Jyväskylä 2012: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa - mahdollisesti yliajon uhri

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Jimt
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: La Elo 08, 2009 7:40 pm

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja Jimt »

Toivottavasti lähistöllä on tietä kuvaava kamera. Kun tyypistä on elossa useita havaintoja, ei viimeisen havainnon tehneen auton ja uhrin löytäneen auton väliin mahda jäädä montaakaan epäilyksen alaista autoa.
Kuvausten mukaan hän ei ehkä ollut syyllinen yliajoon, siis niin, että olisi voinut sen estää. Heitteille jättöön sen sijaan on, mutta enpä haluaisi hänen syyllisyyttään kantaa loppuelämääni.
Heitteillejättö on huomattavasti pahempi teko kuin yliajo vahingossa, mistä herääkin kysymys mitä järkeä oli paeta paikalta? Varsinkin jos kuski on tavallinen kansalainen, joka on ajellut suunnilleen nopeusrajoitusten mukaisesti selvin päin kunnes uhri on tömähtänyt tuulilasiin keskellä tietä. Paniikkiin meneminen on useimmiten vain huono tekosyy.
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3862
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja Luupää »

Hän on vaikuttanut päihtyneeltä ja yrittänyt liftata ohi ajaneisiin autoihin. Hän on myös liikkunut ajoradalla, olleen vaarassa jäädä auton alle useamman kerran kello 21.30-21.50 välisenä aikana.
"Vaikuttanut päihtyneeltä"? Verikokeiden perusteella tutkijoilla on jo tiedossa oliko päihtynyt vai ei. Luultavasti oli.

Bias kirjoitti:Olen törmännyt autolla kissaan, joka yhtäkkiä loikkasi pusikosta tielle. Ei sitä tömähdystä voinut erehtyä luulemaan hidastetöyssyksi, vaikka kyseessä oli ihmistä huomattavasti pienempi eläin.
Olen myös tullut ajaneeksi kissan päälle ja sanottava on että melkoisen äänen saa pieni elukka aikaan. En voi minäkään sen perusteella kuvitella että törmäys ihmiseen jäisi huomaamatta. Eikä tosiaankaan vaikuta miltään hidastetöyssyltä, ei.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Kyllä on yliajaja tosiaankin valinnut todella huonon vaihtoehdon kun on lähtenyt paikalta karkuun. Tästä miehestä kun on havaintoja ja on ollut vaaratilanteessa useamman kerran saman illan aikana, niin tuskin yliajaja olisi mitenkään ollut syyllinen tapahtumaan. Varsinkin kun miehellä ei ollut heijastinta tms. Hyvällä tuurilla nopeasti paikalle kutsuttu ambulanssi olisi voinut pelastaa miehen. Kovin tulee mieleen, että onkohan kuitenkaan ajettu nopeusrajoitusten mukaan.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Tuskinpa sitten on ja alankin näiden tietojen valossa tulla siihen tulokseen, että ajaja on ollut joko kännissä tai huimausaineissa. Tai sitten ei kuskilla ole ollut edes ajo-oikeutta. Paha se on mennä poliisille itkemään, että joku toikkaroi auton alle, jos itselläkään ei ole puhtaat jauhot pussissa. :roll:

Jos ajattelee, että itse olisi tuossa tilanteessa, niin tottakai sitä soittaisi apua. Myöhemmin sitten olisi aika mustamaalata yliajettua kännitoikkaroinnistaan ja yrittää selittää syyn sinne suuntaan. Sakkojahan ne kuitenkin pätkäisisi, vaikka toinen sinne auton alle olisi itse hypännyt, kun se ajoneuvo pitäisi saada kuitenkin hallittua tilanteessa kuin tilanteessa. Eli jonkinlaiset selvännäkijäkyvyt olisi kyllä autoilijalla hyvä. Näin olisi helpompi havaita känniset ja hirvet jo hyvän matkan päästä. :P
Sohvapoliisi
Harjunpää
Viestit: 296
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 4:10 pm
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja Sohvapoliisi »

Tässä tulee väkisinkin mieleen Armand Lohikoski sekä Irlannin mafian kytkökset Fuengirolaan ja Jyväskylään. Nyt löytyi ruumis, mutta kukaan Haapala-niminen keskusrikospoliisista ei ole kommentoinut asiaa mitenkään, tämä ei voi olla sattumaa etteivät olisi sukua keskenään. Eivätkä he uskalla kommentoida, koska heitä seurataan. Tämä antaa yhden lisäpalan hahmotelmiini, jotka väistämättä toteennäyttävät Likolammen kenkälöytymättömyyden.
apassi71
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Ti Huhti 28, 2009 5:32 pm
Paikkakunta: Jyskälä-Hki

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja apassi71 »

