Kotkan kanavasurma 1996 ja Kotkan miessurma 2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11989
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Kotkan kanavasurma 1996 ja Kotkan miessurma 2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Heinä 11, 2012 9:06 pm

Tästä häikäilemättömästä veriteosta on muistaakseni joskus minfossa aiemmin ohimennen mainittu, mutta mitään sen tarkempaa ei ole tuotu julki.

Kotkassa sijaitseva Koivukoski on yksi Kymijoen lukuisista haaroista. Koivukoskella on kaksi uomaa, joista toinen on rakennettu kanavaksi ja sen yhteydessä on pieni voimalaitos. Varhain kesäisenä torstaina, 25. heinäkuuta 1996, havaitsi aamulenkillä ollut kansalainen tuon voimalaitoksen pysäköintialueella hieman ennen kello kuutta auton, josta tuli savua. Hän kurkkasi auton sisälle ja teki järkyttyneen havainnon; etuistuimella oli makaavassa asennossa verinen mies!
- Kansalainen hälytti paikalle poliisin.

Auto, valkoinen Mazda 626 rekisterinumero MHV-786, oli päällisin puolin ehjä ja sisätiloissa kyteneen tulipalon saattoi havaita vain voimakkaasti mustuneista laseista.

Kuva
Kuva Kymen Sanomat 26.7.1996

Kuva
Kuva poliisi

Havainto oli ollut oikea. Mutta verisyyden lisäksi autossa ollut mies oli kuollut! Hänessä oli palovammojen lisäksi myös väkivaltaiseen kuolemaan viittaavia vammoja. Tosin ensiuutisoinneissa poliisi korosti, ettei autosta löydetyn miehen kuolemaan välttämättä liity rikosta. Pian tuo mutu-tuntuma kuitenkin poistui ja tapahtumaa ryhdyttiin tutkimaan henkirikoksena. Uhri oli vuonna 1972 syntynyt Vehkalahdella asuva Sami Juhani Huikko.
- Auton josta Huikko löytyi omisti hänen äitinsä.

Kuva
Sami Huikon elämän pääteasema. Kuva poliisi.

Poliisi kertoi olevansa kiinnostunut kyseisen Mazdan liikkeistä edellisen illan kello 19:30 ja aamun 05:30 välisenä aikana. Pian ilmaantuikin todistaja, lehdenjakaja, joka kertoi jakolenkillä ollessaan antaneensa kaksi Kymen Sanomat – lehteä auton luona aamulla ani varhain olleelle naiselle. ”Valkoisesta autosta nousi nuori, vaaleatukkainen nainen, joka lähti kävelemään minua kohti. Pysäytin auton ja annoin hänelle kaksi lehteä. Luulin että tyttö on odottamassa niitä”. ”Pois lähtiessäni näin, että tyttö oli levittänyt lehden auton takakontin päälle ja jäänyt sitä lukemaan". "Tyttö vaikutti hiukan poissaolevalta ja puhui verkkaisesti mutta selvästi". Nuo tiedot olivat sangen mielenkiintoisia, sillä auto todettiin sytytetyksi juuri samaisilla sanomalehdillä. Lehdenjakaja näki vaalean naisen noin kello 5:10 . Sami oli tuolloin jo kuollut.

Lehtiä oli laitettu polttoainesäiliön täyttöputkeen ja sytytetty palamaan. Myös auton sisälle kuljettajan oven ovikoteloon sekä oikeanpuoleisen etuistuimen ja oven väliin oli kyhätty nuotioita.
– Tuli oli kuitenkin sammunut itsestään aiheuttaen kuitenkin huomattavia savu- ja nokivahinkoja, kattorakenteiden ja ikkunatiivisteiden sulamista sekä palovaurioita verhoiluun ja istuimiin.

Puolenpäivän aikaan poliisi vei Samin vanhemmille suruviestin, että heidän poikansa on löydetty kuolleena. Samin isä kykeni kertomaan sen verran kenen kanssa Sami on aikaansa viettänyt.

Tekoon syylliseksi epäilty henkilö, vuonna 1971 syntynyt kotkalaisnainen, pidätettiin kotoaan Kotkan Hovilasta jo tuon keskiviikon aikana, iltapäivällä kello 16:05. Hän tunnusti olleensa autossa tuona aamuna ja surmanneensa Sami Huikon. Epäilyllä ei ollut aiempaa merkittävää rikostaustaa – tarkoittaa vain sitä, ettei häntä ole aiemmin vaan tuomittu mistään. Ei sitä etteikö ole mitään lainvastaista tehnyt. Ei muuta.

