkiä jättämättä? Tulee vähän Arska-jutut mieleen, sama Arska joka kuulemma oli Zodiac ja varmaan Jack The Ripperkin.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10919
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Lienee kuitenkin selvää, että havaittuihin vammoihin on tarvittu raskas esine ja kovaa voimaa, tarkkuuttakin. Viittaa vahvasti johonkin muuhun tekijään kuin naiseen, kuulantyöntäjät pois lukien. Muistakaamme lisäksi, että Annelilla oli lyönteihin aikaa muutamia sekunteja, joiden jälkeen hän olisi ollut yltä päältä veressä. Tästä huolimatta hän on puhelimen äärellä vain muutaman sekunnin päästä, ilman että tyttö mainitsee asiasta mitään ja ilman, että maahan takkahuoneen ulkopuolelle tippui pisaraankaan verta tai jäi kengänjälkiä veriseltä lattialta. Lisäksi Annelin olisi pitänyt hävittää verijäljet itsestään ja vaatteistaan ennen poliisin tuloa, eli siis riisuutua ja käydä pesulla, mihin hänellä puhelun jälkeen oli parisen minuuttia aikaa. Astalo, vaatteet ja kengät toki olisi myös pitänyt jemmata jonnekin, mistä niitä ei koskaan löydetty.

No, kyllä te tämän kaikki tiedätte muutenkin.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Muori
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Joulu 04, 2010 9:54 am

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Muori »

Olen tosiaan lukenut jo ennen joulukuuta, tunnukset eivät ole toimineet eikä vahvistusviestiä ikinä ole tullut. Onkohan siitä nyt viikon verran kun taas vaan huvikseni koitin kirjautumista ja onnistui, silloin kirjoitin ensimmäisen viestin. Viestejä ei ole vielä montaa, mutta en niitä ajatellut ruveta sen kummemmin hamstraamaankaan.

Taralle minulla ei kai sitten ollutkaan enää mitään kun sait sen viestin luettua mihin vastasit. Auerin äitiyttä olen pitänyt jotenkin omituisena. Sitä jossain sivusinkin että olen ajatellut hänen suhteensa lapsiina jotenkin väärällä tavalla läheiseksi, että aikuisystävien puutteessa olisi ehkä turvautunut lapsiinsa. Toinen asia oli internetin kodinhengettären oma valtakunta. Ymmärrän kyllä itsekin monen lapsen äitinä että paikat sotkeentuu niin uskomattoman nopeasti, mutta olen miettinyt sitä kun kuitenkin varmasti kaikenlaisia huumeluolia ja alkoholistien pesiä kaivelleet rikostutkijat olivat sitä mieltä että asunto oli poikkeuksellisen sotkuinen... Kuitenkin taaperoikäisten lasten kanssa saa olla koko ajan sydän syrjällään kun syövät ja soveltavat kaikkea, koti ei ehkä ole heille ollut paras paikka kasvaa siltä(kään) kannalta edes ennen murhaa.

Skoone: Miehenä "huppuihminen" on ollut silminnäkijöiden mukaan vatsakas, naiseksi muokkasin hänet nostamalla massaa aavistuksen ylemmäs, sama kai se on korkealla olevasta ikkunasta tunkiessa onko tavaraa keskivartalon etupuolella ylempänä vai alempana. Tosin nyt tuli mieleen että rintava saisi varmaan polvet paremmin koukkuun ja pääsisi vatsakasta helpommin kumaraan ikkunasta pujahtaakseen. Tosin esimerkiksi turunmurren kengänjäljet ikkunanreunassa-havainnollistamiseen en usko, en ymmärrä miksi siinä edes pitäisi karmilla kahdelle jalalle varata (ja taas on juttu väärässä ketjussa).

