Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
sylvester1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: La Elo 27, 2011 6:33 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja sylvester1 »

tom33 kirjoitti:Hei vaan kaikille.
Onko tämä täällä aina joskus mainittu trampan ääni ihan oikea? Eli onko joku asukkaista sen todella kuullut? Yksi asia joka aiheuttaa tämmöistä ääntä on kuin tikapuilla kiivetään ylös katolle, joka syntyy tikkaista ja talosta, kuin niihin kohdistuu painoa. Onkohan etsintäpartiot syynänneet myös talojen katot? Sieltä voi löytyä ehkä yksi puhelin tai KK. itse.
Teoria: KK. humalassa ajaa aitaan skootterilla ja noustessaan ylös näkee autonvalot lähestyvän. (Ehkä postinkantaja) Lähtee karkuun ja juoksee talon nurkan taakse jossa onkin aita. Näkee tikkaat ja päättää nousta ne varovasti ylös...

Sori jos tämä teoria on ollut jo täällä. En pysty kahlaamaan kaikkia kirjoituksia läpi.
No tuosta trampan äänestä on täällä jokunen sata postausta...
Mutta voisko se tulla jos kävelee katolla? Mistäs aineesta sen autokatos/varasto/roskiksen katto on?
Myöskin muistan lukeneeni silloin alkuaikoina että joku asukas oli kuullut tömähdyksen.
Hei paikalliset salapoliisit! Jos on viitseliäisyyttä niin käykä vilkaisemassa sinne piharakennuksen katolle. Vaikka olettaisin että se on jo tutkittukin kyllä.
lippoliukas
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ke Touko 04, 2011 8:45 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja lippoliukas »

Tuo katto on hyvä huomio sillä se jää helposti tutkimatta. Monella tutulla on myös varasto tuollaisen avonaisen autotallin välikatossa, johon johtavat tikkaat. Tuskinpa kk kuitenkaan sellaisesta löytyy.
Henri Blavatsky
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Ti Elo 09, 2011 12:57 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Henri Blavatsky »

Kuvitteleeko joku, ettei Poliisi ole tutkinut kyseisiä kattoja?? Eiköhän kyseinen alue ole pengottu melko tarkasti läpi.
sylvester1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: La Elo 27, 2011 6:33 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja sylvester1 »

lippoliukas kirjoitti:Tuo katto on hyvä huomio sillä se jää helposti tutkimatta. Monella tutulla on myös varasto tuollaisen avonaisen autotallin välikatossa, johon johtavat tikkaat. Tuskinpa kk kuitenkaan sellaisesta löytyy.
Ei, mutta kännykkä.
Jane T
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Jane T »

sepeteus kirjoitti:Dna tuloksen saaminen ei kestä maksimissaan kuin 2-3 päivää joten se siitäkin teoriasta..
Pieni korjaus asiaan:
"Amerikkalaisissa rikossarjoissa DNA saadaan selville lähes minuuteissa. Todellisuudessa prosessi kestää päiviä, viikkoja, tai jopa kuukausia."

Lähde:Rikospaikkatutkijat - Suomen CSI
korkein oikeus
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:02 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja korkein oikeus »

profiler kirjoitti:
GWR kirjoitti:Kuva
Kuljettaja lähtee kiertämään autoa pihatien kautta ja vanhasta muistista oikaisee nurmikon poikki. Hän ei huomaa kaidetta ajoissa (mm. siksi, että katsoo samalla auton liikkeitä), rysäyttää kaiteen läpi ja kaatuu.
***
Voin kuvitella, miten hänellä on pienenä poikana ollut tapana ajaa vauhdilla pyörällä kannon (siihen aikaan puu) vasemmalta puolelta pihatielle.
En ihan saa sovitettua tekstiäsi karttakuvaan. Kantohan on tuon punaisen pallukan kohdalla eli kaatuneen skootterin vierellä, ja raapaisujälki on kannon talon puoleisella reunalla. Miten voi oikaista ulkokaarteen kautta? Mistä "hän" on pienenä poikana tullut siihen kannon (puun) talon puoleiselle reunalle?
Jarde
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: La Elo 06, 2011 9:05 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Jarde »

flamie kirjoitti:
korkein oikeus kirjoitti:
McMann kirjoitti: http://imageshack.us/photo/my-images/225/dsc58851.jpg/

Tässä kuva korjatusta aidasta, jossa näkyy ilmeisesti KK:n skootterista jääneet jäljet ja nurmikolla piirtämäni mustan viivan heti oikealla puolella renkaiden jättämät painaumat, jotka ainakin minä näen. ..

