Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Panu
Olivia Benson
Viestit: 713
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 4:08 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Panu »

Lukijana kirjoitti:Uskon, että tämä uusi mielentilatutkimus tuhoaa Breivikin poliittisen uran lähes yhtä pahasti kuin skitsofreenisyys.
Riippuu siitä mitä syitä tämä uusi mielentilatutkimus kertoo breivikin teoille. Niitähän nämä psykiatrit eivät ole vielä paljastaneet.

Jos breivik katsotaan narsistiseksi ja fanaattiseksi aatteenmieheksi, perusterroristiksi, niin silloin tutkimus on breivikille eduksi. Jos taas psykiatrit ovat keksineet jotain hieman nolompia tai häpeällisempiä syitä, niin sitten voi olla haitaksi.

Noita tutkiessahan menee mielentilaraportti ja poliisin normaali motiiviselvitys hieman päällekkäin.

Toisaalta, vaikka mielentilaraportin lopputulos olisi mikä tahansa, niin breivik on jo voittanut kun hänen oikeudenkäyntiään tullaan näyttämään televisiossa. Norjan media yrittää jopa saada korkeimmalta oikeudelta luvan näyttää breivikin todistus televisiossa. Tuotahan katsoisi vähintään puolet norjasta!

Tuossa linkki dokument.no blogiin asiasta:
http://translate.google.com/translate?s ... 2F&act=url
Aluksi todista, miten Anneli Auer aviomiehensä murhasi ja vasta kun tässä olet onnistunut, todista, että paikalla ei ollut ulkopuolista tekijää.

Korvatesti => Kuuletko videossa miehen huutavan 1:56 "OLEE!" vai naisen huutavan "KUOLE!"?
Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Panu kirjoitti:Jos breivik katsotaan narsistiseksi ja fanaattiseksi aatteenmieheksi, perusterroristiksi, niin silloin tutkimus on breivikille eduksi.
Narsismihan on itserakkautta. Varmasti kaikki terroristit on tavallaan narsisteja, mutta sitä ei heidän kohdallaan ole todistettu, joten heidän kohdallaan kannattajat voi uskoa puhtoisuuteen. Nämä Breivikin puheet "olen yliempaattinen ja uhraudun, vaikken haluaisi" antaa juuri sitä, mitä kannattajat haluaa. Sellaista henkilöä voi halutessaan pitää jonain hienona, toisin kuin antisosiaalista narsistia.
Panu kirjoitti:Toisaalta, vaikka mielentilaraportin lopputulos olisi mikä tahansa, niin breivik on jo voittanut kun hänen oikeudenkäyntiään tullaan näyttämään televisiossa. Norjan media yrittää jopa saada korkeimmalta oikeudelta luvan näyttää breivikin todistus televisiossa. Tuotahan katsoisi vähintään puolet norjasta!
Ei voi olla todellista... Ensimmäistä kertaa tässä jotenkin Breivikin puolella. Joku raja tuohon Norjan toimintaan.

Tappaa jengiä niin pääsee telkkariin. Ketään ei vaienneta! Paitsi tietysti ne jotka tapetaan, mutta hei, mitäs pienistä...

EDIT: Kun tätä on nyt hetken miettinyt, niin Breivikiä voi helposti kutsua psykopaatiksi. Breivik tappoi kymmeniä nuoria ja viimeisimpien tietojen mukaan ymmärsi täysin mitä teki. Kuulusteluissa hän on naureskellut puhuessaan tappamisesta, eikä osoita pienintäkään katumusta ja on pystynyt nukkumaan yönsä hyvin.

Mitään "romahtamista" ei ole tulossa. Breivik on täydellisen empatiakyvytön ihminen ja näiden nuorten ihmisten kuolema ei kosketa häntä edes pikkuisen vertaa. Kun tajusin Breivikin täydellisen pahuuden alkoi tekemään ihan pahaa. Tätä ihmistä pitää kohdella loppuelämänsä ajan kuin torakkaa. Hänelle pitää rakentaa oma pikkuvankila jossa pidetään 24/7 eristyksissä. Kaikki yhteydet ulkomaailmaan on katkaistava. TV, radio, tietokone, kirjoituskone, paperi, kynä ja oikeastaan ihan kaikki on kiellettävä. Hänet on jätettävä täydelliseen yksinäisyyteen vain patja lattialla ja ruoan tarjoilu kerran aamulla, päivällä, iltapäivällä ja illalla. Kuolemanrangaistus olisi parempi, mutta ei mahdollinen.
kuutar
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Su Touko 24, 2009 3:40 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuutar »

Älkää laittako oikeudenkäyntiä julkiseksi.Tää jätkähän on aivan innoissaan,kun toimittajat kameroineen tulevat tekemään juttuja.Julkisuutta tämä kaveri haluaa ja julistaa näitä aivan pimeitä visioitaan.
Tuli tässä taannoin mielenkiintoinen dokumentti Norjasta,jossa haastateltiin Breivikin isäpuolta ja biologista-isää.