Sariolalla oli hyvä pointti, olen itsekin miettinyt kasvojen ja pään vammojen laajuutta (ja Mariacka tiedän, tästäkin on jauhettu monta kertaa, mutta jos halutaan jotain ihan uutta puhuttavaa niin siirrytään varmaan tuoreeseen juttuun?). Uskoisin että ratkaisevaa on ensinkin riittävä vipuvarsi, toiseksi riittävän painava esine ja kolmanneksi oikea tekniikka. Esimerkiksi ainakin yhdessä urheilulajissa puhutaan että lyönnin voiman pitää ulottua "läpi", eli ei kohteeseen vaan sen läpi että saadaan riittävä tehokkuus aikaiseksi. Oikea mielentilakin riittänee, jos tarkoitus ei ole vaan "taputella" vaan oikeasti tuhota. Kertoo mielestäni siis lyöjän tunnetilasta, oikeasti syvästä raivosta. Ehkä jopa vuosien aikana patoutuneesta sellaisesta :wink: Toisaalta kun mietin kunnollisen kokoista sorkkarautaa vaikka maillia http://www.biltema.fi/osteri/data/Kuvat/16_876iso.jpg jolla painoa on 4,3kg ja pituutta 1,2m, on vaikea uskoa että sillä teräpuolella voisi kukaan peruskuntoinenkaan aikuinen lyödä toista kasvoihin saamatta aikaiseksi suurehkoa tuhoa.
Lisäksi itse uskon että Jukan kalloa oli jo rikottu ennen häke-puhelua, jolloin viimeiset iskut upposivat varmaan ensimmäisiä vähemmälläkin keskittymisellä. Enkä usko että parin astaloniskun aikana enää verta litratolkulla on loiskahtanut. Eihän sillä huppumurhaajallakaan ole ollut kun muutama minuutti aikaa juosta pihalle hikisenä ja verissään ja kadota jopa poliisikoiran nenän ulottumattomiin..
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Kallon murskaamiseen ei tarvita miehen voimaa. Eikä lekaa. Se onnistuu vaikkapa potkaisemalla varsin helposti.

Minun on pakko vetäytyä, koska tuo Naakka luo nyt joka ketjussa taas niin fysiikan kuin järjen vastaisia totuuksia, että alkaa itkettää ja näppis kastuu. :)
Nuotio & Äreät Tiput
Muori
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Joulu 04, 2010 9:54 am

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Muori »

Tara esitti villinä veikkauksena Ulvilan kuvissa että AA poseeraisi kuuluisassa sängyllä istumis-kuvassa samoissa (tai saman tyylisissä) lakanoissa kun murhayönä sängyssä oli. Ajatuksia?

Itse mietin sitä että vastaavanlaisessa tilanteessa kuvittelisin traumatisoituvani moniinkin ääniin, tuoksuihin ja väreihin niin, että olisi hyvin vaikeaa elää edes uudessa kodissa niiden samojen tavaroiden ympäröimänä mitkä on ollut aviomiehen kuollessa sitä tapausta todistamassa. Tulisiko uni todella saman tyylisissä lakanoissa kun murhayönä? Toisaalta Anneli ei näkemykseni mukaan ole osoittanut traumatisoituneensa edes huppuihmisen tunkeutumisesta kotiin (ja taas toisaalta, Auerilla on ollut vankila-ajan ja lasten menetyksen kanssa varmasti muutenkin traumaa kerrakseen). Sänky-kuva on kylläkin otettu ennen em. tapahtumia...
Moona
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Ke Huhti 07, 2010 12:34 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Moona »

Hyvin erikoinen ihminen mielestäni. "riitaa oli ja ehkä tein sen = meillä oli hyvä suhde, kunnes huppari hyppäsi ikkunasta läpi". Tietokoneella oli katsottu asuntoilmoituksia: "minä en ollut katsonut, eikä j:kään = olimme muuttamassa pääkaupunkiseudulle, koska j ei ollut tyytyväinen työpaikkaansa" :?:
Elämä on pitkä puutelista...
Nemo me impune lacessit
On hyviä ihmisiä, on pahoja ihmisiä ja on ihmisiä, jotka olevat olevinaan ihmisiä...
Moona
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Ke Huhti 07, 2010 12:34 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Moona »

Tämän mukaan näyttää siltä, että paikalla on ollut vieras fyysisesti vahva mies. Tai nainen on ollut voimailulajien harrastaja ja omaa rajun lyöntivoiman. Välineeksikään ei kelpaa nyrkki tai edes kevyt halko, vaan esim. rautainen leka. Lyöntivälinettä ei kai ole löydetty. Olettamus: vahvarakenteinen mies vei sen lekan mennessään.
Höpsis - riittävästi raivoa ja sorkkarauta. Lukekaas sen verijälkitutkijan sanomiset...
Elämä on pitkä puutelista...
Nemo me impune lacessit
On hyviä ihmisiä, on pahoja ihmisiä ja on ihmisiä, jotka olevat olevinaan ihmisiä...
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Tara »

