Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Hessu52
Watson itse
Viestit: 5685
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Minä olen liikkunut Tammelassa aina tuolta -70 luvun loppupuolilta saakka, mutta en muista, että se tie olisi jo Sarin katoamisen aikaan ollut olemassa, saatan olla väärässäkin, tätynee kysyä, kun seuraavan kerran käyn sukuloimassa Tammelassa!

Sari taisi asua siinä melko lähellä sukulaispaikkaani, mutta en tiedä ihan tarkkaan sitä Sarin kotitaloa.

Kyllä jutusta silloin aikoinaan sukulaisteni kanssa keskustelin, mutta ei siinä oikein mitään kukaan osannut sanoa, sillä heille tuollainen tapahtuma oli melkoinen järkytys, kun siitä "ihan naapurista" tyttö katoaa.

Noihin aikoihin sitten en itse käynyt pitkään aikaan käynyt sukuloimassa, "suksien" mentyä eräästä tietystä syystä ristiin, joten juttu jäi minun osaltani niihin muutamaan kertaan, mitä asiasta juteltiin.

Tätynee ottaa todellakin puheeksi, kun menen siellä seuraavan kerran käymään!
19736
Frank Drebin
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja 19736 »

Tuosta Katariina Leinosesta puhuttiin tälläkin palstalla ja pohdittiin voisiko tekijä olla sama. Aikaisemmin Kirjoitin Leinosesta mitä muistikuvani pailallislehden katoamisilmoituksesta tuli ilmi.
Tosin tästä Leinosesta ei paljon katoamisen jälkeen julkisuudessa puhuttu. En tiedä edes onko ruumista löydetty vai onko hän elossa? Mutta lähdetään siitä liikkeelle että Katariina on kadonnut.
Yhtäläisyyksiä Sarin ja Katariina Leinosen välillä ei taida paljon olla.
Sari ilmeisesti eli aika normaalia nuoren naisen elämää. Toisin Katariina oli luultavasti ajautunut epämääräisiin porukoihin. Tällainen muistikuva minulla on katoamisilmoituksesta.
Voisiko tekijä olla sama. Tietysti Tammela josssa Sari asui on matkaa Forssan Viksberkiin on noin 10km.
Maantieteellinen läheisyys ei vielä kerro mitään.
Sari lähti kohtalokkaana iltana liftaamaan. Voisihan olla " huonoa tuuria" että Sari olisi noussut rikollisen henkilön autoon.
japevi
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Pe Tammi 30, 2009 6:33 pm
Paikkakunta: Tammela

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja japevi »

Doctor Lecter kirjoitti:
Cassandra kirjoitti:Mitä reittiä sä tarkoitat?
Hessu52 kirjoitti:Mitä tarkoitat arvon tohtori tuolla kartalla?

Muistaakseni tuota Tammelan uutta "ohitustietä" ei silloin Sarin katoamisen aikoihin vielä ollut, eli se tie mutkitteli kirkonkylän läpi sitä vanhaa tietä.

Mustialan läpi pääsi 10 tielle, josta sitten olisi ollut helppo ajella sinne Urjalan suuntaan, ei siinä mitään.
Siis hä? Laitoin sen siksi siihen, että se kuvaa reittiä jota Sari on mennyt. Että onko siihen kellään mitään huomauttamista, että "ei voi olla noin, koska tuo tie on väärässä paikassa". Tai jotain. Kuten Hessu52 nyt sanoi, että Tammelan uutta ohitustietä ei vielä silloin ollut.