Epäilty kertoi tavanneensa Sami Huikon sattumalta hotelli Leikarin pihalla – samainen Leikari näytteli merkittävää osaa puolitoista vuotta aiemmin tehdyssä Osmo Ahlqvistin murhaamisessa kun Jari Kolivaara oli soittanut kyseisen hotellin tiloista Ahlqvistille kertoen olevansa tulossa iltakylään.

Leikarin pihalta epäilty ja Huikko olivat menneet epäillyn asunnolle jonne tämä oli jättänyt koiransa. Sen jälkeen he olivat menneet Samin kotiin, josta lähtivät uudelleen liikenteeseen noin kello 19:30. Sieltä he olivat ajaneet ns. Rookin kauppaan, josta oli hankittu useampi pullo keskiolutta. Edelleen Karhulaan pankkiautomaatille, josta epäilty oli nostanut 1000 markkaa. Sieltä epäillyn kotiin, jonne Sami jäi nauttimaan oluita ja epäilty meni maksamaan naapuriin koiransa osamaksua.

Tämän jälkeen kaksikko oli istunut ravintolassa puoli neljään saakka. Sieltä he matkasivat huoltoasema Amiraaliin, josta hankittiin pizzaa ja epäilty kähvelsi puukon – sillä oli kuuleman mukaan tarkoitus palastella pizza...

Tämän jälkeen he suuntasivat epäillyn mukaan hänelle tuntemattomaan paikkaan syömään tuota pizzaa. Miksi paikaksi valikoitui juuri tuo kanava-alue, jäänee arvoitukseksi. Epäillyn kertoman mukaan Sami alkoi pyydellä; ”anna minulle”, alkaen samalla hiplata. Epäilty kertoi sanoneensa tähän että ”lopeta, et sinä minulta kuitenkaan saa”.
- Tämän jälkeen epäilty muistaa vain kun Samin kurkusta kuului korinaa ja verta pulppuaa kovasti. ”Päätin hävittää auton polttamalla ja tein sanomalehdestä tötterön, jonka tungin bensatankin aukosta sisään. Sytytin lehden sytkärillä ja pakenin paikalta peltoja pitkin kotiin”.

Vaikka epäilty kertoi Samin surmapaikan olleen hänelle tuntematon, hän kuitenkin löysi sieltä nopeasti kotiinsa, jonne oli matkaa noin kaksi ja puoli kilometriä.

Kuusankoskelta kotoisin oleva epäilty oli muuttanut Kotkaan vasta keväällä -96. Ammatikseen hän kertoi olevansa kassanhoitaja, mutta palkan on maksanut yhteiskunta – Kansaneläkelaitos.
- Ehkä eräänä syynä paikkakunnan vaihtoon oli ”ei aivan puhdas tausta”, sillä epäilty oli käyttänyt aikoinaan runsaasti amfetamiinia. Elämään ennen puukotusta kuului myös sakkotuomio, sillä ”innokkaana koiraihmisenä” hän teetti nartullaan yhdeksän pentua jättäen ne kaikki lopulta omiin oloihinsa

Myöhemmin kuulusteluissa epäilty kertoi tunteneensa Huikon jo viitisen vuotta ja olivat vain kavereita; "niinkuin tyttö tytölle". Surmaa edeltävänä iltana he olivat olleet ”muuten vaan” ajelulla ja päätyneet viimein Koivukosken voimalaitoksen ja sen vieressä olleen golfkentän parkkialueelle. Samoin hän täsmensi, että heille tuli sanaharkkaa, sillä Sami Huikko oli ehdottanut sukupuoliyhdyntää ja tuo ehdotelma oli kääntyä jopa raiskauksen puolelle. Tätä neito ei voinut sulattaa - ei sitten millään, vaan oli tarttunut muassaan olleeseen teräaseeseen ja sivaltanut sillä Huikkoa mm. oikeaan polveen, vasempaan pohjelihakseen sekä eri puolille vartaloa. Pahimmat iskut olivat osuneet Huikkoa vasemman solisluun yläpuolelle, johon oli tullut 55 millimetrin mittainen pistohaava. Teräase – tuo anastettu puukko – oli lävistänyt rintakehän yläaukeaman ja vasemman solisvaltimon sekä katkaissut valtimon kokonaisuudessaan. Isku aiheutti runsaan ulkoisen ja sisäisen verenvuodon rintaonteloon sekä aiheutti Huikon kuoleman. Vammaan liittyi vasemmalta alkanut 60 mm:n mittainen pinnallinen viiltohaava.
Toinen ikävä isku on osunut kaulaan, johon tuli 20 mm:n mittainen ylöspäin suuntautunut oikealle vino pistovamma.

