KADONNEET: Madeleinen tapaus ( Ketju 1)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
z
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Syys 04, 2007 2:38 pm

Viesti Kirjoittaja z »

Nanni kirjoitti: Itse mietin tätä satelliitti juttuakin niin, että meillehän näytetään elokuvissa ja sarjoissa vaikka minkälaista teknologiaa. Joilla seurataan ihmisiä ja heidän tekemisiään heidän tietämättään. Onko tämä sitten mahdollista vain hollywoodissa, toivottavasti ei. Nimittäin aluksi itsekkin ihmettelin, miten eivät käytä näitä tietoja.
Kun luin tuosta satelliittityypin tarjouksesta niin tuli heti mieliin, että hemmo haluaa vain lisää julkisuutta omalle puljulleen. Sen verran kaukaa haetulta kyllä kuulostaa, että jostain satelliittikuvista voisi lähteä etsimään Madeleinen sieppaaja. Mutta ehkä olen väärässä ja satelliittiteknologia on oikeasti lähempänä Hollywoodin kuvauksia kuin olin luullutkaan.
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

kyseessä on kuitenkin poliisin lausunto 21.9 annettu lehdistölle kun on annettu väliaikatietoja jutun kehittymisestä. poliisi olisi varmasti ilmoittanut että pariskunta on vastannut kysymyksiin tai ollut jotenkin yhteistyöhaluinen jos asianlaita niin olisi. Toisn kuin mccannien pr-hlö poliisi ei voi antaa valheellisia tiedoituksia näin virallisesti. Asiaa ei ole edes kierretty mitenkään vaan suoraan sanottu että mccannit eivät ole yhteistyöhaluisia...toisaallahan oli myös samsata tiedoitustilaisuudesta kirjoitusta että uusia todisteita eikä ruumista ole löytynyt eli nää kaks juttua kuuluu yhteen. jostain syystä vaan suurin osa brittimediasta ei halunnut julkaista kuin sen osan jossa poliisilla ei ole uusia todisteita ja jättivät tämän vanhempien yhteistyöhaluttomuuden mainitsematta...sehän on kuitenkin oleellinen osa jutun tutkinnan etenemistä...

ja mitä iltiksien juttuihin tulee niin näyttävät keräilevän "parhaita paloja" menneellä viikolla ilmestyneistä brittilehdistä...
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
blackwidow

Viesti Kirjoittaja blackwidow »

del
Viimeksi muokannut blackwidow, Ma Loka 08, 2007 3:11 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tre_1982
Olivia Benson
Viestit: 745
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tre_1982 »

blackwidow kirjoitti:
konsta kirjoitti:
blackwidow kirjoitti:juu konstaa miten kaikki tuomarit ja syyttäjät pystyvät elämään itsensä kanssa, kun jatkuvasti syyttävät ja epäilevät ihmisiä. jos konsta saisi päättää asioista niin vankiloiden ovet avattaisi ja rikolliset marssisivat hurraten pois ja oikeuslaitos tuikattaisiin tuleen, koska ei pystynyt 'syyttömille' ja 'viattomille' tarjoamaan riittävää oikeusturvaa.
Älähän nyt hömpötä. Sinähän kerroit entisestä syyttäjästä, joka onnistui ilmeisesti vain vähän petkuttamalla saamaan äidin TV-showhun. Ehkä entinen syyttäjä ei ollut edes oikeutettu lukemaan esitutkinta-aineistoa, mutta hänellä oli henkilökohtaisia ambitioita "selvittää" juttu suorassa lähetyksessä?

Suomessa on muutama tapaus, jossa epäillyksi joutunut läheinen tekee itsarin, vaikka sitten käykin myöhemmin ilmi, ettei ollutkaan syyllinen. Pelkästään omaisen menettäminen on raskasta, syyllisyydentuntoja voi olla ilman sýyllisyyttäkin. Tähän voi olla viimenen niitti, että sinut leimataan vielä suoraan syylliseksi.