Paikallisten aikalaishavaintoja ja muistikuvia alueesta.
Asun seudulla ja faktana voin kertoa, että oli se uusi "ohitustie" jo silloin kun Sari katosi..
LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Mielenkiintoinen tapaus tämäkin. Sarin nimi on noussut monissa keskusteluissa esiin ja nyt vasta tulin tämän lukemaan. Sari vaikutti aivan tavalliselta nuorelta. Kovin myöhään oli mielestäni lähdössä ystäviään tapaamaan, mutta venyyhän se lähtö usein (enkä nyt tarkoita että tuon ikäisenä kotiintuloaika olisi jo mennyt tai mitään sen suuntaista vaan esim. klo 22.00 olisi ehkä loogisempi ellei jopa sitä aiemmin). Tuo hame ja sukkahousut kuulostaisi siltä, että suunnitelmissa olisi jonkun tärkeän henkilön tapaaminen tai juurikin se, että yritti saada itsestään vanhemman oloista. Tuollaisella säällä kyllä varmasti mieluusti yrittäisi livahtaa yökerhoon, jos mahdollista joten sekin oli ehkä todennäköistä ja sovitut treffit jonkun miehen kanssa voi unohtaa. Eikö kuitenkin kaveri olisi osannut vastata mikä oli tyttöjen illan suunnitelma? Ja tuskin Sari olisi sopinut tapaamista kaverinsa kanssa, jos olisi poikaa mennyt suoraan tapaamaan. Ehkä olisi sanonut, että "nähdään torilla kun tulen ?:n kanssa sinne, hän hakee mut bussipysäkiltä". Mielestäni kaverin kanssa aiemmin keskustelusta pitäisi kyllä saada enemmän irti!? Oliko jotain erikoista suunnitelmaa? Oliko Sarilla joku poika kierroksessa? Oliko heillä ylipäänsä tapaamista? jne. Tuo nyt jo vankilassa istuva kaveri, joka keskustelun loppupuolella otettiin mukaan on kyllä hyvin potentiaalisen tekijän kuuloinen. Sari on saattanut tosiaan luulla, että bussi meni jo ja on hypännyt kyytiin, kun joku on tarjonnut. Liftaaminenkin tosiaan oli tuolloin paljon yleisempää kuin nyt. Olisiko kenellään hänestä lisätietoa? Luulisi, että nyt olisi poliisillakin hyvä mahdollisuus hieman kuulustella häntä aiheesta lisää... 8)

Joka tapauksessa, uskon ettei teko ollut suunniteltu. Ilmeisesti mitään järkyttävän luokan väkivaltaa ei ole käytetty vaan luulen, että tilanne on lähtenyt käsistä, päätynyt raiskaukseen (oliko uhri ylipäänsä raiskattu?) tai sen yritykseen ja tekijällä on mennyt kierrokset hieman yli ja on kuristanut uhrin.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4674
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja dazu »

Niin, no tämä on ollut selvästi satunnainen tapaus, missä murhaan taipuvaiselle henkilölle on tullut tilaisuus toteuttaa fantasiansa. Tekijää on hyvin vaikea profiloida, mutta on epätodennäköistä, että Sari olisi ainakaan seksiin omasta halusta ryhtynyt miehen kanssa.
Tilanteen suhteen vaihtoehdot ovat siinä, että mies pysähtyy ja kysyy, haluaako Sari kyydin ja mihin on menossa ja Sari sitten hyppää kyytiin ja päätyy sinne rekirikkoon, tai sitten mies pysähtyi ja pakotti Sarin sinne autoon.

Tekijä on todennäköisesti ollut joku, jolla on ollut asiaa sille suunnalle, eli on asunut alueella, tai on ollut tuttuja alueella, tai sitten hän oli ohittamassa paikkaa. Jokatapauksessa luultavasti tunsi alueen.
Tapaushan oli hyvin samantapainen Pia-surmien kanssa, mutta ilmeisesti kuitenkin eri tekijä, ellei sitten ollut niin, että tuo Sarin tapaus oli sattuma, jonka kautta Pia-surmaaja sai inspiraation murhilleen.

Jaha, Suomi24:ssa olikin tekijän kaveri kertonut jo, että ukko on ollut pidemmällä kakulla jo istumassa.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Mä tiedän, että kulunut aika ja monet muutkin seikat heikentävät sen uskottavuutta mitä nyt sanon
Akseli tammela-karkkila-forssa on viime vuosikymmeninä ollut monen surullisen tapahtuman näyttämönä mukaanlukien lähihoitajaoppilas Millan tapaus. Mutta koska alue kuitenkin maantieteellisesti on varsin pieni, huonoimmallakin reittivaihtoehdolla ja vanhallakin tieverkolla 60 km, sekä uhrit samanlaisia ja tapaukset samankaltaisia, en malttaisi olla miettimättä että. Onko siellä, montaa muuta epäilyä uskottavemmin, voinut olla asialla sarjamurhaaja ?
Voisko se Millan tappaja, jolla oli tunnettu ja tiedetty rikoshistoria olla niin kova kundi, että Millasta kiinnijäätyäänkin pitää omana tietonaan ne jutut joihin häntä ei voida tutkinnan keinoin yhdistää.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Sari, Katariina, Milla... Onko muita vielä?!