Epäilty oli tekojensa jälkeen yrittänyt kehnolla menestyksellä polttaa auton ja Huikon sen mukana jotta henkirikos ei paljastuisi.

Kotkan käräjäoikeus vangitsi kanavasurmasta epäillyn henkilön lauantaina 27. heinäkuuta;
- ”Puukottaja vangittiin Kotkassa” uutisoi Kymen Sanomat 30.7.1996.

Kuulusteluissa epäilty myös kertoi, että hän ei kokenut heiveröistä Huikkoa millään tavalla uhkaksi itselleen, vaikka kertomansa mukaan tämä oli yrittänyt seksuaalista kanssakäymistä.
- Huikko oli ns. hitaalla käyvä, ts. hänellä oli 60 prosentin invaliditeetti lapsuuden aikaista onnettomuuksista johtuen ja liikkumisensa oli vaivalloista.

Epäilty passitettiin mielentilatutkimukseen. Siellä todettiin, että hän oli menettänyt malttinsa Huikon käyttäytymisen vuoksi ja katsoi syyllistyneensä ainoastaan hätävarjeluun. Kuitenkin epäillyn oma kertomus asioiden kulusta ei tue väitettä hätävarjeluksesta, sillä Huikko ei kuitenkaan ollut syyllistynyt oikeudettomaan hyökkäykseen epäiltyä kohtaan.
- Epäillyn todettiin toimineen täydessä ymmärryksessä.

Puolustuksen mukaan epäillyn vaikea lapsuus ikävine seksuaalikokemuksineen olivat kasvattaneet syvän inhon kaikkea sukupuolisuutta kohtaan. Myös aikaisempi huumeiden käyttö tuotiin esille lieventävänä seikkana. ”Kysymys on ollut korkeintaan hätävarjeluksen liioittelusta, tarkoitus ei ollut surmata Sami Huikkoa. Siihen ei kerta kaikkiaan ollut minkäänlaista syytä”.
-Todellakin! Siihen ei ollut todellakaan mitään syytä. Silti Sami Huikko tapettiin!

Kotkan käräjäoikeus antoi kanavasurmassa päätöksen maanantaina 3. helmikuuta 1997. Oikeus katsoi, että syytetty on 25.7. kello 04:30 – 05:10 välisenä aikana tahallaan surmannut Sami Huikon lyömällä häntä puukolla yhdeksän kertaa kaulaan, vartaloon ja raajoihin. Teon tehdessään syytetty on istunut kuljettajan toimineen Huikon vieressä auton ollessa pysäköityinä.
Katja Johanna Pälli tuomittiin taposta ja vahingonteosta vankeuteen kahdeksaksi vuodeksi kolmeksi kuukaudeksi, (8 vuotta 3 kuukautta), josta rikoslain 3 luvun 11 pykälän mukaan vähennettiin vangittuna oloaika 25.7.-1996 – 2.2.1997. Lisäksi hänet tuomittiin erilaisiin korvauksiin.

Pälli passitettiin Hämeenlinnan vankilaan.

Kuva
Katja Pälli kiiruhtamassa malttamattomana Kotkan käräjäoikeuden istuntoon.
Kuva Kullervo Arosilta.


Menikö tapaus hoviin – enpäs muistakaan…

Elämää tappotuomion jälkeen
Katja Pälli ei suinkaan ottanut opiksi eikä ojennukseksi saamaansa tuomiota vaan jatkoi valitsemallaan uralla…

Hän sai neljän vuoden tuomion tapon yrityksestä 3.3.2006, josta hän lusi kaksi vuotta päästen ehdonalaiseen 8.9.2007 (vangittuna oloajan kanssa tekee about kaksi vuotta). Koeajan viimeinen päivä oli 8.9.2009, vaan malttoiko tämä alkoholisoitunut naiseläjä pysyä poissa puukosta – vielä mitä!

Katkaisuhoidossa ollessaan hän tutustui erääseen mieheen ja asuntoa vailla olevana muutti asumaan tämän luokse Helsinkiin. Elettiin syksyä 2008. Tuohon samaiseen asuntoon muutti syyskuun puolenvälin jälkeen myös Pällin tuntema mieshenkilö ja kolmikko vietti aikaansa lähinnä alkkoholia nauttien. Eräänä päivänä - ettei muutes vaan olisi ollut sunnuntai 28. syyskuuta – asunnon haltija soitti poliisit paikalle päästäkseen eroon Pällistä ja tämän ystävästä koska nämä olivat ryhtyneet keskenään rähisemään. Poliisit tulivat ja veivät Pällin ystävänsä kera putkaan selviämään.