Metsäpirtti kirjoitti:
apassi71 kirjoitti:Ihmetyttää kyllä kovasti, että minkä vuoksi yliajon uhri on kävellyt pimeällä puolella tietä ja vielä kaiteen kohdalla. Toisella puolella tietä on valaistu kevyenliikenteenväylä. Tänään oli aamulla tekniikan pojat ja tyttö tutkimassa paikkaa. Kovasti kyllä ihmetyttää yliajajankin käytös.
Siinä kohilla on molemmin puolin linkkipysäkit ja hyvinkin yleinen paikka paikallisille oikasta tien yli. Alikulkutunneli toki löytyy, mutta tien poikki helpompi mennä. Useesti näkee linkistä poistuvien loikkivan yli tai kulkevan pienen pätkän piennarta vieressä olevalle asuinalueelle.. Eikä lähin suojatie siinä liian lähellä oo, tunnelin kautta pitäis mennä jos turvallisesti meinaa toiselle puolelle päästä. Myös vieressä olevalle asuinalueelle pääsee ihan "laillista"kävelytietä pitkin,mutta moni tosiaan oikoo.
Polliisit olivat tutkimassa kauempana pysäkeistä, niin oletin tapahtumapaikan ilmeisesti väärin. Pahoillani olen toki. Oletella ei pitäisi. Alue on erittäin tuttua ja olen oikaissut itsekin lukemattomia kertoja ko. kohdasta. Tutkittava alue on varmasti laaja, jos vaikka jokin edes pieni osa autosta olis tipahtanut yliajon jälkeen. Voimia omaisille! Yliajaja vastatkoon teostaan, kun ei ollut kanttia/selväpäisyyttä auttaa uhria :(
Nulli
Poliisikoira Rex
Viestit: 279
Liittynyt: Ti Huhti 28, 2009 10:41 pm

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja Nulli »

Voihan olla, että kuljettaja edes huomannut koko asiaa. Ihminen kun toikkaroi rekan perävaunun alle, ei sitä kuljettaja välttämättä huomaa, eikä siitä jää mitään havaittavia jälkiä.
Petrus
Harjunpää
Viestit: 340
Liittynyt: Ma Elo 18, 2008 10:45 am

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja Petrus »

Kun kuulin tuosta, tuli ekana mieleen että joku narkki on pudotettu autosta kotikulmilleen, mutta nyt onkin sitten varmistunut että on jäänyt auton alle eli väärin meni.
Ilpo Larha
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: Pe Elo 28, 2009 1:35 pm

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja Ilpo Larha »

Vaikka tilanne hieman täsmentyikin, niin onhan se mahdollista, että yliajajakin olisi ollut päihtynyt. Siinä olisi oikeudelle varsinainen soppa, jos päihtynyt mies talsii pimeässä keskellä tietä ja toinen päihtynyt ajaa päälle.

Vaikka jalankulkijalla on hyvät oikeudet liikkumiseen, niin kyllä on tuomioita liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tullut myös jalankulkijoille.

Nyt Jyväskylän poliisi tiedottamaan autokorjaamoille, että ilmoittavat jos kolaroidun auton kolhut vaikuttavat syntyneen törmäämisestä ihmiseen.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Ei kai siihen autoon ole pakolla jäänyt juuri mitään jälkeä? Riippuu tietysti auton laadusta ja koosta. Juuri viikonloppuna todistin peräänajoa (nopeutta ei kyllä ollut juurikaan) ja kumpaankaan autoon ei tullut naarmun naarmua. Mietin yhä että jos auto on osunut siihen ihmiseen ihan vaan hipaisten jostain takakulmasta, niin onko ajaja varmuudella huomannut kolhaisseensa ketään? Mutta sitten taas, luulisi että ainakin tässä vaiheessa hän on lukenut lehdestä ja tajunnut että häntä mahdollisesti etsitään.
Salapolliisi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2012 8:04 pm

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja Salapolliisi »

Voikohan kyseessä olla jokin isompi auto, ettei tosiaan törmäystä olisi äkkiseltään huomannut. Tai huomannut, pysähtynyt, mutta ei nähnyt uhria lähettyvillä? Aika ihmeellistä, että on paennut paikalta.
Ihan vähän aika sitten eräs humalainen hyppäsi yks kaks itseni eteen tielle liftaamaan, oli onneksi valaistu katu ja alkuilta, mutta silti. Vähän itse vielä avitetaan, että jotain sattuisi.
God is not available right now, so how can I help you?
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Humalaisen, aineissa olevan, välinpitämättömän ja rikollisen sijaan heitän palstalaisten pohdittavaksi myös vaihtoehdon maahanmuuttaja; joku, jolla on jotain todella paljon menetettävää mikäli totuus kävisi ilmi. Tai joka ainakin uskoo menettävänsä turvapaikkansa tai vastaavan, mikäli viranomaisille selviäisi hänen ajaneen jonkun yli. Samaan syssyyn väläytän myös vaihtoehtoa, että hän myös on samalla saattanut rikkoa jotain muuta lakia kuin vain lakia, joka kieltää ajamasta ihmisten yli ( :lol: ). Ehkä hän on kortiton, minkä vuoksi pakeneminen on tuntunut vieläkin järkevämmältä vaihtoehdolta?