Kuka Milla? Tässä listassa on yksi Milla, puhutko hänestä? Edellä puhuttu Katariina luultavasti puuttuu listasta.

http://hejac.createforumhosting.com/kad ... 08-60.html

Katsoin tänään dokumentin Viiltäjä-Jackista (enemmän siinä ketjussa), niin jäin miettimään, että eikö tältä ja Järvenpään alueelta ole tehty samanlaista kartaa, johon nämä katoamiset ja murhat olisi laitettu... Olikohan sen nimi alueprofilointi tai jotakin. Kumman merkillisen ihmeellisen hiljaista taas tuon Järvenpään sarjamurhaajan tutkinnan osalta.
Alethes doksa meta logu
Kainonsorttinen
Frank Drebin
Viestit: 383
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:22 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Kainonsorttinen »

Mä alan kallistua vähän sen puoleen, että Sarilla olisi ollut vähän peliä tämän epäillyn kanssa. Ehkä tyyppi on osunut sattumalta bussipysäkille, tai sitten hausta on sovittu jo edellisenä päivänä. Vaara kiehtonut nuorta naista, kiva hame päälle niin pari vuotta vanhempi mies kiinnostuu helpommalla eikä pidä ihan kakarana. Välttämättä ei ole kaverillekaan kerrottu asiasta, ehkä kaveri ei olisi katsonut niin vaarallista suhdetta hyvällä? Joka tapauksessa sinne metsään on voitu mennä ihan tarkoituksella vähän kähmimään. Sari on tullut toisiin aatoksiin ja tappaja suuttunut. Loppu onkin tiedossa. Ehkä on voitu aiemmin ajaakin pieni kierros kaupungilla ja sari on ihan oikeasti heiluttanut sieltä ikkunasta?

Forssa on niin pieni paikka, että siellä varmasti ihmiset tuntevat toisiaan vaikka joku olisi urjalasta ja joku tammelasta, joku forssasta. Siellähän sitä torilla on tavattu ja tutustuttu viikonloppuisin. Samalla tavalla itselle tuli tutuksi nuorena kaikki huittisten seudun naamat, nimenomaan huittisten seurahuoneelta.:) ei ole siis juuri väliä sillä kuinka kaukana porukka toisistaan asui.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Sirpa kirjoitti:Sari, Katariina, Milla... Onko muita vielä?!

Kuka Milla? Tässä listassa on yksi Milla, puhutko hänestä? Edellä puhuttu Katariina luultavasti puuttuu listasta.

http://hejac.createforumhosting.com/kad ... 08-60.html

Katsoin tänään dokumentin Viiltäjä-Jackista (enemmän siinä ketjussa), niin jäin miettimään, että eikö tältä ja Järvenpään alueelta ole tehty samanlaista kartaa, johon nämä katoamiset ja murhat olisi laitettu... Olikohan sen nimi alueprofilointi tai jotakin. Kumman merkillisen ihmeellisen hiljaista taas tuon Järvenpään sarjamurhaajan tutkinnan osalta.
Sirpa kysyi, "Kuka Milla ?"
tämä tapaus.
Milla Heikilä/ Karkkila 2009.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=12401
19736
Frank Drebin
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja 19736 »

Eihän tuo Karkkila Forssa välimatka autolla ole kuin n 50 km valtatie kakkosen varrella molemmat kaupungit. Ajallisesti Lukkarisen tapaus ja Sarin surmilla ei ole niin pitkä aika.
Mahdollinen tekijä kulki autolla. Poliisi tv:n jutun perusteella jossa yksi naisihminen pääsi pakenemaan miehen autosta syrjäisellä metsätiellä. Oliko tämä nainen jota kutsuttiin Helluksi?
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