Tässä linkki MOT:in Joukkosurmaajan isät-dokumenttiin.
Eka osa:http://www.youtube.com/watch?v=-G6CQ0bl ... re=related
Toka osa:http://www.youtube.com/watch?v=N7pwrW09 ... ure=relmfu
"Elämän mittainen on äidin huoli kehto on hiljaa nyt ja keinutuoli
kuka voi tehdä äidin pikkuiselle pahaa?
"Pmmp kovemmat kädet
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/brei ... 41818.html

Breivik aikoo vedota oikeudessa itsepuolustukseen
Julkaistu: 13.04.2012 15:27

77 murhasta syytetty Anders Behring Breivik vetoaa itsepuolustukseen maanantaina alkavassa oikeudenkäynnissä, hänen asianajajansa kertoo.

Tällä perusteella Breivik vaatii myös pääsyä vapaaksi.

-Ymmärrämme tietysti, ettei perustelu ole pätevä, mutta velvollisuutemme on esittää hänen kantansa. Aiomme kysyä kysymyksiä, jotka antavat hänelle mahdollisuuden selittää, mitä hän tarkoittaa, asianajaja Geir Lippestad totesi Aftenpostenille.

Breivik on ainakin yhdessä aiemmassa vangitsemiskäsittelyssä vaatinut vapauttamistaan. Hänen mukaansa surmat olivat ”ennakoivaa itsepuolustusta Norjan kulttuurin pelastamiseksi monikulttuurisuuden tuholta”.

IS
Saturnus
Remington Steele
Viestit: 203
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 12:47 am

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Saturnus »

Lukijana kirjoitti:Jokohan Norjassa otetaan kovat keinot käyttöön ja pakotetaan Breivik ottamaan jotain psyykelääkkeitä? Sehän tuon koko homman sitten ratkaisisi. Tyhmä maa.

Ei noille norjalaisille oikeasti voi muuta kuin nauraa. Oikeudenkäynti maksaa Norjalle 13 miljoonaa euroa. 13 000 000 €. Yhden jampan oikeudenkäynti. Jossain Venäjällä se olisi hoidettu yhellä ruplalla ampumalla reikä otsaan jo siellä saarella. Kun puhutte Suomesta hyysäysmaana, niin ajatelkaa ettei meillä asiat sentään noin huonosti ole. Tässä maassa on vielä vähän järkeä tallella, eikä puunhalaus ja rakkaudenjakaminen ole mennyt liian pitkälle.
Uskon että Suomen poliisi olisi ampunut muitta mutkitta. "Lupa ampua" on aika yleinen komento jos tantereella makaa ruumita pitkin ja poikin. Olisi säästynyt monelta.

Puunhalaaminen ja rakkauden jakaminen voi mennä liian pitkälle? Hassua että Breivik tolkutti juuri samaa asiaa.
"Ei kuolema ole paikka..."♫
Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Saturnus kirjoitti:Puunhalaaminen ja rakkauden jakaminen voi mennä liian pitkälle? Hassua että Breivik tolkutti juuri samaa asiaa.
Jos hyvin toimiva maa käyttää rikospsykiatriassaan tyhmiä toimintatapoja sen sijaan että käyttäisi niitä jotka tuovat parhaimmat tulokset, niin liian pitkälle on menty.

1. Psykiatriaan lisää faktaa ja vähemmän taikauskoa. Koska se on järkevää.

Ei yhden ihmisen oikeudenkäynti voi maksaa 13 000 000 €. Jostain sekin raha on aina pois. Nyt se pistetään tällaiseen, vaikka kaikki tietää että Breivik on syyllinen eikä hänellä ole pienintäkään mahdollisuutta vapautua.