Edelleenkin toivon, että ex-syyttäjä, joka mielstään onnistui hyvin, pärjää itsensä kanssa.
itsari voi olla myös epätoivoinen keino paeta vastuuta.
esim. natacsha kampuschin kaappaaja teki itsarin, ei se tarkoita että olisi ollut viaton ihminen kyseessä.

tää äiti kieltäytyi myös valheenpaljastuskokeista, lapsen isä meni testiin vapaehtoisesti, äiti ei muka muistanut mikä teki katoamispäivänä. antoi useita ristiriitaisia lausuntoja. kertoi ettei lapsi ei olisi missään tapauksessa herännyt sieppauksen yhteydessä, vaikka isän mukaan asia olisi päinvastoin.
Noh, eikö kannattais jatkaa asian puimista vasta sitten kun joku Maddyn tuttavista tekee itsarin? Nää jutut kai kuuluu vielä toiseen threadiin tällä hetkellä... :?: :?
Vaikka väittihän joku että se yksi nainen olisi uhkaillut itsarilla, mutta uhkailut ja teot on asia erikseen... Syyllinen tuskin ilmoittaisi että on itsarin partaalla, tai kukaan muukaan tuttava.. Ja em. juorut juoruina edelleen.

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.

blackwidow

Viesti Kirjoittaja blackwidow »

del
Viimeksi muokannut blackwidow, Ma Loka 08, 2007 3:10 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tre_1982
Olivia Benson
Viestit: 745
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tre_1982 »

cicero kirjoitti:kyseessä on kuitenkin poliisin lausunto 21.9 annettu lehdistölle kun on annettu väliaikatietoja jutun kehittymisestä. poliisi olisi varmasti ilmoittanut että pariskunta on vastannut kysymyksiin tai ollut jotenkin yhteistyöhaluinen jos asianlaita niin olisi. Toisn kuin mccannien pr-hlö poliisi ei voi antaa valheellisia tiedoituksia näin virallisesti. Asiaa ei ole edes kierretty mitenkään vaan suoraan sanottu että mccannit eivät ole yhteistyöhaluisia...toisaallahan oli myös samsata tiedoitustilaisuudesta kirjoitusta että uusia todisteita eikä ruumista ole löytynyt eli nää kaks juttua kuuluu yhteen. jostain syystä vaan suurin osa brittimediasta ei halunnut julkaista kuin sen osan jossa poliisilla ei ole uusia todisteita ja jättivät tämän vanhempien yhteistyöhaluttomuuden mainitsematta...sehän on kuitenkin oleellinen osa jutun tutkinnan etenemistä...

ja mitä iltiksien juttuihin tulee niin näyttävät keräilevän "parhaita paloja" menneellä viikolla ilmestyneistä brittilehdistä...
Eli iltiksien jutut eivät ole ajan tasalla niinkuin eivät varmaan monen muunkaan lööppilehden (Briteissäkään). Mutta saattaa niihin silti tulla ihan hyviä "vihjeitä" jos joku pääseekin luikauttamaan jotain sivu suunsa (vanhempiakin asioita), en sitä kiellä.
Kaikkea ei kuitenkaan voi lukea totena, vaikka juttu olisi saatu kuulostamaan "viralliselta raportilta".

Niin, ja no... jos poliisi on ilmoittanut että uusia todisteita tai ruumista ei ole, voivat McCannit huoletta varmaan jättää vastaamatta kyselyihin toistaiseksi. Heidän asianajajansa varmaan tietää parhaiten miten toimia. Olisi kiva tietää miten tuollaisissa tilanteissa on yleensä tapana toimia... Mutta kun itelläkään ei ole tietoa eikä kokemusta niin ei voi muuta kuin spekuloida toistaiseksi..

