Tampereen Takahuhdin paloittelusurma 2011

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
fokk_mulder
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Ma Elo 08, 2011 11:30 pm

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja fokk_mulder »

"Antti Aleksi Kortekangas, 31, tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä varkaudesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja hautarauhan rikkomisesta kuuden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen

Joonas Waaramaa, 22, tuomittiin samoista rikoksista Kortekankaan kanssa kuuden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Waaramaa oli rikosten tekohetkellä ehdonalaisessa vapaudessa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011100 ... 8_uu.shtml

Siis mitä HELVETTIÄ? Suomen oikeuslaitoksen toiminta on ihan viime kuukausinakin rapistunut entisestään, tuomiot alkavat muistuttaa jotain komediaa. Rangaistukset ja teot eivät ole missään suhteessa toisiinsa. Mansessa kävelee siis nyttenkin vapaalla jalalla kaveri joka pystyy sahailemaan ihmiseltä päätä irti.

Moral hazard joka yhteiskuntaa ja oikeuslaitosta vaivaa saa koko ajan aina vain irvokkaampia muotoja. Tästä saamme kiittää vihervasemmistolaista hyysäys ja ymmärtämiskulttuuria jonka mukaan kaikkea saa tehdä, vaikka pahaa toiselle ja sitä on ymmärrettävä ja siedettävä. Suomessa jos missä vigilante justice olisi paikallaan. Tässä alkaa olla jo Dexterille tilausta!
Jimt
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: La Elo 08, 2009 7:40 pm

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja Jimt »

Facebookista stalkkasin, että vanhempi tekijä on entinen bodari. Kuvan kommentti tältä keväältä: "toi vie psyykeen, satut varmasti vähän liiankin hyvin sen tietään ;)"

Tekijöiden ja tekijöiden kaverien stalkkauksen perusteella kyseessä on tyhjää toimittava, päihdevammainen ja rikollista elämäntapaa ihannoiva roskasakki.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja Tiina »

taavetti kirjoitti:Iltalehti:
32-vuotias tamperelaismies tuomittiin rikoksentekijän suojelemisesta kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Miestä syytettiin myös hautarauhan rikkomisesta, mutta syyte hylättiin. Miehen koeaika päättyy 31. joulukuuta 2013.
Oujee, sitten voi taas aloittaa puhtaalta pöydältä...
Sanoivatkohan oikeudessa vielä ymmärtävän ystävällisesti nyökytellen, että: "Muistathan sitten olla paloittelematta ketään pariin vuoteen ?" :o
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja joey »

Miten se nyt oli - tuliko vai eikö tullut tuomiota hautarauhan rikkomisesta?

Miten hautarauhan rikkomisen voidaan mitenkään katsoa sisältyvän rikoksentekijän suojelemiseen? Ymmärtäisin tuon ehkä siinä tapauksessa, jos hautarauhan rikkomiseen syyllistynyt olisi ollut rikoksentekohetkellä paikalla, ja sitten ikään kuin rikoksentekijää hätävarjellakseen paniikissa osallistunut paloittelemiseen. Onhan teko sikäli tavallaan rikoksentekijän suojelemista, että se on todisteiden hävittämistä. Mutta kyllä ennenkin paloitteleminen on hautarauhan rikkomiseksi katsottu. Toisaalta kummastakin voi näemmä tuomita korkeintaan yhden vuoden vankeutta, joten eipä miehen kakku olisi kummoinen ollut, vaikka olisikin todettu syylliseksi molempiin.

Olen tainnut tässäkin ketjussa sivuta tätä aiemmin, mutta mielestäni rikoslakia tulisi tarkentaa nimenomaan ruumiin paloittelemisen osalta. Nythän paloittelu katsotaan yleensä hautarauhan rikkomiseksi, koska hautarauhan rikkominen voi haudan häpäisyn lisäksi olla myös hautaamattoman ruumiin käsittelemistä pahennusta herättävällä tavalla. Esimerkiksi ruumiin sullominen laukkuun voidaan katsoa hautarauhan rikkomiseksi. Mutta miten paloitteleminen voidaan niputtaa samaan? Kenen mielestä näissä on kyse yhtään samankaltaisista teoista?