2. Lähetän tervettä järkeä Norjan maaperälle. Nyt tällainen pelleily ehkä vielä onnistuu, kun on öljyä. Vaan ei sekään ole ikuista. Jos norjalaiset totuttautuu tällaiseen että itsestäänselvään tuomioon voidaan haaskata 13 miljoonaa, niin sopeutuminen öljyttömään elämään tulee olemaan pirun vaikeaa. Silloin kun kaikki ei ole mahdollista pitää alkaa priorisoimaan. Norja on valtaisassa hädässä kun pitää alkaa miettimään mikä on oikeasti järkevää ja mikä vain leikisti järkevää.
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Ei tämä ole mitenkään Norjaan rajoittuva ilmiö. Psykiatria ei ole eksakti tiede. Ei ihmisen mielentilaa pysty samalla tavalla mittaamaan kuin fyysiseen terveyteen liittyviä arvoja. Voi tehdä vain oletuksia haastettelujen, testien ym. pohjalta. Vastikään Ranskassa oli tehty nuoresta miehestä arvio, jonka mukaan hän oli täysin vaaraton. Vapauttamisensa jälkeen tämä nuori mies raiskasi ja tappoi 13-vuotiaan tytön. Ja kuten sanottu, USA:ssa useampi kuuluisa psykopaattinen murhaaja on onnistunut huijaamaan psykiatreja.

Esim. älykkyystestit ovat mielestäni täyttä paskaa. Ei ihmisaivojen todellista kapasitettia pystytä millään testeillä mittaamaan, ja on älytöntä ajatellakin, että pystyisi. Myös psykiatrisen diagnoosit ovat usein hyvin pitkälle arvailua.

Panun kysymykseen siitä, miksi psykopaatti tekisi tällaista, en osaa vastata, mutta Breivikin tapa toimia, hänen kylmä laskelmoitu tapansa tappaa uhrit ja täydellinen empatian puutteensa viittaavat psykopatiaan. Breivikillä on ollut ulkomaalaisia kavereita, ja muutenkaan hänen ideologinen sitoutumisensa ei vaikuta aidolta. Psykopaatille ideologia voi olla vain väline, joka auttaa psykopaattia saamaan, mitä hän kaipaa, oli se sitten valta, raha, huomio tai mikä vain.

Huomion arvoista on sekin, että Breivik yhdessä äitinsä Blanchen kanssa on syyllistynyt talousrikoksiin rahaa pesemällä. Pelkästään vuosina 2003-2006 he siirsivät ulkomaille 3 miljoonaa Norjan kruunua.

Breivikiltä puuttuu omatunto kuten psykopaatilta puuttuu. Hän pystyy tekemään omaisuusrikoksia ja tappamaan ihmisiä tuntematta mitään. Se mielestäni tekee hänestä psykopaatin.
Panu
Olivia Benson
Viestit: 713
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 4:08 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Panu »

Lukijana kirjoitti:Ei yhden ihmisen oikeudenkäynti voi maksaa 13 000 000 €. Jostain sekin raha on aina pois. Nyt se pistetään tällaiseen, vaikka kaikki tietää että Breivik on syyllinen eikä hänellä ole pienintäkään mahdollisuutta vapautua.
No suomessakin meni 5 miljoonaa tämän ruandalaisen tuomitsemiseen. Vankeustuomio tulee maksamaan 1 miljonaa euroa, joten yhteensä summa nousee ainakin 6 miljoonaan. Ruandalaisen rikokset ei liity Suomeen tai suomalaisiin mitenkään ja meillä olisi ollut mahdollisuus lähettää hänet takaisin Ruandaan tuomittavaksi, mutta jostain ihmeen syystä ministeri täällä Suomessa päätti toisin. En ymmärrä miksi suomalaisten pitäisi käyttää rahaa jokaiseen rikolliseen, jonka kukkahatut sattuvat tähän maahan päästämään.

Breivikin rikokset ovat tapahtuneet norjassa. Breivik tappoi 77 ihmistä ja haavoitti kymmeniä. Kaikilla uhreilla on järkyttyneitä omaisia ja ystäviä. On tärkeää, että he kokevat, että poliisi on selvittänyt mitä heidän rakkaalleen tapahtui. Yhteiskunta ikäänkuin huomioi heidän tragediansa.