*edit*

Niin ja siis sitä 21.9 oikeaa virallisen raportin olemassaoloa en kyseenalaista! Vaan iltiksen ja muiden tulkintoja siitä... omaanikin, toki.
Viimeksi muokannut tre_1982, Ma Loka 01, 2007 5:35 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.

tre_1982
Olivia Benson
Viestit: 745
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tre_1982 »

blackwidow kirjoitti: kate on sen verran pirteässä kunnossa kaikesta herjaamisesta huolimatta, joten itsarivaaraa ei kai ole, kai.. :roll:
Toivotaan niin, ei sitä koskaan kenellekään toivo kuolemaa. Oikeastaan en toivo edes pahimmille rikollisille, sillä pahempi rangaistus on elää asian kanssa...

*edit*

Paitsi jos kyseessä on joku psykopaatti joka ei ymmärrä tekojensa pahuutta. Muilla luulisi olevan jonkinlaista omatuntoa, edes joskus.

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.

tre_1982
Olivia Benson
Viestit: 745
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tre_1982 »

Varmaan ennenkin keskusteltu täällä asiasta (?), mutta tää lause findmadeleine.com'in "updates" -osiossa ottaa pahasti mun korvaan:

"We know in our hearts that Madeleine is still out there, alive, confused and aching to be returned to her family where she belongs."

Puhuvat kovin pöpejä, eikö tuon kaipauksen voisi ilmaista ennemmin omasta puolestaan, eikä tyyliin "tiedämme että on elossa ja kaipaa meitä jne jne".

Varmaan osa sitä "olemme syyttömiä" -kampanjaa.. Järkevintä olis mun mielestä sanoa että haluamme tietää mitä tapahtui tytöllemme, missä on, onko vielä elossa, auttakaa meitä...

Mutta se on vaan mun mielipide ja tänhetkinen pihalle päässyt aivopieru. :lol:

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.

X-tine
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Pe Syys 28, 2007 2:30 pm
Paikkakunta: Länsi-S

Hyvä linkki!

Viesti Kirjoittaja X-tine »

blackwidow kirjoitti: Laatulahti Telegraph uutisoi:
Madeleine'n isoäiti on myöntänyt uskovansa että Madeleine'lle on annettu huumausaineita/nukutuslääkkeitä > Gerryn äiti kuitenkin uskoo että huumaja on ollut 'sieppaaja'

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jh ... ddy301.xml
Kiitos linkistä: Siinä oli paljon asiaa:
1. Isoäiti Mrs. McCann toteaa, ettei Maddea olisi voitu viedä pois huoneistosta muutoin kuin nukutetuna. Tyttö olisi huutanut. ( “There is no way they carried her out of there without her awakening. .. “If she was taken when she was sleeping by somebody she did not know, she would have screamed the place down.” )

2. Isoäiti vahvistaa sen, että Madde ja häntä nuoremmat kaksoset olivat samankokoisia ja käyttivät samoja vaatteita ja kenkiä. Madde siis on varsin pienikokoinen. >“Little Amelie is wearing Madeleine’s sandals and she is in and out of the car. ... Madeleine’s tops are in it that Amelie is wearing. >

3. Linkki paljastaa, että poliisille tulee kovasti lisää tutkittavaa, kun meediot ja selvänäkijät sieltä ja täältä antavat vihjeitään: >The couple, from Rothley in Leicestershire, have had more than 1,000 approaches from people claiming to be mediums and offering help but although any information deemed to be credible has been passed on to police, ...>

4. Lisäksi linkki kertoo, että kampanja "Madden löytämiseksi" jatkuu... Ainakin on poliisi saanut lisähommia, kun entisten 260 vihjeen lisäksi pitää nekin tarkistaa. Poliisin on osoitettava, että se ottaa vihjeet tosissaan!

Viime lehdet "paljastavat" myös, että Portugalin poliisi on kovasti epäluotettava. Tutkintaa aiemmin johtanut poliisipäällikkö hyllytettiin. Nyt seurataan tätä uutta ja mitä nähdään: Työskentelee toimistossaan vain 4 tuntia päivässä, aika kuluu päivällisillä ja juomiakin kuluu.