Koitti sekin aika kun he pääsivät putkasta pois ja olivat suunnattomasti pahoillaan asunnon haltijan menettelystä. Vääryys suorastaan huusi kostoa!

Kaksikko suuntasi asunnolle, jossa sen haltija oli nukkumassa sohvalla kasvot alaspäin. Asunnon haltija oli herännyt siihen kun häntä tuikattiin teräaseella niskaan, jonka jälkeen hän kääntyi – vain nähdäkseen miten Katja Pälli iski häntä teräaseella rintaan. Tämän jälkeen hän yritti nousta sohvalta, mutta Pällin ystävä piti kiinni häntä jaloista, jolloin Pälli pääsi tuikkimaan häntä eri puolille kehoa; kylkeen, leukaan ja käteen. Tämän jälkeen Pällin ystävä potki asunnon haltijaa. Tämän kuitenkin onnistui päästä irti kaksikon otteesta ja soittaa hätäkeskukseen. Pälli oli yrittänyt tulla perässä, mutta oli tokaissut ystävälleen, että ”se soitti poliisit, otetaan tavarat ja lähdetään”.

Asunnon haltija oli ollut sairaalassa 12 vuorokautta saamiensa vammojen takia ja hänellä oli todettu olevan onnea, että järjestyksessä toinen häneen kohdistetuista iskuista oli jäänyt ainoastaan kahden mm:n päähän valtimosta, johon osuminen olisi aiheuttanut fataalin sydämen hapenpuutteen ja infarktin. Uhrille jäi pysyviä kiputiloja vammasta.

Yassi Katja Johanna Pälli (oli mennyt sitten lisäämään yhden etunimen) tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 23. tammikuuta 2009 viideksi vuodeksi vankeuteen tapon yrityksestä. Hänet passitettiin jo tutuksi tulleeseen Hämeenlinnan vankilaan.

Toinen henkilö, 31-vuotias Markus Tapani Virtanen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä kahdeksi vuodeksi vankeuteen.
Eikä tässä vielä kaikki…

Elokuussa 2008 Helsingin Malmilla Pälli oli yhdessä kahden muun henkilön kanssa pahoinpidellyt erään henkilön kaatamalla hänet maahan sekä potkimalla ja lyömällä maassa maannutta henkilöä päähän ja eri puolille vartaloa. Pahoinpitely oli kestänyt 5-10 minuuttia ja potkut olivat olleet hyvinkin voimakkaita.
- Pälli vetosi muistamattomuuteensa. Hän kertoi olleensa ravintola Tillikassa ja lähteneensä sieltä yksin. Hän muistaa, että nurmikentällä hänen luokseen tulivat mies ja nainen, joilla oli koiran talutushihna. Häntä syytettiin koiran ottamisesta, jonka hän kiisti. Häntä oli kertomansa mukaan tämän jälkeen lyöty koiranhihnalla. Tämän jälkeen hänellä ei ole tapauksesta mitään muuta muistikuvaa kun että poliisit tulivat ja hänet otettiin kiinni.

Pälli oli tästä jutusta oikeudessa marraskuussa 2008, jolloin häneen sovellettiin koventamisperustetta huomioiden hänen aikaisempi rikollisuutensa. Tuomioksi tuli 1 vuosi kuusi kuukautta vankeutta. Mutta mutta… kun sitä jäännösrangaistusta oli vielä kaksi vuotta jäljellä, niin kokonaistuomioksi tuli kaksi vuotta vankeutta.
- Mikähän viihtymättömyys se ihmistä ajaa moisiin tekoihin? Vai onko niin, että hän viihtyy näitä tekoja tehdessään?

Tämän lisäksi siis vielä se helmikuun 2009 tuomio, niin saan sellaisen muistikuvan, että Pälli vapautunee 1. lokakuuta 2012. Runsas viikko sitten, 3. heinäkuuta Yassi Pälli täytti 41 vuotta.
- Tarvitseeko joku hyvää ja leppoisaa, kuumassa keski-iässä olevaa naisystävää…?

Lähteet; Käräjäoikeuksien päätökset, Kymen Sanomat, omat muistiinpanot vuosien varrelta, Alibi 10/96.