Muori kirjoitti:Tara esitti villinä veikkauksena Ulvilan kuvissa että AA poseeraisi kuuluisassa sängyllä istumis-kuvassa samoissa (tai saman tyylisissä) lakanoissa kun murhayönä sängyssä oli. Ajatuksia?

Itse mietin sitä että vastaavanlaisessa tilanteessa kuvittelisin traumatisoituvani moniinkin ääniin, tuoksuihin ja väreihin niin, että olisi hyvin vaikeaa elää edes uudessa kodissa niiden samojen tavaroiden ympäröimänä mitkä on ollut aviomiehen kuollessa sitä tapausta todistamassa. Tulisiko uni todella saman tyylisissä lakanoissa kun murhayönä? Toisaalta Anneli ei näkemykseni mukaan ole osoittanut traumatisoituneensa edes huppuihmisen tunkeutumisesta kotiin (ja taas toisaalta, Auerilla on ollut vankila-ajan ja lasten menetyksen kanssa varmasti muutenkin traumaa kerrakseen). Sänky-kuva on kylläkin otettu ennen em. tapahtumia...
En tainnut 'veikata', että kuvissa joihin viittaat olisi peräti samat lakanat. Puhuin vain punakirjavista pussilakanoista. Eri kuvista joissa pussilakanoita näkyy, tai peittoja, voi ehkä arvailla että A:ia miellytti punasävyiset lakanat. Lapsen huoneesta otetussa kuvassa myös punerva peitto.

Kuvasta, jossa A istuu sängyllä sääret paljaana, olen saanut käsityksen, että se on otettu v 2008. kotiäidit.net-sivulle en jostain syystä pääse - kuva voi olla sieltä. mammadieetistä ja perhekerhosta en sitä enää löydä, tai en jaksanut etsiä.

Kuva

Tämän kuvakoosteen vasemmanpuoleissa kuvassa muuten taitaa näkyä samainen valkopäätyinen vuode, sekä myös punerva peite/pussilakana, kuin kahdessa muussa kuvassa -. Lapsen huoneesta otettu kuva on ainoa varmasti joko ennen tai viimeistään vlta 2006 - ainakin ikkuna sängyn päädyn seinällä vastaa Tähtisentien pohjapiirustusta. Vanhassa Ulvilan kodissa oli, huomaan nyt, peiliovet, ja uudessa kodissa sileät, vasemman puoleinen kuva sekä keskimmäinen.

Pitäiskö tää kuva laittaa tuonne Ulvila-kuviinkin.. hm.. onkohan tämä mikään niin tärkeä asia.

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 17#p404217

Tuo murhayönä otettu kuva on otettu huonossa valossa, joten 'punakirjavat' lakanat näyttävät tummemmilta kuin ne luonnossa ovat. Etp:ssä muistaakseni luki, että punakirjavat pussilakanat (toimitettu labraan tai jotain sen tapaista).

Toisaalta, kun ajattelee A:n sivustojen teemoja niin neutraalisti kuin pystyy, niin kyllähän hoikka ja tyttömäinen mamma sopii ihan hyvin esimerkiksi itsestään huolta pitäneestä neljän lapsen äidistä.

edit: korjasin sanan 'oikeanpuoleinen' ( kuva ) sanaksi vasemmanpuoleinen!
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Avatar
Toripolliisi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

Tara kirjoitti:Kuvasta, jossa A istuu sängyllä sääret paljaana, olen saanut käsityksen, että se on otettu v 2008. kotiäidit.net-sivulle en jostain syystä pääse - kuva voi olla sieltä. mammadieetistä ja perhekerhosta en sitä enää löydä, tai en jaksanut etsiä.
Tainnut sattuneesta syystä tuo sivusto sulkeutua ja markkinaraon on täyttänyt uusi sivusto http://kotiaidit.fi/ ..
..saapa nähä..
Lukittu