Olettehan huomioineet, että tässä kuvassa kaide on jo korjattu ja kuva on voitu ottaa useita päiviä tapahtumien jälkeen. Skootteritörmäyksen ja kuvanoton välillä on ainakin kaidetta korjattu, alueella ja nurtsilla on rampannut useampia ihmisiä, on tuullut, satanut vettä, nurmikko kasvanut ym. ym. eli tietämättä edes tarkkaa kuvausajankohtaa on nurmikon pohdinta aika kaukaa haettua.
Kuva on otettu 21.8, eli 3vko katoamisesta.
Tintti
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 10:13 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Tintti »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ohiku ... 06983.html

"Tampereella kadonneen Karoliina Kestin illanviettopaikalta Villilänsaaren rannalta löytyi sunnuntaina käsin piirretty kartta.
Karttaan on merkitty reitti Nokiantieltä Villilänsaaren rannalla sijaitsevalle nuotiopaikalle. Paikka on sama, jossa Karoliina vietti iltaa kolmen pojan kanssa ennen siirtymistä noin kilometrin päässä Villilänkadulla sijaitsevaan yksityisasuntoon.

Löytäjä kertoo IS:lle epäilleensä kartan liittyvän Karoliinaan, jolle alue ei ollut ennestään tuttu. Löytäjä kertoo tarjonneensa karttaa myös Pirkanmaan poliisin tutkijoille, jotka eivät kuitenkaan olleet kiinnostuneita löydöstä.

Hyvässä kunnossa löytynyt paperi tuskin liittyy Karoliinaan, jonka katoamisesta on kulunut viikkoja. Samaa mieltä on IS:n haastattelema Karoliinan ystävä, jonka mukaan kirjoitus ei ole Karoliinan käsialaa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kallioniemi ei suostunut maanantaina kommentoimaan tutkintojen etenemistä.

Sen sijaan öinen silminnäkijähavainto tummasta BMW-henkilöautosta on poliisin mukaan edelleen keskeinen osa tutkintaa. Poliisi ei ole edelleenkään löytänyt tuntomerkkeihin sopivaa autoa tai sen läheisyydessä nähtyjä miehiä, joista pyydetään edelleen havaintoja.

Tampereella 31. heinäkuuta kadonneen 15-vuotiaan Karoliinan ruumista etsittiin perjantaista aina eiliseen saakka vedestä Likolammin, Mustalammin sekä Pyhäjärven läheisten rantojen alueelta.

Pyhäjärveä poliisi haravoi Villilänniemen kohdalta aina Rajasalmen siltojen Nokian puoleiselle alueelle saakka.

Pirkanmaan poliisi pyysi operaatiota varten virka-apua Rajavartiolaitokselta. Etsinnöissä käytettiin Suomenlahden merivartioston vedenalaiseen etsintään soveltuvaa kalustoa, sukeltajia ja poliisikoiria.

Laajat etsinnät päätettiin lopettaa tiistaina tuloksettomina.

Johannes Kotkavirta "
tom33
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 10:48 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja tom33 »

Henri Blavatsky kirjoitti:Kuvitteleeko joku, ettei Poliisi ole tutkinut kyseisiä kattoja?? Eiköhän kyseinen alue ole pengottu melko tarkasti läpi.
No toivottavasti on. Pointti onkin siinä, että jos joku on kuullut trampalla hyppimiseen verrattavaa ääntä, niin samanlainen ääni kuuluu kuin joku kiipeää tikkaita katolle. Semmoista nitinää.
Ja siennehän on helppo käydä jemmaamassa puhelin esimerkiksi johonkin ilmastointiputkeen tai vastaavaan. Ja koska puhelin on ylempänä voi olla hyvinkin linkittynyt Tottijärvenmastoon.
Viimeksi muokannut tom33, Ti Elo 30, 2011 11:50 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Coolio68
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: To Syys 02, 2010 6:02 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Coolio68 »

"Samaa mieltä on IS:n haastattelema Karoliinan ystävä, jonka mukaan kirjoitus ei ole Karoliinan käsialaa."

Ei kai se ole Karoliinan käsialaa jos se on piirretty Karoliinalle. Mutta toisaalta, miksi piirtää karttaa, jos kerran poika/pojat tulivat KK:ta vastaan ja opastivat perille? (oliko tämä vastaantulo nyt sitten faktaa vai fiktiota?)
Avatar
Hovimestari
Martin Beck
Viestit: 754
Liittynyt: To Syys 03, 2009 10:51 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Hovimestari »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:Valehtelulleko on oltava syy? No varmaan oman selustan turvaaminen. Mutta ei se silti oikein ole.
Ja sanottakoon vielä kerran, että minä en voi käsittää sellaista alaikäistä (kunnollista nuorta(?)) joka ystävän ollessa kadoksissa valehtelee poliisille ja näin tietoisesti tai tahattomasti vaikeuttaa mahdollisesti tutkintaa.
Joku tolkku tässä paapomisessakin voisi jo olla.
No löytyihän se sieltä:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/karol ... 83990.html

Ja poliisi on ihan suoraan käyttänyt termiä "valheellinen kertomus". Eli ei siis ole esim. jätetty väärinkäsitystä oikaisematta tai kaunisteltu totuutta, vaan ihan tahallisesti annettu väärää tietoa poliisin harhauttamiseksi.