Taitaa olla se yksityinen etsivätoimisto palkattu seuraamaan Portugalin poliisia. Eikös heidän pitänyt etsiä Maddea? Poliisin seuraaminen taitaa olla mukavampaa, tarvii vain laskea montako pulloa menee. (Tuntuu kuin olisi Portugalissa sama työkulttuuri kuin Britanniassa, mikäli sarjaan Knalli ja sateenvarjo on luottamista!)

McCannien tukijoukkojen päämääränä näyttää olevan mahdollisimman suuren sotkun saaminen aikaan. Kun poliisi saadaan naurunalaiseksi, ei kenenkään tarvitse enää ottaa tosissaan poliisin lausumia epäilyksiä McCannien nuhteettomuutta vastaan.
tre_1982
Olivia Benson
Viestit: 745
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Hyvä linkki!

Viesti Kirjoittaja tre_1982 »

X-tine kirjoitti: 1. Isoäiti Mrs. McCann toteaa, ettei Maddea olisi voitu viedä pois huoneistosta muutoin kuin nukutetuna. Tyttö olisi huutanut. ( “There is no way they carried her out of there without her awakening. .. “If she was taken when she was sleeping by somebody she did not know, she would have screamed the place down.” )

2. Isoäiti vahvistaa sen, että Madde ja häntä nuoremmat kaksoset olivat samankokoisia ja käyttivät samoja vaatteita ja kenkiä. Madde siis on varsin pienikokoinen. >“Little Amelie is wearing Madeleine’s sandals and she is in and out of the car. ... Madeleine’s tops are in it that Amelie is wearing. >
Ihan järkeviä juttuja,
1. pitää varmasti paikkansa. Ei lasta (elävänä tai huumaamattomana) viedä hotellihuoneesta, kyllä se kiljuu ja potkii.
Toisaalta aika helppoa huumata lapsi, ei tarvita mitään neulan pistoja tms. Voi laittaa liinaan hengitettäväksi jotain ainetta (mitä se on nimeltään?) mikä saa tajun lähtemään heti. Yhelle tuttavalle oli tehty näin Virossa, heräsi kalsarit jalassa kadulta, kaikki kamat viety... Aikuinen mies.

2. On vahvistettu muistaakseni jo Katenkin puolelta, eli siskot käyttivät samoja vaatteita. Ja saahan sitä vaatteita "lainailla" vaikka ne ei täysin sopisikaan pikkusiskolle. Varsinkin reissussa, jos toisen vaatteet rähjääntyy tms.

*edit*
X-tine kirjoitti: McCannien tukijoukkojen päämääränä näyttää olevan mahdollisimman suuren sotkun saaminen aikaan. Kun poliisi saadaan naurunalaiseksi, ei kenenkään tarvitse enää ottaa tosissaan poliisin lausumia epäilyksiä McCannien nuhteettomuutta vastaan.
Ainakin Portugalin poliisin mustamaalaaminen on varmaan ihan tarkoituksellista... oli syy siihen mikä tahansa, liian huono kohtelu tai liian hyvät epäilykset/todisteet.

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.

kotona syntynyt
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Syys 12, 2007 10:38 am

Viesti Kirjoittaja kotona syntynyt »

Onko se "haisulikoira" siis löytänyt sitä kalmanhajua portaista vai sisätiloista. Olin lukevinani vähän eriävää tietoa asiasta. Että kalmanhajua portaissa ja verijälkiä sisältä ja toisessa että molempia sisältä. Liian monta lehteä tulkittavana tai sitten olen tulkinnut väärin. :? Ei kai portaissa voi olla sitä jos tyttö niihin on kaatunut. Vai onkohan ollut siinä sitten kuinkakin kauan ennekuin kukaan löysi.
tre_1982
Olivia Benson
Viestit: 745
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tre_1982 »