Ketjut yhdistetty :arrow: sama tekijä. Otsikkoa modifioidaan jatkossa jo tarvetta ilmenee
-NILS-
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

kurvijor
Ran-tan-plan
Viestit: 358
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2011 4:09 pm

Re: Kotkan kanavasurma 1996

Viesti Kirjoittaja kurvijor » To Heinä 12, 2012 12:21 am

Todella vaarallinen lady,Joka ei varmaan ota tälläkään vankila kerralla opikseen. Onneksi nuo jälkimmäiset uhrit olivat onnekkaita, mutta ei Huikko.

Avatar
Blues
Philip Marlowe
Viestit: 1222
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Kotkan kanavasurma 1996

Viesti Kirjoittaja Blues » To Heinä 12, 2012 1:26 am

Niin, olisihan tässä vaimoehdokas monellekin kotkalaiselle murhaajalle. Olisi sillai niinkus yhteinen kotipaikka ja harrastus. :roll:

Mielenkiintoinen ja valitettavasti ns."unohdettu" tapaus, josta DL laati jälleen mielenkiintoisen ja täsmällisen raportin. Joka toivottavasti poikii keskustelua enemmänkin.

Minun muistini mukaan Katja, vai Yassistako nyt pitäisi puhua, Pälli ei tosiaan tavannut Sami Huikkoa sattumalta, eikä ensimmäistä kertaa, vaan oli ns. "rahastanut" Samia aiemminkin, eli ajattanut ja ostattanut. Muistelmieni mukaan olisivat alunperin "tavanneet" jossain, jos ei nyt aivan teksti-tv:n palstalla, niin ainakin kaverin kaverien kautta.
Teksti-tv tuntuu jotenkin tutummalta.
Mutta toisaalta tulee mieleeni bileet jossakin Anjalankosken tuntumassa. Inkeroinen, Marinkylä, Sippola.
Josta Sami olisi viskannut Pällin kotiinsa ja siitä olisi tuo "suhde" edennyt.

Oikeastaan melkein sataprosenttisen varma olen siitä, että Sami oli ajeluttanut Pälliä aiemminkin ja Pälli ostattanut/maksattanut Samilla kaljaa mitälie, ja tietysti bensat.
Sitten vaan sattuikin hetki jolloin Sami-paralla ei ollutkaan rahaa, mutta toinen ootti ja vuotti sitä että ehkäpä "suhteella" silti olisi tulevaisuutta. No olihan sitä tulevaisuutta. Mutta valitettavasti vain Pällille.

Pällin tulevaisuus taas. Kuten alussa sanoinkin, niin onhan noita vajavaisia tampioita muitakin Kotkan seudulla, joten jos sinne askel vie yhtä kepeästi kuin Käräjäoikeuden käsittelyyn, niin eiköhän Pällistä ja siihen yhtyneestä tampiosta kuulla vielä.
Valitettavasti.
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.

Milana
Alibin satunnaislukija
Viestit: 149
Liittynyt: To Huhti 29, 2010 10:16 pm

Re: Kotkan kanavasurma 1996

Viesti Kirjoittaja Milana » Su Heinä 15, 2012 7:14 pm

Tästä ei ole kuin muutama viikko, kun työkaverini muistelivat nuoruusvuosiaan ja yhteisiä koulukavereitaan. Nimi Katja Pälli mainittiin, ja oli kuulemma "sekopää" ja outo jo yläkoulussa. Itse en näitä paikallisia kuuluisuuksia tunne, kun olen Kotkaan muuttanut vasta kymmenisen vuotta sitten.

DollariExpress
Lovejoy
Viestit: 1708
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Kotkan kanavasurma 1996

Viesti Kirjoittaja DollariExpress » Su Heinä 15, 2012 9:26 pm

onko tuo Markus Tapani Virtanen sama joka tampereella tappoi homoksi epäilemänsä miehen joskus 1900 luvulla?
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

vandt
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 929
Liittynyt: La Heinä 05, 2008 10:00 pm

Re: Kotkan kanavasurma 1996

Viesti Kirjoittaja vandt » Ma Heinä 16, 2012 8:03 am

^Olisko ollut joku Virtanen, kenet tappoi? Meinaan vaan, kun MarkustaPani Virtanen. :wink:

DollariExpress
Lovejoy
Viestit: 1708
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Kotkan kanavasurma 1996

Viesti Kirjoittaja DollariExpress » Ma Heinä 16, 2012 8:09 am

DollariExpress kirjoitti:onko tuo Markus Tapani Virtanen sama joka tampereella tappoi homoksi epäilemänsä miehen joskus 1900 luvulla?
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=2715
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11989
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kotkan kanavasurma 1996

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Kesä 09, 2015 9:52 pm

Taas oli kuvia kadonnut, joten postaan ne uudestaan:
Doctor Lecter kirjoitti:
pälli.JPG
pälli.JPG (68.6 KiB) Katsottu 31164 kertaa
Kuva Kymen Sanomat 26.7.1996
pälli1.JPG
pälli1.JPG (130.14 KiB) Katsottu 31164 kertaa
Kuva poliisi
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vanhana syntynyt
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Kesä 04, 2017 5:03 pm

Re: Kotkan kanavasurma 1996

Viesti Kirjoittaja Vanhana syntynyt » Ti Kesä 06, 2017 11:26 pm

Tästä tekijästä on juttu uudessa Karjalan heili -lehdessä. On taas vankilassa, toivottavasti viimeistä kertaa.