Ei ole mikään ihan pikkujuttu se, ja uskonkin että poliisit ovat kyllä tuon jälkeen prässänneet noita poikia kaikin lain sallimin tavoin ja käyttäneet muitakin tutkintakeinoja kuin pelkkää kuulustelua, viimeistään kun tapaus muutettiin henkirikostutkinnaksi ja toimintakeinoja saatiin lisää. Silti poliisi väittää edelleen ei epäilevänsä poikia. Voivat tietysti sumuttaakin ja mahdollisesti epäilevät että bemarityypeillä ja bilepojilla on jokin yhteys.

Toisaalta olisi pojilta syyllisinä aika tyhmää valehdella jossain sinänsä pienessä seikassa ja jäädä siitä vielä kiinni, eli vetää tuollainen prässi itsensä päälle.
You can choose a ready guide in some celestial voice. If you choose not to decide, you still have made a choice! You can choose from phantom fears and kindness that can kill. I will choose a path that's clear; I will choose freewill. -Rush
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Tuo kattohomma on kyllä vähän ufo. :) Enpä kyllä usko, että poliisi olisi katoilla kiipeillyt. Harmi kun kukaan siellä asuva ei ole innostunut kertomaan mitään. Nehän sen paremmin tietäisivät, jos siellä olisi poliisit katoilla rymynneet.
Mirabella
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 12:45 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Mirabella »

APSP kirjoitti:
Jane T kirjoitti: Katsoin viime kesän Paunu aikataulua ja sieltä löytyy pe ja la iltoina kulkeva bussi reitiltä:
Tampere)-Nokian valtatie - Vihnuskatu - Kankaantaankatu -Rautatienkatu
- Pinsiöntie - Nokian valtatie - Maununkatu - Härkitie -Pirkkalaistori.

Tuollainen bussi lähtee keskustasta 1:00 ja 2:05. Jälkimmäinen bussi olisi aikataulun mukaan Nokialla 2:30. Seuraava bussi lähtee vasta 3:05 Tampereela. Jos bussi on ollut aikataulussaan niin se on liikkunut Nokian valtatietä n. 2:15 - 2:25 aikoihin.
Onko bussikuski havainnut nuo BMW kaverit?

Eikös tuo pysäkki olisi aika looginen paikka pyytää kaverit hakemaan jos tulee bussilla Tampereelta. Bussimaksu ei ole paljoa yli 2€:n kun Nokialle lippu on yli tuplaten kalliimpi?
Noilla busseilla tuohon aikaan eri reitti, moottoritien kautta menevät.
Mmo = moottoritietä (Tampere) - Ala-Pispala - Nokian moottoritie - Ylöjärventie - Kolmihaarankatu
- Rounionkatu - Myllärinkatu, josta vuoro jatkaa Myllyhaan reittiä
mo = moottoritietä (Tampere) - Ala-Pispala - Nokian moottoritie - Maatiala
korkein oikeus
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:02 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja korkein oikeus »

lippoliukas kirjoitti:Tuo katto on hyvä huomio sillä se jää helposti tutkimatta. Monella tutulla on myös varasto tuollaisen avonaisen autotallin välikatossa, johon johtavat tikkaat. Tuskinpa kk kuitenkaan sellaisesta löytyy.
Tuollainen avonainen välikatto on myös monessa asuintalossa. Sinne voi päästä päädyn seinätikkaiden yläosassa olevasta luukusta. Sellaiseen kiivetessä ääni kuuluu hyvin asunnon sisälle.

Taloyhtiön läheisyydessä on varmaankin paljon tällaisia loukkoja mihin voitaisiin kätkeytyä tai kätkeä, varsinkin jos ovia on jäänyt lukitsematta: vinttejä, laitetiloja, sokkeliluukkuja, jopa sadevesikaivoja. Toivottavasti tällaisetkin paikat on jo katsottu tai nuuskutettu, eikä haravoitu pelkkää metsää.
Avatar
Hovimestari
Martin Beck
Viestit: 754
Liittynyt: To Syys 03, 2009 10:51 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Hovimestari »

Jane T kirjoitti:
sepeteus kirjoitti:Dna tuloksen saaminen ei kestä maksimissaan kuin 2-3 päivää joten se siitäkin teoriasta..
Pieni korjaus asiaan:
"Amerikkalaisissa rikossarjoissa DNA saadaan selville lähes minuuteissa. Todellisuudessa prosessi kestää päiviä, viikkoja, tai jopa kuukausia."

Lähde:Rikospaikkatutkijat - Suomen CSI
Joku minfon veteraani saisi joskus kerätä näistä oikein kunnon FAQin. Mukaan pitäisi tulla tämän lisäksi ainakin "saako valvontakamerakuvan resoluutiota aina parannettua niin, että esim. näkyvä rekisterikilpi pystytään lukemaan", "mitä lupia poliisi Suomessa tarvitsee kotietsintään" ja "saako Suomessa putkaan joutuessaan soittaa yhden puhelun vai ei" :lol:
You can choose a ready guide in some celestial voice. If you choose not to decide, you still have made a choice! You can choose from phantom fears and kindness that can kill. I will choose a path that's clear; I will choose freewill. -Rush
Lukittu