Vanginvartija kiristi vankia

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
rehner
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 4:06 pm

Vanginvartija kiristi vankia

Viesti Kirjoittaja rehner »

Vanginvartija on jäänyt kiinni vangin kiristämisestä Vantaan vankilassa, kertoo Iltalehti.

Vanginvartijan uhriksi joutuneen vangin mukaan vartija uhkasi siirtää hänet jengiläisten osastolle ja kertoa vangin olevan vasikka. Vangin mukaan vartija uhkasi myös hänen puolisoaan, mikäli rahoja ei maksettaisi.

Esitutkintapöytäkirjojen mukaan 40-vuotias virolainen vanhempi vartija myi väitteiden mukaan vankilassa puhelimia ja huumeita niin virolaisille kuin suomalaisille vangeille. Väitteille ei saatu konkreettista tukea, joten tutkinta on niiden osalta lopetettu.

Syytteen mukaan vartija oli järjestänyt vangille puhelimen, päästänyt hänet yöaikaan nettiin ja sähköpostiin vaikka hän oli tutkintavanki ja yhteydenpitorajoitusten kohteena. Iltalehti kertoo, että vanki ja vartija tunsivat toisensa jo Virossa.

Vangin ja vartijan välille oli tullut erimielisyyksiä, jonka jälkeen vartija alkoi väittää vangin olevan hänelle velkaa palveluksistaan. Vartijan mukaan vanki oli hänelle 1 500 euroa velkaa, ja uhkasi siirtää vangin ellei tämä maksaisi velkaansa.
Kiristysrahat auton moottoritilassa

Kiristyksen uhri kertoi asiasta vartijan esimiehille. Poliisi seurasi, kun vanginvartija vastaanotti 500 euron kiristysrahaerän uhrin puolisolta. Vangin puoliso nauhoitti puhelun, jossa vartija vaati "viisi satasen seteliä".

Setelien sarjanumerot oli kirjattu ylös ja poliisi seurasi kauempaa, kun rahojen luovutus tapahtui Porvoon moottoritien siltatyömaan levikkeellä Sipoossa. Poliisi otti miehen kiinni Hakunilassa. Miehen auto tutkittiin ja sataset löytyivät auton moottoritilasta ilmanottoaukon ritilän alta.

Kuulusteluissa mies kiisti ensin kaiken mutta myöhemmin tunnusti tavanneensa naisen mutta väitti naisen yrittäneen lahoja häntä.

Lehden mukaan syyttäjä vaatii vartijalle viraltapanon lisäksi ehdollista vankeusrangaistusta kiristyksestä, virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja alkoholirikoksesta. Vartijan kotoa löytyi pontikkatehdas.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... sti-vankia

Herää kysymys onko tämä yleistäkin ja onko ehdollinen tuomio riittävä peloite vastaavien tapausten ennaltaehkäisemiseen?
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3783
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Vanginvartija kiristi vankia

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Väkisinkin tulee mieleen tämä virolaisuus: Ei ole tuo lahjomattomuus kovin kovassa huudossa lätäkön etelä-puolella....
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
chantal
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 7:07 pm

Re: Vanginvartija kiristi vankia

Viesti Kirjoittaja chantal »

Pois en sulkisi sitäkään mahdollisuutta, että kyseessä oli mafian värväämä tyyppi, joka piti yhteyttä porukan vangittuihin jäseniin ja samalla mafian valtaa yllä vankilassa. Sekä värväsi mafiaan vapautuvia vankeja.

Toivottavasti näitä seurataan jatkossa, koska tuskin jäänee ainoaksi tapaukseksi.
Hessu52
Watson itse
Viestit: 5685
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Re: Vanginvartija kiristi vankia

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Saas nähdä mihin vankilaan tämä vartija lähetetään tuomion saatuaan ja kuinka hyvin hän löytää kaveritaan siellä kaltereiden toisella puolella?

No ei tuo saane kuitenkaan kuin korkeintaan kolme kuukautta ehtoolista josta siitäkin puolet menee pois jo sen takia, kun on elänyt nuhteetonta elämää, mitä se nyt olikaan, kolme vuotta?

Nämäkö nyt sitten ovat niitä moniosaajia, jotka tulevat pelastamaan Suomi nimeisen yrityksen työvoimapulalta, no todellinen moniosaaja, hyvä Tavja!

Pois eriarvoisuus ja vähemmistöjen pilkkaaminen!
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3783
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Vanginvartija kiristi vankia

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

chantal kirjoitti:Pois en sulkisi sitäkään mahdollisuutta, että kyseessä oli mafian värväämä tyyppi, joka piti yhteyttä porukan vangittuihin jäseniin ja samalla mafian valtaa yllä vankilassa. Sekä värväsi mafiaan vapautuvia vankeja.
Suomessa piirit on pienet ja Eestissä vielä pienemmät...
Ei ole varmaan jollain isommalla klaanilla Eestissä ollut vaikeutta värvätä tälläistä soluttautujaa.

On varmaan helpottanut toimintaa täällä melkoisesti, kun Vantaan vankilassa olevat jäsenet ovat voineet jatkaa yhteydenpitoa!
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Vanginvartija kiristi vankia

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Laitan tämän nyt tähän ketjuun, vartijat taas vauhdissa;

Poliisi epäilee: Vartija urkki 4 000 vangin tietoja

Poliisi epäilee Riihimäen vankilan vartijaa laajasta tietourkinnasta. Miehen epäillään kaivelleen tuhansien vankien tietoja oikeudetta vankitietojärjestelmästä.

Jutun tutkinnanjohtaja Juha Tuovinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että epäilty urkinta ajoittuu viime vuoteen ja toissa vuoteen.

"Kyse on noin kymmenestätuhannesta kyselystä, jotka ovat koskeneet noin 4 000:ta vankia. Järkyttävä määrä", sanoo Tuovinen.

Hän ei ota vielä tässä vaiheessa kantaa siihen, onko urkinnasta aiheutunut vangeille vahinkoa. Esitutkinta on loppusuoralla.

Epäilty itse on kertonut motiivikseen tiedonhalun. Poliisi epäilee selitystä. Tuovisen mukaan kyse on lisäksi kokeneesta vartijasta, ei juuri uransa aloittaneesta.

"Tällaisia määriä on hankala selittää. Ei näitä enää saisi tulla. Jokaisen virkamiehen pitäisi ymmärtää, mitä tietoja voi tietojärjestelmistä hakea ja että hakujen pitää liittyä olennaisesti virkatehtäviin."

Vartijaa epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta, virkasalaisuuden rikkomisesta sekä törkeästä tietomurrosta.

Jutussa on epäiltynä toinenkin vartija, jota epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tämä liittyy siihen, että jutun pääepäilty on ilmeisesti käyttänyt hänen tunnuksiaan tiedonhaussa. (HS)
Vastaa Viestiin