Breivikin rikokset ovat muutenkin täysin ennennäkemättömiä norjassa ja siksi kunnollinen oikeudenkäynti on tarpeen, jotta saadaan jonkinlainen päätös asialle.
Aluksi todista, miten Anneli Auer aviomiehensä murhasi ja vasta kun tässä olet onnistunut, todista, että paikalla ei ollut ulkopuolista tekijää.

Korvatesti => Kuuletko videossa miehen huutavan 1:56 "OLEE!" vai naisen huutavan "KUOLE!"?
Panu
Olivia Benson
Viestit: 713
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 4:08 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Panu »

Siru83 kirjoitti:Psykiatria ei ole eksakti tiede. Ei ihmisen mielentilaa pysty samalla tavalla mittaamaan kuin fyysiseen terveyteen liittyviä arvoja.
Ensimmäisessä mielentilaraportissa oli ainakin minun silmilleni lukuisia kohtia, joissa psykiatrit olivat ymmärtäneet breivikiä väärin(joko tahallaan tai tahattomasti) ja nämä kohdat olivat selvästi näkyvissä minun silmilleni heidän itse kirjoittamasta raportistaan. Breivik löysi raportista 200 virhettä. Se seikka, että toisen mielentilaraportin tekijät päätyivät täysin päinvastaiseen lopputulokseen myös osaltaan todistaa sitä, että omat päätelmäni ovat ainakin osittain oikeassa.
Siru83 kirjoitti:Panun kysymykseen siitä, miksi psykopaatti tekisi tällaista, en osaa vastata, mutta Breivikin tapa toimia, hänen kylmä laskelmoitu tapansa tappaa uhrit ja täydellinen empatian puutteensa viittaavat psykopatiaan.
Psykopatiaan liittyy paljon muutakin kuin empatian puute. Kannattaa lukea täältä
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychopath ... cteristics
Aluksi todista, miten Anneli Auer aviomiehensä murhasi ja vasta kun tässä olet onnistunut, todista, että paikalla ei ollut ulkopuolista tekijää.

Korvatesti => Kuuletko videossa miehen huutavan 1:56 "OLEE!" vai naisen huutavan "KUOLE!"?
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

On niitä paljon parempiakin lähteitä, esim. Robert Haren Ilman omaatuntoa.

Egoistinen, suuret käsitykset itsestään, empatian puute, pinnallinen tunne-elämä, ei katumusta eikä syyllisyydentunnetta ja realististen pitkän tähtäimen suunnitelmien puute (Breivikin kohdalla ei jatko-opintoja eikä liiketoimien kaatumisen jälkeen tehnyt muita suunnitelmia tulevaisuuden varalle tai aloittanut alusta). Aika lailla kaikki nämä sopivat Breivikiin.

Toinen vaihtoehto on, että Breivik on terve, mutta voiko terve ihminen olla noin empatiakyvytön?
Panu
Olivia Benson
Viestit: 713
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 4:08 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Panu »

Siru83 kirjoitti:On niitä paljon parempiakin lähteitä, esim. Robert Haren Ilman omaatuntoa.
Googlaamalla löysin Haren http://fi.wikipedia.org/wiki/Psykopatia ... eluettelot testin.
Miten pisteytät breivikin tuossa testissä?

Haren 20-kohtainen piirreluettelo
Lipevyys ja pinnallinen viehätysvoima
Vahvalta vaikuttava omanarvontunto
Stimulaation tarve ja taipumus ikävystymiseen
Patologinen valehtelu
Petkuttaminen ja manipulointi
Katumuksen ja syyllisyydentunteen puuttuminen
Tunteiden pinnallisuus
Kovuus ja tunteettomuus, empatian puuttuminen
Loismainen elämäntyyli
Heikko käyttäytymisen kontrolli
Promiskuiteetti (sukupuolinen holtittomuus tai valikoimaton sukupuoliyhteys eri partnerien kanssa)
Varhaiset käyttäytymisongelmat
Realististen pitkän tähtäimen päämäärien puuttuminen
Impulsiivisuus
Vastuuttomuus
Kyvyttömyys ottaa vastuuta omasta käyttäytymisestä
Useita lyhytaikaisia avo- tai aviosuhteita
Nuorisorikollisuus
Ehdonalaisen vapauden peruutus
Monipuolinen rikollisuus
Aluksi todista, miten Anneli Auer aviomiehensä murhasi ja vasta kun tässä olet onnistunut, todista, että paikalla ei ollut ulkopuolista tekijää.

