Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Nooruska
Michael Knight
Viestit: 4108
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja Nooruska »

^ Itse voisin veikata noiden kahden toimineen yhdessä tässä mikäli tapaus on totta.
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Enkeli-Elisa on kyllä varmaan vaikuttamassa siihen, että on hirveän vaikea uskoa tällaista. Ihan ensimmäiseksi tuli tapausta lukiessa mieleen, että meitä taidetaan kusettaa. Siitä voisi antaa kiitoksen Vettenterälle, vaikka ei tähän ketjuun kuulukaan. Mutta kai tuo sitten on totta.

Mielestäni on pöyristyttävää, että täällä arvostellaan Amandaa siitä että tyttö on käyttäytynyt typerästi. Hei haloo, tyttö on 15 vuotias, ei sen ikäinen ajattele kuten aikuinen.

Itse uskon, että Amanda on yllättävänkin paljon kertonut itsestään siellä netissä ahdistelijalleen. Tuollaiset ihmiset osaavat puhua ja esittää kuuntelijaa jne. Todennäköisesti Amanda on ennättänyt paljastaa vaikka mitä, ennen kuin tyyppi on osoittautunut ahdistelijaksi. Ja siitä syystä tuo mies on tiennyt kuka Amanda on ja missä asuu.
Michelangela
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:06 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja Michelangela »

Ellin kanssa samoilla linjoilla. Amanda oli 12-vuotias, kun vilautti rintojaan web camissa, ja vuoden tai pari vanhempi, kun meni ilmeisesti sänkyyn varatun pojan kanssa, jonka luuli välittävän itsestään.

Se onkin sitten veteen piirretty viiva, että olisiko häneltä kuulunut voida odottaa kypsempää käytöstä ikänsä puolesta, molempien erehdystensä suhteen, vai eikö. Minun mielestäni välttämättä ei, nykypäivä kun nyt on mitä on. Nykypäivän nuoret ja lapset elävät aivan erilaisessa maailmassa kuin esimerkiksi minä, 70-luvun alkupuolella syntynyt.

Kuitenkin toivon, että mahdollisimman moni nuori ja lapsi harkitsisi nyt tarkkaan, kannattaako tuollaisiin erehdyksiin omassa elämässään sortua. Amanda sai siitä aivan kohtuuttomat seuraukset. Hänen kimppuunsa käytiin ihan joka suunnalta ja mitä julmimmin.
"Tropic corridor, tropic treasure/ What got us this far, To this mild equator?"
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Niinpä. Tämä keskustelu tuntuu menevän vähän siihen suuntaan, että oli tytön syy joutua kiusatuksi. Ainakin minulle on jäänyt sellainen fiilis. Vaikka tyttö olisi vilautellut enemmänkin ja vaikka olisi maannut kuinka monen pojan kanssa tahansa, niin ei se oikeuta näitä muita käyttäytymään tuolla tavalla.
Michelangela
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:06 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja Michelangela »

Minä toisaalta hiukan ymmärrän heitäkin, jotka ovat provosoituneet koko tapauksesta. Netissä kun maalaillaan nyt Amandasta kuvaa viattomana enkelinäkin, hänen kuolemansa jälkeen. Hänen eläessään ei tainnut moniakaan hänen kohtalonsa kiinnostaa. Nyt on niin IN surkutella Amandan kohtaloa.