19736 kirjoitti:Eihän tuo Karkkila Forssa välimatka autolla ole kuin n 50 km valtatie kakkosen varrella molemmat kaupungit. Ajallisesti Lukkarisen tapaus ja Sarin surmilla ei ole niin pitkä aika.
Mahdollinen tekijä kulki autolla. Poliisi tv:n jutun perusteella jossa yksi naisihminen pääsi pakenemaan miehen autosta syrjäisellä metsätiellä. Oliko tämä nainen jota kutsuttiin Helluksi?
Mä niputin kaikki merkittävät paikat samalle ajomatkalle karttaohjelmalla, joka on niin vanha, että sen tieverkosto lienee lähempänä tapahtuma-ajan tieverkostoja kuin nykyiset uudet tiet/karttaohjelmat.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

19736 kirjoitti:Eihän tuo Karkkila Forssa välimatka autolla ole kuin n 50 km valtatie kakkosen varrella molemmat kaupungit. Ajallisesti Lukkarisen tapaus ja Sarin surmilla ei ole niin pitkä aika.
Mahdollinen tekijä kulki autolla. Poliisi tv:n jutun perusteella jossa yksi naisihminen pääsi pakenemaan miehen autosta syrjäisellä metsätiellä. Oliko tämä nainen jota kutsuttiin Helluksi?
Vasta nyt mä tajusin lukea viestiäsi ajatuksen kanssa. Mä en oikein usko ihan pian että mahdollinen sarjamurhaaja muuttaisi uhrien valintaperusteita. Lukkarinen, Haantie & Hellu on profiililtaan todella kaukana Sari Liinaharjasta voidakseen olla saman tekijän uhreja. Tai sitten uhreja yhdistää jokin sellainen seikka, jonka vain hän ja mahdolisesti poliisi tietää.
Tekijältäkin vaaditaan hiukan erilaisia ominaisuuksia känniläisuhrin metsästys vs selvinpäin olevan uhrin metsästys. Samoin vähän enemmän elämää nähneen uhrin metsästys on haasteellisempaa kuin nuoren tytön metsästys olettaen että on houkuteltu, eikä käytetty väkivaltaa ennen kun vasta lopuksi.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Jos pointtina kuitenkin on kyseisen sarjamurhaajan motiivi - tämä anatomian tuntemus ja tarkat viillot, joiden merkitys on jäänyt meiltä epäselväksi, mutta poliisi varmasti tietää enemmän... Riippuen motiivista, kohde voi olla erilainen tai eri-ikäinen.

Ei metsästystä tarvita, jos poliisi pysähtyy värjöttelevän, bussista myöhästyneen tytön viereen, ja kiva setä tarjoaa apuaan.

Olen usein miettinyt, että valeasunakin poliisin virkapuku olisi varmasti luottamusta herättävä - on sen sisällä sitten aito- tai valepoliisi - autoon nousija ei sitä tietäisi.
Alethes doksa meta logu
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Tän homman vatvominen ei edisty puusta pitkään, jos vuoden 1987 tilannetta arvioitaan nykyaikaiseen tieverkkoon soveltuvasti päivitetyillä karttaohjelmilla (tai autonavigaattoreilla). Lähinnä mua kiinnostaa se, millaista uhrin kätkemisaktiviteettia/tahtoa Sarin löytöpaikka tekijältä osoittaa. Tämä lähinnä siitä kulmasta jos tarkastellaan kysymystä ulkopuolelta tulleen tekijän teoriaa vasten. Kuinka uskottavaa olisi että muualta tullut tekijä olisi osannut kätkeä Sarin, sinne mistä löytyi, tai osasi Sarin uhrikseen etsiä sieltä mistä sitten ikinä löysikään.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Sari Liinaharja löytyi Rekirikosta monta kuukautta katoamisen jälkeen, Sari väitetään nähdyn valkoisessa autossa huitomassa apua. Minua kiinnostaisi tietää, että pidettiinkö Saria ennen surmaamista vankina, niin että "palautuspaikkaa" oli hyvä tovi tutkailla niin kartasta kuin paikanpäällä. Onko paikannimi vain sattumaa?
Alethes doksa meta logu
Vastaa Viestiin