"Anna Tenhu 03.06.2017

Näiden epäonnellisten tähtien alla

Johanna toivoo, että vuoden päässä häämöttävä vapaus jää pysyväksi.

1971 syntyi tyttö nimeltä Johanna. Hän kärsi munuaissairaudesta, joka piti hänet pitkiä aikoja sairaalassa koko lapsuusajan. Joulut ja muut juhlapyhät hän muistaa viettäneensä osastolla.

Tapaan Johannan nyt Pyhäselän vankilan tapaamishuoneessa, siinä samassa, missä tuhannet vangit ovat vuosien ajan tavanneet läheisiään.

Meidät erottaa pleksi, mutta ääni kuuluu hyvin sen alalaidassa olevista aukoista. Johanna esiintyy toisella nimellään, koska hän kokee voivansa siten puhua asioista rehellisesti.

– Äiti ja isä sanoivat, että lääkärit ja hoitajat kasvattivat minut, kun olin enemmän eristyksissä sairaalassa kuin kotona, Johanna muistelee.

Perhe oli köyhä työläisperhe ja Johanna kulki käytetyissä, vanhoissa vaatteissa. Onnelliseksi hän kuitenkin itsensä koki, vaikka kaverikontakteja ei ollut paljoakaan.

– Olin vetäytyvä mutta yli-impulsiivinen jo pienestä pitäen.

– Elämäni muuttui 12-vuotiaana, kun oikaisin kotimatkalla erään grillipaikan ohi, jossa oli poikia. Yksi pojista raiskasi minut.

Johanna kertoo kokemuksestaan kuin se olisi tapahtunut jollekin toiselle. Kasvojen ilme pysyy samana, mutta kostuvat silmät puhuvat rivien välistä.

Hän tietää, että raiskaus musersi hänen psyykeensä, eikä hän silloin vuonna 1982, kun se tapahtui, osannut hakea apua. Vanhempiaan hän kielsi kertomasta kenellekään. Kiellon hän tietää nyt olleen virhe, apua olisi pitänyt hakea heti.

Kuten tuhannet muut nuoret tytöt, myös Johanna alkoi purkaa ahdistustaan kohdistamalla vihan itseensä.

Hän kyllä vihasi miehiäkin, mutta ei kuitenkaan kyennyt näyttämään tunteitaan, paitsi päihteiden vaikutuksen alaisena.

– Seksiin en kyennyt vuosikausiin selvin päin.

Impulsiivinen käytös muuttui aggressioksi humalassa, ja Johanna kertoi erityisesti miesten kosketuksen laukaisseen hänessä järjettömän vihan.

Vuonna 1996 Johanna teki henkirikoksen, ja oikeuden päätöksessä tuomari oli todennut, että raiskauksella ei ollut vaikutusta Johannan tekoon.

Johanna itse on toista mieltä. Hän tuntee joutuneensa uhriksi toisen kerran, vaikka kokeekin ottaneensa vastuun teostaan alusta saakka.

– Raiskauksella oli suora vaikutus tekooni, sillä miehen ei toivottu kosketus laukaisi minussa silmittömän raivon.

– Menetin uskoni oikeusjärjestelmään, kun se mitätöi raiskauskokemukseni.

Johanna kuvailee tappoon johtaneen tapahtumaketjun olevan pimennossa, sillä hän oli omien sanojensa mukaan niin sekaisin.

– Vihaan yli kaiken pedofiilejä ja raiskaajia. He tuhoavat ihmisen sielun, Johanna suree.

Vasta vuosia myöhemmin psykiatri kuvaili Johannalle, että raiskaus oli trauma, joka puhkesi tapon hetkellä.

– Minulla on todettu mielentilatutkimuksissa yli-impulsiivisuus ja rajatilapersoonallisuus.

– Olen ihan varma, että minulla on ADHD, mutta ei silloin aikanaan ollut sellaista diagnoosia, Johanna pohtii.