kotona syntynyt kirjoitti:Onko se "haisulikoira" siis löytänyt sitä kalmanhajua portaista vai sisätiloista. Olin lukevinani vähän eriävää tietoa asiasta. Että kalmanhajua portaissa ja verijälkiä sisältä ja toisessa että molempia sisältä. Liian monta lehteä tulkittavana tai sitten olen tulkinnut väärin. :? Ei kai portaissa voi olla sitä jos tyttö niihin on kaatunut. Vai onkohan ollut siinä sitten kuinkakin kauan ennekuin kukaan löysi.
Mulle on lisäksi se epäselvää, mikä tämä "kalman haju" minkä koirat haistavat on. Siis kuolleista (mahdollisesti sekundäärisestikin) tarttuva haju, mutta kuinka pitkä aika kuolemasta pitää olla että jää kuoleman haju? Jos joku on tapettu ja viety välittömästi paikalta pois, on outoa että koira aistisi kuoleman noin tarkkaan..?!

En usko että kukaan muu kuin poliisi tarkkaan tietää mistä paikoista koirat sitä ovat haistaneet. Kuitenkin joissain tiedoissa sanotaan että paikat ovat olleet mm. vuokra-auton takakontti, huoneisto, Maddyn "unilelukissa", ja joku puhui että jostain toisestakin rakennuksesta olisivat sen haistaneet, ja nyt vielä jostain jääkaapista, tosin se jääkaappijuttu on hyvin kyseenalainen. Portaissa jonkun tiedon mukaan oli sellaisia verijälkiä, mikä viittaisi kaatuiluun siinä.

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Hyvä linkki!

Viesti Kirjoittaja Tiina »

tre_1982 kirjoitti:. Voi laittaa liinaan hengitettäväksi jotain ainetta (mitä se on nimeltään?) mikä saa tajun lähtemään heti. Yhelle tuttavalle oli tehty näin Virossa, heräsi kalsarit jalassa kadulta, kaikki kamat viety... Aikuinen mies
Tähän oli varmaan tullut kirjoitusvirhe.
Tuskinpa suomalaisille tarvii virossa mitään liinaan laittaa hengitettäväksi, kun taju lähtee muutenkin ryypätessä. :lol:

Mut joo..tämähän olisi kyllä sitten jo parempi teoria, jos tällä kropan katoamisella on peitelty tuota unetuslääkkeiden käyttöä..hmmm...
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

oliko se pari tuntia kuoleman jälkeen kun ruumis alkaa haisemaan kuolleelta..? Ja jos ovat löytäneet esim. huoneistosta löydetyistä maddyn hiuksista merkkejä rauhoittavista niin ne rauhoittavat on täytyneet sitten ensin imeytyä hyvin elimistöön...
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
kotona syntynyt
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Syys 12, 2007 10:38 am

Viesti Kirjoittaja kotona syntynyt »

tre_1982 kirjoitti:
En usko että kukaan muu kuin poliisi tarkkaan tietää mistä paikoista koirat sitä ovat haistaneet. Kuitenkin joissain tiedoissa sanotaan että paikat ovat olleet mm. vuokra-auton takakontti, huoneisto, Maddyn "unilelukissa", ja joku puhui että jostain toisestakin rakennuksesta olisivat sen haistaneet, ja nyt vielä jostain jääkaapista, tosin se jääkaappijuttu on hyvin kyseenalainen. Portaissa jonkun tiedon mukaan oli sellaisia verijälkiä, mikä viittaisi kaatuiluun siinä.
Iltasanomissa siis tietoa tuosta portaissa kaatumisesta. Näyttää menevän noin että Portugalilaispoliiseilta tietoa paikalliselle lehdelle ja sieltä sitten Daily Mailyyn ainakin. Eipä noista sitten tietysti enää ota Erkkikään tolkkua jos jossain välissä tieto muuttaa muotoaan. :D

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... p?id=14411
Viimeksi muokannut kotona syntynyt, Ma Loka 01, 2007 8:49 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Lukittu