Tai kenties kortittomuus on juurikin se mitä etsitään; ehkä kyseessä onkin ollut nuori, joka on ottanut auton luvatta käyttöönsä, tai välivaiheen kortin omistava, joka pelkää menettävänsä sen kortin kokonaan tämän vuoksi. Välttämättähän se kortti ei olisi lähtenyt tästä syystä mikäli pystytään toteamaan että onnettomuus mikä onnettomuus, mutta ehkä se ei ollut sitä täysin, tai ajaja vain pelkää, että se tulkitaan hänen syykseen joka tapauksessa. Ei noissa paniikkitilanteissa aivot välttämättä toimi järkevästi ja mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän se kynnys tulla esille kasvaa.

Tai yhtenä vaihtoehtona vielä ulkopaikkakuntalainen kuski, joka ei pahemmin uutisia lueskele; tuskin tästä on televisiossa uutisoitu edes, ja jos kaveri on sorttia enpä-muuten-uutisia-ole-lukenut-enkä-lue, niin pieni mahdollisuus tosiaan sille, ettei hän tiedä edes olevansa yliajaja ja etsitty, on olemassa.

Alueella on muuten jonkin verran kauppoja ja isoja firmoja, ehkä kyseessä on (ulkomaalainen? Venäläinen?) tavarantoimittaja ison auton kanssa ollut liikenteessä, jota ei sitten yksinkertaisesti ole vain napannut pysähtyä jonkin kännisekoilijan jäätyä alle tai jolla on - jälleen kerran - jotain niin paljon menetettävää, ettei pysähtyminen tule kyseeseenkään ja joka ei lue suomalaisia lehtiä ymmärrettävästä syystä. Onkohan poliisilla tiedossa edes se, täsmäävätkö uhrin vammat henkilöauton kanssa käydyn törmäyksen jälkiin vai onko kyseessä ollut todennäköisesti/luultavasti isompi auto? Mikäli isompi, kävisin ehkä läpi sen, ovatko paikalliset firmat saaneet tavarantoimituksia noin myöhäiseen aikaan ja jos kyllä, kuka ne toimitti ja millä autolla. Tuo Ritopohjantie on kuitenkin kettumainen ajaa ihan tavallisellakin autolla hidasteiden ja liikenneympyröiden vuoksi, saatika isommalla, joten en tiedä miksi siellä kukaan olisi ajellut isolla autolla ns. huvikseen, kun tuohon samaan suuntaan pääsee kuitenkin viereistä nelostietä paremmin ja nopeammin.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Puskaradio kertoo kyseessä olleen paikallisen piripään - uhrina siis. Herääkin kysymys, oliko kyse sittenkään vahingosta, vai oliko kyseessä kuolemaan johtanut kosto, jolla oli tarkoitus vain pelotella? Ehkä uhri oli vain liikkunut väärässä seurassa ja aiheuttanut närkästystä väärissä piireissä. Tälläinen olisi helppo naamioida spontaanissakin tapauksessa hit & run-tyyppiseksi "onnettomuudeksi".

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Metsäpirtti
Poliisikoira Rex
Viestit: 286
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 3:00 pm
Paikkakunta: Terenttilä

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja Metsäpirtti »

VoDKa kirjoitti:Puskaradio kertoo kyseessä olleen paikallisen piripään - uhrina siis. Herääkin kysymys, oliko kyse sittenkään vahingosta, vai oliko kyseessä kuolemaan johtanut kosto, jolla oli tarkoitus vain pelotella? Ehkä uhri oli vain liikkunut väärässä seurassa ja aiheuttanut närkästystä väärissä piireissä. Tälläinen olisi helppo naamioida spontaanissakin tapauksessa hit & run-tyyppiseksi "onnettomuudeksi".
Kuulin vähän samanlaista huhua, mutta kysellessä ei kukaan oo osannu nimee kertoo.. Tiiän täältä päin ainakin yhen narkkiporukan joka on vähintään viimeset reilu kymmenen vuotta pöllöillyt ympäri kylää ja pitkään ollaan saatukin oottaa millon napsahtaa. Ikävä tapaus, mutta rumasti sanottuna toivon tod.että oli yks näistä eikä kukaan esim. kolmen pienen lapsen työssä käyvä iskä (lue kunnollinen veronmaksaja) Nää luopiot on jo ihan tarpeeks sossurahoilla mesonneet.

Joo ja nyt tulee sit joku itkeen, et oli sekin jonkun lapsi, ystävä ym. Olis sit käyttäytyny sen mukaan eikä tuottanut läheisilleen jatkuvaa surua, murhetta ja häpeää vuosi toisesa perään. Eihän nää välitä kun itestään ja seuraavasta satsista. Voitte haukkua mut vaikka miksi, en välitä, vaikken narkkisurkimus olekaan. :|
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Pientareelta löytynyt mies kuoli ambulanssissa (Jyväskylä)

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

jos henkilöautolla ihmiseen törmää niin aivan varmasti kuski asian tajuaa ja huomaa.sitten asia voi olla eri jos kuski on tuhannen tuiterissa ja/tai aineissa..en sitten tiedä jos rekalla tms törmää niin huomaako sitten..mutta kyllä haiskahtaa juttu.hyvin tod näk tällä hetkellä jossain yliajaja kärvistelee ja miettii milloin jää kiinni :shock:
pienikin hetki on arvokas
Vastaa Viestiin