Korvatesti => Kuuletko videossa miehen huutavan 1:56 "OLEE!" vai naisen huutavan "KUOLE!"?
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Tuo piirrelista ei tarkoita sitä, että jokainen piirre toteutuu jokaisen psykopaatin kohdalla, vaan kaiken kaikkiaan korkeat pisteet saanut on psykopaatti. On selvää, että moni noista ei toteudu esim. valkokaulusrikollisen kohdalla. Joe Hunt on yksi tunnetuimmista psykopaateista, eikä hänen rikollisuutensa ole monipuolista, eikä hän syyllistynyt nuorena rikoksiin, ja hänellä taisi vielä olla vakituinen tyttöystäväkin, ei lyhyitä suhteita. Mutta hänen pinnallinen tunne-elämänsä, empatian, katumuksen ja syyllisyyden puutteensa ja pinnallinen charmi tekivät hänestä psykopaatin.

Breivikiin sopii moni noista piirteistä, joskaan ei kaikki.

Esim.
Vahvalta vaikuttava omanarvontunto (egoistisuus, minäkeskeisyys)
Petkuttaminen ja manipulointi (talousrikokset, huijaaminen)
Katumuksen ja syyllisyydentunteen puuttuminen
Tunteiden pinnallisuus
Kovuus ja tunteettomuus, empatian puuttuminen
Loismainen elämäntyyli (eli osittain vauraan äitinsä varoilla ja toisaalta rikollisin keinoin hankituilla rahoilla, joita siirsi ulkomaille)
Realististen pitkän tähtäimen päämäärien puuttuminen
Monipuolinen rikollisuus (talousrikokset, henkirikokset)

Piirteitä, jotka voivat sopia:
Stimulaation tarve ja taipumus ikävystymiseen (sotapelit?)
Nuorisorikollisuus (graffitit, vandalismi)
Patologinen valehtelu (on valehdellut ja huijannut monia ainakin tekoa suunnitellessaan)

Nämä joko eivät sovi, tai ei ole tietoa sopivatko (vaikea esim. sanoa, onko Breivikillä pinnallista viehätysvoimaa, kenties, koska suuri määrä naisia on ottanut häneen yhteyttä vankilaan):

Lipevyys ja pinnallinen viehätysvoima
Heikko käyttäytymisen kontrolli
Promiskuiteetti (sukupuolinen holtittomuus tai valikoimaton sukupuoliyhteys eri partnerien kanssa)
Varhaiset käyttäytymisongelmat
Impulsiivisuus
Vastuuttomuus
Kyvyttömyys ottaa vastuuta omasta käyttäytymisestä
Useita lyhytaikaisia avo- tai aviosuhteita
Ehdonalaisen vapauden peruutus
Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Panu kirjoitti:Breivikin rikokset ovat tapahtuneet norjassa. Breivik tappoi 77 ihmistä ja haavoitti kymmeniä. Kaikilla uhreilla on järkyttyneitä omaisia ja ystäviä. On tärkeää, että he kokevat, että poliisi on selvittänyt mitä heidän rakkaalleen tapahtui. Yhteiskunta ikäänkuin huomioi heidän tragediansa.
Breivik tappoi ja tunnusti. Selvä peli. Kyllä se on ihan puhdasta tyhmyyttä että tällaiseen tuhlataan 13 miljoonaa euroa.

Tosta Haren listalta poimin ne kohdat jotka minusta sopii Breivikiin.

Vahvalta vaikuttava omanarvontunto
Patologinen valehtelu
Petkuttaminen ja manipulointi
Katumuksen ja syyllisyydentunteen puuttuminen
Tunteiden pinnallisuus
Kovuus ja tunteettomuus, empatian puuttuminen
Loismainen elämäntyyli
Varhaiset käyttäytymisongelmat
Realististen pitkän tähtäimen päämäärien puuttuminen
Kyvyttömyys ottaa vastuuta omasta käyttäytymisestä
Ehdonalaisen vapauden peruutus
Monipuolinen rikollisuus

12/20 ainakin ihan selviä mielestäni tuossa. Lisäksi oli sellaisia 50/50 joita en ottanut mukaan.
Panu
Olivia Benson
Viestit: 713
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 4:08 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Panu »