Jos mikään ei tunnu miltään, tarjoavat päihteet hetkellistä euforiaa. Johanna tietää juuri sen olevan syy siihen, miksi aineet kovenivat vuosi vuodelta. Aivot tarvitsivat lisää stimulaatiota. Hän kutsuu itseään narkkariksi.

Selvin päin Johanna kykenee säätelemään impulssejaan, päihteissä ei.

– Minun kohdallani kierre on selkeä. Tarvitsin päihteitä voidakseni tuntea fyysistä läheisyyttä ja päihteet veivät impulssikontrollin. Sitten päädyin vankilaan.

Johanna istuu nyt neljännettä vankilatuomiotaan, mutta toivoo hartaasti tämän kerran olevan viimeinen. Välissä oli kahdeksan vuoden kausi, jolloin kaikki näytti menevän hyvin. Hän on tavannut miehen, jonka kanssa hän kokee voivansa olla ilman päihteitä.

– Hän on tarhakaverini lapsuudesta, Johanna kertoo.

Mies on siis ajalta, kun Johanna oli vielä viaton pieni lapsi. Naista hymyilyttää, niinhän se on.

– Olin välillä palkkatuella työkokeilussa kierrätyskeskuksessa ja minuun luotettiin. Rakastin työtäni.

Työ kuitenkin päättyi palkkatuen jälkeen ja menneisyys veti jälleen puoleensa, koska muutakaan ei ollut.

– Pitäisi saada töitä, että voin maksaa vahingonkorvauksia, joihin minut tuomittiin.

– Olen aina yhteiskunnan silmissä vanki ja entinen narkkari, vaikka haluaisin tehdä töitä ja päästä kuiville. En onnistu siinä yksin.

Johanna kuvailee, että vankilan jälkeen alkaa uusi rangaistus yhteiskunnan puolesta.

– Koko elämä pitää laittaa uusiksi, jos haluaa eroon päihteistä. Olen elänyt 22 vuotta huumemaailmassa, enkä haluaisi olla siinä enää.

Johannan päivä vankilassa alkaa aamulla kello 7. Puoli kahdeksalta lähdetään töihin, heti aamupalan jälkeen.

Johanna siivoaa kolme tuntia aina ruokailuun saakka, ja sitten hän palaa selliinsä, jossa hän nukkuu tai pelaa Play Stationia.

Johanna vangittiin joulukuussa 2016, ja Hammaslahteen hän tuli tammikuussa 2017.

Hän on kotoisin Kymenlaaksosta. Pyhäselän vankila on lähin suljettu vankila naisille, siksi Johanna istuu tuomiotaan Hammaslahdessa. Koevapauteen hänen on mahdollisuus päästä joulukuussa.

– Täällä on pakko tulla toimeen kaikkien kanssa, vaikka välillä haluaisi olla yksin.

Ne, jotka sanovat Suomen vankiloissa olevan liian hyvät oltavat, eivät Johannan mukaan tiedä, mistä puhuvat.

– Tietysti täällä on hyvä ruoka, mutta vapauden menetys on jotain niin konkreettista, että jos sitä ei ole itse kokenut, ei voi ymmärtää miltä se tuntuu.

Johanna ei syytä tilanteestaan muita kuin itseään, mutta hän toivoisi silti, että joku uskoisi häneen vielä joskus.

– Itse olen tänne joutunut. Täytän 46 vuotta heinäkuussa. Olen oppinut täällä kärsivällisyyttä ja rauhoittunut. Haluan vain päästä elämään normaalia elämää mieheni kanssa.

Johanna haaveilee omakotitalosta maalla, jossa voisi pitää koirahoitolaa ja olla eläinten kanssa. Hänen kasvoilleen sulaa lämmin ilme.

– Rakastan yli kaiken koiraani. Sain sen Virosta kun se oli ihan pieni..

Vankilassa tehdystä siivoustyöstä saamastaan kuukausirahasta Johanna kertoo maksaneensa koiran hoitopaikasta koituneen satojen eurojen laskun. Hän jää mieluummin itse ilman hyveitä, kuin jättää koiransa heitteille.

– Vapaudun vankilasta 27.6.2018, ja on sovittu miehen kanssa, että ei avata enää pulloa. On karsittu ympäriltä se porukka, joka juo.

– Alkoholisti keksii kyllä selityksiä juomiselle. Toisinaan tuntuu, että olen syntynyt epäonnellisten tähtien alla, Johanna pohtii."

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11989
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Mahdollinen henkirikos Kotkassa 9.3.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Maalis 09, 2018 10:51 am

Kuollut henkilö löytyi yksityisasunnosta Kotkassa - poliisi otti kiinni naisen

Poliisi epäilee tapauksessa henkirikosta.