On olemassa paljon lapsia, nuoria ja aikuisiakin, joita kiusataan tänäkin päivänä monin tavoin ja julmasti, mutta heille esimerkiksi itsensä vahingoittaminen tai tappamineen ei syystä tai toisesta ole mahdollinen vaihtoehto, tai vetoavan videon laittaminen nettiin. Suuri osa näistä tämänkin päivän kiusatuista ei välttämättä ole tehnyt mitään paljaan pinnan netissä vilauttamiseen tai varatun kanssa pelehtimiseen viittaavaakaan. Siksi ainakin tämä Amandan tapaus saattaa ärsyttää osaa ihmisistä. Osan mielestä tytön olisi kuulunut osata odottaa näitä hankaluuksia käytöksensä seurauksena. Kuten sanottu, itse en ole täysin sillä linjalla kuitenkaan. Amandan tarina saa nyt paljon huomiota ja julkisuutta, mutta auttaako se tarpeeksi muita kiusattuja? Itse toivon, että edes hiukan, tai ainakin toimisi varoittavana esimerkkinä siitä, mitä ei kannata tehdä netissä eikä elävässäkään elämässä.
"Tropic corridor, tropic treasure/ What got us this far, To this mild equator?"
LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Tässä nyt on mietitty myös sen mahdollisuutta että koko juttu olisi valetta. Totta kai on paljon (LIIKAA!) tapauksia, joissa kiusattu on vienyt itseltään hengen mutta juuri tässä kyseisessä tapauksessa kaikki ei nyt ihan osu kohdilleen. Aiemmin tässä keskustelussa oli listattu juurikin osuvia pointteja sen suhteen mikä tässä haiskahtaa. Sen lisäksi itselläni osui silmiin seuraavaa eli Amandan on kerrottu kuoleen 15 vuotiaana, VUOSIEN kiusaamisen jälkeen. Kuinka sitä on voinut jatkua vuosia, kun hän itse kertoi kuinka kaikki alkoi 7-luokalla eli olisko ollut silloin sen 12 tai 13 vuotias? Siitä nettikeskustelustakin tuon ikäisenä KULUI vielä KOKONAINEN VUOSI ennen kuin poliisit ilmestyivät ovelle kertomaan, että kuvasi on netissä (toimiiko poliisi edes niin, ja tosiaan kello 4 aamulla - en usko). Eli tuon kuvan jälkeen jäisi aikaa vuosi tai maksimissaan kaksi kaikelle muulle, esim. parillekin muutolle ja masennuskausille ja tämän toisen pojan kanssa säätämiselle josta sitten seurasi lisää kiusaamista. En nyt jotenkin vain jaksa uskoa tähän... ja toki, Enkeli-Elisa on istuttanut pienen epäilyksen ainakin minuun että kiitos vaan Minttu kun käänsit vakavan asian väärin päin (vaikka hän saikin keskustelua aikaiseksi, oli se väärin ja ihmiset muuttuvat vain epäilevimmiksi aiheeseen liittyen jatkossa).
Michelangela
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:06 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja Michelangela »

Jeps, Minttis Elisoineen teki ison karhunpalveluksen kaikille kiusatuille. Olen samaa mieltä myös siinä, että Amanda tarinassa on epäloogisuuksia ja hämäryyttä. Saapas nähdä selviävätkö ne koskaan.
"Tropic corridor, tropic treasure/ What got us this far, To this mild equator?"
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja joey »

elli72 kirjoitti:Niinpä. Tämä keskustelu tuntuu menevän vähän siihen suuntaan, että oli tytön syy joutua kiusatuksi. Ainakin minulle on jäänyt sellainen fiilis. Vaikka tyttö olisi vilautellut enemmänkin ja vaikka olisi maannut kuinka monen pojan kanssa tahansa, niin ei se oikeuta näitä muita käyttäytymään tuolla tavalla.
Ei kukaan noin ole sanonut. Mutta esimerkiksi minä kyllä olen sanonut, että tyttö käyttäytyi typerästi ja ajattelemattomasti. Voiko joku olla siitä eri mieltä? Kaikki nuoret ovat enemmän tai vähemmän typeriä ja ajattelemattomia, mutta kyllä minä nyt kuitenkin uskoisin ettei suurin osa tai edes suuri osa esittele itseään netissä ventovieraille (12-vuotiaana!) eikä harrasta seksiä varattujen ihmisten kanssa.
Mutta mikään Toddin teko ei tietenkään oikeuta noin julmaa kiusaamista. Eikä mitään muutakaan kiusaamista. Mutta silti hänen kiusaamisensa molemmat (teko?)syyt olivat sellaisia, että hänen olisi pitänyt jo ennen niihin ryhdyttyään tajuta, että niillä saattaisi olla jonkinlaisia seuraamuksia.

Olisin kiinnostunut kuulemaan, miten paljon Toddin ahdistelija onki tietoja itse ja miten paljon Todd niitä hänelle kertoi, sillä se antaisi jonkinlaisen kuvan sekä Toddin typeryysasteesta että siitä, miten sairas hänen vainoajansa todellisuudessa oli.