Joku edellä oli sitä mieltä, että ihmisruumiin paloitteleminen ei ole sen kummoisempi juttu kuin eläimenkään paloitteleminen, mutta itse nyt kuitenkin olen sitä mieltä, että toisen ihmisen paloittelemiseen kykenevällä ei voi olla kaikki ihan kohdallaan, ja siksi meidän kaikkien turvallisuuden takia sellainen ihminen pitäisi saada lukkojen taakse. Edes hoitoon.
fokk_mulder kirjoitti:Tästä saamme kiittää vihervasemmistolaista hyysäys ja ymmärtämiskulttuuria jonka mukaan kaikkea saa tehdä, vaikka pahaa toiselle ja sitä on ymmärrettävä ja siedettävä. Suomessa jos missä vigilante justice olisi paikallaan. Tässä alkaa olla jo Dexterille tilausta!
Olisi ehkä lohdullisempaa, mikäli kyse oikeasti olisi tuosta vihervasemmistolaisesta hyysäämistarpeesta. Pahoin pelkään, että asialla on kuitenkin Resurssipula. Vankiloissa ei ole tilaa ja vankeinhoidolla ei ole rahaa, eikä tietenkään ole kenenkään etu, että vankiloissa on liikaa vankeja - kuten nyt jo on. En tiedä kuinka moni tuomari tai lautamies tätä istuntosalissa ajattelee, mutta fakta se on silti: vankiloihin ei ole varaa lähettää kuin ne kaikista pahimmat.

...Eli talousrikolliset, ja mitä näitä nyt on :twisted:
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3634
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Selvyyttä asiaan:

Toinen surmaaja valittaa liian ankarasta tuomiosta – Syyttäjä haluaa paloittelijan vankilaan
Tuomas Rimpiläinen, Aamulehti

Takahuhdin paloittelusurmasta tuomittu Joonas Waaramaa, 22, on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon. Hänet tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa maanantaina kuuden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Tyytymättömyyden ilmoittaminen ennakoi hovioikeuteen valittamista. Tyytymättömyys on ilmoitettava viikon sisällä tuomion antamisesta. Valituskirjelmä on toimitettava oikeudelle 30 päivän kuluessa tuomiosta.

Toinen päätekijöistä, 31-vuotias Antti Aleksi Kortekangas, tuomittiin kuuden vuoden vankeusrangaistukseen. Hän ei ollut tiistaina puolilta päivin ilmoittanut tyytymättömyyttä.

Myös syyttäjä on tyytymätön yhden syytekohdan hylkäämiseen. Paloitteluun osallistunut 32-vuotias entinen opiskelija tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen rikoksentekijän suojelusta. Syyttäjä vaati hänelle ehdotonta tuomiota sekä suojelemisesta että hautarauhan rikkomisesta.

Puolustus vetosi hovioikeuden ennakkopäätökseen vastaavassa tapauksessa, ja oikeus päätyi puolustuksen kannalle. Sen mukaan hautarauhan rikkominen sisältyy rikoksentekijän suojelemiseen. Syyttäjä on eri mieltä. Hän argumentoi asian puolesta loppulausunnossaan tapauksen pääkäsittelyssä syyskuussa.

– Väitän että kun tätä hallituksen esitystä (pykälä hautarauhan rikkomisesta) on valmisteltu, ei ole ollut minkäänlaista käsitystä siitä, millaisia tapahtumia siihen tulee sovellettavaksi. Siellä on ollut esimerkkinä kukan varastaminen haudalta, johtava kihlakunnansyyttäjä Jouko Nurminen sanoi.

Hänen mielestään on kummallista, että aikoinaan Pirkkalan paloittelumurhassa murhaaja voitiin tuomita myös hautarauhan rikkomisesta, mutta nyt ei rikoksentekijän suojelijaa voida siitä tuomita.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194699 ... ilaan.html
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja joey »

Hahah, taavetti, kiitos! Tulikin kuin tilauksesta :D

Tuossa tyytymättömyyden ilmoittamisessa ja valittamisessa lienee taas kyse ajan pelaamisesta, kuten näissä nyt yleensäkin. Uhrin omaisten kannalta on tietysti perseestä, että oikeuden saaminen pitkittyy... Ja pitkittyy... Ja pitkittyy...

Mikäköhän on ollut se "hovioikeuden ennakkopäätös vastaavassa tapauksessa", johon puolustus on tuossa hautarauhanrikkomisasiassa vedonnut?
pikasso
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1414
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 12:16 am

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja pikasso »

Käsittämätön oikeudellinen näkökulma. Onko syyllisillä mahdollisesti jeesmiehiä taustalla?
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Joonas Waaramaan tuomio aleni hovissa.
Yle kirjoitti:http://www.yle.fi/alueet/tampere/2012/0 ... 79580.html

Paloittelusurman tuomio aleni hovioikeudessa
julkaistu tänään 2.4. klo 15:36, päivitetty tänään 2.4. klo 15:39

Turun hovioikeus on alentanut yhtä tuomiota Tampereen Takahuhdin paloittelusurmajutussa. Yhden tekijän tuomio aleni vuodella.

Toinen päätekijöistä oli 22-vuotias mies, jonka käräjäoikeus tuomitsi lokakuussa kuuden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen. Hänen tuomionsa lyheni hovissa vuodella.