Itse arvioisin näin seuraavasti...
Lipevyys ja pinnallinen viehätysvoima
Ei. Mielentilatutkimuksessa tai lehdissä haastatelluiden puheiden perusteella kukaan ei sanonut breivikillä olevan minkäänlaista erityistä viehätysvoimaa. Breivik itse sanoi, että hänellä tällaista olisi, mutta tämä on vain hänen narsismiaan.
Vahvalta vaikuttava omanarvontunto
Kyllä. Perustella tuskin tarvitsee.
Stimulaation tarve ja taipumus ikävystymiseen
Ei. Breivik asui viisi vuotta äitinsä luona. Mielentilaraportin mukaan hänen sosiaalinen elämänsä oli vähäistä. Stimulaation tarve siis vähäisempi kuin useimmilla muilla. :)

Toisaalta. Muistan vähän aikaa sitten lukeneeni, että tavallista kiihkeämpi uskonnollisuus joillakin ihmisillä, johtuu siitä, että heidän kykynsä tuottaa dopamiinia(joka säätelee onnellisuutta), on niin alhainen, että saavat sitä vain tällaisista uskonnollisista elämyksistä.(tuo oli tietysti vain yksi tutkimus, ei mitään virallisesti hyväksyttyä tiedettä) Osa terroristeistahan on kiihkouskovaisia ja minusta breivik muistuttaa tietyltä osin tällaista fanaattista terroristia. Ehkä tämä aatteellisuus on hänelle jonkinlainen korvike?
Patologinen valehtelu
Ei. Kukaan mielentilaraportissa haastatelluista breivikin tuntevista ei sanonut, että breivik valehtelisi patologisesti oikeassa elämässä, niin kuin itse olettaisin psykopaatin tekevän. Breivikin kaikki valehtelu näyttää liittyneen hänen iskuihinsa ja manifestiinsa. Mielentilaraportissa yksi ihminen sanoi, että breivik oli muokannut nuoruuden tapahtumiaan manifestissa saadakseen paremman tarinan. Breivik on siis valehdellut lähinnä aatteensa(tai kenties narsisminsa) vuoksi.
Petkuttaminen ja manipulointi
Ei. Tässäkin tapauksessa kaikki breivikin manipulointi ja petkutus liittyy hänen iskuihinsa ja manifestiinsa. En muista mielentilaraportissa tai lehtihaastatteluista kenenkään syyttäneen häntä mistään muista kusetuksista. Breivikillä töissä ollut kiinalainen sanoi breivikin maksaneen hänen palkkansa aina ajallaan.
Katumuksen ja syyllisyydentunteen puuttuminen
Kyllä. Ainakaan tällä hetkellä breivik ei näytä katuvan eikä tuntevan syyllisyyttä. Tietysti on vaikea sanoa, mitä ihminen oikeasti ajattelee. Breivik on tosin sanonut, että jos kukaan ei häntä kannata, niin hän aikoo 'self-terminate', eli kai tappaa itsensä. Sitä ei tietysti tiedä, mitkä tuossa tilanteessa ovat breivikin perustelut, eiväthän ne välttämättä ole katumus ja syyllisyys, vaan ehkä yksinkertaisesti tarkoituksen puute. :)
Tunteiden pinnallisuus
Piti googlata mitä tämä tarkoittaa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shallow_em ... f_emotions
Psychopaths do not feel emotions as deeply as an average person. Although they are not totally unemotional, their emotions are so shallow that some clinicians describe them as "proto-emotions: primitive responses to immediate needs."[66] They live in present to the extreme, and their feelings are immediate, immature and unsophisticated. They are incapable of enduring, real love, and cannot form caring, lasting intimate bonds with others. They feel no fear, and thus take reckless risks and commit crimes with little heed to the consequences. They feel no shame or anguish, thus reprimands and punishments have no effect on their behavior. Their behavior is driven by shallower impulses, such as sexual arousal, frustration, boredom, greed, and irritability.[67]

Psychopaths are fearless. When exposed to grave danger, they do not experience the normal range of physical and emotional reactions that a normal person would, such as trembling, involuntary urination, or a pounding heart.[68] They never panic. They frequently engage in criminal acts because they're not afraid of getting caught. This is not to say they are oblivious to the potential consequences of their actions. Rather, the thought of pain and punishment does not provoke an emotional reaction in them and thus has a weak restraining effect.[69] Their lack of fear also contributes to their often extraordinary talent for lying: people believe the psychopath because he is so unflappable.