En muuten usko, että nuo kaksi mainittua nimimerkkiä olisivat toimineet tässä mitenkään yhdessä. Mutta jompi kumpi heistä on aivan varmasti Toddin vainoaja. Itse äänestän Kody1206:a.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

joey kirjoitti:En muuten usko, että nuo kaksi mainittua nimimerkkiä olisivat toimineet tässä mitenkään yhdessä. Mutta jompi kumpi heistä on aivan varmasti Toddin vainoaja. Itse äänestän Kody1206:a.
Minäkään en usko yhteistyöhön. Anonymousiin sen sijaan uskon ja luotan melko vahvasti ja väittäisin myös, että heidän tietotaitonsa on niin vahvaa ja väittämänsä tuosta Kody1206:sta uskottava, että olen samaa mieltä kanssasi syyllisestä.

Tässä tapauksessa on toki piirteitä, jotka eivät tunnu ihan toimivilta. Jos kiusaaminen todella alkoi seitsemännellä luokalla, oli hän silloin 12-vuotias. Kyllä 12-15 ikävuoden välissäkin tapahtunut kiusaaminen on vuosia, kolme nimittäin. Lisäksi hän olisi täyttänyt samana vuonna 16, eli parhaimmillaan se kiusaaminen on kestänyt neljä vuotta.

Amandan äiti Carol on perustanut rahaston, jonka tehtävänä on lisätä tietoisuutta kiusaamisesta ja yrittää hillitä sitä nuorten keskuudessa.

Tässä tapauksessa Amandan ympärillä tapahtuvat asiat ovat liian laajoja, että niitä voisi täysin verrata Elisaan; oikeudessa on puitu epäillyn toisia tapauksia ja hän on julkisesti myöntänyt tunteneensa Amandan. Amandan äiti on ollut julkisuudessa ja antanut haastatteluja. Amanda on todistettavasti kuollut, eli meillä on myös kuollut teini, eikä pelkkiä sanoja. Elisan tapauksessa meillä ei ollut vanhempia, ei ihmisiä jotka olisivat tunteneet Elisan, ei virallista materiaalia kuolemasta tai mitään, millä olisi ollut juridista painoarvoa. Amandan tapauksessa meillä on nuo kaikki.

Toki siellä on silti niitä aukkoja, mutta en oikeastaan usko tätä huijaukseksi silti. Ihmisten elämissä on asioita mitä ei aina haluta tuoda esille, eikä meidän tehtävä ole välttämättä tietääkään niitä, elleivät ne oleellisesti muuttaisi tätä meille esitettyä tapausta nyt. Siinäkin tapauksessa Amandan olisi pitänyt olla todella paljon erilainen persoona, kuin mitä hän nyt oli.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja joey »

^ Olisi myös aika mielenkiintoista, jos Anonymous olisi onnistunut selvittämään Toddin ahdistelijan henkilöllisyyden, mutta eivät olisi siinä sivussa huomanneet, että koko juttu onkin kusetusta :D
Jimt
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: La Elo 08, 2009 7:40 pm

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja Jimt »

Anonymoushan ei ole konkreettinen ryhmittymä, jolla olisi tietynlainen maine ja työllä laatutakuu. Kuka vaan voi milloin vaan alkaa anonymous-hakkeriksi ja julkaista löytöjään netissä ryhmän nimellä. Käytännössä Anonymous toimii vähän samalla periaatteella kuin muukin internetfoorumeilla käytävä keskustelu ja työskentelytapaan sisältyvät samanlaiset virheinformaation riskit.

Onko kuvaa isompana missään: https://vice-assets.s3.amazonaws.com/A5 ... copy-1.jpg ? En saa selvää tekstistä.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

^Hämmästyttävillä hakkerintaidoillani, ole hyvä: http://i.imgur.com/mwf9J.jpg

(Näihin taitoihin kuului mystinen Google ja sen kuvahaku. ;) )

Ei noissa capeissa kauheasti mitään erityistä ollut, Kodyn osoite, tietoja, yms. Lisäksi yksi googlen osumatulos Jailbait-nimisestä pornahtavasta sivustosta, jolle hän on ladannut kuvia nuorista tytöistä ilmeisestikin. Ainakin sivusto näyttää olevan täynnä murrosikäisten tyttöjen kuvia.