Kuuden vuoden vankeuteen tuomitun toisen päätekijän tai ehdollista saaneen, paloitteluun osallistuneen miehen tuomiot eivät muuttuneet. Myös syyttäjä oli valittanut tapauksen tuomioista.

Yle Tampere
kuutar
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Su Touko 24, 2009 3:40 pm

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja kuutar »

Tämä keissi ei unohdu,kun tapahtu tosi lähellä omia kotikulmia.
"Elämän mittainen on äidin huoli kehto on hiljaa nyt ja keinutuoli
kuka voi tehdä äidin pikkuiselle pahaa?
"Pmmp kovemmat kädet
Bandiitti
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ma Touko 12, 2008 1:51 am
Paikkakunta: Pusikko

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja Bandiitti »

Näyttää Antti Kortekangas menehtyneen. FB In memoriam sivut:
https://www.facebook.com/antti.kortekangas
Murha - Tappo - Surma
peteme
Neuvoja-Jack
Viestit: 576
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 7:10 pm

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja peteme »

Eipä noista fb sivuista voi varmaksi sanoa. Mitäpä jos vaihtoi nimensä ja juonisti tehtiin tälläinen profiili.
JackSparrow
Hetty Wainthropp
Viestit: 481
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2012 11:47 am
Paikkakunta: Pori

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja JackSparrow »

peteme kirjoitti:Eipä noista fb sivuista voi varmaksi sanoa. Mitäpä jos vaihtoi nimensä ja juonisti tehtiin tälläinen profiili.
Heh, mun naispuolinen ystävä, kun meni naimisiin ja sukunimi muuttui, teki myös itsestään RIP- ilmotuksen ja sulki profiilinsa. Aika moni fb-tuttu paskoi housuunsa. Totuus, kun selvisi, suuttuivat todella. :P
Syntyminen on vain kuoleman odotusta
liibaalaabaa
Remington Steele
Viestit: 246
Liittynyt: To Elo 04, 2011 10:09 am

Re: Jäteastioista löytyi ruumiinosia Tampereella

Viesti Kirjoittaja liibaalaabaa »

Tietoja muistotilaan asetetuista käyttäjätileistä

Mitä käyttäjätililleni tapahtuu, jos kuolen?
Jos kuolet, kaverisi ja perheenjäsenesi voivat pyytää tilisi muuttamista muistotiliksi.

Muistotilaan asetetut käyttäjätilit

Muistotilaan asetetut käyttäjätilit ovat paikka, jossa kaverit ja perheenjäsenet voivat kokoontua yhteen ja jakaa muistoja sen jälkeen, kun henkilö on edesmennyt. Muistotilaan asetetuilla käyttäjätileillä on seuraavat pääominaisuudet:

Sanat In memoriam tulee näkyviin henkilön nimen viereen hänen profiiliinsa.
Kaverit voivat jakaa muistoja muistotilaan asetetulla aikajanalla, jos se on mahdollista käyttäjätilin yksityisyysasetusten mukaan.
Henkilön jakama sisältö (kuten kuvat ja julkaisut) pysyvät Facebookissa ja näkyvät edelleen niille, joiden kanssa ne on jaettu.
Muistotilaan asetetut profiilit eivät näy julkisissa paikoissa, kuten Ihmisiä, jotka saatat tuntea -ehdotuksissa, syntymäpäivämuistutuksissa tai mainoksissa.
Kukaan ei pysty kirjautumaan muistotilaan asetettuun käyttäjätiliin.
Muistotilaan asetettuja tilejä, joilla ei ole perintöyhteyshenkilöä, ei voi muuttaa.
Ryhmät, joiden ylläpitäjän tili oli asetettu muistotilaan, pystyvät valitsemaan uusia ylläpitäjiä.
Sivut, joiden ainoan ylläpitäjän käyttäjätili oli asetettu muistotilaan, poistetaan Facebookista, jos vastaanotamme kelvollisen pyynnön.
Lisäksi perheenjäsenesi voivat pyytää tilisi poistamista Facebookista.


Muistaisin, että noihin tarvitaan kuolintodistus?
niin maan perusteellisesti
YellowBeast
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Huhti 15, 2015 10:59 am

Re: Tampereen Takahuhdin paloittelusurma 2011

Viesti Kirjoittaja YellowBeast »

Vahvasti näyttää olevan hengissä. Korkeampi voima on pelastanut tämän herran...

https://fi-fi.facebook.com/public/Antti ... ortekangas
indeksi

Re: Tampereen Takahuhdin paloittelusurma 2011

Viesti Kirjoittaja indeksi »

Antti Aleksi Kortekangas
1. elokuuta 2011 · ·

Kristus pelasti minut
1. elokuuta 2011
Sain uuden elämän vuonna 2011 Herralta Jeesukselta Kristukselta,kuninkaiden kuninkaalta ja herrojen Herralta! !
Vastaa Viestiin