Breivikillä on kyllä normaaleita tunteita. Nämä käyvät hyvin ilmi, kun lukee manifestin loppupuolta. Muutenkaan breivikin 'aate' ja hänen suorittamansa isku eivät ole reaktioita 'pinnallisiin impulsseihin'.
Vastaus: Ei.
Kovuus ja tunteettomuus, empatian puuttuminen
Useampikin taho on kuvannut breivikkiä feminiiniseksi. Empatiaa näyttää puuttuvan, sen kyllä myönnän. Ei/Kyllä.
Loismainen elämäntyyli
http://en.wikipedia.org/wiki/Shallow_em ... _lifestyle
Due to their frequent lack of qualifications, concern only for their own welfare, irresponsibility, and disinterest in boring work, it is unlikely that a psychopath will be a productive member of any firm or family he is a member of. They tend to live parasitically, draining resources but contributing little. They have no qualms about draining the money of friends and family to satisfy their desires and bail them out of trouble. Some psychopaths specifically adopt a lifestyle of seducing men/women in order to obtain money and sex from them for as long as they can.

Ei. Kukaan ystävä tai tuntenut ei ole kuvannut breivikiä tällaiseksi. Breivik asui pitkän aikaa omillaan kunnes muutti äitinsä luo 2006. Mielentilaraportissa kerrottiin, että breivik ei kokannut eikä muutenkaan osallistunut kodin askareihin, tosin tämä ei välttämättä ole niin harvinaista nuorten miesten keskuudessa ylipäätään. Lisäksi olen lehdestä lukenut, että 2007 breivikin varallisuus olisi ollut vielä 60-70k, ja että hän maksoi vuokraa äitillensä(tämä maininta mielentilaraportin 2. osasta). Tuo maininta perustuu todistajan haastatteluun, ehkäpä oikeudessa kuulemme tarkemmin ja varmemmin.
Heikko käyttäytymisen kontrolli
Ei. Breivikin käytöksessä ei ole mitään sponttaania. Kaikki on suunnitelmallista.
Promiskuiteetti (sukupuolinen holtittomuus tai valikoimaton sukupuoliyhteys eri partnerien kanssa)
Ei. Ilmeisesti ei mitään tyttöystävää sitten vuoden 2001.
Varhaiset käyttäytymisongelmat
Ei. Mielentilaraportissa kuvataan, että breivikin äitillä oli vaikeuksia breivikin kanssa kun hän oli alle 4-vuotias. Mutta nuo vaikeudet ovat saattaneet olla enemmänkin äidistä lähtöisin kuin breivikistä. Breivikillä ei sittemmin ollut mitään käytösongelmia tuota graffiti-juttua lukuunottamatta.
Realististen pitkän tähtäimen päämäärien puuttuminen
Ei. Breivikillähän oli omia yrityksiä useamman vuoden ajan. Lisäksi Iskua hän suunnitteli yli vuoden.
Impulsiivisuus
Ei.
Vastuuttomuus
Ei.
Kyvyttömyys ottaa vastuuta omasta käyttäytymisestä
Ei.
Useita lyhytaikaisia avo- tai aviosuhteita
Ei.
Nuorisorikollisuus
Ei.
Ehdonalaisen vapauden peruutus
Ei.
Monipuolinen rikollisuus
En tiedä onko veronkierto yhdistettynä terriristi-iskuihin tarpeeksi monipuolista.
Aluksi todista, miten Anneli Auer aviomiehensä murhasi ja vasta kun tässä olet onnistunut, todista, että paikalla ei ollut ulkopuolista tekijää.

Korvatesti => Kuuletko videossa miehen huutavan 1:56 "OLEE!" vai naisen huutavan "KUOLE!"?
Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1507
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

kuutar kirjoitti:Älkää laittako oikeudenkäyntiä julkiseksi.Tää jätkähän on aivan innoissaan,kun toimittajat kameroineen tulevat tekemään juttuja.Julkisuutta tämä kaveri haluaa ja julistaa näitä aivan pimeitä visioitaan.
On jo.
Sitä voi seurata suoralähetyksenä juuri tällä hetkellä tästä:
http://www.hs.fi/ulkomaat/Norjan+joukko ... _sanakirja

Mitä itse olen lähetystä seurannut, Breivik on kokoajan tuijotellut jotain paperia naisasianajajansa kanssa, ei ole sanonut mitään tai kiinnittänyt huomiota mihinkään muuhun.
Vastaa Viestiin