Ja pätkä keskustelusta "pedofiili Youtubessa", jossa mainitaan Kody ja että hän "valehtelee ikänsä päästäkseen katsomaan Blogtv":tä. Siitä on vedetty viiva taasen Amandan vilautuskuvaan, jonka yläreunassa näkyy olevan Blogtv:n tunnus. Samassa keskustelussa puhutaan Peytonista myös ja kuvan vasemmassa reunassa näkyy olevan keskustelu Peytonin ja Kodyn välillä. Peyton kertoo "Jaken tekevän hänet niin märäksi" johon Kody vastaa "se on hyvä". Peyton on teinityttö, jota Kody kiristi internetin välityksellä hieman samaan tapaan kuin Amandaa kiristettiin. Toisin kuin Amanda, Peyton on elossa ja on jopa kertonut julkisuudessa Kodysta ja tämän ahdistelusta.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Michelangela
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:06 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja Michelangela »

Hmh, noilla sioilla on ihan omia ryhmiäkin netissä, joissa ne jakaa toisilleen palkintoja siitä, miten nolaavia kuva- ja video-kaappauksia ne on onnistuneet ottamaan netti-uhreistaan, miten ovat onnistuneet kiristämään ja kiusaamaan uhrejaan... :roll: Prkl:n säälittävät nörtti-nössöt! :evil: Huolestuttavaa, että varmaankin suuri osa vanhemmista ovat täysin tietämättömiä tällaisesta meiningistä, saatikka siitä, missä heidän lapsensa pyörivät pitkin nettiä ja mitä tekemässä... *huokaus*
"Tropic corridor, tropic treasure/ What got us this far, To this mild equator?"
murjaani
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 5:09 pm

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja murjaani »

Vanhempien kannattaisi unohtaa kaikki turhat kampanjat ja vatvomiset ja antaa aikaa omalle lapselleen. Nettikone kodin yhteisiin tiloihin ja vanhempi seuraa missä kersa surffaa. Harva teinityttö nostelee sitä paidanhelmaa webcamille, jos äitee hemmentelee kalasoppaa samassa huoneessa. Vanhemmat ovat minusta automaattisesti osasyyllisiä, jos 12-kesäinen pääsee munaamaan itsensä julkisesti pornahtavalla tavalla.

Ja ei tarvita mitään kampanjoita varoittamaan niitä penskoja, kun jokainen takoo omalle mukulalleen nettisäännöt kaaliin ja VALVOO niitä.

Jos ei omat vanhemmat ehdi, jaksa tai viitsi, niin kyllä virtuaalimaailmasta löytyy olkapäitä näille itseään etsiville lapsille, ja vanhemmat voivat sitten itse pohtia, että millä todennäköisyydellä se netin kontakti on lapselle hyväksi.

Ja totta helvetissä tapauksen tyttö, jos tapaus siis on totta, joutui aivan kohtuuttomaan ryöpytykseen. Mutta koko tilannetta ei olisi päässyt syntymään, jos vanhemmat olisivat seuranneet sitä netin käyttöä.
Michelangela
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:06 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kun raja ylitetään - kuolemaan johtanut kiusaaminen

Viesti Kirjoittaja Michelangela »

Kyllä, vastuu lapsesta kuuluu vanhemmille, siitä samaa mieltä. Vanhemmat ressukat eivät vaan tunnu oikein tajuavan mitään netistä. :roll: Itse saattavat käydä lähinnä sähköpostinsa tsekkaamassa, jollakin uutissivulla ja that's it... Lapsien surffailusta ehkä lähinnä se käsitys, että kavereitten kanssa pidetään yhteyttä ja jotakin pelejä pelaillaan. outs.

P.S. Ja ehdottomasti samaa mieltä, että lapset ja teinit saisivat käyttää tietokonetta vain aikuisten läsnä ollessa, samassa huoneessa.
"Tropic corridor, tropic treasure/ What got us this far, To this mild equator?"
Vastaa Viestiin