Kotkasta yksityisasunnosta löytyi varhain perjantaiaamuna kuollut henkilö. Poliisi sai asiasta ilmoituksen hätäkeskuksen kautta klo 4.23.

Rikoksen uhri on vuonna 1971 syntynyt kotkalainen mies. Poliisi on ottanut teosta epäiltynä kiinni kotkalaisen vuonna 1971 syntyneen naisen. Teon epäillään tapahtuneen Kotkan Karhuvuoressa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa.

Poliisi jatkaa tapauksen esitukintaa eikä tutkinnallisista syistä johtuen tiedota tässä vaiheessa asiasta yksityiskohtaisemmin. Tutkinnanjohtaja tiedottaa asiasta lisää maanantaina 12.3.2018 iltapäivällä.


Iltalehti
9.3.2018 klo 09.29
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11989
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mahdollinen henkirikos Kotkassa 9.3.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Maalis 09, 2018 11:42 am

Kerrostaloasunnossa... mutta kuvasta päätellen mahdollisesti luhtikerrostalossa:
Kuva mtv.fi/Sasu Mäkinen
Kuva mtv.fi/Sasu Mäkinen
kotka-rikospaikka.jpg (157.67 KiB) Katsottu 27789 kertaa
mtv.fi
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

loyder
Neuvoja-Jack
Viestit: 262
Liittynyt: Su Loka 25, 2015 5:14 pm

Re: Mahdollinen henkirikos Kotkassa 9.3.2018

Viesti Kirjoittaja loyder » Pe Maalis 09, 2018 4:21 pm

Kuollut henkilö löytyi yksityisasunnosta Kotkassa - poliisi otti kiinni naisen
Perjantai 9.3.2018 klo 09.29 (päivitetty klo 11.46)

Poliisi epäilee tapauksessa henkirikosta.

Poliisi tutkii Kotkassa tapahtunutta henkirikosta. Kotkalaisnaisen epäillään surmanneen miehen yksityisasunnossa.

Pirosenvuorentiellä sijaitsevasta yksityisasunnosta löytyi varhain perjantaiaamuna kuollut henkilö. Poliisi sai ilmoituksen asiasta hätäkeskuksen kautta kello 4.23.

Rikoksen uhrina menehtyi vuonna 1971 syntynyt kotkalainen mies. Poliisi on ottanut teosta epäiltynä kiinni kotkalaisen vuonna 1971 syntyneen naisen.

Teon epäillään tapahtuneen Kotkan Pirosenvuorella sijaitsevassa rivitalohuoneistossa. Paikalla oli perjantaiaamuna useita poliisin ja teknisen tutkinnan autoja. Myös ruumisauto saapui paikalle aamuyhdeksän aikaan.

Valkoisiin haalareihin pukeutuneet rikospoliisit tutkivat asuntoa.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa eikä tutkinnallisista syistä johtuen tiedota tässä vaiheessa yksityiskohtaisemmin. Poliisin mukaan asiasta tiedotetaan lisää ensi viikon alussa.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018030 ... 3_u0.shtml
Liitteet
kotkanhenkirikos2_503_u0.jpg
kotkanhenkirikos2_503_u0.jpg (28.7 KiB) Katsottu 27363 kertaa
kotkanhenkirikos1_503_u0.jpg
kotkanhenkirikos1_503_u0.jpg (28.03 KiB) Katsottu 27363 kertaa

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1019
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Mahdollinen henkirikos Kotkassa 9.3.2018

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Pe Maalis 09, 2018 9:31 pm

Veikkaan että otettu tulilientä ja ajauduttu parisuhdekriisiin, toivottavasti ei ole lapsia ollut paikalla ainakaan tapahtuma hetkellä.
"If you aim for a king, you better not miss"

Timeport
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Maalis 09, 2018 3:45 pm

Re: Mahdollinen henkirikos Kotkassa 9.3.2018

Viesti Kirjoittaja Timeport » Pe Maalis 09, 2018 10:30 pm

Tuliskohan nyt viimein jo elinkautinen tällä naiselle. Yksi murha ja yksi murhan yritys jo historiassa

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1019
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Mahdollinen henkirikos Kotkassa 9.3.2018

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Pe Maalis 09, 2018 10:33 pm

No jos se on jo murhasta tuomittu niin eikös sillä sitten pitäs olla jo elinkautinen suoritettu? Mikä keissi se muuten oli?
"If you aim for a king, you better not miss"

Vastaa Viestiin